Перейти до змісту

Ядерный аккумулятор

ursa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

По-перше розпад йде не контрольовано. Тобто якщо 3-роки батарейка працює, то срок починається з моменту виготовлення батарейки.

По-друге така технологія не війде маси, як досить небезпечна. Радіоактивні елементи в маси це круто, нада буде сусіду залити содержимоє в будинок :rolleyes:

По-третє є набагато дешевші, безпечніші, доступніші технології. Але поки-що їх в маси не вводять :o

Опубліковано
Лаборатория ВВС США работает на бытовую електронику и розницу?

да, їм тоже гроші треба....

те що тритій радіоактивний то фігня, і взагалі радіація сильного впливу на днк не має.

Зате коли така батарейка бабахне.....

Опубліковано

ага, тільки вот фігня... як з цим елементом "пітанія" можна буде на борт літака пробратись :beer:

...

Заголовки газет через 10 років

"арабські терористи захопили літак, погрожуючи ядерними батарейками від мобільних телефонів. Америка в паніці" Смішно, правда? :beer:

...

да, ну вот є допустим батарейка... вот тікі я одного не вкурю... де мені, простому громадянину Україну, взяти цейво тритій, шоб зарядити цей батарейко... На чорному ринку? хоча в статті і написано шо там заряду для ноута на 30 років... но шота слаба вєріцца:( чи батарейко за 600 єнотів тупо в смітник викідувати? іто не в кожен же ж можна буде викідувати.. тобто з мене ше злуплять 200 єнотів за утиль... а ше притом якшо китайкоси будуть кліпати цей девайс... так тож буде загроза витоку радіації... вони звичайні літій-іони умудряються так зробити, шо деякі з них горять... а ви тут про дешеві ядерні батарейки... ;)

да, і ше один трабл... шо робити нокії, соніеріку, гнусмасу та іншим виробникам зі своїми стратегічними запасами батарейок? не викінути же ж їх.... :beer:

Тепер реально... ці батарейки може і зроблять... але користуватися ними будуть міннімум наші правнуки... а то і того далі....

Опубліковано

с хрена вы решили что оне быдут взрыватся???

там же не синтез и не цепной распад ... а простая бета радиоактивность ... електрон с малой енергетикой ... ни какого тепла и тп ... анти нейтрино еще генерится ... и всё ...,

рид зе факин мануал!

Опубліковано

Взагалі-то, ще років два назад Матсушітою було вже продемонстровано подібні "батарейочки", - було продемонстровано два "пальчика" ААА, на яких електромобіль (їх же виробництва) міг їздити на протязі року (не буду обманювати в цифрах, десь заявлялось на 40тис км). При цьому було заявлно, що технологія виробництва даних батарейочок доволі дорога і не прийшов ще час для їх серійного виробництва.

Тобто, я думаю, просто розробка воєнних вже дозріла для виходу з ряду "секретних технологій" - вот тримайте, піднімайте виробництво, заробляйте грошики - користуйтесь - ми вже маємо щось краще, - але ви його побачите чере н-років

Опубліковано

http://cikavo.com/article/4535.html

никаких чудес, никаких сверхмощных ядреных батареек нет и не было. По сцылке - самые мощные на данный момент Панасоники. Ничего более мацушита не придумывала.

ЗЫ уже давно у меня в продаже :)

Опубліковано

2 DiFoto

Взагалі-то, ще років два назад Матсушітою було вже продемонстровано подібні "батарейочки", - було продемонстровано два "пальчика" ААА, на яких електромобіль (їх же виробництва) міг їздити на протязі року (не буду обманювати в цифрах, десь заявлялось на 40тис км). При цьому було заявлно, що технологія виробництва даних батарейочок доволі дорога і не прийшов ще час для їх серійного виробництва.

Тобто, я думаю, просто розробка воєнних вже дозріла для виходу з ряду "секретних технологій" - вот тримайте, піднімайте виробництво, заробляйте грошики - користуйтесь - ми вже маємо щось краще, - але ви його побачите чере н-років

От це мені цікаво

Опубліковано

повторяю: данный тект - откровенная дезинформация. Не знаю первоисточника, но сильно подозреваю, что имелось ввиду

существует такой одноместный автомобиль - Panasonic OxyRide, весящий всего 18,5 кг, способный перевезти одного человека весом около 50 кг на расстояние около 1,23 км или на 65 метров, но за 74 секунды, пользуясь при этом зарядом всего двух пальчиковых батареек форм-фактора АА.

если найдется инфа про 40 тыс. км. - я скушаю свою клавиатуру ;)

Опубліковано

клаву кушать не нада ... она не винаватая...

а про все сплетни подобного толка можно почитать на www.membrana.ru

Опубліковано

ну вот нашел первоисточник и на самалёт на батарейках и про автомобиль на батарейке

Panasonic показал автомобиль на новых батарейках

http://www.membrana.ru/lenta/?2601

Японцы запустят пилотируемый самолёт на 100 пальчиковых батарейках

http://www.membrana.ru/lenta/?5828

Опубліковано

Напомнило пост про то, что Абрам выиграл в рулетку миллион :) Ну, с парой поправок...

1.Ну, не Абрам, а Мойша..

2.Не выиграл, а проиграл

3.Не рулетку, а карты

4.Не миллион, а 5-ть рублей...

Опубліковано

по сцылкам не ходил, это я курил уже давно :)

самолет в проекте даже возможно будет пилотируемым :)

Опубліковано

В принципе вещь понятная, похожая на источник питания, который стоит на Вояджерах с Пионерами, полетевших далеко за орбиту Плутона 30 лет назад, там источником энергии тоже был распад радиоактивных елементов... Ну, а практически может быть таки питание для ноута, всего в 3 раза более дорогое, чем стоимость батареек для питания этого же ноута на соизмеримый срок. То есть, около 59000 за батарею на 10-ть лет для ноута, работающего 8-мь часов в сутки... ;) . При достаточно больших партиях, конечно...

• 4 тижня потому...
Опубліковано

хм, такі батарейки треба на машини ставити...

як написано теоритична частина була придумана ще 50 років назад, а тільки ось зараз знайшли як її реалізувати...

а якби її зразу почали реалізовувати, то ми б вже всі такими користувались напевно..

хоча якщо тут згадується ввс сша, то їх вже пістолітя назад можливо і почали розробляти ;)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Для електромобіля дійсно класна штука. 24 Вольта, 1350 куб.см., 2 кг... Ще б її ємність знати, щоб прикинути скілька таких батарей треба на пару сотень кілометрів пробігу. Батареї досить легкі. Питома густина виходить близько 1,5 г/см. куб. Значить, масу автомобіля сильно не збільшать :-).

Але якщо прикинути, якими то струмами їх заряжати треба. Щоб за 5 хвилин набрати 90% ємності. Побутова проводка такого не витримає.

Опубліковано

Це все звичайно супер :) кролік - енерджайзер буде в захваті від нових батарейок :D Але якщо серйозно, я думаю що такі технології в найближчому майбутньому нез"являться "в масси". Так як ті ж продавці батарейок і літій полімерних і т.д. акумуляторів, не дадуть "прогресу рухатись вперед" так як і шейх, якому треба за щось купувати літаки.... а нафта в нього ще незакінчилась! :) Але помріяти завжди корисно....

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...