Перейти до змісту

Флейм на тему зарплат у луцьку.

Misto3G

Рекомендовані повідомлення

Помітив ще одну рису сучасної молоді - я працюю так, як ви мені платите.

Йому не заплатять більше якщо він не покаже що на більше здатен.

Ну, Сіренький, тут ти теж не прав. Є ще одна сторона питання.

Варто працівнику показати, що він може більше - і це стане його функціональним обов'язком прописаним в посадову за ті ж самі гроші. Стикалися, знаєм.

Варто проявити ініціативу - і надалі ініціатива буде *ати ініціатора. Вкурсі ж?

Звісно, не всі роботодавці так зроблять, але більшість.

От коли роботодавець скаже - працюєш непогано, маєш таку-то ЗП. Будеш працювати краще - матимеш більше. Це інша справа!

Я було колись підходив до керівництва, дайте більше обов'язків, і, відповідно, більшу ЗП. Якби то пом'якше сказати слово "проігнорували"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 207
  • Створено
  • Остання відповідь

Ми говорили за сегмент програмування і веб-інженерії. І тут картина така що якщо людина має високий рівень знань і навичок - то вона може виконувати роботу швидше і якісніше. Відповідно це приносить більше бабла, яким без варіантів доведеться поділитися з працівником бо інакше він знайде іншу роботу. Залежність прибутків компанії від рівня кодерів прямопропорційна.

Впринципі така ж залежність в більшості галузей. Хоча, звісно, багато посад не вимагають високої кваліфікації і тому там не доцільно платити багато грошей.

Роботодавець не повинен бути Дартаньяном чи сукою, він - роботодавець. І він рахує гроші і платить по заслугам всім. Якщо не буде платити - не буде в нього бізнесу. А раз є бізнес, який ще можливо і розвивається - то значиться він все робить правильно.

Жень, мірятись не будемо нічим, але мій досвід на купі компаній вказує що працівників, яких варто тримати - тримають будь якою ціною і ти про це сам добре знаєш.

Я не можу казати за всіх, але знаю що я завжди пахав і чогось досягав, а не чекав поки мені запропонують попрацювати краще. І точно знаю що всі кому пропонували попрацювати краще на більшу зарплату - фіг краще працювали... не вміють просто.

P.S.: для особо дотепних, в кого не в’яжеться "досвід в багатьох компаніях" і "цінність", скажу що є ще таке поняття як "розвиток" і далеко не всі компанії можуть його забезпечити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не буду з тобою сперечатися. В твоїх словах є істина і не доля. Окрім цього.

працівників, яких варто тримати - тримають будь якою ціною

Просто тупо не мають чим втримати. Вперлися в ліміт ЗП.

є ще таке поняття як "розвиток" і далеко не всі компанії можуть його забезпечити.

Тут взагалі підпишуся під кожним словом.

Ми говорили за сегмент програмування і веб-інженерії. І тут картина така що якщо людина має високий рівень знань і навичок - то вона може виконувати роботу швидше і якісніше. Відповідно це приносить більше бабла, яким без варіантів доведеться поділитися з працівником бо інакше він знайде іншу роботу. Залежність прибутків компанії від рівня кодерів прямопропорційна.

ДУЖЕ в тему, ну просто ваабщэ пздц...

%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB-%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%BA-%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%B8-611055.jpeg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в життєвій історії мого товариша це виглядало трішки інакше :)

- 50 грн за те що ти пошевелив шлейф в системнику ?

-- Ні, 50 грн за те що я знав що потрібно пошевелити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

але мій досвід на купі компаній вказує що працівників, яких варто тримати - тримають будь якою ціною і ти про це сам добре знаєш.

Тільки в тому випадку, якщо ти своєю мудрою головою, перетягнув ковдру на себе.

Побудував ефективну вертикаль зав'язану на собі, попрацював якийсь час щоб до цієї ідилії усі звикли.

Приходиш до боса, і кажеш. Ну все, я пішов, василі і пупкіни мені запропонували в стільки то більше. :)

У всіх інших випадках, як написав Женя, мяко кажучи проігнорять :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо проігнорять - то розуміють що нічого не втратять і легко знайдуть заміну. А це означає що ти не є працівником якого варто тримати.

Я ж ніби суть максимально чітко виклав, навіщо фантазувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобі вже 33, ти звик працювати сам на себе і навчився так заробляти і навіть нішу собі знайшов. Заробляєш зараз більше ? Я от щось не впевнений що за твої навички веб-інженерії хтось 4000 заплатить. То без образ, просто маю таку підозру бо знаю тебе давним давно. На реальній роботі це рівень троха вище студента, просто досвіду непотрібного маєш більше.

В Луцьку верстальщики мають і 6к і 10к і більше на локальних фермах. Так, їх небагато. Зате багато тих хто хоче мати 10к зарплати при тому що ціна його знать максимум 2к. І нереальна проблема знайти тих хто може працювати на 10к. А платити готові всі роботодавці... було б кому.

