Перейти до змісту

ПАЛИТИ ЗАБОРОНЕНО!!!


DJ NeO

Рекомендовані повідомлення

Відповідно до ЗАКОНУ УКРАЇНИ № 2899-IV «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»:

За статтею 13 закону (обмеження щодо реалізації (продажу) і вживання тютюнових виробів) визначаються поняття "громадське місце" і "робоче місце": "Громадське місце - це частина будинку, спорудження, що доступне або відкрите для населення вільно, за запрошенням або за плату, постійно, періодично або час від часу, у тому числі під’їзди, а також підземні переходи, стадіони. Робоче місце - місце постійного або тимчасового перебування працівника в процесі трудової діяльності".

В усіх випадках паління тютюнових виробів у заборонених місцях працівники міліції складають адміністративний протокол. Ці протоколи розглядаються ст. 222, ст. 244-4, ст. 218, ст. 219.

Усі справи розглядаються в присутності порушника. За результатами розгляду останньому повідомляється рішення, а у випадку накладення штрафу він інформується про спеціальний рахунок (державного бюджету), на який він повинний його сплатити.

Розміри штрафу також визначені законом "Про заходи щодо попередження і зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення". У ст. 175-1 (Паління тютюнових виробів у заборонених місцях) КУАП зазначений мінімальний і максимальний розмір штрафу: за ч. 1 - штраф від одного до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за ч. 2 - штраф від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сплачений штраф не є підставою робити повторне правопорушення, тобто курити в заборонених місцях. У випадках, коли особа відмовляється або не здатна сплатити штраф, матеріали передаються Державній виконавчій службі для його примусового стягнення. Усі штрафи сплачуються через відділення банку на спеціальний рахунок держбюджету.

Ситуація така: на коридорі кілька жильців зробили "курилку"... на поверсі мешкають батьки з маленькими дітьми, моя вагітна дружина! Вони змушені дихати тютюновим димом! Я неодноразово звертався до цих курців з проханням змінити місце "курилки", від нормальних прохань перейшов до скандалів, вивісив витяг з закону про заборону куріння в громадських місцях.... а їм всеодно, тільки дивляться на мене тупим поглядом, кажуть мені "ти тут ніхто", поскільки проживаю там з дуржиною, приписаний за іншою адресою. Я вже втомився від суперечок та від безрезультатних пояснень, але відступати не хочу! Потрібна консультація... куди звертатись з такою проблемою.... як правильно оформити скаргу... та інше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зазняти на камеру курців. Кілька разів. Звернутися в міліцію. Дочекатися міліції (яка може приїде). Дочекатися складання протоколу. Відгрібсти від сусідів.

ІМХО - ніхто не буде займатися курцями. Простіше пообіцяти, що двері бензином обіллєш і підпалиш. Я б так і зробив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Адміністратори

Спробуй звернутись до дільничного інспектора, нехай він говорить з "порушниками", а за результатами його бездіяльності письмово в міськвідділ міліції.

Приліпи до звернення підписи таких же як і ти незадоволених сусідів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мда...

в мене сусіди виходять курити на вулицю ..

я не курю .. в моїй родині теж ніхто не курить ...

і мені вистачило однієї розмови з сусідом .. і він курить на вулиці ..

причому я йому не "погрожував" і тд .. мб мені просто з сусідами повезло ..

З.І.

попробуй "по-Хорошому" поспілкуватися .. у більшості випадків діє ..

а якщо ні ..

мона було б і до суду подати .. і все таке інше ..

але як Каже Ярчик .. без толку це все ...

так шо треба знайти компроміс!!..

З.І.І.

я от нерозумію людей ...

тож вийди на балкон і покури собі без проблем ... і нікому не заважає .. і тд ..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мои повесили банку "нескафе" на електрошиток и в неё курили,

у меня была мысть повесить рядом шприц, но покая собрался сделать - банка пропала

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли я ще жив в квартирі (5 поверх) з вагітною дружиною кілька тінейджерів збирались курити між 5 і 6 поверхами, при чому більшість з них в під'їзді взагалі не жили, а приходили "в гості" до хлопчини з 9 (!!!) поверху. Чого вони збирались біля мене -- не знаю, можливо щоб батьки ненароком не застукали. Одного разу я повертався з роботи і застав їх поки курили. Я зробив їм зауваження, що вони курять в мене на площадці і плюють під ноги. У відповідь почув матюки і дикий регіт. Я спокійно пішов в квартиру, швиденько перевдягнувся в спортивний костюм, взув кросівки, взяв незамінного ліхтаря і вийшов пояснити хлопцям, як потрібно поводитись в суспільстві. Після одного удару і трьох слів вони дружно кофтами повитирали напльоване з підлоги, попідбирали недокурки і порозбігались по норах. Більше вони там не курили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спс за коменти, та нічого нового я не дізнався...

-силовими методами можна розібратись, але троє мужиків за 40 з поломаними носами - то якось негарно :D (хоча я подумаю);

-нормально спілкуватись і пояснювати - я це робив, але безрезультатно, оскільки "бидло і в Африці бидло";

-погрози теж не діють;

в спокої цих "бидлоїдів" не залишу... є кілька запасних варіантів, доведеться воювати самому...

PS: соромно за наших людей (якщо їх так можна назвати), оскільки неможуть відійти на кілька метрів і травлять дітей та сусідів....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво які ж 3 слова так подіяли на них? ;-)

Пшли вон,будь ласка :)

То DJ NeO: а ти спробуй якоюсь вонючкою їх витравить.Я не памьятаю як воно називається,але так смердить шо хавайся,а шкоди ніякої.Заховай десь.Може є тут хіміки?

ЗІ:колись в шахту ліфта кинув хтось оселедця,то так в ліфті смерділо,шо всі пішки ходили.Ще кальмари воняють страшенно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Я не памьятаю як воно називається,але так смердить шо хавайся,а шкоди ніякої."

Але ж все одно смердить!!!!

Цікаво, а що буде менше смердіти: вонючка чи сигаретний дим? :blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кальмар смердить локально(якщо трішечкі і саме там де збираються курці) і шкоди не робить.А от дим цигарок лізе у всі шпарини.В мене коли в сусідів пьянка,то в них подвійні двері і в мене подвійні,але все одно чути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗІ:колись в шахту ліфта кинув хтось оселедця,то так в ліфті смерділо,шо всі пішки ходили.Ще кальмари воняють страшенно.

Ну вот теперь жди :rolleyes: сейчас народ прочитает и будет пробовать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якісь у тебе курці неправильні. Я б точно вговорив :rolleyes: А не вговорив би- спускав по одному сходами вниз ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, я з DJ NeO особисто не знайомий, так що незнаю. Друзів тоді попросити допомогти, чи що. І взагалі, сила в правді, у кого правда- той і сильний (с). А підкладати смердючі кальмари чи там какашки як би несолідно.

У мене коллега по навчанню (зараз лікар-гінеколог у Львові), зовсім неатлетичної статури, в подібних ситуаціях брав пару пляшок горілки і йшов до найближчого нічного клуба. Там домовлявся з малолітніми "відморозками"- і вже зранку з задоволенням розглядав синці на своєму кривднику. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лука ты не прав, друзья да, но за пляху малолеток натравливать на других людей это не метод, их надо истреблять, а не заохочувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я і не стверджую, що мій коллега був правий. Просто глянув на нік "DJ" і згадав про нічні клуби :) . Та і погляди в 90-ті роки на подібні речі інші були...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...