Перейти до змісту

Відпочинок у Криму в селищі Стерегуще

Sanver

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Відпочивав у Криму в серпні минулого року, трохи поїздив по Криму. Заїхав і в Стєрєгущєє. Ось таке воно з траси:

nRsKh.jpg

В самому селі видно, що в ньому приймають туристів - здаються кімнати, будиночки. Можливо, є і якісь бази, хоча я не придивлявся, а тому їх не бачив.

За 7 км від села є чудова піщана коса, яка ділить море навпіл. З одного боку воно бурхливе й свіже, а з іншого - тепле і спокійне.

Якщо пройтися по косі десь до середини, і обернутися назад - то можна побачити таку картину:

tlNxP.jpg

Так, на під'їзді до коси людей багато, машини стоять на піску, "горячая кукуруза", "свєжиє рапани" та інші чудовості Криму присутні.

Та на самій косі, якщо пройтися по ній трохи далі - людей відносно небагато, навіть нудисти там бувають, подалі від усіх.

4VbUu.jpg

В цілому епізод відпочинку на цій косі - один з найприємніших. Там дійсно кльово. Туди хотілося б ще поїхати.

Крім того, за 35-40 км від Стєрєгущого є мис Тарханкут, досить мальовничий і цікавий. Ось деякі фотки:

9IZp3.jpg

TyZnK.jpg

NOIB9.jpg

gdXvo.jpg

jNZUY.jpg

Вздовж мису місцями є невеличкі мікропляжі під цими мальовничими обривами. Де-не-де на цих пляжах люди в палатках (на одній з фоток це видно). Як я розумію, їх доставляють туди човнами. Хоча дно там, очевидно, здебільшого кам'янисте. І медуз було чимало.

А море біля Тарханкуту справді чорне:

GzpOY.jpg

Опубліковано

Yarchik, тобто, я так зрозумів, біля самого села пляжу як такого немає? Тільки за 7 км, так? Але зате пісчаний... А пісок чистий? (бо ж авто, читаю, заїжджають)?

Опубліковано

Yarchik, тобто, я так зрозумів, біля самого села пляжу як такого немає? Тільки за 7 км, так? Але зате пісчаний... А пісок чистий? (бо ж авто, читаю, заїжджають)?

Я в селі не був, бо жив у Євпаторії, а біля села був проїздом, катаючись по Криму. Але Гугль Мепс показують, що пляж там є, причому немалий.

Опубліковано

Був на Тарханткуті, там дійсно дуже гарно. Рай для дайверів, їх там дофігіща з всього совіцького союзу колишнього. Але із-за такої популярності, всю ту красу хомо-сапіенси вже пристойно заср@али продуктами своєї життєдіяльності та побуту.

Стєрєгущєє теж бачив тільки з дороги, в саме село не заїзджали.

Опубліковано

Відпочивав в Стерегущем з дружиною і сином.

Я дуже не вибагливий, то мені було добре :) Дружині не подобалося що туалет на території і йти туди довго. Вода привозна - привозять в певний час і потрібно йти з відрами і набирати, але то все дрібниці :)На пляжі постійно щось носять і продають, та ,мабуть, так всюди.

В перші дні море було гарне і чисте. Потім трохи принесло зілля. Декілька днів було просто не можливо купатися - дуже багато медуз. Хоча й так вони там трапляются, дуже не приємно зустрічатися з ними.

Щоб проїхати на косу потрібно брати таксі та телефон таксиста, потім, коли накупаетеся в морі потрібно дзвонити - приїде й забере. Виходить не дуже дешево, але ми скинулися і поїхали двома сім'ями. Але воно того варте. Купатися набагато приємніше, ракушок нашукали, дельфінів подивилися...

Ще постійно пропонують поїздки тур.автобусом по всьому Криму. Ми їздили в Сочі. Ранком виїзд - ввечері привезуть назад на теж місце.

На пляжі не пісок а дрібні ракушки, якщо це цікаво.

фото тих медуз :), бррр, так не приемно було. Хоча, казали що вони не завжди там бувають в таких кількостях, нам просто не повезло :)

post-6552-0-23453100-1372089743_thumb.jp

post-6552-0-00072400-1372090174_thumb.jp

Опубліковано

Ще постійно пропонують поїздки тур.автобусом по всьому Криму. Ми їздили в Сочі. Ранком виїзд - ввечері привезуть назад на теж місце.

Сочі - це Росія, і від Криму трохи так є, навіть не автобусом, а морем.

Опубліковано

Відпочивав в Стерегущем з дружиною і сином.

В 2008 ? Думаю багато з того часу там змін відбулося.

Опубліковано

Ой, вибачаюся, попутав. Мав написати в Ялту.

Дійсно, могло багато чого змінитися, наприклад ціни, тому й не писав їх. А вот природа мабуть не змінилася. Стерегуще це затока , туди спливаются медузи в певний час. Думаю це не міняєтся.

Далі - течія в середину, тобто траву несе на берег, тут також вряд чи будуть зміни, хіба що течія змінилася.

