Перейти до змісту

Потрібна толкова порада апгрейду РС по мінімуму

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

бери проц например тут http://forum.overclo...p?f=26&t=105784

оч даже варіант, йдеться про Intel Xeon E5450 SLBBM (12M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB, Socket 771, Stepping E0) за 680 грн. но опять з перехідником. Може в кого є досвід на рахунок співпраці серверних проців із ... "звичайними" материнками?
  • Відповідей 62
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

память у тебя 800-ка на самом деле, так что бери тут по месту +2Гб любой такой же с проверкой ось, если нет привязки к XP, смени на семёрку 64 и усё...

чому ж тоді вона на частоті 400? тобто може працювати і на 800?

хіба Сьомий буде шустріше?

Опубліковано

Проц я б не міняв суттєвог приросту не побачите

так він же по графіках :_09: наскільки шустріший...
Опубліковано

та втому то й справа, що не хватає, з виходом обнови, все по мінімуму і ФПС-20, хіба докуп оперативки щось вирішить?

я вже думав, може дрова на відео обновити, вінду переставити...

взагалі, заміна на Інтел Квадрик чи Intel Xeon E5450 SLBBM + оперативка, графу залишаємо 1024Мб NVIDIA GeForce 9600 GT в цілому по системі в цифрах достойний приріст, а реально відчутно буде? В іграх і по граф редакторах?

Опубліковано

і практично в тему задам запитання.

є комп’ютер такого роду:

Мат-плата: Asus P5G41-M LX (1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Процесор: DualCore Intel Pentium E5400, 2700 MHz (13.5 x 200)

Чіпсет: Intel Eaglelake G41

ОЗП: 2048 Мб (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

(решта даних, думаю, не стільки критичні для відповіді на питання)

внаслідок перепадів напруги і пропадання світла в платі з’явилися баги різні. наприклад, один з портів на ОЗП погано працює, аудіо-порт на передній панелі не функціонує...

питання в наступному: на що (читай - на яку) поміняти можна плату так, щоб мінімум затрат? ну, і по швидкодії щоб не сильно впало.

чи краще назбирати купку грошей і поміняти матплату разом із процесором (до речі, по грошах, в скільки виллється)?

Опубліковано

1) знайди материнку на барахолці

2)продай все. купи щось на i3.

3)якщо бабла мало- шукай систему на феномі.

Опубліковано

внаслідок перепадів напруги і пропадання світла в платі з’явилися баги різні. наприклад, один з портів на ОЗП погано працює,

яким чином визначили баги? бо в мене, також малють місце внепланові перепади напруги, мож також глюки внаслідок цього

Опубліковано

дик, я всьо мислив, що 7 вимагає більше ресурсів ніж ХР, а в мене такий раритет...

Windows XP не підтримує DirectX10 і DirectX11, на слабший комп став Windows 7 Home, або яка є, лише повідключай різних красотульок. В Microsoft пішли шляхом, що уся память має працювати

http://habrahabr.ru/post/92165/

http://ru.wikipedia.org/wiki/DirectX

Вчора погрався трохи - встановив Вісту на ноутбук, оцінка графіки для ігр показала 4,6 бала, сьогодні поставив Відовс 7, оцінка графіки - 5,4 бали

Опубліковано

1) докупити максимум оперативки(або 2х2Гб максимальної ддр2-частоти, при чому свої гіговки продай)

2) прошити біос

3) переставити ос на він7

4) поставити драйвера останніх версій

5) тонка настройка ОС(важливо впливає на швидкодію)

от тоді і буде:

мінімум убитих єнотів
Опубліковано

внаслідок перепадів напруги і пропадання світла в платі з’явилися баги різні. наприклад, один з портів на ОЗП погано працює,

яким чином визначили баги? бо в мене, також малють місце внепланові перепади напруги, мож також глюки внаслідок цього

ну, була вставлена планка оперативки в слот. вінда регулярно крашилась, коли кількість зайнятої оперативки перевищувала 2 гіга. я думав, планка здохла. в гарантії сказали, що перевірили і все там нормально. втикнув в інший слот (в той, в якому зараз) - все нормально.

значить, таки слот битий.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Може в кого є досвід на рахунок співпраці серверних проців із ... "звичайними" материнками?

Є купив 2-ядерного ксеона (шукаю 4-ядерного вже ;) ) ставив. СУПЕР!!! Ксеон (що в мене) точна копія Е6750 - Практично брати-близнюки.

