Перейти до змісту

КросФіт


romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Багато букв настрочив, але прорвало :)Закінчив перегляд найцікавішого серіалу під назвою CrossFit Games 2009 (чоловічу частину змагань, але є ще жіноча, а потім ввели ще й змішану командну).

Скачати в дуже гарній якості можна:

CrossFitGames2009

CrossFitGames2012

На форумі раніше було викладено пару кліпів з ютюба на тему кросфіту, але вони практично нічого в собі не несуть, якісь елементи тренувального процесу, який в силу специфіки змагань, у кожного спортсмена власний, втаємничений. Я переглядав купу таких роликів, але толком нічого не міг зрозуміти, не бачив якоїсь системності. Розуміння прийшло після перегляду змагань. Їх суть - визначення The fittest man of the world. Звучить на перший погляд громогласно і пафосно. Але це свята правда. Суть змагань - виявлення універсала. Ви можете гарно плавати, але біг вас виснажує, а штанга лякає; ви можете дружити з турнічками, паркуром, але марафонський біг по горах на 10км, велопробіг, класичні штангіські вправи, швидкісний заплив - це забагато якось на одне людське тіло. :) Так от головна мета змагань знайти людину, яка у всіх цих речах хоч і буде не найкращою, але загальний баланс між її можливостями: силою, витривалістю, швидкістю, буде просто феноменальний. Наприклад чемпіон з десяти вправ-суперсетів може виграти одну-дві, а може прийти тридцять другим в якійсь. Може займати:2, 7, 32, 4, 2, 1 - і в сумі набрати найменьше балів, ставши абсолютно заслжено №1 в світі. От ви штангіст, ви на змаганнях готуєтесь до підйому штанги, техніка вивчена, залишаються тренування, харчування, фармакологія. Так само плавець, велосипедист і т.д. А кросфіттер не знає, що буде на змаганнях, про кожен наступний сет вони взнають за півгодини до змагання. Тобто тренуватись під змагання не вийде, потрібно тренуватись так, щоб слабинок не було, або вони були мізерні. Ви не можете наганяти величезну м'язеву масу, бо буде важко бігати, ви не можете не наганяти м'язи, бо не зможете підняти штангу. Потрібне мегазбалансоване у всіх відношеннях тіло, найкраще тіло на планеті. Всі види спорту в переважній більшості розбалансовують тіло, а кросфіт робить навпаки. Саме тому він має мільйони затятих прихильників і їх кількість геометрично зростає, це гармонія.

Ця система лежала на поверхні, але зробити з неї автономний вид спорту вдалось підприємливому і далекому від фізичної гармонії - Грегу Глассману (з такою фамілією має вийти все і вийшло).

Давайте про змагання:

В перший день:

1. Біг на 7 міль (11,2км) по горах з різкими перепадами висоти (декілька крутих підйомів-спусків і пару ділянок рівнинних десь на 2-3 милі);

2. Вижили, добігли? (літо, жара, Каліфорнія), відпочивайте пів години в до станової тяги. Станова тяга - це двадцять штанг в декілька рядів, найлегша біля 140кг, найважча більше 230кг. Щоб дійти до найважчої потрібно всі решту підняти з інтервалом 30сек.;

3. Ну що, мало? Тоді влаштуємо за півгодинки перепочинку забіг по п'ять чоловік під круту гірку з двома мішками по 16кг кожен на відстань - 160м на час (рекорд щось 1хв 4сек.)

Ну ось і все - відпочивати до завтра :)

Другий день:

1. Естафетка:

Відмахати на греблярському тренажері певну відстань, а потім лом 140см забити в бетон кувалдою, а потім ще раз відмахати на цьому ж тренажері (рекорд, щось 4хв 30сек.);

2. Потрібно три раунди на час відмахати таку естафетку: Підкидаєте м'ячик 9кг до мітки вище 4метри тридцять раз, після цього трицять раз ривок з присідом штангою 34кг. І так три рази на час. До кожного спортсмена приставлено по судді, який чесно відраховує вірні повторення.