Помітив ще одну рису сучасної молоді - я працюю так, як ви мені платите. Тобто, йолопу навіть не доходить, що йому не заплатять більше якщо він не покаже що на більше здатен. Всі хочуть щоби їм платили 1кілобакс і тоді вони "снєзойдут" до того щоб виконати роботу в потрібному обсязі якісно і вчасно. Але більшість роботодавців через це проходили і знають що то не працює.

Серьога, мої знання в веб справді невеликі, але одного разу мені було скучно і я написав за вечір скрипт моніторинга обмінників, виставив його за 15 баксів і продалось його 40 копій. На роботі мені заплатили б 10-20 доларів за день. Можна не напрягаючись на фріланс.ру доробити якийсь скрипт за півгодини і мати ті самі 20 баксів. Головне знати де шлейф пошевелити, як ти писав. В Росії готові за це платити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо проігнорять - то розуміють що нічого не втратять і легко знайдуть заміну. А це означає що ти не є працівником якого варто тримати.

Зачасту так. Але в моєму випадку було протилежне. Я писав, був ліміт ЗП який могли платити по посаді. Я прийшов і сказав - хочу більше, в обмін на додаткові обов'язки. Сказали - Нічим допомогти не зможемо. Я сказав - до побачення.

ПІсля мене там працювало ще кілька людей. Всі пішли.

яких варто тримати - тримають будь якою ціною

Це ще такі, в навчання та розвиток яких, вкладено туєву хучу грошей. І "просто так" відпустити - нізащо. Бо вкладені в знання гроші підуть до конкуретнів. А це - неприпустимо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Я впевнений не-замінимих нема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага, є такі, яких не можна (не треба) заміняти. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але є такі, заміна яких може виявитися троха "болючою"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

доречі, часто доводиться чути аргументи типу "а от в мене коріш поїхав в Київ і заробляє 3к баксів"

завжди це посміхало :)

...ну так їдь в Київ :) знайдеш роботу на 3к баксів ? нє ? а шо сі сталося... не беруть ? ... чого б це млін...

напевно тому що кориш пахав як кінь тут за 1500, потім за 2500 і т.д. і намагався стати хорошим спєцом, а не розказував іншим скільки йому хто має платити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

але є такі, заміна яких може виявитися троха "болючою"

Якщо заміна якоїсь ланки ланцюга є болючою.

Значить ланцюг не правильний. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бідний Кромберг
без нього всім було б ліпше? Всі влаштовані офіційно, зарплата середня по області. Він платить мало бо мало робочих місць, було б таких заводів багато - зарплата була б вища, але їм просто не дають збудуватись.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

доречі, часто доводиться чути аргументи типу "а от в мене коріш поїхав в Київ і заробляє 3к баксів"

мій братєльнік у Києві заробляє 6к$. Частенько дзвониш йому о 22:30, а він каже - "Я ще на роботі". Мені недавно пропонував покрутити шось на джумлі, терміново треба було, так там була фраза "навіть недосвідчений може це зробити за 8 годин і заробити 100 баксів - за ніч(!) зробиш" - з нормальною зарплатою що в Києві, що тут треба пахати і вночі, і по вихідним.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раньше чел. приходил устраиваться на работу и первое что спрашивал - что нужно делать? Сейчас первое что спрашивают - а сколько платить будете?, не имея ни малейшего представления о роботе, не зная ни специфики работы, ничего. Молодежь вообще работать не хочет, живет в каком-то сказочном мирке, хотят лям и сразу, если бричку - то ауди с салона. Встречаю знакомого, лентяй и шарамыга еще тот, говорит мол, тут хатку прикинут, совсем ничего, всего 50 тон, говорю - ты в своей жизни держал такую сумму в руках, просто в руках в пакете - это же сумма, посмотрел на меня, что-то хрюкнул, пошел. Сейчас нелегкое время, да оно никогда легким не было, сегодня государство тебе палки в колеса вставляет там, где дотации должны быть и это много кто понимает, но живут трезво смотря на вещи и детей заводят и дома строят и машины покупают, но все постепенно... кмк нытиков деньги не любят, к слову и фраза вспомнилась: "Намотай сопли на кулак, будь мужиком, люся." Так что мучение и труд - все перетрут, а мечтатель и дальше мечтатель.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

покажiть хоть одного спецiалiста (не бiзнесмена, не працюючого на брата, кума, свата) найманного працiвника, який без напряга може за рiк два купити нову аудi, в радiусi 100км навколо Луцька. Цiкаво було б на нього просто подивитись :)

Зараз спробую. :_02:

Скажімо, сферична ауді в вакуумі автосалоні коштує 48000 доларів. Купити за рік-два = це відкладати 2000-4000 в місяць. Що таке «без напрягів» – я точно не знаю, бо мені чомусь завжди доводиться напружуватися, щоб заробити копійку. Якщо мається на увазі, що окрім грошей на машинку потрібно ще приплюсувати суму на прожиття (харчі, одяг, побутова техніка, іпотека, відпочинок), то підозрюю, що все це разом додасть ще не менше 2000 доларів в місяць. Але оскільки мова про ауді, з вашого дозволу пропоную просто зупинитись на 2000-4000 в місяць.

