Перейти до змісту

Грунт для акваріума

LANser

Рекомендовані повідомлення

Потрібен грунт для акваріума, а саме кварцевий гравій фракцією до 1-2мм, колір - темні, сірий, чорний.

Потрібно 5-6кг.

Щось типу - Dennerle Nano Garnellenkies (цвет "Sulawesi Black").

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Привіт, чому саме кварц? Дуже раджу JBL Monado він правда коричньовий. В вересні перезапустився на ньому, :_07: натішитися не можу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вибачаюсь що зі своїм але може є у когось лишній грунт для 20л акваріума?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вибачаюсь що зі своїм але може є у когось лишній грунт для 20л акваріума?

Є. Тільки зможу дати завтра.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можу забрати в любий зручний для вас час хочу запустити ще 1 акваріум а грунту немає((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Привіт, чому саме кварц? Дуже раджу JBL Monado він правда коричньовий. В вересні перезапустився на ньому, :_07: натішитися не можу

... здається він відноситься до "поживний грунт для рослин" (http://zoomarket.lutsk.ua/index.php?route=product/product&path=20_201_203&product_id=730).

Хотілося б гравій та окремо підживлення для грунту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://aquascape-pro...manado/ 2-ге повідомлення. Особисто в мене склалося враження що це дуже дрібний керамзіт, має вміст заліза пристає до магніта (це скоріше плюс). Перед засипанням у аквас дуже рекомендую промити. Коллега з яким брали у складчину 25 літрів цього грунту, вирішив не мити... то було страшне щось... не було видно термометра який був встановленний на відстані, ну може від сили в 10 сантиметрах від передньго скла. Я надивишись цього промив. Вода після запуску була прозора, тільки плавала якась частина грунту на поверхні. Ч-з 2-3 дні більша частина потонула, те що не потонуло вмістилося у маленький мірний стаканчик від дитячих ліків об"ємом може 20 грамм це з 12 літрів грунту. Спершу було тяжко обслуговувати аквас, поки не пристосувався до того що грунт дуже легкий. Але можу сказати що садити у нього рослини одне задоволення. У якості поживної підложки було використано порізані торфяні горшечки для розсади та упаковок з 10 аптечного активованого вугілля( вугілля додав просто з міркувань що шкоди не буде, а користь може бути). Хоча вибір звісно за Вами, я просто ділюся своїми спостереженнями обгрунтовуючи свою пораду взяти JBL Monado.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Manado пустий - в jbl є поживна підложка JBL AquaBasis plus.

Аналогічні чорні грунти є в Fluval

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...