Перейти до змісту

Не завантажується комп’ютер з підключеними двома моніторами (

Mi$h@

Рекомендовані повідомлення

Маю проблему: є два монітори: один підключається через D-Sub, інший - через DVI (обидва роз’єми інтегровані в материнську плату). У випадку підключення одного будь-якого з цих моніторів комп’ютер завантажується без проблем, а у випадку підключення одночасно двох з них комп’ютер не завантажується (не доходить навіть до завантаження операційної системи).

В UEFI налаштовано конфігурацію вмонтованих графічних пристроїв наступним чином:

Инициация графического адаптера - IGD

Разделение памяти встроенной графики - 256М

Память DVMT - Максимум

Несколько мониторов IGD - Включено

Більше налаштувань до конфігурації вмонтованих графічних пристроїв нема.

Конфігурація:

Материнська плата: MSI H87M-G43 (MS-7823)

Проц: Intel i5-4440

Відеокарти нема.

Прошу допомоги: в чому може бути проблема і як її вирішити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а порядок там є?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а порядок там є?

порядку немає

якщо підключити один монітор, загрузитись і підключити інший - що відбувається ? драйвер знаходить другий чи ні ? можливо нюанс з самими моніторами (материнка можливо не може одночасно працювати з аналоговим і цифровим сигналом) .. на зовнішній відеокарті таких проблем немає (хоча я завжди підключав другий монітор при включено компі, тоді він розпізнається і налаштовуєш драйвером)

Якщо підключити один з моніторів, завантажити операційну систему і після того підключити інший монітор, то останній розпізнається без проблем, і тоді можна працювати з двома. Проблема тільки в завантаженні комп’ютера з підключеними двома моніторами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а "не завантажується" як саме ? видає помилку, вимикається ? що саме відбувається ? драйвера нові і повні (не ті що система сама поставила, а ті що на сайті виробника) .. система "чиста" чи "збірка от ...... " ?

Після включення кнопкою Power не доходить навіть до завантаження біосу (вірніше UEFI). Екрани чорні без будь-яких помилок. При клацанні по клавіатурі (NumLock, CapsLock) нічого не відбувається (світлодіоди не реагують). Система Ubuntu 13.10, драйвер не ставив (правда відповідно до сказаного раніше, я вважаю, це не має значення :-) )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ти маєш на увазі налаштування по дефолту біоса, то не пробував, правда я нічого, здається, не міняв після покупки комп’ютера. Ну... можу спробувати... Ще була рекомендація поновити біос, чим я вже завтра займусь. Дякую.

Якщо ще хтось володіє інформацією, яка може допомогти, прохання написати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спробуй поставити драйвеи із сайту MSI, не зажди убунта правильны дрова ставить, особливо нові версії ОС,

постав офіційні драйвери і діло має піти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спробуй поставити драйвеи із сайту MSI, не зажди убунта правильны дрова ставить, особливо нові версії ОС,

постав офіційні драйвери і діло має піти

Поновив біос з версії 1.2 до 1.5 (версію брав із сайту виробника). Все пішло :)

Дякую всім за рекомендації! Тему можна закривати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поновив біос

Так, як я і казав :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...