3. Ривок зі штангою на максимум, переміг чувак який рванув 109кг.

Третій день:

1. Естефетка на час (8хв) Віджатись на спеціальних рукоятках, на руках в положені вниз головою, ноги рівні, торкаються стіни - 4 рази. Потім 32кг гирю підняти 15 раз двома руками над головою з розкачкою між ногами. Потім на станку з пресу 15 глибоких вижимань. Іце все по кругу робиться максимальну кількість раз. Чуваки робили більше п'яти кіл.

2. Фінальна мегаестафета (хто швидше):

а. закидання з присядом штанги 70кг до плечей - 15раз;

б. висячи на турніку піднімаєте до перекладини ноги - 30раз;

в. застрибнути на 60см тумбу - 30раз;

г. силовий на кільцях на дві руки - 15раз;

д. підняти від плечей над головою дві гантелі по 18кг - 30раз;

е. стрибки з скакалкою - 30раз;

є. вижимання штанги з положення нижче колін до випрямлених над головою рук 61кг - 15раз;

ж. підтягування на турніку - 30раз;

з. лягти -встати-підстрибнути - 30раз;

і. 100 метрів пройти з випадами на кожну ногу, торкаючись коліном землі, тримаючи над головою блін 20кг.

Все 19хв.46сек. - перше місце.

Тепер чемпіон фін Міко Сало (Mikko Salo), вік -29р.,вага 81кг, ріст-1,77м: rorym_Games2010_MikkoChamp.jpg

Звичайний пацанчик на перший погляд, зараз він трохи розкачався і прибавив десь зо два кілограми:

Games2011_MenE1_MikkoSalo_Run.jpg

А ось перший чемпіон 2007-року (вид з'явився дуже недавно :)):

Джеймс ОТР Фітджеральд (цей взагалі десь 75кг важить, чим він там то все піднімає?): james-opt-fitzgerald-crossfit-games-2009.jpg

2008-го: Джейсон Каліпа (той самий здоровий, біг то його слабинка):

Jason-Khalipa-31.jpgkhalipa-square.jpg

2010-го Грехам Холмберг (звірина ще та, незважаючи на вісімдесять з чимось кг.):

GrahamHolmberg_Run.jpg

Ну і зараз мега популярний:

DjIsP6leIjY.jpg

Ой, наплутав, Річ Фронінг, чемпіон 2011-2013 років:

REPS_28.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От чуть не забув, спавді в кросфіті є один персонаж, що незважаючи на свої 25 років нагадує нашого мегапопулярного:

Лукас Паркер з Канади

P38209_10-184.jpg

Чувак являє собою найщільнішу упаковку м'язів, витривалості, яку можна запакувати в 84кг:

Lucas-Parker.jpg

Actor-and-Crossffiter-Lol-Most-incredible-CrossFit-body-transformation-P.-Zach-Galifianakis-and-Luca.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За кросфітом майбутнє, він найуніверсальніший, бо ввібрав все найкраще і розвинув, але повна гендерна рівність у цих дисциплінах з жінками насторожує. Якщо б така бігла на мене, я б злякався:)

annie-f.jpg
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кроссфит является по своей сути смесью фитнеса и атлетизма.

Кроссфит - это функциональный тренинг, который дает скорость, взрывную силу, координацию, аэробную и мышечную выносливость. Но в первую очередь он тренирует настоящий характер.

Занимаясь по круговым системам спортсмен не становится специалистом в каком-то конкретном движении. Он не будет лучшим, например, в становой тяге или толчке, он становится так сказать мастером на все руки. То есть в любом движении он будет как минимум достаточно компетентным и конкурентным.

Тяжелоатлету трудно будет достойно пробежать большую дистанцию, а бегуну не просто будет выжать большой вес. Занимающийся кроссфитом будет компетентен во всем.

От этого применимость полученных умений в жизни значительно выше чем у любого другого узкоспециализированного вида спорта.

Идея такого подхода не нова. В свое время различные многоборья разрабатывались с целью подготовки атлетов к различного рода ситуациям, чаще всего к войне.

