Перейти до змісту

Про прилади для рибалок, які керуються з берега(ехолоти,кораблики і т.д.)

yura-patriot

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ще раз всім прівет, як ви зрозуміли колбасить мене не по "дєтскі",ось і вирішив відкрити цю тему бо впевнений на 100% що всі хоча б один раз про нього думали "Ехолот"? Десь пару днів назад вирішив з кумом купити цю "цяцьку". Так так так,не треба відразу наїзжати, типу, нахєра,бред,ти його викінеш, Я і сам знаю що не треба)) Але навіть заради забави.Особливо акцентую увагу ехолот для берега а не з лодки.

Значить так хто має,хто вже викінув,пишіть, і взагалі хто його в руках тримав хочь разочок

Поки що думаю про безпровідний ось цей Fish Finder ffw718 Wireless.

Ну що скажете рибачькі?

• Відповідей 52
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Бачив я такі штукі та тримав в руках, як на мене то річ безтолкова. Екран надто малий, щоб на ньому щось толком побачити, та й інші параметри бажають кращого. Це швидше пристрій для вимірювання глибини, та визначення температури води . Сам користуюсь ехолотом з іншими параметрами і на ньому не все так чітко видно як могло б здаватись. Особисто я б не рекомендував його купувати, але якщо є бажання погратись перших кілька рибалок і з фінансами нема проблем то можна купити.

Опубліковано

Бачив я такі штукі та тримав в руках, як на мене то річ безтолкова. Екран надто малий, щоб на ньому щось толком побачити, та й інші параметри бажають кращого. Це швидше пристрій для вимірювання глибини, та визначення температури води . Сам користуюсь ехолотом з іншими параметрами і на ньому не все так чітко видно як могло б здаватись. Особисто я б не рекомендував його купувати, але якщо є бажання погратись перших кілька рибалок і з фінансами нема проблем то можна купити.

Ну в принципі я таку відповідь і чекав ( є бажання погратись перших кілька рибалок і з фінансами нема проблем то можна купити) спс.Але той яким ти користуєшся вроді би какий нічьо))

Опубліковано

Робяти, заходимо по пояс у воду, цепляэмо на "кардан" мастирку - єслі сасьот - знач риба, єсть, :)

Опубліковано

Ті всі ехолоти то все фігня, якшо нормальний рибак той без нього обійдеться. Подивіться на "мєсних" як вони рибу ловлять? тоді і все поймете...

• 1 рік потому...
Опубліковано

Категорично з Вами не згоден, бо сьогодні знайти рибу в невідомому для тебе місці без ехолоту - то марна справа (якщо звичайно маємо на увазі рибалку з лодки не у невеличкому болоті де води 1,5-2м). Особливо це стоюється якщо ловиш на великій річці с досить різноманітним дном. Там рибу треба саме знайти і ехолот як ніякий інший прилад в цьому допомагає просто відмінно і влітку і взимку. Я коистуюся ехолотами вже майже 15 років (причому починав в простих а зараз маю 4-х лучовий фірми HUMMINBIRD) і жодного разу не пожалкував про придбання ехолоту.

Опубліковано

сагласєн,

я б також собі не відмовив в задоволені отримати цю цяцьку, але в темі не бум-бум ,мо що порадите на що увагу звертати?

Опубліковано

, але в темі не бум-бум ,мо що порадите на що увагу звертати?

Це дивлячись для чого Вам потрібен ехолот. Якщо лише для того щоб примітивно бачити рел'єф дна та наявність риби - то вистачить і самого простого, а якщо плануєте шукати перспективне місце де є перекати, або закоряжені місця, улюблені місця стоянки хижаків - то потібен вже 3-4 лучовий ехолот, а ще краще ехолот разом із структур-сканером, але це вже задоволення не з дешевих. Нові ехолоти такого плану коштують починаючи від 600 доларів США і дорожче, а бувші у використанні від 200. Якщо погуглиш трохи, то думаю зможеш найти цікаву модель. Ось наприклад я знаходив такий http://fisher-club.com/board/prodam/nadezhnyj_ehkholot_hamminbird_matrix_35/2-1-0-37 звичайно якщо його ще не продали.

Опубліковано

якщо розібрати на прикладі даної моделі Эхолот Humminbird PiranhaMAX 175xRU

для пвх лодки піде? ну максимум де буду використовувати це хріники. а так по ставках і озерах.почитати рельєф

і ще в чому різниця охват 20°/60° чи 28°, 16°, я так розумію другий на глубоководні місця розрахований?. що читає 3-й і 4-й луч? просто зображення в 3Д?

Опубліковано

якщо розібрати на прикладі даної моделі Эхолот Humminbird PiranhaMAX 175xRU

для пвх лодки піде? ну максимум де буду використовувати це хріники. а так по ставках і озерах.почитати рельєф

і ще в чому різниця охват 20°/60° чи 28°, 16°, я так розумію другий на глубоководні місця розрахований?. що читає 3-й і 4-й луч? просто зображення в 3Д?

