Перейти до змісту

"Пакращення" від нової влади.

Dean

Рекомендовані повідомлення

Приватна. Будинок оформлений повністю на мене.

Змінено користувачем WebTraveller
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 минут назад, natalka) сказал:

Значить у Вашому випадку все ок, якщо і нарахують за попередні роки, то це буде поточне нарахування без штрафів і пені.

Зате побачив шо з 16-го року нараховують податок на доходи ФО згідно декларації. Висить заборгованість

А якої декларації незрозуміло. Ніколи ніяких декларацій не подавав

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, WebTraveller сказал:

Приватна. Будинок оформлений повністю на мене

Так, в такому випадку точно Ви єдиний власник.

Перепитала, бо дуже багато людей, особливо після приватизації квартир, думають що вони єдині власники, а по факту зовсім інша картина (стикнулась з цим при зборі голосів по ОСББ). В тих формах власності молода освідчене людина ледве розбереться, що вже казати про старшеньких...

Ну і бувають всяки перли (в результаті схем) і в документах про право власності...

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 минут назад, WebTraveller сказал:

Зате побачив шо з 16-го року нараховують податок на доходи ФО згідно декларації. Висить заборгованість

А якої декларації незрозуміло. Ніколи ніяких декларацій не подавав

це може бути з 1ДФ, який подавав податковий агент. Це разове нарахування в 2016-му і переноситься в наступні роки, чи регулярне?

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 минуты назад, natalka) сказал:

це може бути з 1ДФ, який подавав податковий агент. Це разове нарахування в 2016-му і переноситься в наступні роки, чи регулярне?

Кожного року, починаючи з 16-го однакова сума висить. 320 грн

Ні. Трохи збрехав. 16,17,18 рік. А далі немає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 минуты назад, WebTraveller сказал:

Кожного року, починаючи з 16-го однакова сума висить. 320 грн

Ні. Трохи збрехав. 16,17,18 рік. А далі немає

Ну правильно, 3 роки пройшло і списали ))) Якщо податкові  борги не погашаються 3 роки - їх мають списати як безнадійні. 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 минуты назад, natalka) сказал:

Ну правильно, 3 роки пройшло і списали ))) Якщо податкові  борги не погашаються 3 роки - їх мають списати як безнадійні. 

Тобто вже можна їх не оплачувати?))

Я вже настроївся заплатити)) Як чесний платник податків)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже настроївся заплатити)) Як чесний платник податків)

Обовязково треба заплатити. Це ваш громадський обовязок ). Якщо відмовляться брати гроші - подавайте в суд.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб точно дати відповідь на це питання мені потрібно побачити.  В розрахунках з бюджетом станьте на пдфо і оберіть 2021 і вигрузіть в ексель. Далі з екселівської таблиці зробити скрін і або сюди, або в приватні повідомлення. 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, natalka) сказал:

Щоб точно дати відповідь на це питання мені потрібно побачити.  В розрахунках з бюджетом станьте на пдфо і оберіть 2021 і вигрузіть в ексель. Далі з екселівської таблиці зробити скрін і або сюди, або в приватні повідомлення. 

А в 2021-му все по нулям

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в 2021-му все по нулям

саме в екселівської файлі? Якщо так - то 100% платити не потрібно.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

image.thumb.png.888c2e12934f1ef328430d12d9cc8590.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 хвилин тому, WebTraveller сказано:

"безнадійний податковий борг" - якось так це називалось, років 10 назад...мож помиляюсь, але - мені списали таким чином невелику суму, хоча я і був готовий її заплатити...

Змінено користувачем Bliksss
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вобщім можна нічого не платити

Через 3 роки спишуть :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, WebTraveller сказано:

Через 3 роки спишуть

якщо не подадуть до суду ))

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вобщім можна нічого не платити

Через 3 роки спишуть :D

Ага, як кому повезе. 

Якщо все працює і всі виконують свої обовязки (держслужбовці я маю на увазі), то через місяць після появи боргу, Вам має прийти податкова вимога, якщо по ній не оплатите вчасно - то прийдуть описувати і продавати майно ))).  Там сума для вимоги зароаз здається 1 тис.грн.

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 хвилин тому, natalka) сказано:

Ага, як кому повезе. 

не всі борги - підлягають списанню...

