Перейти до змісту

Радянська освіта

HWman

Рекомендовані повідомлення

Думаю, що кожен студент, якби мав фінансову спроможність, вибрати собі спеціальність навчання, то навряд чи обрав би національний, а тим більше місцевий вуз...

Власне, тому і їдуть наші абітурієнти до сусідньої Польщі масово. Немасово - у більш віддалені частини світу, більш престижні навчальні заклади. Без виходу із системної кризи чекати змін на краще в окремих галузях суспільного життя не варто. В основі будь-якої діяльності лежить сенс. Якщо у якійсь ланці процесу він відсутній, криза мотивації настане неминуче. Людина - не автомат, примусити її виконувати беззмістовні дії можна, але ж не постійно!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 81
  • Створено
  • Остання відповідь

Попри непогані успіхи в точних науках, під дулом пістолета не стала б працювати інженером, технологом і .т.д. і т.п. Я їх бачила :), і «виробництво» також, і робітників. Років у 14 вирішила провести міні-соцдослідження: як довго тверезим протримається чоловік N, за соціально-економічними, фізичними й моральними характеристиками – вище середнього рівня, результат мене спантеличив: рівно 4 дні.

Вам би статейки в пресу писати, бо пишете гарно, але дурниці повні. Працюю на виробництві вже не перший рік, а стара відраза до алкоголю залишилась в тій самій фазі. Так що, не варто виправдовувати свої вчинки різними небилицями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Додам своїх 5 копійок, вчився вже у незалежній україні школа №26 і скажу, що я радий що там навчався,

всі ми колись розуміємо що ось час прийшов тре було вчитися і починаєм наздоганяти, я теж не виняток

1 на рахунок викладічів скажу єдине, коли діти реально хочуть знати то викладачу і лекше і приємніше вкладати всі свої знання

2 освіта це як колись казали: "без бумажки ти букашка..."

якщо руки є і голова варить то і заробити можна нетільки щоб за квартиру заплатити , а й жінку вдягнути і на курорт зганяти...

було б класно якби після класу так 5 учні відповідально проходили професійний психологічний тест щоб визначити свої схильності і відповідно розвивались в правильне русло

як на мене за СССР в освіті були як плюси так і мінуси головне що тоді як мені батьки розповідали було цікавіше навчатись

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вам би статейки в пресу писати, бо пишете гарно, але дурниці повні.

Ну ви то пишете дурниці не повні, відверто худі.

Працюю на виробництві вже не перший рік, а стара відраза до алкоголю залишилась в тій самій фазі

Ну і яке кому діло до вашої фази? Я описала свої спостереження.

Так що, не варто виправдовувати свої вчинки різними небилицями.

І які такі вчинки я мушу виправдовувати? Пояснили б :)

Вам, перш як поради давати, не гріх хоч читати навчитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MirrorAlice,шановна, якщо переходимо на особистості - то я можу порекомендувати засунути ваші (нікому тут не цікаві) спостереження у відоме місце.

Спеціально для вас перед моєю цитатою вказана ваша цитата на рахунок підліткових експериментів. В тому, що ви чітко не описали де/за яких умов "протримався" ваш ефемерний піддослідний - вина не моя.

під дулом пістолета не стала б працювати інженером, технологом і .т.д. і т.п.

Справа абсолютно ваша, куди іти і чим займатись в житті. Але не виправдовуйте це загадковими експериментами. Напишіть прямо, щось на зразок "не хочу там працювати, бо пахне не ромашками і ходити треба по змінах" - всі б зрозуміли.

Далі на ваші безглузді перепитування відповідати не буду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MirrorAlice,шановна, якщо переходимо на особистості

Перепрошую, але це була ваша ініціатива.

під дулом пістолета не стала б працювати інженером, технологом і .т.д. і т.п.
тому, що

Я їх бачила

А тепер ще і прочитала.

Напишіть прямо, щось на зразок "не хочу там працювати, бо пахне не ромашками і ходити треба по змінах" 

І я не винна, що інших причин ви собі не уявляєте. А той пан N, як і переважна більшість його співробітників, свій антидепресат міг вживати з такої, наприклад, причини:

"Я инженер на сотню рублей,

И больше я не получу.

Мне двадцать пять,

И я до сих пор не знаю, чего хочу.

И мне кажется, нет никаких оснований

Гордиться своей судьбой, "

Але сказати собі так:

"И начальник заставы поймет меня,

И беспечный рыбак простит... " він не міг.

Далі на ваші безглузді перепитування відповідати не буду.

Не хвилюйтесь, я не засмучусь :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MirrorAlice, ну ви і штучка.. ;):)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MirrorAlice, ну ви і штучка..

