Перейти до змісту

# Євромайдан лікбез. Або ж просто "включаєм мозгі".


olun4ik

Рекомендовані повідомлення

Бачу назріла необхідність у створенні даної теми. Багато хто не зовсім розуміє, що відбувається в країні. Зараз відбувається страшенний тиск законодавчої, виконавчої та судової гілок влади проти народу України, грубо порушуючи основний Закон України Конституцію України (навіть не потрібно заглиблюватись у інші законодавчі акти). Основна сила зараз - це журналістика (неофіційна четверта гілка влади). Основне завдання громадян - не мовчати, не ковтати образу, не піддаватись тиску. Зараз пазл за пазлом відкривається справжнє злочинне, аморальне, цинічне обличчя влади і протизаконних методів тиску на громадян України. Влада - це не безпорадні дурачки-клоуни з "Сказочной Русі", як нам нав'язували довгий час. Сьогоднішня влада - не легітимна, бо злочинна, вона сама себе дискредитує, сама себе провокує, вивертає своє злочинне нутро назовні. Головна наша зброя - це журналісти, фото-відеозйомка, максимальне фіксування грубих порушень свох прав і свобод.

Основну роль у цій боротьбі відіграли соцмережі та Інтернет, як найшвидший спосіб поширення інформації. Як би не скептично ми дивились на молодь, яка "просиджує" у соцмережах., аналогічні революції у багатьох країнах світу, зокрема в наших сусідів, теж починались із постів у соцмережах.

Отож до головного, основний штаб Євромайдану знаходиться тут https://www.facebook.com/EuroMaydan. З цієї сторінки громадськими активістами координуються усі дії таких же самих громадських активістів, висвітлюється достовірна інформація щодо подій у країні. Євромайдан - це не опозиція, це інтелектуальна молодь, це адвокати, юристи, економіст, фінансисти, ІТ-шники, програмісти, перкладачі, філологи, політологи, менеджери і маркетологи, і у цьому - їх сила, у єднанні. Найвищий рівень організації, взаємовиручка, взаємодопомога, взаємодія. Пишіть туди, які правопорушення існують у вас, збирайте докази. Хто знає відомості про протизаконну діяльність міліції, силових струкур - теж туди, кожен буде почутий, кожен може творити історію країни.

Євромайдан - основна сторінка, збір інформації, координація дій, висвітлення головних, достовірних подій дня.

Євромайдан SOS - сторінка, яка розшукує зниклих людей.

Голосування - голосувалка щодо подальших дій опозиції, а також обрання Ради Євромайдану.

Громадський Оперативний Штаб - аналітичний центр.

Євромайдан Луцьк - події у Луцьку.

Бойкот Партії Регіонів - голосуємо гаманцем.

ГТО - координаційний центр Євромайдану.

Опозиція - на передових, бо мають недоторканність, а не тому що піаряться. Як сказав Kudrom, опозиція - це інструмент у наших руках. Євромайдан взаємодіє з опозицією.

П.С. цікаво, чи наша Волинська держтелерадіокомпанія та інші ЗМІ солідарні з народом?

Доповнюйте, не знайшла інформацію щодо правової допомоги, з контактами юристів та адвокатів.

І я прекрасно знаю, що більшісь знає це, як білий день. Але наша старенька тема Мадан?-Майдан! засмічена картинками, флеймом, суперечками і потрібний пост вже стало дуже важко відшукати. Тут додаєм суху інформацію в поміч для активних та пасивних мітингувальків.

Разом - ми СИЛА!!!! Не дамо себе залякати. З нас досить!!! Занадто ліберальною була Україна в 90-х, щоб зробити нас такими беззахисними перед світом, перед владою, перед олігархами зараз!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже як би то сказати... глибоку... тему підняли. Насправді, тут є дуже багато чого написати. Можна зробити так: ми пишемо інформацію тут, а ви змінюєте перше повідомлення і додаєте туди те, що дійсно важливе

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наприклад, чисто практична річ для тих, хто буде (чи є в Києві)

Паролі wi-fi в центрі Києва

1386009352_wifi-logs.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Структура Майдана

Организационно Майдан разделён на 2 части: Штаб (Дом профсоюзов) и Палаточный городок (Майдан). Помощь нужна ВЕЗДЕ. Критичны волонтёры, еда и многое другое. Подробности будут в следующем блоке.