Но кроссфит - это современное многоборье, которое готовит атлета к современным требованиям жизни. Поэтому кроссфит так востребован в США у пожарных, полицейских и всех тех, кто имеет дело с чрезвычайными ситуациями.

С 2007 года все в тех же США проводятся соревнования по новому виду спорта. Тогда приняло участие всего 70 человек. В 2011 году в открытых играх CrossFit соревновались уже 26000 спортсменов, а призовой фонд составил 1000000 долларов.

В тот раз чемпионом среди мужчин по кроссфит стал Рич Фронинг.

Вот некоторые его результаты

толчок - 325 фунтов

рывок - 270 фунтов

мертвая тяга - 525 фунтов

приседания со штангой - 425 фунтов

Подтягивания на турнике - 70 раз

fran - 2мин 17 сек с 95 фунтами

grace - 1мин 20сек со 135 фунтами

fight gone bad 504 очка

А в свободное время Рич Фронинг пишет стихи на библейские темы. Он говорит так: "Мы не можем знать, что преподнесет нам жизнь, но мы можем постараться быть готовыми ко всему"

"Мы смешиваем пауэрлифтинг, тяжелую атлетику, гимнастику, бег, греблю, плавание, садим все это на велосипед и получаем нечто очень приспособленное к реальной жизни". Лучшего описания для кроссфит наверное и не придумать.

IronMuscle предлагает вашему вниманию пять дней из недели тренировок чемпиона по кроссфит

crossfit-2.jpg

Пн.

1. Толчок штанги - 21-15-9 повторений с 95 фунтами

2. Лечь, отжаться, встать - 21-15-9 повторений

3. Забрасывание штанги на грудь с плинтов - 30 повторений со 185 фунтами

Вт.

1. Бег 800м.

2. 10 рундов

Подтягивания 10 повторений

Отжимания 10 повторений

3. Бег 800м.

Ср.

1. Забрасывание гири на вытянутой руке из положения между колен в положение над головой (упр. Kettlebell Swings) 50-40-30-20-10 повторов

2. Прыжки со скакалкой с двойным прокручиванием скакалки в каждом прыжке 50-40-30-20-10

Чт.

7 раундов с перерывами между раундами по 3мин.

1. Забрасывание штанги на грудь - 10 повторений со 155 фунтами

2. Лечь, отжаться, встать - 10 повторений

Пт.

1. Гребля на тренажере 1000м.

2. Швунг 100 повторений с 75 фунтами

3. Выход на две силой 10 повторений

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...... у кожного спортсмена власний, втаємничений....

Простите не видел тему эту... Но скажу вот что. Ничего нового в КроссФите нету. Кроме того что из этого сделали соревновательное мероприятие.

В силовых видах единоборств особенно таких как бокс, все виды борьбы, регби эти тренировки существовали всегда...весь Его Величество Советский Спорт базировался на них. В книжках это можно найти по таким разделам как:

СФП: циклические и круговые тренировки, интервальные методы подготовки или тренировки на развитие специальных качеств спортсмена.

Если Вас интересует могу проконсультировать. Мы постоянно проходим стажировки и обучения в этих дисциплинах на тренерских интенсивах по подготовке бойцов.

В частности в своих тренировочных процессах особенно при подготовке наших спортсменов и юношей и взрослых и мы регулярно это используем.У нас есть хорошо отработанная большая база таких тренировочных мероприятий. Можно даже прийти попробовать... :)))

