Перейти до змісту

Падение доллара неизбежно?

difoto

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Як на мене то падіння зовнішнього долара, тобто того що за межами США.

Все просто долар привязаний до золота і лише те що бігає всередині США покрито ним, а тих 3-4триліонна (чи скільки вони там вже надрукували) це долар для всіх інших. Ось чому США борг страшний має і при цьому процвітає. Назовні можна викидати долар мільярдами, ніхто не спитає про борг, бо якщо виставити рахунок, то США не платоспроможні в них все рушиться і всі цінні папери які виступали гарантом знецінюються, ніхто не виграє. Так що США після 2-ї світової живе на широку ногу за Наш з Вами рахунок. Це в економістів називається "експортна інфляція", чи якось так - це коли інфляцію поглинають інші країни, через знецінювання власної валюти.

А щодо топіка, ги так на стабільності не заробиш - от і відповідь на всі Ваші запитання.

• Відповідей 77
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Як на мене то падіння зовнішнього долара, тобто того що за межами США.

Все просто долар привязаний до золота і лише те що бігає всередині США покрито ним, а тих 3-4триліонна (чи скільки вони там вже надрукували) це долар для всіх інших. Ось чому США борг страшний має і при цьому процвітає. Назовні можна викидати долар мільярдами, ніхто не спитає про борг, бо якщо виставити рахунок, то США не платоспроможні в них все рушиться і всі цінні папери які виступали гарантом знецінюються, ніхто не виграє. Так що США після 2-ї світової живе на широку ногу за Наш з Вами рахунок. Це в економістів називається "експортна інфляція", чи якось так - це коли інфляцію поглинають інші країни, через знецінювання власної валюти.

А щодо топіка, ги так на стабільності не заробиш - от і відповідь на всі Ваші запитання.

15 серпня 1971 року президент США Ніксон відмінив забезпечення доллара золотом. Взагалі.

Опубліковано
15 серпня 1971 року президент США Ніксон відмінив забезпечення доллара золотом. Взагалі.

Я мав на увазі що долар по вказаній схемі почав працювати після 2-ї світової.

А коли схема почала працювати, то американці чхати хотіли на всіх.

Тоді питання а чому в них інфляція під час кризи незначна, в межах 5%, а в НАС або будь-де вона значно вища?

Опубліковано

Я мав на увазі що долар по вказаній схемі почав працювати після 2-ї світової.

А коли схема почала працювати, то американці чхати хотіли на всіх.

Тоді питання а чому в них інфляція під час кризи незначна, в межах 5%, а в НАС або будь-де вона значно вища?

Інфляція - це такий же природній і потрібний механізм для фінансової системи, як вихід калу із організму - малоестетичний, але необхідний, і навіть приємний для організму процес.

І інфляція доллара відбувається всюди однаково. А коливання похідних валют, наприклад гривні - повністю кероване Нацбанком. Тобто Нацбанк становлює 1 долар = 5 грн чи 6 грн на власний розсуд без прямої математичної залежності, а лишень базуючись на власних інтересах.

Отак і крутять світом...

Опубліковано

Тільки що з банку, там мені повідомили, що завтра-післязавтра офіційний курс доллара буде 4.45-4.50

Опубліковано

будущее время - неправильно. B)

они уже косят, причем не косой. у них комбайны, которые бабло в вагоны упаковывает.

реально, глядя на курсы в обменниках, создается впечатление, что гривна растет...

хотя, понятно, что это не так.

но то, что сейчас народ на пороге пересмотра %% ставок по кредитам - факт

это если больше 5% изменение курса будет...

Опубліковано

Нацбанк официально "опустил" доллар

21.05.2008 19:28___ www.ПРАВДА.com.ua

Национальный банк Украины установил на 22 мая официальный курс гривни на уровне 4,85 грн/$1.

Этот курс почти на 4% отличается от официального курса 5,05 грн/$1, удерживаемого в стране неизменным с 21 апреля 2005 года, сообщает "Интерфакс-Украина".

Информация о новом значении официального курса размещена на веб-сайте НБУ.

Курс гривни на межбанке укрепляется уже больше месяца, после того как Нацбанк отказался от выкупа избыточного предложения валюты. В результате в среду доллар на межбанке упал до 4,55 грн/$1.

Как известно, 20 апреля 2005 года Нацбанк понизил официальный курс доллара с 5,19 грн/$1 до 5,05 грн/$1.

