jack74 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:10 #1 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:10 Купили племіннику ноут HP Pavilion 15-e096sr (тут його технічні характеристики), ну і принесли мені на "зроби з ним все, що треба"... Тобто ноут був "голий", з самим тільки ДОСом.Займаючись іншими справами я "мєждудєлом" встановив туди ХРюшу, запустив встановлення драйверів і виявилося, що під два пристроя не знаходить...Звичайно, останнім часом немало ноутів доводилось "7"-кою прикрашати, бо інших драйверів не знаходилось, але... зайшов на сайт HP і був неприємно здивований, що драйвера на нього є тільки під "8"-ку... Мене то і від "7"-ки верне, а тут тільки "вісімка"..."8"-ка... З нею я взагалі допоки ще справи не мав, не знаю, як там на неї програми звичні - йдуть/нейдуть?, чи драйвери під різні принтери/сканери/фотоапарати/ та іншу різну периферію шукаються? і т.д.Шо на ХР, що на "7" (пробував ставити і ту, і ту) все впирається в драйвера на відяху (там Radeon HD 8670M). Пробував насильно підсувати Catalyst-и (v. 13.12 "сімці" і v. 13.9 "ХРюші")Коротше, хто що порадить, шо дєлать?Щось мутити з драйверами? Шукати якісь ліві? - Де? Які?Чи ставити "8"-ку? Я ще ніякої не юзав... Що там з сумісністю з "старими-добрими" стандартними програмками?А яку "вісімку"? Порадьте перевірену, киньте посиланням на образ...
madkot Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:23 #2 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:23 такі моменти треба виясняти до покупки - тепер лише 8-ка, або альтернативні системи
oldman Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:23 #3 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:23 Поставте вісімку і не треба буде ніяких драйверів. Під час встановлення 8 вінди всі драйвера стануть самі, не треба навіть усновчого диску. Я користуюусь вісімкою вже 3 місяці, всі програми які йшли на хрюші і сімці йдуть без танців з бубном.
oldman Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:26 #4 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:26 Якщо Вас зацікавить, маю 8 ку 32, 64 бітну на вибір. Треба буде десь залити образ диска, щоб ви скачали
S-driver Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:33 #5 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:33 Більше року юзав 8-ку, нещодавно поставив 8.1 ( брав ТУТ ) як на мене - найкраща з усіх майкрософтовських ОС, ніяких проблем з драйверами чи програмами не виникало. Деякі переваги над попередніми: -швидке встановлення (від 20 до 40 хв в залежності від заліза); -практично всі драйвера встановлюються автоматично (вручну встановлював лише на старенький Epson CX-4300 - без проблем); -Швидка загрузка (буквально 15-20 сек); Коротше кажучи, ні до 7-ки, ні тим більше до ХР не повернусь ні за що!
jack74 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:40 Автор #6 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:40 такі моменти треба виясняти до покупки - тепер лише 8-ка, або альтернативні системи ну, мене не запитували поставили вже перед фактом.Я користуюусь вісімкою вже 3 місяці, всі програми які йшли на хрюші і сімці йдуть без танців з бубном. а якою саме? Драйвера на XP ставили з збірника DriverPack Solution? так. Тай й в онлайн-режимі сайт DRP теж зпасував, не знайшов дров. Якщо Вас зацікавить, маю 8 ку 32, 64 бітну на вибір. Треба буде десь залити образ диска, щоб ви скачали якщо вже обкатана, то було б добре. Хоча в неті, в принципі, вже вистачає образів (і "8", і "8.1"), але ж то інет... кіт в мішку... А ноут поїде в село, хтілося б, щоб вже перевірену ставити, щоб не возити його потім туди-сюди...--------------------------------------- Більше року юзав 8-ку, нещодавно поставив 8.1 ... ні до 7-ки, ні тим більше до ХР не повернусь ні за що! ( брав ТУТ ) подякував, спробую качнути і втулити
andrik_w Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:42 #7 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:42 На такий ноут ставити XP це іздєватєльство))) По моєму тут варіант один: ставити Windows 7 64-розрядну. І впевнений на 99% що драйвера на неї(відео) можна знайти. Те що нема на оф. сайті HP ще нічого не значить. Стикався з таким не раз і все виходило. Дрова потрібно брати на сайті AMD.При виборі ОС для компа користуюся такими простими правилами: процесор одноядерний - Windows XP, дво- і більше ядерний - Windows 7. При наявності 2-3Гб оперативки - x86, 4 і більше Гб оперативки - х64.Windows 8 не ставлю поки що так як різниці між нею і сімкою не бачу, крім непотрібних плиточних функцій для сенсорних екранів. А те що 8 активно насильно виводять на ринок говорить тільки про те що мєлкософт теж хоче їсти і заробляти. Правда думаю через кілька років можливо 8 і завоює позиції, але не зараз.В свій час теж не зраждував хрюшці, поки в один вечір не зрозумів що пора. Поставив 7, і ніколи про це не жалію, дрова прогі та ігри під 7 є в достатній кількості.Удачі.