Саме головне -Стерегуще не найкращий варіант для самостійної поїздки - добиратися туди автобусом важко. По скільки я знаю , в той час був тільки один автобус в день і то з найближчого райценту. А як до нього добиратися то й не знаю. Нас то завезли туди і назад автобусом.

Ще викладу обрізки фото яка там вода коли приносить траву. Хоча в інший час вода чиста.

Ще одне фото, трохи заретушував себе, щоб не закривав вид :) Стрілками показано приблизно скільки пляжу в Стерегущому для орієнтації :)

Ще допишу велику перевагу - зранку, на базарчик місцеві привозять готові сніданки - картопля варена, макарон, котлети, вареники, жарену рибу.... так що поїсти повноцінно можна. Особисто я цим кожен ранок користувався, так як їсти полюбляю :)

post-6552-0-59761200-1372096527_thumb.jp

post-6552-0-59950200-1372096537_thumb.jp

Опубліковано

Пляж в другій половині літа жахливий - вітер з моря - всі водорості , бруд несе до берега. Зі слів місцевих - завжди так.

Хороший пляж лише на косі - з іншої сторони - яка знаходиться за декілька кілометрів від Стерегущого.

Питна вода на базах привозна, душ платний.

Wcru.jpgOZQ6k.jpgrcW7T.jpgFO3pi.jpg2JDbx.jpgV4m9.jpg82jZX.jpgUb5ZR.jpg

Опубліковано

Глубина збільшуєтся поступово - дітям можна там купатися.

На косі ще краще.

Є там одне місце, мабуть "банка" називается. Йдеш в море - глубина збільшуєтся десь до рівня грудей а потім різко мілко ( десь по пояс, не більше)

Саме там мені сподобалося.

Опубліковано

як ринкові ціни? та які ціни в столовій? де краще харчуватися?

P.S. Добавляйте фото баз та пляжу!

Опубліковано

Були в кінці літа. В самому селищі пляж, звісно, здоровенний, але купатись там через водорості неприємно (вище фото все чітко показують). Якби не Бакальська коса - то й нема там що робити. Доїзд туди був платний (заказник/заповідник) кілька літ тому. На косі в сторону затоки дітям буде добре. Нудистів не бачив, але якусь банду на роверах (не "Україн", більше десятка), байкерів, кайт спостерігав. Затока повна їжі (водоростей) для риб. Тому там, кажуть, є сезон ловлі спінінгами скумбрії. Бачили дельфінів. Ну а креветок місцеві ловили прямо на пляжі коси.

В селищі є кілька баз/пансіонатів. Один з них (найкращий), якщо не помиляюсь, якогось львівського заводу. Із самого селища автобус регулярно їздив на косу (два рази в день). В селищі медзакладу не бачив, базар слабенький (але ціни середньокримські), заклади відпочинку стрьомні (останні два пунки чисте ІМХО). Магазинів обмаль (ми були на повному пансіоні, а овочі/фрукти в достатку на базарі). Є руїни зерносховища і рибцеху із пристанню. Кругом степ. При основі коси є солоні озерця із, казали, цілющою гряззю.

Фото.

"тут був вася"

tFJsO.jpg

Креативні відпочивальники в селищі замість купатись займаються скульптурою. На задньому фоні видно чистоту затоки.

7V9Ov.jpg

Ну і коса для порівняння. Зліва хвилі на морі, справа - затока біля коси

07Co9.jpg
Опубліковано

а пішки далеко йти на косу, можливо близько є щось без водорослів? чи мусово їхати? бо враження від пляжу не дуже, а ось коса супер....

Опубліковано

На косу пішки далеко. Сім кілометрів. Та по спеці. Крім того, там заказник (був), і за прохід туди візьмуть гроші. Велосипедів (навіть у місцевих) нема і близько. Пішки із селища можна хіба до солоних озер. А на затоці ми засмагали переважно, купались - на косі.

UPD. Такого, як тут, не було. У воду таки можна було влізати.

Опубліковано

UPD. З дітками на Чорному морі добре, кажуть, в Болгарії, а в Україні - Лазурне, Залізний Порт. Там мілко, тепла вода і піщані пляжі.

Ось тут реальні відгуки. По пляжу, відпочинку, селищі - правда. Медуз мало.

st_222_10days_4.jpg

• 3 тижня потому...
Опубліковано

вже вирішено - їду в Стерегуще, ділимся фото і враженнями, як я приїду - то викладу свої фото.

Опубліковано

вже вирішено - їду в Стерегуще, ділимся фото і враженнями, як я приїду - то викладу свої фото.

Коли їдеш? Я теж планую в серпні, але з точним місцем в Західному Криму ще не визначився.

Опубліковано

Їду в Стерегуще)) але дуже хотів в Канаку, не встиг забронювати - усе розібрали. В Стерегущому буду з 30,07 по 12,08, приїду поділюся дам контакти. А ось в Канаку хотів - бо там дуже гарно, територія закритого типу, чиста вода і пляж, парк на території, немає мєсних і доріг, своя стоянка і охорона, і за все це 100-200грн з людини. Але люди бронюють ті що там і відпочивали, і щось хороше треба бронювати ще до нового року...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...