Ксеон краще працює із пам'яттю і стабільніший в роботі. Єдина різниця, що ксеона з перехіфдником я взяв за 50 грн (тут на Борді), в 6750 - вартує десь за 300+ грн :)

Є купа інфи в неті, по переходу на Ксеон-и. Є переліки материнок (конкретні моделі) які ТОЧНО підтримують ксеон. В них головна умова - шина не менше 1333 та підтримка процесорів 45нм технології.

Дай модель мамки - глянемо.

Щодо подальшого апгрейду, то 4 Гб озу вистачить з головою, відео існуюче також, ну і переїхати на 7-ку.

Про купівлю SSD промовчу, поки, хоча, як апгрейд - 3,14здєц як круто! Лишиться на наступну машину :)

Опубліковано

1. про що мова?, цей системник не такий застарілий і не “корч”, (на відміну від пентіум 4 чи пентіум Д).
  2. перш за все для яких завдань потрібен комп'ютер.
  3. Обов'язоково додати 1 чи 2 гіга оперативи та змінити ОС на 7 СП1 чи 8.1 апдейт1 і бажано не збірку, а оригінальну від “мєлкософт”.
  4. Вже усе розповіли, що якщо хочете реального приросту то потрібно міняти усе (перехід на ай чи феном, відповідно ддр3, чотири ядра чи потоки). Перехід на 8600 не дасть бажаного результату по відношенню до затрат.
  5. Я б радив якщо материнка дозволяє розігнати трохи даний проц (десь до 3000-3500МГц). і бажано з пониженим множником (щоб FSB підняти).
  6. Перехід на ксеон так можливо, але є дуже багато нюансів. Він дасть реальну вигоду тим кому потрібні 4 і більше ядра. Бо в багатьох задачах (напр. ігри) все ж потрібно 1-2 ядра і бажано з більшою частотою. Зараз про ксеони вже всі знають і важко знайти хороший варіант (продають з малою частотою, менше 2500Мгц). В ксеонів для звичайних людей є недоліки: тепловий пакет не малий (80W) (а це навантаження перш за все на материнку і її сехму живлення та БЖ) множник також малий і варіюється слабо, тобто енергоефективність в простої не надто хороша, практично відсутня можливість розгону.
  7. якщо після перевстановлення ОС будуть якісь глюки, то перевірити вінчестер на беди(програма Viсrtoria, але коли нею тестувати то нічого на компі не робити більше), перевіка оператики MemTest.

Зі. Випадково недодркукований пост відправився.

Опубліковано

1) Чоловік нічого не сказав про розгон, тому як висновок, йому це не потрібно.

2) Щодо ксеона, то як варіант апгрейду, без переходу на інше залізо і без зайвих замін - варіант відмінний. І дешевший.

Опубліковано

відповідь Zheny@ і IropS:

Обов'язоково додати 1 чи 2 гіга оперативи та змінити ОС на 7 СП1 чи 8.1 апдейт1 і бажано не збірку, а оригінальну від “мєлкософт”.

з оперативкою трохи заплутався, є 4 слоти, стоїть 2х1Гб SUPERTALENT DDR2 @ 400МГц (6-6-6-18) чому вона працює на 400, а не на 800Гц?

якщо додавати до цієї, то краще 2 по 2Гб, чи 2х1Гб, чи обмежитись однією 2Гб? як вони тоді будуть співпрацювати?

Я б радив якщо материнка дозволяє розігнати трохи даний проц (десь до 3000-3500МГц). і бажано з пониженим множником (щоб FSB підняти).

моя материнка: Gigabyte EP45-UD3 (Socket 775)

підтримка проц. - LGA 775 Intel Core 2 Extreme/Core 2 Quad/Core 2 Duo,

Частота системной шины - 1600/1333/1066/800 МГц

Тип поддерживаемой памяти - 4 x DIMM, до 16 ГБ, DDR2 1366+/1066/800/667 MГц

підтримає розгін? як це зробити правильно?