Штаб отвечает за весь процесс в целом, за политический процесс, работу с прессой, решает часть технических вопросов.

Палаточный городок отвечает за удержание пространства и организацию всех процессов в этом пространстве. Палаточный городок уже окружен баррикадами. Палаточный городок курирует размещение приезжих, охрану территории, нейтрализацию провокаторов, уборку территории, оказание медицинской помощи, питание участников.

Потребности. Штаб (Дом профсоюзов - на Майдане, под гигантским экраном).

1. В штаб нужны волонтёры. Много. Работа на кухне Дома профсоюзов (порезка, раскладывание, раздача). Разнос бутербродов и чая на Майдане. Юристы. Люди, которые смогут оперативно распространять информацию. Люди на пропускные пункты.

Куда подходить, где регистрироваться: спрашивайте возле входа, где пункт регистрации волонтёров. Изначально он был в штабе, на первом этаже, если туда уже не пускают, значит пункт регистрации должен быть где-то на улице.

2. В штаб нужна еда. Любая еда. Лучше - готовая и горячая. Еду нужно приносить к входу в Дом профсоюзов. Её отнесут в столовую либо сразу поставтят на раздачу. Пункт приёма и выдачи - слева от входа, на улице. Сдавайте еду туда. Чай, кофе, сахар в кубиках и порционных пакетах горячо приветствуется. Вода в 5л бутлях - тоже. Нужна пластиковая посуда. МНОГО. Нужны мусорные мешки (120, 240 л).

Можно просто привозить готовые чай и кофе, и раздавать прямо на Майдане.

3. Днем возле штаба работает пункт приема денег (справа от входа). Кроме того, реквизиты для перечисления денег можно взять тут:

https://www.facebook...528472897249052.

4. Создана «

МЕДСЛУЖБА Евромайдана», у неё есть группа в Facebook:https://www.facebook...50517394999320/. В группе собирается актуальная информация о потребностях медслужбы. В частности, вот здесь: https://www.facebook...50531521664574/ есть полный перечень необходимого и указано, куда всё приносить.

Потребности. Палаточный городок (на самом Майдане).

1. Охрана. Нужны адекватные мужчины в охрану. Постоянно. Много. Крайне желательно - готовые стоять по 8-12 часов. Охрана "держит" периметр, располагается внутри лагеря - за баррикадами. Постоянное присутствие охраны - ЗАЛОГ того, что штурмов не будет и провокации будут своевременно и правильно пресекаться. Особенно важна охрана ночью. По понятным причинам.

Регистрируют охранников представители афганцев:

Павел Ковальчук - (050) 27-27-27-1

Сергей Ткачук - (066) 411-51-07

Оба постоянно находятся на территории городка, дежурить будут посменно.

2. Медикаменты. Врач городка - Павел - (068) 729-81-10. Текущие потребности нужно выяснять у него.

3. Продукты, напитки и разные бытовые вещи.

Еда: готовая, либо порезанные сыр, колбаса, хлеб, чай, кофе, сахар в кубиках или порционных пакетах, вода обычная и минеральная газированная. Будут признательны за консервы, проверенные временем, особенно за тушёнку.

Нужны фрукты, особенно лимоны.

Чай. Чай, по возможности, везите готовым!!!

Бытовые вещи и расходные материалы:

  • Мусорные пакеты (240л, повышенной прочности)
  • Перчатки строительные
  • Салфетки
  • Стяжки
  • Скотч
  • Одноразовая посуда
  • Пластиковые столы и стулья
  • Плотный пенопласт листами (НЕ бисерный!!!)

  • Одежда: Тёплые куртки больших размеров. Простые шапки. Перчатки больших размеров.
  • Медицинское и околомедицинское: Антипростудные средства (лучше - растворимые в горячей воде). Поливитамины. Аскорбиновая кислота. Гигиеническая помада (на ветру у некоторых уже трескают губы).
  • ТЕРМОСЫ.
  • Пластиковые столы и стулья.
  • Обогреватели - дуйки.
  • Любые генераторы (нужно ещё несколько штук).
  • Электрическое оборудование. Переноски, настольные лампы, энергосберегающие лампочки (их можно повесить на 1 генератор в 4 раза больше, чем обычных). Удлинители.
  • Металлические урны. Многие курят. В пластиковые урны кидать окурки опасно. Нужны любые металлические урны. Всего их надо 50-60 штук для размещения на территории палаточного городка и Майдана.