Для ПВХ лодки підійде якщо лише читати рел'єф.

різниця в кутах обзору, чим більший кут обзору, тим відповідно ти бачишь більшу площину дна під лодкою (але це більш актуально для глибин від 5м і більше, там все можна розрахувати по простій геометричній формулі)

При малих глубинах такий єхолот без толку, бо він відсканує ДУЖЕ МАЛИЙ відрізок дна і ніякої інформації ти не отримаешь.

Саме для малих глубин і існують або ж 4-х лучові ехолоти, або ж більш дорогі зі структур-сканером. Вони мають можливість показати ВСЕ ЩО ЗНАХОДИТЬСЯ ЗЛІВА і СПРАВА ВІД ЛОДКИ саме завдяки цим 3-му та 4-му пучку випромінювання. Бо це випромінювання має сумарний кут майже120 відносно лодки, тоді як в тій моделі що ти вибрав кут випромінювання ВТРИЧІ меньше, а кут огляду так взагалі дуже малий.

Але як я зазначав вище - чим більше лучів - тим дорожче АЛЕ ІНФОРМАТИВНІШЕ ехолот, інакше і бути не може.

Я б на твоєму місці (звичайно якщо дозволяю бюджет) таки брав би ехолот з більшою кількістю лучів, бо ж купляєш не на рік а на перспективу і потім зрозумієш що саме я мав на увазі, але вже буде запізно і потім тобі свій новий доведеться продавати за пів ціни :(

Опубліковано

А я все таки тоді (дивись 1пост) купив ось такий http://fishfinder.com.ua/wireless-exolot-fishfinder-ffw718-portativnyij-besprovodnoy.html правда коштував він десь 650грн.

Ну шо сказать, прикольна цяця коли на рибалці взагалі не клює :_07: шоч є чим зайнятися щоб скучно не було.Пробував на ставках і на Стирю, глубину і рельєф показує правильно(я потім з вудкою і поплавком перевіряв )) ) а ось риб не знаю шось там пищить і показує коли нібито риба пропливає під передавачем.В інструкції пише що передає на ого-го скільки метрів сигнал, а насправді не багато, запускав по течії то десь метрів 40-50м.

PS: короче нахєра він мені я ще так і не зрозумів, поки тішуся як дитя :_16:

Опубліковано

А я все таки тоді (дивись 1пост) купив ось такий http://fishfinder.co...sprovodnoy.html правда коштував він десь 650грн.

Ну шо сказать, прикольна цяця коли на рибалці взагалі не клює :_07: шоч є чим зайнятися щоб скучно не було.Пробував на ставках і на Стирю, глубину і рельєф показує правильно(я потім з вудкою і поплавком перевіряв )) ) а ось риб не знаю шось там пищить і показує коли нібито риба пропливає під передавачем.В інструкції пише що передає на ого-го скільки метрів сигнал, а насправді не багато, запускав по течії то десь метрів 40-50м.

PS: короче нахєра він мені я ще так і не зрозумів, поки тішуся як дитя

:_16:

Ото що я виділив на мій погляд є ключова фраза

Тож взагалі краще одразу подумати і зважити всі ЗА та ПРОТИ і тоді купувати. А ще краще порадитися із людьми з досвідом, щоб не купувати кілька разів на рік, поки таки викупиш САМЕ ТЕ ЩО ПОТІБНО!

Опубліковано

прокоментуйте будь-ласка відносно характеристик ще одну модель?

Эхолот Humminbird PiranhaMAX 180x

і чи відомі комусь ще виробники навігаторів на які можна звернути увагу, в плані якість/ціна.

Опубліковано

прокоментуйте будь-ласка відносно характеристик ще одну модель?

Эхолот Humminbird PiranhaMAX 180x

і чи відомі комусь ще виробники навігаторів на які можна звернути увагу, в плані якість/ціна.

Ну якшо Вас цікавить моя особиста думка, то у россійскій мові є така крилата фраза "Те же яйца, только в профиль" :_07: бо особисто я не розумію В ЧОМУ ПРИНЦИПОВО він відрізняється від попередньої моделі, крім того що йому на якогось дідька приліпили ще один луч, але з таких малим кутом обзору, що той луч там так потрібен як п'яте колесо до воза... :_07:

Що ж до навігаторів, то їх зараз сила силенна від братів наших вузькооких і по досить демократичних цінах. В мене в смартфоні вмонтований навігатор з заводу і все добре ловить і показує ДОПОКИ.... допоки не зайдеш у ліс або не впаде сильний туман. Тоді супутники ловить слабо і з частими перебоями. Тому для збирання грибів купив собі GARMIN з уже залитими в ньому картами від Навіоніки. Дорогий холєра, зате ловить навіть у бетонному гаражі така моцна в ньому антена.

