Перейти до змісту

Сільські реалії. Школа.

lanima

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

одного з луцьких форумів

Пц - ніби у луцьку їх десятки. Самий відвідуваний - Борда.

А потемі - то записатися на прийом до Клімчука і продемонструвати фотки.

Зашевеляться - гарантовано.

Опубліковано

да, дійсно, на фотці з вулиці - хлів чи коровник...

Ну, по-перше, звертатись ВСЮДИ, куди тільки можна - і на "гарячу лінію", і в Райвно (заодно і виясниться, чи проходить там обіцяне погодження), і в сільраду (що в Лище), і в райдержадміністрацію (що на Ковельській). Куди телефоном, куди колективним листом (обов'язково з реєстрацією). Якщо одночасно і всюди - зарухаються полюбому.

По-друге, спробувати ще раз повпливати на директора школи (чи директоршу, здається), колективно пригрозити віддати всіх дітей в іншу школу. А нема дітей - нема школи, мають закрити і вигнати директора. Може подіє. (але тільки пригрозити, а не зробити, бо дійсно закриють вмить, їм це тільки найлегший вихід).

І по-третє, основне, - не чекати якогось там незрозумілого погодження, а раз вже зібралися, то братися і робити те, що задумали.

Опубліковано

Та непотрібно дьоргати всіх, зверніться в прес-службу якоїсь із газет або декількох популярних видавництв... Напишуть хорошу статейку, пофотографують... Це все "гуано" спливе в тиражі і в інтернеті - реакція буде 99.9%

Вам допоможуть і піднімуть "кіпіш" а газеті хороший матеріал... Моє ІМХО!

Опубліковано

Та непотрібно дьоргати всіх, зверніться в прес-службу якоїсь із газет або декількох популярних видавництв... Напишуть хорошу статейку, пофотографують... Це все "гуано" спливе в тиражі і в інтернеті - реакція буде 99.9%

Вам допоможуть і піднімуть "кіпіш" а газеті хороший матеріал... Моє ІМХО!

а це не є "дьоргати всіх"? Чи на чию реакцію будуть розраховані ті статейки? Не на реакцію того ж райвно чи сільради? Чи може журналісти самі приїдуть та закотять рукави до роботи?
Опубліковано

журналістам не потрібно закачувати рукава. Вони зроблять те, що вміють найкраще- привернуть увагу громади до проблеми. Крім того, чому батьки повинні когось скубати, вибивати кошти в той час, коли людина в прямі обов'язки котрої це входить не ворухне й пальцем.

Опубліковано

та тій нашій "громаді" глибоко плювати на якусь там школу у Воротніві! (Вибачаюсь перед ТС, але це - реалії)

І ЩО та "громада", яка прочитає ту статейку, зробить? Теж закачає рукава і поїде ремонтувати комусь школу в Воротневі? Чи різко підніме дупи від телевізорів на кухні і піде пікетувати держустанови?

Весь шум, який підіймається в нашій пресі, якраз і розраховується на те, що це побачить хтось з "впливових" і дасть підсрачника нижчесидячому.

Я не кажу, що толку з преси нема, полюбому, потрібно і туди, але я сперечаюсь проти вислову "не потрібно дьоргати всіх, а тільки пресу"!

Навпаки, чим більше шуму, чим більше посадових дуп будуть знати про подію, тим більше вони почнуть рухатись.

Бо РЕАЛЬНИЙ результат, кудою не йди, залежить повністю від райвно, сільради та самих батьків, а не від співчуваючих читачів.

Опубліковано

Особисто знаю ситуацію (це з приводу того, що деякі директори явно не на місці), коли знаходились люди готові пожертвувати кошти, ресурси, але, наприклад, для конкретного класу, чи вчителя, але з умовою щоб ресурси використовувались виключно для навчальних потреб дітей, передавали ці ресурси вчителям, і директори влаштовували скандал, як це могло відбутись без їх участі, і ,що, в конкретному випадку, ноут, має зберігатись у його (директорському) кабінеті.

Особисто бачив, як техпрацівники школи, облагороджували прибудинкову територію начальника одного з волинський Рай. відділів освіти)

З сільськими школами математика проста, витрати на навчання однієї дитини у школі де їх 30 набагато вища, ніж на утримання шкіл де їх декілька сотень. І ця проблема стосується на лише освіти, у деякі села біля Луцька, здається Небіжка, перевізники навіть їздити не хочуть. Хотіли повсюди запровадити програму "Шкільний автобус" воно то не погано, але тим автобусам нема по чому їздити :(

Україна.... Надіятись на державу нема чого....

Опубліковано

Зараз в школі навчається 70 дітей. До переходу в двохзмінне навчання було біля сотні учнів. Й ще з 15 відразу батьки віддали в сусіднє Лище саме через погані умови для навчання. Тобто це не забута богом школа на десяток учнів. Є для кого старатися

Опубліковано

Ні, це так званий корпус номер два.