Освіта то радянська, а перед тим, прости Господи, і садочок совітський - а там всіх поголовно тойво... ламали полностью :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По-моєму, вельмишановна MirrorAlice обчиталась Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом", і тепер бореться як відомий ідальго ламанчеський, із повітряними млинами нашої заскорузлості та невігластва. Бідолашна, вона не навіть не уявляє, що навколо така сіра маса, що не може достойно оцінити богів, які прийшли не питаючись, та почали творити Добро. У їхньому розумінні.

Тойво Глумов, агов!

"Никаким богам нельзя позволить вступаться в наши дела, богам нечего делать у нас на Земле, ибо «блага богов - это ветер..»

І для зарозумілих.. пардон.. сіящих подібно Язону драконові зуби примарного світла, щоправда, чомусь обов'язково тільки у кінці тунелю..

"И всё! И — хватит. Я усталый, недобрый, озабоченный человек, взваливший на себя груз неописуемой ответственности. У меня синдром Сикорски, я психопат и всех подозреваю. Я никого не люблю, я урод, я страдалец, я мономан, меня надо беречь, проникнуться ко мне сочувствием… Ходить вокруг меня на цыпочках, целовать в плечико, услаждать анекдотами…"

Там далі про чай. :)

MirrorAlice, нічого особистого, ви чай/каву п'єте?

Не все так погано у житті, з гарною філіжанкою кави :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MirrorAlice, ну ви і штучка..

Освіта то радянська, а перед тим, прости Господи, і садочок совітський - а там всіх поголовно тойво... ламали полностью :_07:

Декого і ламати не треба, просто нічого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По-моєму, вельмишановна MirrorAlice обчиталась Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом", і тепер бореться як відомий ідальго ламанчеський, із повітряними млинами нашої заскорузлості та невігластва.

Ані найменшого діла до чиєїсь заскорузлості і невігластва мені нема.

А чому тільки Бредбері? Щодо знаменитого роману Сервантеса, то це один з найдостойніших творів світового мистецтва, і навіть радянська освіта з її перекрученнями і збоченнями зіпсувати його не могла. Але декому байдуже з чого глузувати. І те, що чийсь текст викликає у вас такі дивовижні проекції, то що мені до того?

У меня синдром Сикорски, я психопат и всех
подозреваю. Я никого не люблю, я урод, я страдалец, я мономан,
меня надо беречь, проникнуться ко мне сочувствием…

Найщиріше вам моє співчуття. Одужуйте швидше. Удачі. І не надуживайте кавою. Може вам уже забагато?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ані найменшого діла до чиєїсь заскорузлості і невігластва мені нема.

Просто немає з ким поговорити, такий талант пропадає - а виговоритись можна тільки в інтернетах :_11:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто немає з ким поговорити, такий талант пропадає - а виговоритись можна тільки в інтернетах :_11:

Співчуваю. Працюйте над собою, може вам іще поталанить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MirrorAlice, дозвольте запитати. скільки така всебічно розвинена людина, як ви, написала книг, статей, полотен тощо? Яка їх якість? Назвіть якісь свої досягнення, ми уважно слухаємо (якщо ви вже перейшлина особистості). Скиглити ви вмієте (всі вже оцінили), освіта була така-сяка-перетака, але усе ж це не заважало багатьом видатним людям стати саме тими, ким вони є на сьогодні. І вони не озираються на день вчорашній в такій мірі, як робите це ви ( двадцять років тому - одне покоління, пам"ятаєте?), не кричать на все горло, що тупі атеїстичні освітяни із недалекими поглядами на мистецтво (правильно я зрозумів вашу думку?) забрали їхню душу та висмоктали ще зі школи (перепрошую - садочку) їхній талант.

Отже, дозвольте запитати вас конкретно, якими своїми книгами ви пишаєтесь, та що є у вашому творчому доробку. Ваш стиль написання.. ммм... будемо відверті - дещо далекий від стилю пера Сервантеса. Отже, прошу винести на загальний розгляд один із ваших творів. Читачі оцінять. Чи ви сумніваєтесь у об"єктивності читацьких симпатій? Даремно. Адже саме читачі можуть визначити, хто перед ними. А поки ми лише чуємо галас із нічого.

Чекаємо, просимо, благаємо не зловживати нашим терпінням. Чекаємо книг!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уйобки,ви чого до тьолочки домахались?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти ідіот, чи напився?

Ти мені показався при першій зустрічі більш адекватним.

Якщо у тебе є якісь до мене претензії - пиши в приват. У мене ж до дівчини (а НЕ до тьолочки) ніяких претензій нема. Дискутуємо, не більше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до тьолочки домахались

Зараз вона розтане від супер гречного порівняння :_07:

Уйобки

Шрам від банкомату взнаки дається?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MirrorAlice, скажіть будь-ласка, якщо Вам так нестерпна радянська освіта, то яку ж Ви порекомендуєте? Може Кембридж чи Оксфорд у масштабах нашої нещасної країни?