Перехід на ксеон так можливо, але є дуже багато нюансів. Він дасть реальну вигоду тим кому потрібні 4 і більше ядра. Бо в багатьох задачах (напр. ігри) все ж потрібно 1-2 ядра і бажано з більшою частотою. Зараз про ксеони вже всі знають і важко знайти хороший варіант (продають з малою частотою, менше 2500Мгц). В ксеонів для звичайних людей є недоліки: тепловий пакет не малий (80W) (а це навантаження перш за все на материнку і її сехму живлення та БЖ) множник також малий і варіюється слабо, тобто енергоефективність в простої не надто хороша, практично відсутня можливість розгону.

З ксеонів зупинився напр. на Xeon X5462 2,8GHz/12M/1600 чи Xeon E5450 SLANQ 3.00GHz/12M/1333

Чи варто брати дорожчі і кращі по частоті і по кешу, чи є щось оптимальніше. Просто, щоб дійсно ті 4 ядра і шина 1600 не "простоювали" дарма. Використання в осн. для граф редакторів, ігор.

Опубліковано

з оперативкою трохи заплутався, є 4 слоти, стоїть 2х1Гб SUPERTALENT DDR2 @ 400МГц (6-6-6-18) чому вона працює на 400, а не на 800Гц?

Читай.

якщо додавати до цієї, то краще 2 по 2Гб, чи 2х1Гб, чи обмежитись однією 2Гб? як вони тоді будуть співпрацювати?

Звичайно ж чим більше - тим краще. 2 по 2 - буде самий класний варіант - матимеш 6 Гб ОЗУ, що працюватимуть в дюалі. Головне щоб планки були максимально однакові.

моя материнка: Gigabyte EP45-UD3 (Socket 775) підтримка проц. - LGA 775 Intel Core 2 Extreme/Core 2 Quad/Core 2 Duo, Частота системной шины - 1600/1333/1066/800 МГц Тип поддерживаемой памяти - 4 x DIMM, до 16 ГБ, DDR2 1366+/1066/800/667 MГц підтримає розгін? як це зробити правильно?

Розгон підтримує, питання чи він тобі треба? З цього приводу інфи в неті вагон.

Тут про встановлення мод-а 771 на 775, інструкція, та розписано, на яку мамку який проц стає.

Із поданих тобою процесорів - бери на 1333 шині - матимеш потенціал для розгону, (Кеш-і у них однакові, і майже однакові частоти) АЛЕ! Потрібен відповідно підтоговлений Ксеон. Має бути ще BSEL mod, власне він дає змогу розігнати Ксеон!

Між іншим - ось порівняння твоїх проців. Зверни увагу на TDP! Від цього залежить охолодження, яке потрібно обрати.

Опубліковано

в тому то й справа, що суперталент 2х2Гб тепер не знайти. я про те, що докупивши до своїх двох гігових ще 2х2Гб, як вичислити щоб вони норм працювали?

я питав про розгін свого проца.

ксеони гнати не думаю. в порівнянні не зовсім той проц, так правильніше http://www.cpu-world.com/Compare/814/Intel_Xeon_E5450_vs_Intel_Xeon_E5462.html.

Опубліковано

в порівнянні не зовсім той проц,

Який ти написав - такий я порівняв.

Свій розганяти - немає смислу - приросту матимеш, може 10%, може витягнеш ще до 15%. Все.

А для редакторів та ігор - 4 ядра - саме то!

Я вже собі надивився на оверах.

Опубліковано

ще по DDR2, якщо продавець не вказав, чи не в темі, як виявити, що вона тільки під АМД?

що за нісенітниці? я власне такої пам"яті не бачив)

Опубліковано

ще по DDR2, якщо продавець не вказав, чи не в темі, як виявити, що вона тільки під АМД?

що за нісенітниці? я власне такої пам"яті не бачив)

ти сурка видел? а он есть....

Опубліковано

принаймні в оголошеннях бачив такі уточнення... http://dnepropetrovsk.dnp.slando.ua/obyavlenie/kingston-ddr2-2gb-800-pc6400-novaya-super-tsena-ID8cDhX.html - платформа АМД)))

є така геймерська память Mushkin DDR2-1000 2x2048 PC2-8000 Подробнее: http://hard.rozetka.com.ua/40135/p40135/#tab=characteristics ,

ясно, що з моєю вона дружити не буде, свої 2 гігові планки продаю

знову мислі, взяти цю з більшою частотою і імовірністю, що більше таку не знайду, щоб добавити і прийдеться жити з 4Гб,

чи докупити звичайної DDR2-800 до своєї = 6 Гб чи взяти одразу 4х2=8Гб???

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...