Запомните КроссФит в первую очередь тренировочное мероприятие на развитие специальных качеств атлета - таких как специальная силовая выносливость, увеличение порога закисления мышц, развития специальной силы, скорости, кондиции бойца и т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зробив собі кільця гімнастичні. Хотів в неті купити, але знаходив ціни від 400 до 700грн за комплект. Коли задумав зробити, то бачив тільки 700грн. Пішов до столяра, заказав кільця. Розмір кілець - внутрішній діаметр 180мм, товщина обода - 30мм, зовнішній діаметр - 240мм. Кільця робляться з фанери, попередньо склеївши під навантаженням квадратні листи відповідного розміру, потім вирізаємо круги лобзіком і обробляємо напильником і наждачкою. Кільця я потім полакував нітролаком, він піднімає ворс, його зчищуємо наждаком, ще раз пролакував, зачистив - кільця як куповані, гарні і гладенькі. Перелаковувати не потрібно, щоб нормально тримався хват. Взяв автомобільного троса-стробу - 4,5м. Розрізав на двоє, зробив розмітку під петлі - мені потрібно три розміри відносно мого балконного турнічка: для віджимань типу від підлоги тільки на кільцях, для віджимань типу на брусах і для підтягувань. Прошили мені по дві петлі на кожному куску, а третя вже є готовенька, прошили кільця. Оскільки системи кріплення загалом дорогі, купив собі два карабіни за 12грн/шт., щоб робити ними типу петлі навколо перекладини, товщина перекладини в такому разі не лімітує. Коли повісив, заскочив і офігів, все трясется, строби натирають руки, обмотав стробу біля кільця скотчем - перестала гризти передпліччя. Загалом задоволений, відведу собі раз на тиждень спеціальний день треніровок на кільцях - вставляють вони огого. Загалом вартість: 75грн-кільця, 60грн - трос, 24грн - карабіни, 25грн - прошиття, 30грн-нітролак, 8грн - два пензлика. Сума - 222грн. Але нітролаку залишилась повна банка, так-що думаю, в 200грн вліз. :)

post-4364-0-64342200-1382032608_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2iNsider

Я вже чув таке твердження, дехто ще пробує порівняти кросфіт з олімпійським декатлоном - десятиборством. В кросфіті нічого нового, просто один підприємливий бо Глассман, чоловічок об'єднав гімнастику, важку атлетику, біг, плавання, велосипед, причому з надвисокою інтенсивністю. І це він зробив першим в світі. Думаю що кросфіт має набагато більше спільного з тренуванням американських футболістів ніж з методиками радянських вчених. Там і сила, і швидкість, і висока інтенсивність. Декатлон впритул наблизився до кросфіту, хоча складова з ксласичним підніманням штанги в ньому не врахована, а також інтенсивне поєднання різнопланових вправ. Було б смішно, якби спортсмен на час перепригував висоту 2м - 10 раз, а потім миттєво переходив до підйомів штанги з присідом 70кг - 15 раз:)

Це не нове, але інше і дуже ефективне.

Те що учасники хіміки ще ті - це однозначно, а де в змаганнях не хіміки? А для себе багато чого корисного можна почерпнути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

КроссФит - высокофункциональная силовая тренировка, ориентированная на приобритение специальных и общих физических способностей... Здесь неважно американский футболист ты или многоборец... Это всего лишь вид тренировки... То что проводят соревнования в по принципу организации физ.нагрузки так это "другое пальто". Я просто утверждаю это как человек давно практикующий КроссФиты/интервальные круговые тренировки в своей практике спорта... Я просто приведу вам стандартный пример фрагмент интервальной тренировки сборника СССР по Самбо на развитие спец. силовой выносливости рук (книга за год так 1970):

- Бег на месте с высоким подыманием колен - 30 сек

- Швунг с груди штанги 50 кг - 10 р

- подтягивание рывком к груди на скорость - 10 р - или подтягивание в захвате за пояс или на кимоно

- Рывок штанги 50 кг к груди с виса - 10

- Броски на скорость - 30 сек - или работа Молотом 15-18 кг

- Махи гирей 24-32 кг - 10 р или вращения Блина 25 кг за головой на скорость

- Выпрыгивание из присяда - 10 р

*** все упражнения делаються одно за другим без отдыха - это 1 подход

*** Отдых 1 - 1:30 мин между подходами***

.... и так 10 подходов...каждый след.подход уменьшаем на 1 повторение...надо вложиться в 40 мин на Все 10 подходов вместе с отдыхом

Советую попробовать... неописуемые ощущения ... Что это по вашему? как назвать? ... это и есть классический пример кроссфита

Или еще один классический пример тест по ОФП в одно из действующих появившихся в годах 80-х спецподразделений (может я слегка ошибусь на десяток в количестве повторений по каждому упражнению но картина приблизительно такая):

- бег 3 км с интервалами несения тяжестей или человека

- подтягивание 20 р

- Выпрыгивание из присяда со сменой стойки - 80 р

- отжимание - 90 р-

- склепка-пресс - 70 р

- Спаринг с меняющимся партнерами 10 мин

Или это что по вашему?....КросФит....