2000-4000/міс. при 200-годинному робочому місяці (ага, треба трошки працювати і понаднормово, і по суботам :_02:) – це = 10/20 дол./год. Так от, в Луцьку в мене є товариш, якому в цьому році я за його послуги плачу з розрахунку не менше 15 дол./год. (останній раз 20 дол./год.).

Він мені не брат, ні кум, ні сват. В моєму розумінні він і не бізнесмен, просто самозяйнята особа (вільнонайманний, фрілансер). Він не клеїть шпалери і не кладе плитку, він працює на комп’ютері і займається інтелектуальною працею. Я б і радий платити йому менше, але не можу, бо від інших замовників він отримує не менше, і щоб отримати його послуги я повинен платити відповідно.

Тепер на рахунок показати його – більшість з активних дописувачів борди знають його особисто або опосередковано. :_02:

П.С. Маю офіційно працюючих знайомих в Італії і в Німеччині, самий справжній «середній клас» в розумінні цього слова. Ніхто з них не може без напрягів купити собі Ауді в салоні за 1-2 роки (без кредитів, звісно, просто за відкладені фінанси за цей період.).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почитав, склалось таке враження, що всіх кваліфікованих працівників аж засипають грошима. Я на свою роботу (зарплату) не скаржусь, маю ставку + від реалізації, але була ситуація, коли продажі нашого товару збільшувались більше ніж удвічі, і власники компанії тут же знаходять сто причин і пояснень, щоб не платити вдвічі більше. І взагалі, в Європі зарплата у собівартості продукції складає не менше 30%. Але то слова вже з зовсім іншої пісні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але була ситуація, коли продажі нашого товару збільшувались більше ніж удвічі, і власники компанії тут же знаходять сто причин і пояснень, щоб не платити вдвічі більше

стандартна ситуація в Луцьку. Як казав мій знайомий, живе в штатах, українці не дають один одному заробити, хоча можливості є, наї_ати так :) От якби тоді власники заплатили більше (не кажу в два рази), то і мотивація, я думаю збільшилася б. А так ви побачили, яка ситуація була, і наступного разу ви і не особливо будете зацікавлені в збільшенні продуктивності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+ від реалізації то як ? в більшості то відсотки - збільшили продажі в 2 рази, отримали бонуси в 2 рази більші.

а коли продажі падають в 2 рази то вам зарплату теж в 2 рази ріжуть ?

бо якщо при зменшенні не ріжуть, то навіщо вимагати шоби збільшували при зростанні продаж ?

... 10 років відкалав в торгівлі різних рівнів:

- були роботи де платили ставку - тоді тобі пофіг як фірма працює... і це фігова робота

- були роботи де платили відсотки від прибутку - і тоді ти знаєш що отримаєш стільки як заробиш... і це офігєнно для тих хто хоче працювати а не в носі колупатися і нити що мало платять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зараз змінив напрямок кардинально і починаю ледь не з початку з ЗП в два рази меншою.

але ризикнув бо в торгівлі не бачу перспектив та і якби вперся в розвитку по своєму напрямку.

на новій роботі бачу високооплачуваних людей які давно сидять і низькооплачуваних новеньких як недавно працюють.

Підозрюю, що ситуацію скоро поміняю і на борді буде ще декілька нещасливих дуже грамотних типів які писатимуть що роботодавці - гавно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підозрюю, що ситуацію скоро поміняю і на борді буде ще декілька нещасливих дуже грамотних типів які писатимуть що роботодавці - гавно.

я щось не зрозумів, будеш одним із них, чи ти про тих що давно сидять? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

про тих що сидять звичайно. Не буває гавно-роботодавців, бувають гавно-люди і гавно-робітники, які не вміють іти на компроміс.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та все той же веб, про який тут багато мови :)

про тих що сидять звичайно. Не буває гавно-роботодавців, бувають гавно-люди і гавно-робітники, які не вміють іти на компроміс.

Скоріше не так - бувають гавно -люди, які трапляються і серед робітників, і серед роботодавців. :)

млін, всеодно не погоджуся докінця з однієї причини - роботодавець платить гроші і замовляє музику і пофігу лайно він чи подарунок долі. А працівник вже повинен або підлаштовуватися або шукати іншу роботу, якщо дозволяє кваліфікація.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+ від реалізації то як ? в більшості то відсотки - збільшили продажі в 2 рази, отримали бонуси в 2 рази більші.

а коли продажі падають в 2 рази то вам зарплату теж в 2 рази ріжуть ?

бо якщо при зменшенні не ріжуть, то навіщо вимагати шоби збільшували при зростанні продаж ?

Про бонуси і мова. Аргумент такий - ви що, у вас в Луцьку стільки ніхто не платить!!! Тобто мій київський колега за такі ж продажі отримує відсотків на 50 більше.

Згадалась фраза, сказана одному товаришу при розмові з шефом - а зачем вам больше, вы же картошку садите.

Отака філософія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...