Перейти до змісту

Де знайти у Луцьку провід П

Shturman

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. Можливо хтось підкаже де знайти провід марки ПЭЛ або ПЭВ діаметром 0,8 мм. Потрібно зовсім не багато (метрів 5), для того щоб намотати один тороїдальний трансформатор для блока живлення. Моживо у кагось валяються старі катушкі від реле чи ще щось. Луцькі ринки обходив, та потрібного діаметра не знайшов є або більшого діаметра або меншого. З мене пиво або грошима.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чим вам більший не підходить? не поміщається?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо я намотаю більшим, це ж вплине на характеристики трансформатора. Наскільки я знаю трансформатор розраховується певним чином на певний діаметр проводу. Важливим в цьому трансі є індуктивність розсіювання

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хіба не можна взяти менший діаметр і намотати більше витків?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю що там у вас девайс, але якщо це звичайний силовий транс, то кількість витків у первинній обмотці визначає на якій напрузі буде працювати транс, а вторинній - яку напругу будемо знімати!

А від діаметра дроту залежить тільки максимальний(!!!) пропускний струм через обмотку!

А хіба не можна взяти менший діаметр і намотати більше витків?

не можна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю що там у вас девайс

Якщо цікаво, то можете подивитись тут http://electrik.info/main/praktika/392-kak-zapitat-akkumulyatornyy-shuropovert-ot-elektricheskoy-seti.html (мова іде за трансформатор Т1 на схемі)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо цікаво, то можете подивитись тут http://electrik.info...eskoy-seti.html (мова іде за трансформатор Т1 на схемі)

Не вдаючись в нюанси схеми, думю, що можна використати будь-який підходящий транс з діодним мостом + непогано було б ще стабілізатора прикрутити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо почитати уважно статтю, то там написано чому саме використовуються діоди Шоткі, а не прості діоди. А на рахунок стабілізації, то як я розумію там стабілізація виконується електронним трансформатором U1 на схемі.

можна використати будь-який підходящий транс

в статті написано слідуюче "Трансформатор Т1 создает падающую характеристику блока питания за счет повышенной индуктивности рассеяния, что достигается его конструкцией" тому ИМХО будь-який трансформатор не піде.

Якщо не знайду провода на 0,8 мм, то спробую намотати проводом 0,7 який в мене є

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як не забуду - пошукаю. Був точно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо не задаватися ціллю вмонтовувати це все в батарейний відсік. То беремо старого БЖ від системного блока і електронний запобіжник (можна без нього якщо не перевантажувати шурика).

БЖ від системника дозволить підкорегувати напругу при потребі.

Один хрін зі шнурком соватись доведеться, а де буде блок живлення не суттєво.

Насолоджуємся роботою..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо не задаватися ціллю вмонтовувати це все в батарейний відсік.

якраз я і задався такою ціллю. ИМХО блок живлення від компа швидко заб'ється пилюкою і різним сміттям. Не буду ж я шуриком користуватись тільки в чистих умовах. Коротше схема вся з приведенної ссилкі вже зібрана залишився тільки трансформатор.

як не забуду - пошукаю. Був точно.

буду вдячний

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також цікавить провод тільки 0,27 метрів 100 можливо хтось бачив таке на базарі і приблизно де

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...