Перейти до змісту

Хто скільки залишає чайових!?


Ніколас

Хто скільки залишає чайових?  

97 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Чайові як думки, в кожного свої, часто змінюються

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 69
  • Створено
  • Остання відповідь

я так дивлюся, тут багатьом не тяжко гроші достаются, чи крім себе кормити нема більш кого, раз можуть собі дозволити по 10% від суми залишати

Офіцанти теж працюють. В багатьох закордонних закладах та й в Украіні чайові включені в рахунок - плюс 10%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Офіцанти теж працюють. В багатьох закордонних закладах та й в Украіні чайові включені в рахунок - плюс 10%

не зрозумів смислу фрази . Є такі, які не працюють ? продавець в магазині, екскурсовод чи водій маршрутки теж працюють (в данному випадку з людьми), щось не чув про чайові для них

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю у всіх приблизно воно так

(10% від Сума замовлення) Округлено до якогось точного значення * Коефіцієнт приязності персоналу ....

Тобто Якщо наприклад нас гарно обслужили на 85 грн То це може бути і 100 (8.5 + 85) ~ 95 *(офіціантка підмигнула) = 100 грн :)

А може бути і (8.5+85)=92.5 * (хамське відношення) = 85 потертих запльованих гривень :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб не розводити полеміку, поцікавтесь спочатку у знайомих офіціантів про суму іхньоі зп.

*"Чай" - це мотивація, невидимий контроль керівництва, левова частка заробітку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось я сумніваюсь, що лишиш 100 грн, якщо на 1000 з друзями насидиш

Було й більше, але найчастіше буває так:

Щоб округлити рахунок до 5, чи 10грн.

... чи які там купюри є в гаманці

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

С

Офіцанти теж працюють. В багатьох закордонних закладах та й в Украіні чайові включені в рахунок - плюс 10%

не зрозумів смислу фрази . Є такі, які не працюють ? продавець в магазині, екскурсовод чи водій маршрутки теж працюють (в данному випадку з людьми), щось не чув про чайові для них

Скажем так всі працюють всі заробляють хтось хтось менше, але коли вибрався троха "провітритись у піцерію" або що то чайові то діло відносне, зазвичай вираховується ступенем жадібності та ступенем приязності офіціанта

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все залежить від обслуговування. Можу і після одного пива двадцятку залишити, а можу і після посиденьок компанією дрібну здачу забрати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я мабуть ніщеброд, але я не знаю, що повинен зробити офіціант, щоб я дав 10% чайових від суми заказу, декілька гривень для *округлення* суми так, але 10 % звиняйте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я мабуть ніщеброд, але я не знаю, що повинен зробити офіціант, щоб я дав 10% чайових від суми заказу, декілька гривень для *округлення* суми так, але 10 % звиняйте.

10% від суми, хтось може і за 15 кави випити хтось на 1000 погуляти,

зазвичай округлення суми, може бутти що сподобалось відношення то ще +

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зазвичай при гарному обслуговуванні під час обіду вважаю добрим тоном залишити 5-15 грн. чайових не залежно від суми замовлення. Більше - ні, я не так багато заробляю. І при заправці авто, як що заправщик ввічливо привітається, встромить пістолета в бак і заправить, завжди дам кілька гривень, в залежності від того скільки заправляю, зазвичай 2 грн а якщо заправляю до повного то і 5...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10% від замовлення при бездоганному сервісі, 5% при більш менш хорошому та кукіш коли бяка.

Ще залежить скілько вас, якщо 10 чоловік то 10 гривників соромно якось навіть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо я так само жлобка,але не залишаю взагалі ніяких чайових.Буваю дуже рідко в таких закладах При моїй зарплаті в 1230грн. особливо не розгуляєшся по кафешках,Думаю в офіціантів приблизно така ж зарплатня.а можливо і більша,Виходить парадокс,якщо ще буду давати чайові людині.яка заробляє більше ніж я.

1) непотрібно думати про чужу ЗП

2) хочеш більше розвивайся, вчись, покажи що можеш більше, шабашка це не так вже погано

3)Хто я такий шоб порадами сипати тому кажу пробачте

офіціант це рутина дурна, чайові це часом і нова шуба)

клієнти можуть бути просто жах, приставати це тіко цвіточки

коли вчився то від свого технікуму фоткати як наші офіціанти на конкурсі були в закліді що поруч із золотим драконом

скажу що мене багато чого вразило, багато чого дізнався нового

те як працюють офіціантики де неде - просто відраза

Трошки почитавшу дану тему зрозумів, що кожен індивідуальний і кожен з нас жеве своїми принципами і стереотипами,

хтось собі може більше дозволити хтось менше,

Саме головне - ваше відношення, можливо і не завжди є вкишені щоб "заокруглити", важливо скзати йоча б дякую якщо вас нормально обслужили

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме головне - ваше відношення, можливо і не завжди є вкишені щоб "заокруглити", важливо скзати йоча б дякую якщо вас нормально обслужили

Ось це мене більше всього і напрягає!

Дякую, що якісно виконали свою роботу або не наЄпали.

Пропонуєте залишати усім: в супермаркеті продавцям, бабусям на базарі, попрошайкам (в них теж не легка робота), співробітницям банків і т.д. Чому робити свою роботу якісно не вважається нормою?

З.І. Мій дохід мене влаштовує, однак прив'язки чайових до суми замовлень в кафе/ресторанах немає. На АЗС ніколи не залишаю чайових.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читав в неті прикол, людина розповідала, що в неї є "фішка" в супермаркеті купувати дві шоколадки зранку, одну собі, а іншу продавцю, мотивуючи це тим, що тим самим він сам собі настрій піднімає, і думає що продавчині це теж піднімає настрій, і неважливо скільки ви заробляєте, головне відношення.