Принимает всё это завхоз: (093) 087-69-96.

Для желающих помочь - передать что-либо из других городов есть 2 пути:

Путь 1. Местный штаб любой из партий, входящих в ОО. Найдите штаб, попросите передать на Майдан. У них, вполне вероятно, раз в 1-2 дня ходят туда-обратно машины.

Путь 2. Новая почта (

http://novaposhta.ua/). Отправляете посылкой через «Новую почту» с доставкой до дверей. Адрес доставки: Киев, площадь Независимости, 3.Получатель: Ляшенко Микола Миколайович (заместитель завхоза палаточного городка), телефон: (097) 499-99-27. Перед поездкой в «Новую почту» позвоните ему и уточните, что на Майдане требуется в первую очередь.

4. Нужны люди на уборку территории. Спрашивайте коменданта или помощников коменданта палаточного городка.

5. ПОСЕЛЕНИЕ. Нужны люди, готовые взять к себе на ночёвку приезжих из других городов.

Телефон координатора: (066) 671-52-75. На этом телефоне организовано круглосуточное дежурство.

Утерянные вещи, найденные на территории Майдана - паспорта, пропуска, билет

  • Паспорт Середенко Микола Володимирович, 07.09.1979 р.нар.
  • Паспорт СВ Ігнатенко Єгор Сергійович, 04.01.1988 р.нар.
  • Пропуск Павлючин Тарас Олександрович, студмістечко КПІ, гуртожиток №8.
  • Пропуск "Гермес" Закусило Павел Олександрович
  • Ж/Д білет Мелян Данило на поїзд Київ-Львів, на 03.12.

Все вещи находятся у коменданта палаточного городка. Кроме того, вроде бы есть несколько связок ключей.

КРИТИЧНО. На Майдан постоянно нужны люди. На сам Майдан. На охрану. На уборку. На раздачу еды. На другие волонтёрские задачи (там их хватает, поверьте, особенно в штабе).

Реквизиты для перевода денег (по Украине). Учтите, это перевод на счета «оп-па-зиции», вы сами решаете, доверять им или нет. И если переводите, значит сами решили доверять им, хотя бы даже в этом вопросе:

--------------------------------------------------------

Усі бажаючі підтримати Євромайдан можуть зробити добровільні внески за наступними реквізитами:

ПАТ "Діамантбанк". МФО 320854.

Рахунок: 26007306890.

Громадська організація "Кияни - за реформи". ЄДРПОУ: 35252669. Україна, місто Київ, вул. Володимирська, 49-А. Призначення платежу: добровільне пожертвування від (ПІБ) без ПДВ.тел. для довідок: 044-527-78-23.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Склад Координаційного комітету Євромайдану в Луцьку:

Сергій Адамчук, Святослав Боруцький, Анатолій Вітів, Ігор Гузь, Сергій Григоренко, Володимир Пащенко, Майя Москвич, Ігор Алексеєв, Володимир Бондар та Андрій Козюра

***

типу ці люди відповідальні за те, що робиться в Луцьку. Так що, якщо щось хочете порадати - звертайтесь до них :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЄвроМайдан Після повернення активістів ЄвроМайдану з Михайлівської площі на Майдан Незалежності 2 грудня 2013 року, збір коштів громадськість припинила. Усі благодійні пожертви від громадян направляються лише у Штаб національного спротиву, що знаходиться в Будинку профспілок. Зокрема, пожертву можна зробити у прозору скриньку на вході в Будинок профспілок або переслати на рахунок, зазначений на сайті Об’єднаної опозиції.Пожертву можна зробити у прозору скриньку на вході в Будинок профспілок або зробити добровільні внески за наступними реквізитами:

ПАТ "Діамантбанк". МФО 320854.

Рахунок: 26007306890.

Громадська організація "Кияни - за реформи". ЄДРПОУ: 35252669.

Україна, місто Київ, вул. Володимирська, 49-А.

Призначення платежу: добровільне пожертвування від (ПІБ) без ПДВ.

тел. для довідок: 044-527-78-23.

2 годин(-и) тому

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...