Опубліковано

Наша рідна влада не може виплатити все що пообіцяла! от і за рахунок зниження курсів тримає інфляцію... Це грубо. А взагалі вони косять бабки. Ми експортери. Приходить нам валюта, ми її продаємо по реальному банківському, а щоб виплатити всі аксцизи, мита, ПДВ - купуємо валюту по Нац Банку! Так всі хто щось офіційно ввозить. А різниця відбивається автоматично на вартості товару на нашому внутрішньому ринку. Для нас це здорожчання нашої продукції (бо робимо її виходить на станках, які до 40% дорожчі у нас ніж за бугром!), конкурентноздатність наших єкспортерів на зарубіжному ринку знижується. Крім того цей бардак тільки відлякує всіх навіть захудалих інвесторів. Хто буде для пенсіонерів та держслужбовців грошики заробляти, коли всіх мало-мальськи легальних бізнесменів топлять як можуть?! Мене завжди імпортні питають:- Як вам допомагає держава?. - Ми молимось аби лише не мішала!- після цих слів вони німіють... :):P

Опубліковано

у меня пока только такая мысль:

курс НБУ снизился, но, цены-то от этого не снизились.

в итоге, кто получал 200 долларов вместо 1010 грн получит 970

дальше думаю и считаю.

по поводу кредитов - у меня в договоре оговорено, что %%-ая ставка может быть пересмотрена при изменении курса НБУ на 5%

сейчас меньше 4%. пока дышим...

Опубліковано
Долар у світі (читаємо - у країнах з нормальною економікою) зінфлював за останній рік десь в 2 рази мінімум, що видно по динаміці їх цін. Це призвело до того, що якщо минулого року вартість авіарейсу вартувала 100$, то тепер вартує 200$, а турпутівка що була 300$, стала 600$. В євро ж ціна стабільна.

Тіки там де долар зінфлював, ця ситуація мало відчутна, бо доходи в кількісному виразі в доларах теж виросли, і яка там різниця шо стали більші цифри.

Але ж ми живемо в Україні. І якшо я раніше літав за 200$ (1000 грн), то тепер мушу платити 400$ (2000 грн). Тобто гривня привязана до долара, як кобила до воза. Так тепер питання - а чому я маю платити 2000 грн? Получаєтся що гривня інфлює разом з доларом? А якщо не інфлює, то чому в 5 гривнях 1 доллар, а не 2 долари, як мало б бути. Якшо раніше в 1 евро було 0,7 долара, то вже є 1,5 долара. Так і в нас в 1 гривні було 20 центів, а вже має бути 40 центів.

Чи я десь помилився в логіці?

Питання наступне - а кому це вигідно?

Правильно - експортерам, бо якшо ти рік тому продавав вагон продукції за 100 тис доларів, то зара продаєш за 200 тис доларів, причому що собівартість вагону як була 50 тис грн рік (еквівалент 10 тис доларів) тому, так і сьогодні 50 тис грн (еквівалент 10 тис долар). Тобто затратна сторона не росте. Якщо раніше навара був 100-10=90тис дол, то тепер 200-10=190 тис дол.

То чи не вигідно тримати гривню за гриву як ту кобилу?

А імпортери вішаються... Якшо раніше хто купував в Польші сировину за 20 дол (=100 грн), то тепер купує за 40 дол (=200 грн), і продавав раніше за 30 дол (=150 грн), то тепер мусить продавати за 50 дол (=250 грн). Звідси й ріст цін.

Короче, гривня валиця разом з доларом, тіки ніхто цього не признає, я люд бідніє, бо правду ховають...

Де я помилився, хто скаже?

так, гривня прив"язана до долара і ми дійсно експортуємо інфляцію, плюс свою маємо. ти неправий у тому, що думаєш, що хтось ховає правду. ці речі давно обговорюються у економічних виданнях, в інтрнеті і т.д.

так, утримання курсу вигідне експортерам, і їхні інтереси враховуються- за рахунок сплачених ними податків в основному формується держбюджет. в першу чергу експортери- це металурги, виробники міндобрив, зернотрейдери.

гривня прив"язана до долара тому, що основні валютні надходження у країну - у доларах. але зараз частка євро суттєво зросла, тому все активніше розглядається прив"язка до кошика валют.