...я не хочу сейчас расписывать к примеру методы подготовки боксеров сборной СССР по всяким там системам ударной выносливости...

Одним словом если Вам понадобиться консультация или захотите потренироваться в этом направлеении обращайтесь - будем рады помочь... Темс более в ближайшее время мы как представители нашего клуба ожидаем сертификации по Направлению КроссФит Коуч...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виходить бувший гімнаст Григорій-Грег Глассман, вирішив зробити вид спорту з треніровок до певних видів спорту:) Однозначно цікаво буде вас побачити. А класична важка атлетика буде у вас присутня?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну я вам скажу так: Пендосы в принципе считают что они беспорно пуп земли во всем...хотя надо отдать должное они из последнего говна способны сделать и шоу, и религию, и вид спорта... Я уверен что они просто это граммотно расскрутили...в этом они молодцы...

из методоф тренирофки и направлений для нас первоочередным являеться то , что имеет значении при практическом применении бойцом в ситуации... но понимаете рассказывать о КроссФите и о всех его плюсах это все равно как говорить или пытаться обьяснить человеку, которому ранее не доводилось, как классно кататься на велосипеде... надо пробовать делать...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене не дуже цікавить як використовувати кросфіт для биття морди. Можливо сина і віддам до вас, або на греко-римську спочатку, а потім до вас. Хочу щоб база в нього була класична борцівська, а дальше можна і експериментівати.

Мене цікавить розвиток даної теми. Зупинимось на тому, що кросфіт не унікальний винахід одного американського єврея, а сукупність методик багатьох спортивних шкіл, об'єднаних в одне. Що дав він мені, людині, яка багато років ходить в качалку і, в принципі, світла в кінці тунелю не бачив. Мене вразило поєднання жосткого кардіо з силовим екстримом, вразило використання гімнастичних кілець в парі з класичною важкою атлетикою.

Кільця я знав давно, мені дуже подобались гімнасти на кільцях, з їх унікально рельєфною і міцною мускулатурою, але про їх використання для себе дізнався зовсім недавно. Зробив собі їх, повісив. Спробував заскочити - все трясеться, знову заскочив за деякий час, потім знову. За три дні тренувань по десять хвилин, я вже зараз можу віджатись як на брусах, три рази, далі насувається трясця :) Але прогрес є і це радує. Сильно зміцнюються кисті, якщо на звичайних брусах ви їх можете взагалі не задіювати, то тут вони одинаково важливі з передпліччями, стабілізаторами плечей, грудними м'язами, пресом і верхом спини (трапеція). Таке поєднання м'язів дуже корисне - ваш верх стає міцнішим, причому значно і займаєтесь ви виключно своєю вагою. Таких відчуттів ні від турніка ні від брусів отримати не можливо. Це потрібно спробувати.

Загорівся важкою атлетикою. справа в тому, що максимальна вага, яку я можу закинути стоячи на груди і вижати - 85кг. 90кг без техніки мені не вдається, чи психологічно не готовий, але скоріш фізично. З стійок знімав 100кг і вижимав, але щоб з землі - мови не було. Після відкриття кросфіту захотілось це втілити в життя.

Роблю дві вправи:

перша - закидання штанги на груди з присідом;

друга - присідання зі штангою, що вижата на прямих, широко розставлених руках, ось так:

d8e67fdfcdaec22415ce69cec06e14da.jpg

З другою вправою виникли затруднення. Думав робити її 50кг штангою, але сильно шарахало, тож скинув до 37,5кг і одне тренування зробив з нею. На наступному знову взяв 37,5 і по десять разів вижимав стараючись знайти зручне розташування ніг. Як видно з фотки, ноги ставляться приблизно на ширині плечей, ширше буде важче вижимати - штангу з руками буде викручувати до переду.

