Перейти до змісту

Вентиляція кімнати.

TommyEmmanuel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Зіткнувся з проблемою вентиляції та доступом свіжого повітря в кімнату. Приватний будинок.

До ремонту все було майже нормально, але після того, як постелив ламінат все змінилось, в кімнаті не можливо бути й години, просто немає свіжого повітря.

Є варіант, напряму, в стіні просверлити дірку 100Ø або 125Ø, але це вже на крайній випадок, бо не дуже воно естетично.

Хто що порадить?

• Відповідей 53
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Може проблема не в ламінаті а у вікні?

А для гарного провітрювання можна поставити рекуператор, або віконні провітрювачі.

Опубліковано

1. Де в квартирі природна витяжна вентиляція? Її під час ремонту чіпали?

2. Для притоку імхо найкраще поставити під підвіконником стіновий провітрювач.

Опубліковано

Если обходиться малой кровью, то поставить в санузел или ванную..алучше и туду и туда вентилятор, который должен работать целый день, окно держать в режиме микропроветривание. Вентилятор желательно самые тихие, простой вентс или доспель или чем хуже домовент будуте остоянно выключать.

Но боюсь, как заметил Dream и tarasmv, проблема возникла не из-за ламината, хотя мож ламинат токсиный попался или подложка ..вот и ощущение задушливости появляется.

Опубліковано

Я подібну проблему (сперте повітря в спальні, малий потік повітря при мікровентиляції, при відкритиій повністю фрамузі - холодно і дратує вуличний шум) вирішив шляхом встановлнння в металопластикові балконні двері додаткового короба (брав на Варшавці)

post-78-0-06459300-1385562415_thumb.jpg

post-78-0-80945800-1385562488_thumb.jpg

(детальніше - тут)

З своєю функцією справляється на 200 %

Регуляція повітряного потоку поки здійснюється напиханням в короб підручних матеріалів :) З часом планую доробити шторку.

Опубліковано

Регуляція повітряного потоку поки здійснюється напиханням в короб підручних матеріалів :) З часом планую доробити шторку.

На: http://vents.ua/cat/615/ :) І трубу викинеш - двері дверима стануть, - і регулювати зможеш. :)
Опубліковано

Труба не в дверях, а в нерухомій "половинці", загнутий кут працює як "глушник" - шум, навіть досить істотний (поїзд, собачий гавкіт, п'яні крики) ослаблюється до ледь вловимого. Крім того "дує" на батарею, заодно вирішилась проблема надмірної жари :)

А за посилання дякую, цікава штука ;)

Опубліковано

tarasmv, теж на вікна думаю, чесно кажучи.

а що за рекуператор, можна докладніше? я так зрозумів, це якась вентиляторна система яка витягує несвіже повітря і нагнітає свіже, вірно? а куди і як його монтувати?

Dream,мешкаю не у квартирі, а у власному будинку.

природна вентиляція була така, продухи, та через щілини у дерев'яній підлозі повітря трішки заходило, але не виходило. про такий от стінний провітрювач я й написав, це вже буду в останньому випадку робити. можливо просто, ще якісь варіанти є.

kayot, в приватному будинку таке теж буде працювати? мені здається це більше для квартири, хоча... гадаю, що система вентиляції в квартирі та будинку трошки різні, можлвио я помиляюсь.

Harddriver,цікава ідея, погано, що в мене не пластикові вікна, а дерев'яні, нові. хоча можна щось примудрувати.

а як гадаєте, якщо з продухи якимось коробом прокласти і в підлозі дірку зробити, та поставити якусь решіточку, то буде воно працювати?

Опубліковано

природна вентиляція була така, продухи, та через щілини у дерев'яній підлозі повітря трішки заходило, але не виходило.

Спочатку влаштуй природну витяжну систему. Десь в туалеті чи в ванній. Двері в те приміщення або підрізати на 2-2,5см, або решітку вставити, або отвори зробити.

Після того, як те зробиш, тоді вже дивитись - чи треба провітрювачі ставити, чи ні.

