Перейти до змісту

Вентиляція кімнати.

TommyEmmanuel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Якщо через вікно на кухні то я змерзну :0155: .

Мабуть тримати відкритими двері в кухню і в ванну - там вентиляція теж є. А?

А зворотня тяга, як я помітив, то тільки тоді коли є вітер.

• Відповідей 53
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

deluxkangoo, вентиляція у ванні і в кухні має працювати ТІЛЬКИ НА ВИТЯГ. Інакше в квартирі буде писдець.

Повторюсь.

На ніч, коли котел працює на опалення, закривайте двері в кухні і привідкрийте вікно на мікровентиляцію чи відкрийте форточку.

Вдень можливо буде достатньо всі вікна в квартирі відкрити на мікровентиляцію і відкрити всі внутрішні двері.

Опубліковано

А хто тільки планує проводити опалення як розрахувати потрібну вентиляцію щоб не виникало в майбутньому таких проблем як описані вище, і до кого можна особисто звернутись за консультацією?

Опубліковано

А хто тільки планує проводити опалення як розрахувати потрібну вентиляцію щоб не виникало в майбутньому таких проблем як описані вище, і до кого можна особисто звернутись за консультацією?

Є купа проектантів по газифікації, починаючи від штучного монополіста - Волиньгазу.

Основні принципи у цій темі вже викладені.

Опубліковано

На ніч, коли котел працює на опалення, закривайте двері в кухні і привідкрийте вікно на мікровентиляцію чи відкрийте форточку.

1 Так холодно ж буде. Як з цим боротись? Добавити газу? Хотів зекономити.

2 Відкрити вікно чи зробити приточну вентиляцію, наприклад дирку в потолку 10 на 10см - це не те саме що в мене з вентиляції поступає холодне повітря.

Опубліковано

1 Так холодно ж буде. Як з цим боротись? Добавити газу? Хотів зекономити.

2 Відкрити вікно чи зробити приточну вентиляцію, наприклад дирку в потолку 10 на 10см - це не те саме що в мене з вентиляції поступає холодне повітря.

Давайте всё-таки разберемся, вы хотите чтоб на кухне теплее было или обеспечить вентиляцию?

Так как механическую приточную вентиляцию делать вы не будете, значит прийдется мириться с прохладой в кухне.

Как указывал Dream - окно на на микропроветривание, или отверстие в стене, которое можно оставить как есть, а регулировать подачу воздуха подручными средствами, закрывая/открывая отверстие,т.е. уменьшая-увеличивая площадь живого сечения для прохождения воздуха или вставить в отверстие, к примеру проветриватель ПС 100.

Если в роли приточной вентиляции у вас будет использоваться или открытое окно или проветриватели, то надо просто это учесть в расчете нагрузки на котёл - хотя если потом решите экономить, то смысла заморачиваться этим нету, если приточную систему полноценную делать, то надо учитывать мощность водяного нагревателя для приточной вентиляции.

Опубліковано

Я тут подумав, а якщо подачу зовнішнього повітря влаштувати прямо до котла? Тобто зробити отвір в стіні (хоча б 100х100мм, тобто 0,01м.кв., за умови підрізання дверей в кухню) з регульованою решіткою. Від нього короб прокласти десь до відстані 0,5м до котла. І теж з регульованою решіткою.

Гіпотетично холоднє зовнішнє повітря буде йти відразу на спалювання.

Єдине що певно таки це скажеться на економічності-екологічності котла.

Опубліковано

Так делают подачю кислорода для горения каминов, печей в саунах и прочего, в данном случае, я боюсь возникнут проблемы с конденсатом как на самом котле так и в коробе.

Опубліковано

Давайте всё-таки разберемся, вы хотите чтоб на кухне теплее было или обеспечить вентиляцию?

Так как механическую приточную вентиляцию делать вы не будете, значит прийдется мириться с прохладой в кухне.

Как указывал Dream - окно на на микропроветривание, или отверстие в стене, которое можно оставить как есть, а регулировать подачу воздуха подручными средствами, закрывая/открывая отверстие,т.е. уменьшая-увеличивая площадь живого сечения для прохождения воздуха или вставить в отверстие, к примеру проветриватель ПС 100.

Перше моє повідомлення в цій темі про те що на кухні холодно стало і про зворотню тягу. Цієї ночі відкрив двері на кухню на 5см (в дверях є знизу отвори заводські) і поставив одне вікно (з чотирьох) на провірювання. Решітку вентиляції заглушив, ту через яку була зворотня тяга і яка призначалась для кухонної витяжки (її ще нема). Інша решітка вентиляціїї відкрита. В кухні тепло (18 град), в кімнатах ще тепліше (20,5град)

Я тут подумав, а якщо подачу зовнішнього повітря влаштувати прямо до котла? Тобто зробити отвір в стіні (хоча б 100х100мм, тобто 0,01м.кв., за умови підрізання дверей в кухню) з регульованою решіткою. Від нього короб прокласти десь до відстані 0,5м до котла. І теж з регульованою решіткою.