jack74 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:47 Автор #8 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:47 ... По моєму тут варіант один: ставити Windows 7 64-розрядну. І впевнений на 99% що драйвера на неї(відео) можна знайти. Те що нема на оф. сайті HP ще нічого не значить. Стикався з таким не раз і все виходило. Дрова потрібно брати на сайті AMD.... Я ж написав, що теж з таким стикався, але тут не той випадок, нажаль... І офіційний сайт пропонує тільки під "8"-ку на це "відео", і неофіційні підтримки теж... На такий ноут ставити XP це іздєватєльство))) та то я так просто тему назвав А проти "7"-ки недлясебе я нічого проти не маю
snouden Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:51 #9 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:51 Як фанат xp і ненависник 7, скажу що... 8.1 краща за 7, притому набагато. Вона швидша, немає потворного аеро, плоский інтерфейс достовляє. Не хп звичайно, але вже можна юзати.Спробуйте 8.1, я думаю вам більше сподобається ніж 7ка. А ноут справді, 8 гіг - хп більше 3 гіг не побачить (є "хакі" - але самі розумієте), підтримка хп закінчується вже 8 квітня. А це значить що оновлень безпеки більше не буде. Я дуже люблю хп, але справді, найбільш раціональний вибір - поставити 8.1 (ні в якому разі не 7).
madkot Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:58 #10 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 19:58 соррі за оффтоп, у мене на роботі один "розумник" попоросив на ноут з 4 Гб поставити вісімку 32бітну - бо йому треба максімум проізводілельності....
jack74 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:01 Автор #11 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:01 Більше року юзав 8-ку, нещодавно поставив 8.1 ( брав ТУТ ) ...ТАМ, дивлюсь, багато різних образів Вінди 8.1 є, а цю ти обрав навмання, чи були якісь підстави?
jack74 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:06 Автор #12 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:06 до речі, а яку обрати? 32 чи 64? Ноут використовуватись має як звичайний домашній "медіагеймсцентр"...
S-driver Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:21 #13 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:21 Більше року юзав 8-ку, нещодавно поставив 8.1 ( брав ТУТ ) ...ТАМ, дивлюсь, багато різних образів Вінди 8.1 є, а цю ти обрав навмання, чи були якісь підстави?Попередня 8-ка була від цього ж автора. Більш як за рік роботи ніяких проблем не виникало, тому й збірку 8.1 взяв його ж.до речі, а яку обрати? 32 чи 64? Ноут використовуватись має як звичайний домашній "медіагеймсцентр"...Не знаю, як зараз, але років 2 -3 тому вирішив поекспериментувати і поставив 64-розрядну (тоді ще ХР). Буквально на другий день видалив її - до половини пристроїв не вдалось знайти драйверів, багато програм та ігр не йшли на цій ОС, та й потрібна 64-бітна система в основному для специфічних завдань, а для домашнього використання, ІМХО, досить і 32-бітної.