Опубліковано

Такое решение не зависит от того квартира это или дом.

Суть в том,что через обыкновенное отверстие в стене или в балконной двери при отсутствии отрицательного разряжения в помещении, воздух не пойдёт - эффект стеклянной бутылки,больше чем не объём,в неё не следит и из неё не вытянишь воздуха. А вентилятор в сан узле или вванной как раз и создаст вам нужное разряжение. А микро открытые окна выполнят роль дырки в стене или пластикового воздуховода.

Опубліковано

Добавлю к последнему посту Драма - кухня,ванна,санузел обязательно вытяжная вентиляция от естественной до механической, естественная не всегда работает как надо,часто 'опрокидывается'

а як гадаєте, якщо з продухи якимось коробом прокласти і в підлозі дірку зробити, та поставити якусь решіточку, то буде воно працювати. - не советую,,,запах подвала и сырости будете иметь в доме

Опубліковано

естественная не всегда работает как надо,часто 'опрокидывается'

тут теж купа ньюансів, починаючи включеним двохконтурним котлом десь на кухні при закритих вікнах, закінчуючи низькопосадженим гострокутним дашком над вентканалом в сукупності з метеофакторами.

Не всьо так просто, TommyEmmanuel.

І так, я справді забув про вентканал в кухні.

В ідеалі, імхо, схема природньо-механічної загально-обмінної вентиляції в будинку така:

В санвузлі - вентканал (ВК) розміром не менше діаметра 100мм, в кухні (де плита газова, може котел) - не менше ніж 140х140 цегляний, або труба 150 (наприклад, оранжева каналізаційна). Вентиляційні решітки на вході у ВК не ставити площею живого перерізу менше ніж площа перерізу ВК. В санвузлі можна поставити стіновий побутовий вентилятор, не запаралелюючи його зі світлом. Двері що в кухню, що в санвузол, - підрізати, або встановити решітки, або зробити отвори, як писав вище. Крім того, по горищу та поверх даху - вентканали утеплити. Слідкувати щоб оголовок вентканала не був в зоні вітрового підпору, щоб дашок над ВК не був занадто низько (приблизно на висоту діаметр-півтора).

Щодо притоку. За умови встановлення пластикових вікон є 3 варіанти. 1. В існуючі вікна врізати віконні провітрювачі. 2. При встановленні нових - брати вікна з функцією ступінчатого провітрювання (особисто я зовсім випадково натрапив на таке у нас в Луцьку. Багато хто з менеджерів про таку можливість фурнітури навіть не чув. Я ж знайшов собі вікна Rehau з профілем GU. Як цікавить де - прошу в ПП). 3. Під підвіконниками у кожній кімнаті влаштувати стінові провітрювачі, яких теж є купа різних видів, наприклад, того ж самого Vents-а.

Так би я робив собі.

Може що забув - допишу, чи вкажіть. Як є помилки - поправте.

Дякую.

Опубліковано

Ну на счёт ступенчатого проветривания - у меня микро, т.е. я приоткрываю верх окна на стандартных 4-7 мм, а при ступенчатой можно регулировать щель от 3 до 30 мм,я так понял - короче маркетинг.

По идее Дрима:

1. если ставить вентилятор только в один из двух каналов, то или готовиться к обратной тяге или ставить вентилятор с клапаном (клапан мне не очень нравится,так как при не работающей системе пропадает эффект естественной вентиляции)

2.каналы лучше кирпичные, все остальные могут очень быстро потечь в холодное время

3. переток в дверях,как было уеазано,обязательно надо делать

4. по притоку

приоткрывать окна на микро - дешево и сердито, если рядом улица' то пыль будет, в сильный мороз при длительном использовании возможно поомерщание уплотнителя окна

оконный проветриватель - теже плюсы и минусы, плю еще один минус, воздуха получите в итоге меньше

клапаны - я не сильный их приверженец,денег они стоят'а эффект как от дырки в стене с ватой внутри, которую (дырку) вы зимой затыканте подручным материалом типа тряпки, чтоб от-туда не сифонило холодом,фильтр забется быстро и перестанет пропускать воздух,которого и так мало через него проходит.