з того, що я читав і роздумував:) інфляція імпортована;2)інфляція внаслідок неефективності економіки- у цьому вина як органів влади, так і самих суб"єктів господарювання. наприклад, знаючи уже три роки про неминуче зростання цін на газ та інші енергоносії, господарчі суб"єкти не надто спішать змінювати технології на менш енергозатратні. а статистика показує, що наше виробництво на порядок енергозатратніше, ніж за кордоном.3)українці схильні до споживання і до розкошів за будь-яку ціну-звідси кредитний бум, зростання споживання в рази, а коли зростає попит, а задовільнити його не встигаєш, то гріх ціну не підняти.ощадливості нам не хватає. це стосується попиту на нерухомість, авто, товари довготермінового користування;4) насправді виплати по ощаду не відіграють значної ролі у інфляційних процесах, тому що вони спричинили надто незначне зростання грошової маси.виплатили ж бо лише незначну частку вкладів.5) ціни на такі речі як нафта, продовольство -зростають в усьому світі. дивно, якщо би нас це обминуло.

про рух курсу долара: наразі знижуватиметься-нацбанк не стримуватиме його падіння викупом доларів у резерви, тому що не хоче збільшувати кількість гривні у обігу. боротиметься з інфляцією. є певна паніка у населення і суб"єктів господарювання, тому вони теж позбуваються доларів і це стимулює тенденцію до падіння. крім того, збуваючи долари, підприємства відшкодовують собі нехватку гривневих ресурсів.

надалі курс відпустять, тому, любі мої, забудьмо про часи стабільного і непорушного долара- будемо жити як в усьому світі-це ринок:Pі він мінятиметься вгору-вниз...

Опубліковано
у меня пока только такая мысль:

курс НБУ снизился, но, цены-то от этого не снизились.

в итоге, кто получал 200 долларов вместо 1010 грн получит 970

дальше думаю и считаю.

Но если зарплата в гривне(как у многих), то в долларах выходит больше.

по поводу кредитов - у меня в договоре оговорено, что %%-ая ставка может быть пересмотрена при изменении курса НБУ на 5%

сейчас меньше 4%. пока дышим...

Токашо пересмотрел сво договор. У меня при изменении на 10%. Так что запас есть :)

Опубліковано

не думаю, что после того, как "опустили" доллар, пересмотрят к уменьшению и цены...

думаю, теперь будут "опускать" потребителей, то есть нас с вами...

:)

Опубліковано
не думаю, что после того, как "опустили" доллар, пересмотрят к уменьшению и цены...

думаю, теперь будут "опускать" потребителей, то есть нас с вами...

:P

Ну это как всегда :)

Опубліковано

пиво-то не дешевеет ^_^

А це найбільш стабільна валюта!

Опубліковано

пиво-то не дешевеет ^_^

А це найбільш стабільна валюта!

самое стабильное в нашей стране - это тупость наших выборцев

нас еще долго "иметь" будут

Опубліковано

Ну вот и случилось. Я нервно наблюдал за ситуацией в отношении курса рубль - доллар и пришел к выводу что баксы надо скидывать и чем быстрее тем лучше. БОльшую часть успел скинуть еще по 5.0 ^_^

Потом по 4.9

Опубліковано
Національний банк України (НБУ) установив на 23 травня офіційний курс гривні на рівні 4,85 грн/$1, незважаючи на вимогу Ради НБУ повернути його в межі затвердженого раніше прогнозного коридору курсу на 2008 рік - 4,95-5,25 грн/$1.

"НБУ 23 травня 2008 року встановлює такі офіційні курси гривні до іноземних валют... 100 доларів США - 485,0", - повідомляється на веб-сайті Нацбанку.

Як повідомлялося, Рада НБУ наклала вето на ухвалене напередодні правлінням Нацбанку рішення про зміцнення офіційного курсу гривні до 4,85 грн/$1 з 5,05 грн/$1, на якому він утримувався з квітня 2005 року.

Відповідно до закону про Нацбанк, Рада НБУ має право з метою забезпечення виконання основних принципів грошово-кредитної політики застосовувати вето щодо рішень правління НБУ.

У випадку, коли Рада НБУ застосовує таке вето, рішення правління може набрати сили лише при його підтвердженні 2/3 членів правління. При неналежному виконанні правлінням НБУ рішень Ради Нацбанку, остання може звернутися до президента з викладом своїх позицій.

"бідний" Порошенко ніяк не може змиритися...

• 6 місяців потому...
Опубліковано

Джерело невідоме :) але кажись бачив в якійсь аналітичній прозі по тельману, так от Китай володіє борговими зобов'язаннями США на суму 750 млрд. баксів і вже обігнав за цими показниками Японію, яка також виходить що скупила десь на 500-600 млрд. баксів боргів Штатів. Так от, що швидше завалиться: євро, яке кришується Європою чи бакс, який кришується економіками США, Китаю і Японії, та й терористи його полюбляють :) Поки живий Китай баксуська буде в ціні!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...