Буває бачиш яка задовбана оафіціантка, і навіть коли вона тебе "ігнорує" ти бачиш і розумієш чому це, то якось і приємно їй залишити чайові.

Просто люди є різні, і є такі "умати" які винесуть мозг так людині на рівномі місці (тому що зранку не з тої ноги встав), що людина раніма може цілий день бути як "побита".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[Чому робити свою роботу якісно не вважається нормою?

Якісно - це може бути просто вчасно прийняте та подане замовлення, а може бути посмішка, поради щодо вибору страв і ввічливість. За таку якість - однозначно лишаються чайові. Не розумію людей, які чекають здачі в 5 грн, наївши/напивши на 100 і більше, жлобство якесь. В багатьох закладах офіціанти живуть з чайових і щоб їх заробити доведеться не один кілометр намотати за вечір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лишаю в більшості випадків 10-15 грн. Хоча і суми моїх замовлень майже завжди 50-150 грн

Не лишаю лише тоді, коли обслуговування відверто паскудне

Маю кілька знайомих дівчат, які ніколи не лишають чайових

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До всіх: Ви не плутайте, коли Ви 2-3 рази на рік посидите компанією і по 10% від суми даєте чайових. Ця тема швидше для тих, хто через день залишає чайові. Імхо.

Якщо я (в компанії) один раз на рік залишив енну суму чайових - хіба я буду вважатись тим, хто постійно залишає?!?! ;) Тому й результати голосування нереальні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читав в неті прикол, людина розповідала, що в неї є "фішка" в супермаркеті купувати дві шоколадки зранку, одну собі, а іншу продавцю, мотивуючи це тим, що тим самим він сам собі настрій піднімає, і думає що продавчині це теж піднімає настрій, і неважливо скільки ви заробляєте, головне відношення.

хех,

згадав про шоколадку:

деколи, найчастіше на свята якісь, коли народу багато і офіціантки (барменши) задовбані (бо в "кораблику" коли повний малий зали то 2х людей мало, чого їх тільки 2є то інше питання) і в кінці вечора, коли розраховуюсь біля стійки, прошу мені порахувати і дати "найсмачнішу шоколадку", і після розрахунку "дякую" шоколадкою.

після 2-3 разу це мало б перестати бути сюрпризом, але вони настільки в роботі що приймають замовлення без будь яких підозр.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому в голосувалці відсутнє "Не даю"? Двох уже проголосувало б.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скажу вам, зная ситуацию с другой стороны - люди очень разные, чаевые оставляуют около 30-35 %. Есть клиенты, которые могут выпить эспрессо за 10 грн. и столько же оставить "на чай", средние же чаевые от 2 до 10 грн. И это в кофейне, где нету кухни. Меньше 20-25 грн./день практически не бывает, 20 грн.х 15 рабочих дней = 300 грн. к зарплате официанту. В основном з/п официанта - 90-120 грн./ день + "чай". В разных заведения разные правила - где-то "чай" только твой, где-то делится на всех, но есть и такие заведения, где 50% "чая" забирает хазяин. Для того, что б заработать хороший "чай" нужно побегать и побегать очень, учитывая 12 часовой, а то и больше рабочий день - работа официанта - это не "хлеб с вареньем".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тема досить цікава, з постів вище видно, що фактично більшість якусь енну суму все-таки залишають в якості подяки офіціанту за хороше обслуговування. Хоча неможу сказати, що думки розділили люди які зовсім не залишають, на мою думку причина цьому або жадібність, виросли в ссср ( там такого не було ), невелика зарплата . На мою думку це просто жлобство посидіти наприклад на 500 грн. і не залишити чайові.

Буваю в різних закладах міста, в основному з відносно непоганим рівнем сервісу, тому чайові залишаю завжди. Зазначу, крім тих випадків коли це реальна забігайловка де тобі не сервісу і посидіти нормально, відпочити не реально.

В мене особисто вже є постійні заклади, де адміністратори і офіціанти впізнають, дадуть кращий столик, швидше обслуговують, і я думаю що все ж таки чинником цьому є чайові. Залишаю в основному 10 %, а якщо сума замовлення незначна , то хоча б гривень десять.

На мою думку 10 відсотків на чай це нормально і це є норма в усіх нормальних закладах харчування як в Україні , так і закордоном ( хоча зазначу, що чайові не є обов'язковим платежом).

Вище писали про закордонні заклади, хотів би уточнити, там потрібно читати уважно рахунок, бо справді чайові офіціанту бувають включені вже в рахунок.

Це особисто моя думка, хоча вирішувати, залишати чайові чи ні - справа індивідуальна.

P.S. Можливо трошки не в тему, але це також відноситься до сервісу і чайових - дуже не люблю коли в закладах харчування грає гучно дискотечна музика. Буває хочеть просто зустрітись з друзями, дівчиною, посидіти ...поспілкуватись ...відпочити , а в результаті враження ніби вечеряєш на дискотеці. В такому випадку прошу або зробити музику тихіше варіант, вимкнути ще краще, або замінити), або йду в інший заклад. Цікава думка форумчан стосовно дано питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на мою думку причина цьому або жадібність, виросли в ссср ( там такого не було ),

В СРСР справді не давали чайових ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на мою думку причина цьому або жадібність, виросли в ссср ( там такого не було ),

В СРСР справді не давали чайових ?

в СССР і сексу не було

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...