Зробив 4х10 і після того спокійно взяв 50кг і 10 разів вижав :). Це сподобалось, отже штанга також може прогресувати. Докуплю блінів, щоб хоч 70кг було - для тренувань досить.

Враження також унікальні: специфічне поєднання м'язів плечей і верху спини, вони мусять фіксуватись інакше не втримаєте штангу. Ось ця фіксація також дає мега класне відчуття сили верхньої частини, яке в тренажерному залі на тренажерах не доб'єшся.

Ще одна цікава річ з кросфіту - віджимання на руках вверх ногами спертими до стіни. Навантаження на руки, плечі і спину. Спочатку все дуже важко, морда червона, піднятий тиск, але якщо не зупинятись і витрачати на такі штуки пару хвилин зранку чи ввечері, вижими ставатимуть легшими, тиск зникне, тіло ставатиме міцнішим.

Зробив собі для цих віджимань стійки з дерева, щоб хват був як на турніку.

Вище описані вправи унікальні, заміни їм практично немає, вони розвивають дуже корисну силу, міць, тренують м'язи і зв'язки, що стане вам в нагоді в звичайних тренуваннях.

Будьте здорові :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто займався боксом(мається на увазі не ходив і для себе займався) а для змагань, знає шо таке (кругова тренеровка) 1-2рази в тижедень вона була... це той "самий кросфіт"....

Мене не дуже цікавить як використовувати кросфіт для биття морди. Можливо сина і віддам до вас, або на греко-римську спочатку, а потім до вас. Хочу щоб база в нього була класична борцівська, а дальше можна і експериментівати.

бокс дає просто "бомбезну" базу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кросфіт перетинається з більшістю видів спорту, але не всі види спорту - кросфіт.

Зробиш таке?

А таке?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давайте не вигадувати, а просто займатись, ставати сильнішими і здоровішими. Розвиватись без стероїдів, гейнерів, штучних добавок. Досягати чогось самим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кросфіт перетинається з більшістю видів спорту, але не всі види спорту - кросфіт.

Зробиш таке?

якшо мій огранізм витримає ту доз хімії яку вони в себе вхерачили і витрачу стількі часу як вони на тренування то да

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Адміністратори

Я почав займаюсь круговими тренуваннями.

Без хімії і тд і тп. Те яким я був пів року назад, і те який я зараз. Різні люди :)

Усе це чередуючи з велосипедом :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якшо мій огранізм витримає ту доз хімії яку вони в себе вхерачили і витрачу стількі часу як вони на тренування то да
:)

Правда не потрібно хімії, щоб віджиматись на кільцях і не потрібно, щоб віджиматись на руках вниз головою, а ці вправи змінюють реально.

З другої сторони, отой воркаут. Досвід мені говорить, що топові представники цього напрямку, це ті ж хіміки, тільки вклались в турніки, а не в штангу, гантелі і тренажери. Відповідно і структура м'язів інша, більш рельєфніша, сухіша і менша. Чудес за великим рахунком не буває, хоча систематичне грамотне тренування дасть з часом свої плоди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже гарний, професійний канал по класичній штанзі. Тренер яскравий представних радянської важкої атлетики.

https://www.youtube.com/user/youraiserussia

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В основі будь-якого швидкістно-силового виду сорту, в основі будь-якої треніровочної системи, лежать два принципи:

Суперкомпенсація - коли ви вивели організм з стану рівноваги (травмували м'язи тренуванням), починається заживлення м'язів до початкового рівня, а потім відбувається ще додаткова підстраховка - м'язи стають чуть сильнішими, витривалими. Відбувається ріст і адаптація до зовншніх факторів.

Прогресія навантажень - якщо зовнішні фактори будуть прогресувати, стаючи все більш агресивними (більші навантаження на тренуваннях), то процес адаптації буде відбуватись й надалі. Щоб не зупинявся ріст, потрібно постійно збільшувати навантаження.