Перепитала тітку, приміщення перенесли в 1958 році. Вона тоді ще

семикласниця, разом з іншими дітьми штукатурила глиною стіни. Ось такий раритет.

Опубліковано

Доброго дня lanima. Я регіональний кореспондент телеканалу СТБ по Волинській обл. Хочемо зробити сюжет про цей "Курник". Скажіть, чи готові Ви та інші батьки обєднатися, і на камеру висловити своє ставлення до такої школи?

Опубліковано

Доброго дня lanima. Я регіональний кореспондент телеканалу СТБ по Волинській обл. Хочемо зробити сюжет про цей "Курник". Скажіть, чи готові Ви та інші батьки обєднатися, і на камеру висловити своє ставлення до такої школи?

звичайно готові.Напишіть в приват номер телефону, зідзвонимось

борда справді робить діло. Сьогодні син прийшов з другої зміни й розказував, що в школу приїзджала якась комісія, й дуже голосно сварилися.

Опубліковано

Сьогодні в школі відбулися бурхливі батьківські збори. Та все звелося до одного: батьки скиньтеся грошима. До честі моїх односельчан, так і зробили. До кінця тижня переділиться один великий клас в першому корпусі на два менших. Повернулися до того з чого починали два роки тому. Тільки тоді треба було кучу дозволів, а зараз чомусь ні.

Крім того наша школа відтепер на особливому контролі на рівні області.Є надія, що будуть зрушення в питанні добудови першого корпусу.

Та головне, що діти не будуть вчитися в аварійному приміщенні. Борда свою справу зробила!

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Сьогодні бачила кількох односельців. Люди, яким не зробила нічого поганого , дивилися на мене, як на ворога народу. Вияснилося, що хтось поширив чутку, ніби я добивалася закриття школи, й переведення дітей в сусіднє село. Попутно вияснилося, що я зловживаю спиртним, діти ходять голі-босі, в будинку ледь не притон і так далі.

Стало так гірко на душі. Адже завдяки тим фото з наступного тижня двадцять дітей будуть навчатися в більш- менш нормальних умовах. Можливо зрушиться з місця питання добудови. А мені замість дякую отакі наклепи.

Хоча,зрештою, нічого іншого я й не чекала. Хтось з мудрих сказав: те, що нас не вбиває,робить нас сильнішими. Значить я стала сильнішою))) і не боюся висловити свою думку в голос, якою б вона не була.

Опубліковано

Ні, це так званий корпус номер два.

Перепитала тітку, приміщення перенесли в 1958 році. Вона тоді ще

семикласниця, разом з іншими дітьми штукатурила глиною стіни. Ось такий раритет.

Я влітку катався по Воротніву, бачив цю будівлю, ніколи би не подумав, що це школа. Ця споруда на хлів більше схожа, та й то дуже поганий. І це все твориться біля самого Луцька, що вже тоді говорити про Полісся.

Як тільки я побачила фотки, то перше враження, що це якісь покинуті корівники.

А батьки мої працюють в школі в самому глибокому Поліссі, 18 учнів в 9-річній школі, але школа - лялечка і територія навколишня теж. І жодної подібної школи не бачила в своєму рідному Поліссі, хіба що в селі Межисить, але і там красота в порівнянні з цим. Так що не треба ображати Полісся. Он під Луцьком що робиться!

Опубліковано

хіба що в селі Межисить

Там стараються дивитись за школою, хоча і їй дуже багато років (ще мій батько навчався)

так, там все побілено, пофабовано, огорожа акуратна, клумби. Чагарників і близько немає. Моя мама теж там в 9-10 класах вчилась (тоді ще була десятирічка). Вибачте за оффтоп.

lanima, надіюсь все налагодиться в кращу сторону. І потім батьки, які дивлять на вас боком, будуть ще дякувати, що підняли це важливе питання

Опубліковано

Народ, підкажіть, куди звернутися за дозволом, щоб повісити невеличку вішалку в класі. Хотіла зробити добре, бо в коридорі столітні вішаки поламані й ходить хто попало, й купила нові металеві акуратні вішалки синові й дочці в класи. Коли сьогодні принесла в школу, директор категорично заборонила прикріплювати їх на стіну. На мої намагання довести, що в луцьких школах давно так роблять відповіла, що в луцьку хай що хочуть роблять, а в неї не буде.

Де взяти дозвіл, щоб причіпити ту кляту вішалку, бо вже набридло дітям курточки через день прати. На тих вішаках, що в коридорі, гачків мало, речі постійно падають, брудняться. За те що постійно пропадає дріб'язок з кишень я взагалі мовчу.

Опубліковано

Я б порадив би звернутись в районне управління освіти, в письмовій формі. Або перед цим до риректора школи - також у письмовій формі, нехай він письмово обгрунтує свою відмову.

Якщо вважаєте що директор школи - самодур і йому там не місце - частіше скаржіться на його дії/бездіяльність в управління освіти, письмово. Чим більше скарг з одного приводу від різних батьків - тим краще.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...