IropS Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:36 #14 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:36 соррі за оффтоп, у мене на роботі один "розумник" попоросив на ноут з 4 Гб поставити вісімку 32бітну - бо йому треба максімум проізводілельності....і був абсолютно правий, якщо в нього нема однопроцесних програм які жеруть більше 3000МБ оперативи. ІМНОЧасто 32 бітна система бачить 3,75Гб. Поясніть мороку з 64 бітною системою, яка буде їсти більше оперативки ніж 32 ( і це визнаний факт), можливі проблеми зі специфічним чи кривим софто (буває що є лише такий софт, і саме на фірмах, підприємствах під замовлення зроблений деякими луцькими "суперспецами" сорфту) і все це за ради 0,25Гб приросту оперативки? Я дуже добре розумію просту людину, яка захотіла 32 бітну систему на 4Гб оперативки.Щодо ХР, 7, 8, 8.1, то мені особисто подобалась 7, але це змінив вихід не 8 (вона була повільніша за 7 на ноуті 2*2ГГц атлон, з даунклоком до 2*1ГГц),, а саме 8.1, і це через швидкодію та можливість завантаження відразу на робочий стіл.На нові компи в жодному разі НЕ ставити хр, бо буде дуже програвати в швидкодії, і це при виконанні усіх задач - від простих до складних.Та й активація 8 і 8.1 пожиттєва і дуже приємна та доброзичлива через скайп в UK.Тому для вас систему раджу 32. Але можливий варіант, що на ноуті показуватиме лише 2,25ГБ оперативи, то тоді треба пробувати або PAEpatch або 64 систему.
andrik_w Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:46 #15 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:46 для домашнього використання, ІМХО, досить і 32-бітної.Тоді можна сказати що для домашнього користування і ноута вистачить в кілька разів слабшого))). Це як купити автобус але їздити на ньому одному двох.32-розрядна з ваших 8 гігів оперативки буде використовувати лише 3, а решта 5 будуть не задіяні. Якщо вам цього вистачить тоді звичайно що 32. 64-розрядна дасть вам серйозний приріст продуктивності в ресурсоємких прогах чи іграх. Для фільмів чи нету різниці помітно не буде.
romzes Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:52 #16 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 20:52 В мене на компі і на ноуті стоїть Windows 8.1 RTM Build 9600 Final (x86x64) [Core, Pro] [2013, RUS] (див. прикріплений торрент файл)Перевірена... оригінальний образ... Якщо російський інтерфейс не влаштовує, то потім через панель керування можна доставити любе рябе...На ноут з 8 гб оперативки звісно качайте і ставте 64х бітну версію.Є можливість нормально активувати її. З питань активації пишіть в приват.Windows 8.1 RTM Build 9600 Final (x86x64) Core, Pro 2013, RUS.torrent
amadey777 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 22:04 #17 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 22:04 На нові компи в жодному разі НЕ ставити хр, бо буде дуже програвати в швидкодії, і це при виконанні усіх задач - від простих до складних. Не переконуйте. Нехай сидять на старому.
Соромітник Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 22:11 #18 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 22:11 ...коли хоцца XP, а драйвера існують тільки під Windows8 створити на Борді тему "Поміняю нового навороченого ноута на старий мотлох бо ХР рулить"
IropS Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 22:12 #19 Опубліковано 29 Грудня, 2013 в 22:12 краще ставити 7, 8 і 8.1 , якщо є елементарні знання англ., вже англійську і тоді укр мову легко поставити в меню де налаштування клавіатури.або укр відразу з msdn
Zheny@ Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 06:27 #20 Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 06:27 Займаючись іншими справами я "мєждудєлом" встановив туди ХРюшу, запустив встановлення драйверів і виявилося, що під два пристроя не знаходить... Звичайно, останнім часом немало ноутів доводилось "7"-кою прикрашати, бо інших драйверів не знаходилось, але... зайшов на сайт HP і був неприємно здивований, що драйвера на нього є тільки під "8"-ку... Мене то і від "7"-ки верне, а тут тільки "вісімка"...Поржав! Від душі. на такий ноут ХР - ізвращєнія как єсть!8.1 (вже сам хочу спробувати) і тіко 64 біт. Щоб усі 8 гіг оперативки бачило і юзало. На крайняк 7х64.Для більшості одмінів та енікейщиків уже давно не секрет, що підтримки ХР нєту! Вже кілька років. Якщо ще до якогось мотлоха пишуть дрова, то це мотлох.Деякі переваги над попередніми: -швидке встановлення (від 20 до 40 хв в залежності від заліза);Я 7-ку (ліцуху онлі) ставлю за 15 хвилин. + дрова ще 15. -Швидка загрузка (буквально 15-20 сек);Чого так повільно? В мене 7-ка дома стартує за 7-9 сек.
