Перейти до змісту

В Украине ввели новые автомобильные номера

Гість rl72

Рекомендовані повідомлення

В Украине ввели новые автомобильные номера

Буквосочетания для новых номерных знаков строятся по правилу замены первой буквы

8c96738730a0b4f9c724e441b9_4ee40572.jpg

Утвержден новый стандарт на номерные знаки для легковых авто. Фото: autonews.autoua.net

■ 24 декабря | 16:03

Министерство юстиции утвердило госстандарт на номерные знаки для легковых авто

Последние дополнения к ДСТУ 4278:2012 были согласованы и утверждены буквально пару дней назад. Киевские номера дополнятся буквосочетанием КА наравне с АА, крымские получат индекс КК, передает auto.bigmir.net.

В большинстве случаев буквосочетания для новых номерных знаков строятся по правилу замены первой буквы. Там, где вначале стояла буква А появилась буква К, буквосочетания с первой буквой В заменили на соответствующие слова с буквой Н, а С — стала украинской буквой I.

Отметим, что раньше номерами с узкой буквой I могли похвастаться только автомобили Киевской и Полтавской областей. Теперь когорту узких слов пополнили буквосочетания для номерных знаков Черкасской, Черниговской, Черновицкой областей, а также города Севастополя.

Какие изменения претерпят автомобильные номера:

Автономная республика Крым: было АК, станет КК

Винницкая область: АВ → KB

Волынская область: АС → КС

Днепропетровская область: АЕ → КЕ

Донецкая область: АН → КН

Житомирская область: AM → KM

Закарпатская область: AO → КО

Запорожская область: АР → КР

Ивано-Франковская область: AT → КТ

Киевская область: AІ → КІ

г. Киев: АА → КА

Кировоградская область: ВА → НА

Луганская область: ВВ → НВ

Львовская область: ВС → НС

Николаевская область BE → НЕ

Одесская область: ВН → НН

Полтавская область: ВІ → НІ

Ровенская область: ВК → НК

Сумская область: ВМ → НМ

Тернопольская область: ВО → НО

Харьковская область: АХ → КХ

Херсонская область: ВТ → НТ

Хмельницкая область: ВХ → НХ

Черкасская область: СА → ІА

Черниговская область: СВ → IB

Черновицкая область: СЕ → IE

г. Севастополь: СН → IH

Ранее "Вести" писали, что штрафы за вождение в нетрезвом виде вырастут до шести тысяч гривен, а за повторное совершение нарушений водителя могут лишить водительских прав на 3 года.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чергове відмивання коштів... який толк з цього? що ті, що ці серії не мають жодного відношення до назв областей

тільки встиг вивчити серії тих, що є, а тут нові(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одне питання

на*уя?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

який толк з цього?

напевно закінчилися ті що є :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давно мучить питання: чому відмовились від практики коли перші літери на номерах, збігаються з літерами області?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чергове пакращення.

Я за повернення серій, які були колись на радянських номерах. За номерами зразу було видно що за область.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А если бы ты жил в ХЕРсонской области?

На номері було б ХЕ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за повернення серій, які були колись на радянських номерах. За номерами зразу було видно що за область.

Задумка була така, що б українські номери (кирилиця) відповідала європейським номерам (латиниця). Але сам принцип формування літер на номерах у відповідності до назви області - ще досі для мене загадка.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дизайн автомобильных номеров всех штатов США

design_avtomobilnyh_nomerov_3-500x858.jpg

По дизайну можна ідентифікувати штат!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Представляю дизайн знака херсонской области - СПЯЩЩИЙ ХЕР - :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Задумка була така, що б українські номери (кирилиця) відповідала європейським номерам (латиниця). Але сам принцип формування літер на номерах у відповідності до назви області - ще досі для мене загадка.

Мені це відомо і я з цим погоджують. Я ж не пропоную повернути стару радянську систему. Вважаю за доцільне вдосконалити її. Раніше було дві букви, які позначали область, потім чотири цифри і буква в кінці. Зараз дві букви, чотири цифри і дві букви. Хай би перші дві букви й надалі позначали область, а далі цифри і буквенна серія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку, зміни пов'язані з тим, що в Київі и інших великіх містах серії закінчились і треба щось змінювати, щоб далі видавати номери. Самі класні номери в німців, як на мене, B-Берлін, а далі хоч літери, хоч цифри, все зрозуміло і вариантів може бути неміряно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да, классно. В Германии на Б только Берлин начинается. А Бремен, Бонн, Берген, Брандебург, Баден-Баден и прочие несколько сотен не в счёт ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Бремен-HB, тому що Ханзештад Бремен, Бонн-BN, Берген, Брандебург-BDB, Баден-Баден-BAD, а на рахунок Бергена - підручник з географії в поміч, це на хвилиночку НОРВЕГІЯ.:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Учебник истории в помощь.

Берген-Бельзен -нацистский концентрационный лагерь (на территории земли Нижняя Саксония) в миле от деревни Бельзен и в нескольких милях к юго-западу от города Берген.

90px-Stadt_Bergen-Wappen.jpg

http://www.bergen-online.de

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розповім про принцип формування теперішнього формату українських номерних знаків для авто:

для цього використовуються літери латинського алфавіту, вигляд яких дублюється в кирилиці.

Далі назви областей розставляють в алфавітному порядку, як перші букви в номері використовують початкові літери латинського алфавіту "А", "В", "С". Далі до цих букв додавалися по порядку розміщення областей в списту і букв в латинському алфавіті, що дублюються.

відповідно, Київ отримав серію АА, Вінницька обл. - АВ, Волинська АС, потім йде Дніпропетровська обл., але буква D в нашому алфавіті не дублюється, тому пропускається, і використовується серія АЕ, після неї Донецька (англ. букви F, G пропускаються, використовують АН) і т.д. Всього дублюючих літер є 12, от і виходить 3 круга серій номерів.

На теперішній час комбінацій не вистачає, згадаймо для прикладу як в МТС ввели код 099, чи в містах до номерів добавляють 7 чи 9 чи 2, щоб збільшити кількість комбінацій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всього дублюючих літер є 12, от і виходить 3 круга серій номерів.
В результаті маємо 12 * 12 * 9999 * 12 * 12 = 207 339 264 номерних знаків.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В результаті маємо 12 * 12 * 9999 * 12 * 12 = 207 339 264 номерних знаків.

Не зовсім так. Не треба забувати ще розбивку на регіони - для прикладу візьмемо м.Київ (там серія АА) - максимальна кількість комбінацій номерних знаків АА 0001-9999 хх (хх - всі можливі комбінації дублюючих літер, хоча я думаю, що використовують все ж не всі можливі комбінації), тоді отримуємо 9999 * 12 * 12= 1 439 856 знаків. Не впевнений на 100%, але можливо для Києва ця кількість недостатня. Адже кількість авто постійно збільшується, до того ж якщо в автомобілі зараз наявні номери старих зразків, то при перереєстарії цього авто номери обов'язково міняти на нові.

Цей стандарт розрахований на перспективу, в першу чергу Києва, Криму, Донецька тощо.

Для рядових автолюбителів думаю нічого не поміняється, до Волині буква "К" на номерах дійде не скоро, хіба хтось "з кінцями" в МРЕВ захоче типу поблатувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...