:_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уйобки

Шрам від банкомату взнаки дається?

Що, компліментів не розумієш? Не хочеш читати таке в свою адресу - не пиши отаку єрєсь

а перед тим, прости Господи, і садочок совітський - а там всіх поголовно тойво... ламали полностью

Я скажу так - люба освіта хороша якщо той хто її здобуває - хоче цього сам. Треба бути унікумом щоб побачити суттєву різницю між радянським та незалежноукраїнським садочком, здається я одного знайшов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vadimm, взагалі-то у нього це був сарказм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

BanderaLutsk сказал: а перед тим, прости Господи, і садочок совітський - а там всіх поголовно тойво... ламали полностью

Сарказм - знаєш сенс такого сполучення букв?

Прочитай до чого це було сказано

Я скажу так - люба освіта хороша якщо той хто її здобуває - хоче цього сам. Треба бути унікумом щоб побачити суттєву різницю між радянським та незалежноукраїнським садочком, здається я одного знайшов.

А це можеш мадамі з задзеркалля роз'яснити : ))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MirrorAlice, дозвольте запитати. скільки така всебічно розвинена людина, як ви, написала книг, статей, полотен тощо? Яка їх якість?

А ви вважаєте, що я мусила це зробити? Я от так не вважаю. Але вважаю дикістю, що будь-яку людину позбавляють права доступу до знань, які становлять скарбницю досвіду цілого людства. І мені байдуже, написала яку-небудь статтю, книгу і т.д. і т.п. ця людина чи ні, мені набагато важливіше, щоб ця людина мала змогу (чи захоче, це вже її справа) прочитати, побачити, почути усе, що є найліпшого по цей бік дзеркала :)

Скиглити ви вмієте (всі вже оцінили)

,

ПРоекція і узагальнення, маніпуляція.

освіта була така-сяка-перетака, але усе ж це не заважало багатьом видатним людям стати саме тими, ким вони є на сьогодні.

Якраз багатьох їх саме через режим, який створив таку освіту, з намиі нема, а шкода. Вони нам усім сьогодні дуже потрібні.

І вони не озираються на день вчорашній в такій мірі, як робите це ви

Це, принаймні, дивно. Тема була про радянську освіту, ви можете якимось чином висловитись на таку тему, не згадуючи той час? Не можу сказати, що вам заздрю, але боюсь, ви перебільшуєте свої можливості.

( двадцять років тому - одне покоління, пам"ятаєте?),

Двадцять п’ять насправді, але існують інші методи обрахунку.

не кричать на все горло, що тупі атеїстичні освітяни із недалекими поглядами на мистецтво (правильно я зрозумів вашу думку?) забрали їхню душу та висмоктали ще зі школи (перепрошую - садочку) їхній талант.

Чистісінька проекція. Не мій талант, а життя багатьох моїх найталановитіших співвітчизників, тим самим знекровивши мій народ до такої міри, що це помітно неозброєним оком усім чесним людям.

Отже, дозвольте запитати вас конкретно, якими своїми книгами ви пишаєтесь, та що є у вашому творчому доробку. Ваш стиль написання.. ммм... будемо відверті - дещо далекий від стилю пера Сервантеса.

Якось ніколи не ставила собі за мету пишатися. Але маю величезне щастя пізнати думки, погляди, почуття чудових творців, за один інтерес до яких, не впади «Імперія зла», мені загрожувала б в’язниця. У тому числі запізнілий розвал "тюрми народів" уможливив доступ до матеріалів, які дозволяють краще зрозуміти і роман Сервантеса.

MirrorAlice, скажіть будь-ласка, якщо Вам так нестерпна радянська освіта, то яку ж Ви порекомендуєте? Може Кембридж чи Оксфорд у масштабах нашої нещасної країни?

:_07:

А для вас вона стерпна? То насолоджуйтесь. Навіщо вам мої рекомендації?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я скажу так - люба освіта хороша якщо той хто її здобуває - хоче цього сам.

Це здається таким очевидним, що дискусія з цього питання має вельми дивний вигляд.

Треба бути унікумом щоб побачити суттєву різницю між радянським та незалежноукраїнським садочком, здається я одного знайшов.

Не маючи незалежності (чи маючи лише номінальну), чи може держава забезпечити потреби власного народу в якісній освіті? Особисто я з особливою надією чекаю результатів роботи нового, фахового уряду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дозвольте запитати вас конкретно... що є у вашому творчому доробку.

А ви вважаєте, що я мусила це зробити? Я от так не вважаю.

Якось ніколи не ставила собі за мету пишатися.

Хто б сумнівався ;)

Ось так.. Бути повним банкротом.. і не мати сил, крім як скаржитися.....Ехх, MirrorAlice..Залишається вас лиш пошкодувати..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...