Опубліковано

А я все таки тоді (дивись 1пост) купив ось такий http://fishfinder.co...sprovodnoy.html правда коштував він десь 650грн.

PS: короче нахєра він мені я ще так і не зрозумів, поки тішуся як дитя

:_16:

Ото що я виділив на мій погляд є ключова фраза

Тож взагалі краще одразу подумати і зважити всі ЗА та ПРОТИ і тоді купувати. А ще краще порадитися із людьми з досвідом, щоб не купувати кілька разів на рік, поки таки викупиш САМЕ ТЕ ЩО ПОТІБНО!

Загалом я купівлею повністю задоволений, і немає що тут зважати,якщо уважно читати тему я писав що хочемо двох з кумом, отож вийшло десь приблизно по 325гривень як для такої цяцьки то ви погодтеся що це небагато. На рахунок порадитися з людьми із досвідом: Де вони? написав тут і що? переконуюся вкотре потрібно пробувати усе самому,це набагто цікавіше і корисливіше для себе.

А тепер на рахунок:

"щоб не купувати кілька разів на рік, поки таки викупиш САМЕ ТЕ ЩО ПОТІБНО! "

яких кілька разів на рік )) ви що?навіть якби я був би дуже багатим я б всерівно купив би саме те що я купив, щоб просто погратися(я знав чітко що мені цього достатньо) а купувати ехалоти за кілька тисяч я всерівно не буду ніколи, бо впевненний що і вони нахєр не треба якщо ти постий любитель(яким я себе і вважаю) :_02:

Опубліковано

yura-patriot, апетит приходить з часом, я теж коли купував ехолот не мав з ким порадитись, перечитав багато чого в інтернеті, і купив такий який був на той час найкращий для мене по ціні та якості. Ось тепер наприклад я б купив ехолот з 3д зображенням, бо хотілось би бачити повне зображення дна.

Опубліковано

апетит приходить з часом

Мо і так,але я не настільки ненажера.))

Я люблю з вудкою(поплавок) на березі, сухо,чисто,сонечко,карасики на долоню,карпіки інколи.А 3D навіщо мені,я їзджу рідко,на лодках не плаваю.Той що в мене є тільки для того, нууууу коли вже геть немає кльову, то щоб хоча б чимось зайнятися.(cаме головне з берега!!!) :_25:

Опубліковано

Ну тоді все зрозуміло, бо я часто плаваю на човні по озерах, річках, тому є потреба бачити повну картину, але поки тішусь тим, що є.

Опубліковано

апетит приходить з часом

Я люблю з вудкою(поплавок) на березі, сухо,чисто,сонечко,карасики на долоню,карпіки інколи.А 3D навіщо мені,я їзджу рідко,на лодках не плаваю.Той що в мене є тільки для того, нууууу коли вже геть немає кльову, то щоб хоча б чимось зайнятися.(cаме головне з берега!!!) :_25:

Як на мене то для ловлі З БЕРЕГА ехолот не потрібен взагалі, бо карась така зараза, що на прикормку спливеться по-любому його і шукати ехолотом не потрібно...

Опубліковано

апетит приходить з часом

Як на мене то для ловлі З БЕРЕГА ехолот не потрібен взагалі, бо карась така зараза, що на прикормку спливеться по-любому його і шукати ехолотом не потрібно...

))))) мені навіть і в голову не приходило шукати карася ехолотом.Я ним в основному бавлюся на Стирю, закиув передавач на воду він собі пливе по течії я йду повздовж берега за ним, цікаво де ями,і наставках інколи дивлюся,але яж повторююся що це для мене більше як цяцька а не шукач риби)).

Опубліковано

апетит приходить з часом

))))) мені навіть і в голову не приходило шукати карася ехолотом.Я ним в основному бавлюся на Стирю, закиув передавач на воду він собі пливе по течії я йду повздовж берега за ним, цікаво де ями,і наставках інколи дивлюся,але яж повторююся що це для мене більше як цяцька а не шукач риби)).

Ну бачишь, а я на рибалку їду зазвичай саме рибалити, бо рибалка далеко не кожний день і хочеться якомога більше часу витратити саме на рибалку, а не на забавки. Але то вже хто для чого їздить ;)

Опубліковано

Ну бачишь, а я на рибалку їду зазвичай саме рибалити, бо рибалка далеко не кожний день і хочеться якомога більше часу витратити саме на рибалку, а не на забавки. Але то вже хто для чого їздить ;)

Для мене рибалка то є всьо!! і біля води посидіти і від міста відпочити і пару хвостів зловити, а коли не клює то можу і чимось забавлятися, я не можу сидіти годинами і втикати на нерухомий поплавок, чи кінчик вудки, я краще десь пройдуся.

PS:Правильно ви вказали "хто для чого їздить", я їзджу щоб відпочити , скільки тої риби треба ^_^ ,хоча коли попадаєш на кльов ну то не до забавок,як то кажуть "душу відводиш" але так буває рідко :(

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...