Опубліковано

Можете розглянути варіанти або вітчизняного виробника, тобто вентс! Наприклад, приточно-вытяжная установка МИКРА 60!

Можете звернути увагу на японську техніку - Mitsubishi Electric LOSSNAY VL-100U-E!

Враховуючи вартість вищезгаданих установок, можете поцікавитись і кондиціонером з приточно-витяжною вентиляцією Hitachi RAS/RAC-1OJH4. Але, якщо не помиляюсь, там зовсім малий повітрообмін (спеціалісти Вам точно скажуть скільки)

Опубліковано

Ну на счёт ступенчатого проветривания - у меня микро, т.е. я приоткрываю верх окна на стандартных 4-7 мм, а при ступенчатой можно регулировать щель от 3 до 30 мм,я так понял - короче маркетинг.

маркетинг маркетингом, але цей варіант імхо найкращий для провітрювання. Рахуємо - у моїх вікнах максимальна щілина зверху десь 15мм. Хай стулка 0,7м х 1,4м. Маєм отвір 0,7х0,015+1,4х0,015=0,0315м2.

Для порівняння по правилах газопостачання в кухні-паливні рекомендовано робити отвори для притоку повітря площею не менше ніж 0,02м2.

Єдиний мінус, що вікна з ступінчатим провітрюванням, імхо, з точки зору антивзлому трохи стрьомні.

Опубліковано

Ну у меня щель сверху где-то 7 мм, а низ прижат почти почти полностью.

Цены проветривателей ого,не скажу что они на эти деньги работают. Мы говорим про критические моменты,зима особенно,а при низких температурах,по крайней мере вентс и ему подобные будут работать в основном на вытяжку, техника не тихая....спать с ней точно не получится.

Опубліковано

Цены проветривателей ого,не скажу что они на эти деньги работают.

віконні зі встановленням - 300-400 грн

І сумнівна вигода за 2 щілини розміром приблизно 0,2*0,005м у стулці.

Ну у меня щель сверху где-то 7 мм, а низ прижат почти почти полностью.

низ теж прижатий, відкидається верх з режиму "ручка доверху" і фіксується поворотом ручки в режим мікровентиляції.
Опубліковано

Dream, дякую, за детальний розпис. на рахунок котла це Ви точно підмітили, так і є, коли котел запалюється то двері в всіх кімнатах "рипаються".

то якщо я Вас вірно зрозумів, то головними є такі фактори:

1. мікровентиляція в кімнаті(відкрита кватирка, абощо)
  2. дирки в дверях
  3. нормальна вентиляція в будинку взагалі(санвузол, ванна, кухня).

Опубліковано

Сьогодні зранку в кухні холодно. На кухні котел. Двері на кухню закрили і повітря холодне йде з вентиляції в кухню. Після того як відкрив двері і закрив один канал вентиляціїї температура піднялась на 1 градус. Питання: що тут не так, вентиляція потрібна але з нею приходить холод, потрібно обмежити її?

Опубліковано

deluxkangoo, при згоранні газу 1 м3 газу потрібно забезпечити приток 10 м3 повітря. Якщо немає притоку, котел спочатку випалює кисень повітря кухні, а потім починає витягувати повітря звідти звідки може - найпростіше з вентканалу. З'являється зворотня тяга, що не допустимо при роботі газових приладів. До речі, в кухні має бути газосигналізатор, ТИМ БІЛЬШЕ якщо трапляється зворотня тяга.

Вирішення проблеми є результатом комплексних дій, про які я вже писав вище. Найпростіше - на ніч закривати двері в кухня і привідкривати там вікно, щоб приходило свіже повітря ззовні.

Опубліковано

deluxkangoo, нельзя закрывавть вент каналы в помещении, где находится газовое оборудование, вам надо просто обеспечить подачу воздуха в это помещение-через окно, через отверстие в наружной стен, через соседние помещения (если позволяет избыток воздуха в них) или с помощью приточной вентиляции.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...