Спробуємо розжувати:

Якщо ви на тренуванні веселий, жвавий живчик, а після тренування у вас жодного дискомфорту, втоми, крепатури, йдете таким самим живчиком як і прийшли - ви не тренувались, час втрачено. Так ви можете відходити все життя і залишитись з нульовими результатами.

Не даремно америкоси кажуть PLAY HARD!, WORK HARD! PAIN and GAIN! Якщо ви будете дотримуватись цих принципів, то чи з хімією, чи без, але все одно, будете ставати сильнішими. Ви приходите на тренування травмувати м'язи, не ламати, а прокачувати до болю. Організм сприймає цей біль як поштовх до укріплення даного м'язу, волокна зарубцьовуються, стають більшими - м'яз росте і кріпне.

Виходячи з цього можна будувати своє тренування за зовсім іншим принципом. Відкинути, або кардинально зменьшити кількість підходів в слабовставляючих вправах і сконцетруватись на вправах, що вставляють. Збільшуючи навантаження, а не кількість підходів.

До відкриття цих принципів я собі не слабо гнав на качалці.

Наприклад тренування грудних на скам'ї відбувалось так: 1 - розминка; 7х7 максимальний робочий; 3х7,8 - полегшений робочий; 1,2х10 легкий. Короче робив в жимі лежачи біля 15-ти підходів - гон ще той.

Зараз мені вистачає чотирьох на горизонтальній скам'ї, причому в мене фактично один головний підхід після розминки за який я стараюсь завантажити м'язи повністю.

Ось так воно виглядає: розминка 1 підхід; 1 - максимальна маса, яку можеш вижати 9-10 раз; 3 підходи добивочні з легшими вагами.

Далі йду на розводку гантелями - впарва унікальна по "травматичності" грудних і роблю її під маленьким кутом 4-ри підходи по 10 раз.

Цього в принципі достатньо і можна переходити до іншої м'язевої групи, а можна добити груди на лавках з різними кутами по два на кут вверх і два кут вниз.

Якщо ви на наступні дні введете в себе віджимання на кільцях - то буде просто бумбезно для грудних м'язів.

По цьому поки все.

Людину можна вважати сильною, якщо в неї сильні ноги, спина, плечі - ці м'язові системи утворюють міцний каркас, який захищає людину від перевантажень. Оці всі верикози, спинні грижі, все наслідок ослаблості певних груп. На них потрібно звернути максимальну увагу. Та й удар при сильних плечах і спині буде не дитячий. Варто глянути як у Володьки дельти розвинуті і широчайші.

Колись, до 1972 року, було три класичні вправи в важкій атлетиці ривок, толчок і жим руками. Так званий солдатський жим був колись класичною вправою, але штангісти на ньому сильно травмували спини сильно прогинаючись назад, щоб задіяти більше грудних і його скасували. Абсолютний рекорд з такого жиму - 236,5 кг належить радянському російському важкоатлету Алєксєєву.

Cs8KI1O5OuU.jpg

Цей рекорд ніколи не буде побитий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мало хто використовує в качалці солдатський жим, стоячи чи сидячи на лавці з спинкою, а вправа потрібна. Для того, щоб зрушити її з місця слід вдома добавити віджимання на руках вниз головою, ноги до стіни - дуже сильно зміцнює плечі і вага на штанзі швидко піде вверх. Набагато швидше ніж ви думаєте.:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок тренувань, само собою, що постійно збільшуючи навантаження, ви впретеся в тупік росту, втома, небажання тренуватись. Скиньте вагу до комфортної і починайте поступово набавляти. За пару тижнів, місяць ви переступите ваги які вас штопорили і додасте 5-10кг чесно заробленої прибавки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

якшо мій огранізм витримає ту доз хімії яку вони в себе вхерачили і витрачу стількі часу як вони на тренування то да

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якшо мій огранізм витримає ту доз хімії яку вони в себе вхерачили і витрачу стількі часу як вони на тренування то да

Хех мєнт впав :) чи це якийсь прикол.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...