Цікаво, може на майбутнє подумати.

Опубліковано

Решітку вентиляції заглушив, ту через яку була зворотня тяга і яка призначалась для кухонної витяжки (її ще нема). Інша решітка вентиляціїї відкрита.

Насмілюсь прєдположить, що розмір заглушеного - 270*140мм, а розмір відкритого вентканалу - 140х140мм, так?

В кухні тепло (18 град), в кімнатах ще тепліше (20,5град)

те що хтів? яка вчора вранці температура була?
Опубліковано

Насмілюсь прєдположить, що розмір заглушеного - 270*140мм, а розмір відкритого вентканалу - 140х140мм, так?

те що хтів? яка вчора вранці температура була?

Розміри вентканалів однакові, не квадратні мабуть ~270*140мм.

Вчора вранці було значно холодніше, але була зворотня тяга, як би інтенсивна.

Опубліковано

Думаю одна з причин зворотньої тяги, крім, звичайно ж, закритих вікон :) , є великий розмір витяжного каналу і їх кількість. Імхо, було б 2 шт. 140х140, або навіть 1 270х140мм, то причин для зворотньої тяги було б менше.

Ще один момент. Згадав що була мова про вітер. Дашок над вентканалами є? Чи не занизько сидить? Має бути не нижче діаметру-півтора. І має бути пологий.

Опубліковано

Думаю одна з причин зворотньої тяги, крім, звичайно ж, закритих вікон :) , є великий розмір витяжного каналу і їх кількість. Імхо, було б 2 шт. 140х140, або навіть 1 270х140мм, то причин для зворотньої тяги було б менше.

Ще один момент. Згадав що була мова про вітер. Дашок над вентканалами є? Чи не занизько сидить? Має бути не нижче діаметру-півтора. І має бути пологий.

1, не зрозумів.

2, дашка над комином не має.

Опубліковано

1, не зрозумів.

За умови відсутності притоку в паливну, повітря втягується через один канал, другий працює як витяжний.

2, дашка над комином не має.

Тоді може щось не відповідає цій картинці:

post-3641-0-54421600-1385743785_thumb.jp

Опубліковано

Dream, не розумію, для чого так складно якщо відразу можна встановити котел із закритою камерою згоряння? Там і підігрів вхідного повітря вихідними газами, немє проблем із зворотньою тягою.

Опубліковано

Всьо правильно: Зовнішній канал холодніший - по ньому повітря рухається вниз, до котла. Але це, звичайно ж, тільки тоді, коли немає іншого притоку. Внутрішній канал тепліший - по ньому тепле повітря рухається угору.

Dream, не розумію, для чого так складно якщо відразу можна встановити котел із закритою камерою згоряння? Там і підігрів вхідного повітря вихідними газами, немє проблем із зворотньою тягою.

Розкажіть це deluxkangoo - в нього котел ВЖЕ встановлений. І він не парапетний.

Але щодо парапетних - з Вами згідний.

Особисто я раджу, з точки зору нормативних документів, встановлювати парапетні котли. Менше гемору.

Опубліковано

Особисто я раджу, з точки зору нормативних документів, встановлювати парапетні котли. Менше гемору.

Яка приблизна ціна їх? Крім того мабуть проблеми будуть з встановленням замість цього.

Опубліковано

Яка приблизна ціна їх?

Це вже не до мене. Можу хіба порадити заїхати на Струмівку, в магазин відразу за ВОГом, до мого знайомого.

Крім того мабуть проблеми будуть з встановленням замість цього.

Заміна котла має бути передбачена змінами в проект газопостачання. А далі - діло техніки.

Ну і так - після заміни і перед підключенням газу, ми даємо документи на подачу газу - 4 з волиньгазівського бігунка. Щодо них - прошу в ПП. :0011:

deluxkangoo, дешевше буде проекспериментувати з притоком повітря. Ну і тримайте зовнішній вентканал закритим. :)

Опубліковано

а хто, що скаже про такий варіант ?

upd:

deluxkangoo, результату поки що немає, ще в процесі пошуку варіантів.

проблема в тому, що в мене вікно з дерева, та я не знаю як організувати з нього мікровентиляцію. вище кинув варіант один, хочу почути коментарі.

Опубліковано

проблема в тому, що в мене вікно з дерева, та я не знаю як організувати з нього мікровентиляцію.

сучасне, типу пластикового, чи просте?

А цей варіант бачив - Проветриватель стенной на солнечных батареях ПСС 102?

Опубліковано

Dream, просте, подвійне вікно

ні, такого ще не бачив, досить цікаво, але мені здається для мене вистачить і звичайного вентилятора, гадаю так вийде дешевше, та і найти такий от варіант буде напевно складніше.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...