nikblack Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 07:10 #21 Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 07:10 8.1Enterprise+KMSonline и будет вам счастье
jack74 Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 07:33 Автор #22 Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 07:33 тааак починають очі розбігатись від посилань Дякую! А 8.2 хтось пробував? Поржав! Від душі. на такий ноут ХР - ізвращєнія как єсть! Просто користуватись то буду не я А дзвінки по телефону "а як те?, а чому те?" почнуться 100%, то ХР я хоч по пам'яті більшість вікон пам'ятаю
S-driver Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 07:45 #23 Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 07:45 Деякі переваги над попередніми: -швидке встановлення (від 20 до 40 хв в залежності від заліза); Я 7-ку (ліцуху онлі) ставлю за 15 хвилин. + дрова ще 15. -Швидка загрузка (буквально 15-20 сек); Чого так повільно? В мене 7-ка дома стартує за 7-9 сек. Ключова фраза - "в залежності від заліза". Останній апгрейд свого комп'ютера я проводив ще у 2009 році, і ясне діло, що "залізо" вже трохи, мяко кажучи, застаріло... На встановлення 7-ки у мене пішло хвилин 40, а 8-ка встановилась (разом із дровами) - за 20. 7-ка стартувала приблизно так само, як і ХР (довше хвилини). 8-ка - за 15 сек (щойно засікав). Zheny@, якщо на вашому комп'ютері так працює 7-ка, то 8-ка взагалі повинна літати!
IropS Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 10:41 #24 Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 10:41 тааак починають очі розбігатись від посилань Дякую! А 8.2 хтось пробував? ніякої 8.2 офіційно не існує, це все видумки тих хто штампує свої “самопальні” збірки. Тому і рекомендую я і ще люди тут в темі ставити систему з офіційного (оригінального) образу. Я вище давав посилання на український. Краще ставити з ліцензією вольюм (VL) (pro чи ентерпрайз). Її активовуємо через дзвінок скайпом в службу підтримки майкрософт.
MaestroA Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 11:19 #25 Опубліковано 30 Грудня, 2013 в 11:19 Не знаю, може вже десь постилось... ІМХО, практично ідеальний Windows. Нажаль, поки тільки віртуальний. Microsoft, ау! «Исправленная» Windows 8 Джозефа Машалани Архитектор пользовательских интерфейсов Джозеф Машалани (Joseph Machalani) является большим поклонником операционной системы Windows 8, как он сам пишет в своём блоге, она установлена на всех его компьютерах. Тем не менее, по мнению Машалани Microsoft сделала правильные вещи, но подала их в неправильной форме. «У Microsoft много хороших идей, и они смешали их вместе для создания Windows 8. У них получились действительно отличные блоки, осталось только расположить их в правильном порядке» - заявляет Джозеф. Для этого 24 сентября 2013 года он начал исследовательский проект, целью которого являлось улучшить дизайн Windows 8 без серьезных изменений в самой системе. Сейчас проект завершён, и Машалани предлагает оценить, какой может быть Windows 8.2, если Microsoft обратит внимание на его работу. Давайте и мы посмотрим, что же получилось у Джозефа. Повний матеріал тут: http://itc.ua/blogs/...zefa-mashalani/
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.