що стосується податку на нерухомість - потрібно самому контролювати, не прийшла платіжка - зверніться в податкову, так написано... інакше - штраф.

(с) не я - придумав.

P.S. Хоча, ніби і це - "списується", поки не заморочиться виконавець, а якщо, термін минув - "сушите вёсла", тобто - раз Державі не потрібно...))

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 минут назад, Bliksss сказал:

що стосується податку на нерухомість - потрібно самому контролювати, не прийшла платіжка - зверніться в податкову, так написано... інакше - штраф.

Недостовірна інформація. Можем посперечатись, покажіть де написано, зокрема про штраф.

Звернення для звірки, це право платника а не обовязок. пп 266.7.3 ст.266 ПКУ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17#Text

Боргом не може бути те що ще не нараховано.

• Дякую! 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, natalka) сказано:

Недостовірна інформація.

значить, я не правильно зрозумів

Цитувати

Якщо Ви не отримали повідомлення-рішення через невідповідність податкової адреси із фактичним місцем проживання, слід негайно звернутися до податкового органу за місцем реєстрації для сплати належної суми податку.

от дві квартири, прописаний - в одній....платіжок - нема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повідомлення надсилають за місцем податкової адреси фізичної особи (місцем реєстрації). Але якщо платник змінив місце реєстрації і не сповістив про це податкову, не мешкає за місцем реєстрації, повідомлення він не отримає. 

Штрафи за несвоєчасну сплату:

при затримці до 30 календарних днів (включно), що настають за останнім днем терміну сплати грошового зобов’язання, – 10% суми податкового боргу;
при затримці понад 30 календарних днів – 20% погашеної суми податкового боргу.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/economics/finances/podatok-na-neruhomist-yaki-shtrafi-za-prostrochennya-694950.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 минуты назад, Bliksss сказал:

значить, я не правильно зрозумів

от дві квартири, прописаний - в одній....

ППР-ки по 2-ох квартирах (не по кожній окремо) будуть йти по місцю реєстрації яке є в базах податкової (як правило то адреса яка була в Вас коли Ви  отримували довідку про іпн - і якщо в подальшому не подавали зміни з заявою 5ДР).

В наведені Вами цитаті і пише: через невідповідність податкової адреси фактичній. Це те, про що я писала в попередніх повідомлення: що людині податок нараховується, але вона про це не знає, бо не отримує ППР-ки. 

У Вебтревелера не так - йому взагалі ще ні разу не нараховували.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, natalka) сказано:

бо не отримує ППР-ки. 

так, але - це звільняє від сплати податку? якщо я - не отримав платіжку, це ж не звільняє від сплати податку? Адреса - є, але - я там не проживав, вкинули повідомлення, і що з цим робити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, natalka) сказано:

ППР-ки по 2-ох квартирах (не по кожній окремо) будуть йти по місцю реєстрації яке є в базах податкової (як правило то адреса яка була в Вас коли Ви  отримували довідку про іпн - і якщо в подальшому не подавали зміни з заявою 5ДР).

Якщо у 1 власника, нерухомість у різних населених пунктах але кожен окремий об'єкт не перевищує норми для нарахування податку. 

Але якщо скласти площу разом, вийдуть "зайві" квадратні метри.

У такому разі податок на нерухомість нараховувати будуть?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 минуты назад, Bliksss сказал:

Штрафи за несвоєчасну сплату:
при затримці до 30 календарних днів (включно), що настають за останнім днем терміну сплати грошового зобов’язання, – 10% суми податкового боргу;
при затримці понад 30 календарних днів – 20% погашеної суми податкового боргу.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/economics/finances/podatok-na-neruhomist-yaki-shtrafi-za-prostrochennya-694950.html

Штрафи за невчасну сплату є. Але це не штрафи за те що: "не прийшла платіжка - зверніться в податкову, так написано... інакше - штраф."

Витяг про штрафи не  підтверджує Ваші припущення.

Це спір бухгалтера/податкового консультанта з айтішником на тему ПКУ, точно бажаєте продовжити далі? :D

• Ха-ха 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, Zelensky сказал:

Якщо у 1 власника, нерухомість у різних населених пунктах але кожен окремий об'єкт не перевищує норми для нарахування податку. 

Але якщо скласти площу разом, вийдуть "зайві" квадратні метри.

У такому разі податок на нерухомість нараховувати будуть?

будуть

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...