Перейти до змісту

Невеличка задачка для хардварщика

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є матплата dg33fbc. В ній 4 слота для DDR II. Память двохканальна. І є дві планки памяті Samsung DDR II 667 MHz (по 512 Mb). Поставлені по штуці на канал. ОС WIN XP х86. Тому я так розумію більше 3 Гб памяті немає смисла ставити. Планую докупити 2 планки по 1 ГБ 800 MHz.

Зрозуміло, що викинути мою наявну память і поставити куплену, проблем не зіставить, і в принципі мені 2 ГБ вистачить. Але от як зробити 3 ГБ? Чи не буде конфлікта в звязку з різною частотою? Чи варто пошукати планки того ж виробника Samsung з частотою 667 MHz?

Опубліковано

Але от як зробити 3 ГБ? Чи не буде конфлікта в звязку з різною частотою? Чи варто пошукати планки того ж виробника Samsung з частотою 667 MHz?

Не парся. Твоя 800-та память перейде на 667 частоту і працюватиме далі. І все в дво-каналі. Було. Проходили.

такі як є ланки можна шукати ДУУУже довго.

Опубліковано

Конфлікту не буде, нова пам'ять заведеться на частоті старої. Можливо не буде працювати в двоканальному режимі, але думаю що імовірність цього невелика.

Опубліковано

Вчора швагру ставив 3 планки по гігу на комп. 3 планки і всі різного виробника з різними частотами. ПРацюють, 3 гб показує і політ став краще, ніж на 2-х Гб

• 1 рік потому...
Опубліковано

Нова задачка.

Є ноут Asus K50AF. Згоріла мамка. Не включається. Батарея не тримає.

І знайшли донора Asus K51AC. В ньому не працює екран. Тип поломки не встановлений. Може бути шлейф, а може матриця.

Так от чи можна скласти докупи один ноут на базі Asus K51AC?

Опубліковано

Очевидно. Кеп )) Тільки питання стоїть в тому, що треба спочатку викупити 51-ий, щоб взнати чи підійде матриця. 

З виду корпусами вони дуже схожі, хоча мамки різні.. видно по розташуванню розємів. Тому й цікаво було б почути від тих, хто розбирав обидві моделі.

Опубліковано

що треба спочатку викупити 51-ий, щоб взнати чи підійде матриця.

не обов'язково. Досатньо знати мадель матриці обох.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...