Перейти до змісту

Святого Юрія


Vika

Рекомендовані повідомлення

День Юрія – 6 травня.

За народним повір'ям вважається, що цього дня починає співати соловей і кувати зозуля. Святий Юрій відмикає небо й землю, випускає на волю росу й рослини. У народній творчості Юрій — уособлення весни.

Всіх Юріїв з днем Ангела! :0074:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приєднуюсь до привітань! :)

Всім Юріям міцного здоров'я, щастя, радості, кохання і достатку. :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рано вранці до схід сонця ангел стукав до віконця.

Сповістити нам новину що у Юри іменини!

Всіх Юріїв З днем Ангела!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 травня - день святого Юрія, за язичницьких часів — день Ярила. Цього дня весна сходить на землю і вступає у свої права, цим днем завершується давній язичницький цикл новорічних весняних свят. Юрій відмикає ключами землю, випускав тепло, росу, благословляє майбутні врожаї. Люди виходили на поле хресним ходом, молились за врожай, кропили поле свяченою водою, закопували на нивах освячені крашанки та паски, примовляючи: «Роди, Боже, жито-пшеницю та всяку пашницю» Діти забавлялись, качаючись на озимих посівах, це давало силу і здоров'я, дівчата водили хороводи, співаючи веснянки, хлопці кидали грудки в небо, «щоб хліби росли високі», обливались водою, вірячи, що це сприятиме врожайності полів. На Юрія вперше виганяли худобу на цілющу росу, знаючи, що це віджене від тварин усі хвороби. Взагалі, роса на Юрії вважалась священною, її збирали для лікування і охороняли від відьом, використовуючи різні прийоми захисту: чіпляли на воротях, парканах, стайнях гілки свяченої верби, обсипали обійстя і корів маком, малювали дьогтем хрести на воротях, дверях тощо.

Вітаю!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Pura(як Юрій) та Opel 95 (як Юрійович) - прийміть мої щирі вітання з днем Ангела

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Drammer, Вас образило моє привітання зі святом? Чи мінус з плюсом переплутали? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Юрії, Юри, Юрчики, Юрасики, Юрійовичі та Юріївни Борди, вітаю вас зі святечком!

Хай береже вас Ангел-охоронець.

249.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хай Ангел на іменини

Здійснить всі бажання,

Несе щастя щохвилини,

Успіх й процвітання.

Радістю життя вквітчає

І додасть здоров‘я,

Мудрістю благословляє,

Добром і любов‘ю!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 11 місяців потому...

Юрії, Юри, Юрчики, Юрасики, Юрійовичі та Юріївни Борди, хай береже вас Ангел-охоронець.

Вітаю вас з іменинами!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Святий Юрій

Святий Юрій, Святий Юр, Юрій-Змієборець,Святий Георгій, Георгій Переможець (грец. Άγιος Γεώργιοςагіос Георгіос) — святий, мученик і воїн, патрон візантійських імператорів, а пізніше і руських (українських) князів, зокрема князів Коріятовичів. Святий Юрій є однією з найвідоміших постатей в християнському світі, його історія надихала митців протягом століть. Святий є також покровителем України, столичної Київської області(зображений на прапорі та гербі Київщини), головної святині Галичини та Львова — Собору Святого Юра та опікуном Пласту.

Святий Юрій (Георгій) народився у III столітті в Каппадокії. Він походив із князівського роду. Його батько обіймав високу посаду в римському війську, однак незабаром його скарали на смерть за Христа, і мати з дитиною переїхала до свого маєтку в Палестину, у місто Ліди. Вона присвятила життя вихованню сина, навчила його Святому Письму. Часто розповідала про християнських мучеників і про доблесний подвиг його батька. Святий Юрій вступив на військову службу і завдяки своїм здібностям і мужності, виявлених у боях, вже в молодості одержав звання полководця і трибуна при імператорі Діоклетіані. Він стає радником, супутником, наближеним імператора. Однак, коли Діоклетіан почав гоніння на християн, Святий Юрій не вагаючись відмовився від слави, почестей і земних благ і встав на захист віри свого батька —християнства. Міцний, непоборний воїн, він зазнав тяжких мук за сповідування Христа і загинув від них. І за цей подвиг в ім'я віри Церква нарекла його Побідоносцем.

Шанування Святого Юрія почалося з V століття, йому поклонялися, як мученику і воїну. Юрій став святим патроном візантійських імператорів, а пізніше і руських князів, у яких ім'я Юрія стає улюбленим. На Русі Святий Юрій відомий з часів прийняття християнства наприкінці X століття. Він з'явився серед інших християнських святих із Візантії, де шанування його мало вже багатовікову традицію.

Святий Юрій на гербі Київської області, столичної землі України.

Саме з місця особливого шанування Святого Великомученика Юрія Переможця почалося хрещення Київської Русі. Святий Рівноапостольний князь Володимир прийняв Святе хрещення в Криму біля Корсуня (Херсонеса) у Георгіївському монастирі.

Зі Святом усіх!

post-4405-0-07999600-1399358649_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всім, всім велике дякую, і моє велике вітання для усіх Юріїв (Георгіїв) з нашим святом, з нашим днем ангела, УРА!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 11 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...