Sanver Опубліковано 18 Червня, 2013 в 08:53 #1 Опубліковано 18 Червня, 2013 в 08:53 Ділимося хто був там, враження, ціни, викладайте фото, і контакти тих чи інших баз...
Yarchik Опубліковано 18 Червня, 2013 в 09:27 #2 Опубліковано 18 Червня, 2013 в 09:27 Відпочивав у Криму в серпні минулого року, трохи поїздив по Криму. Заїхав і в Стєрєгущєє. Ось таке воно з траси: В самому селі видно, що в ньому приймають туристів - здаються кімнати, будиночки. Можливо, є і якісь бази, хоча я не придивлявся, а тому їх не бачив. За 7 км від села є чудова піщана коса, яка ділить море навпіл. З одного боку воно бурхливе й свіже, а з іншого - тепле і спокійне. Якщо пройтися по косі десь до середини, і обернутися назад - то можна побачити таку картину: Так, на під'їзді до коси людей багато, машини стоять на піску, "горячая кукуруза", "свєжиє рапани" та інші чудовості Криму присутні. Та на самій косі, якщо пройтися по ній трохи далі - людей відносно небагато, навіть нудисти там бувають, подалі від усіх. В цілому епізод відпочинку на цій косі - один з найприємніших. Там дійсно кльово. Туди хотілося б ще поїхати. Крім того, за 35-40 км від Стєрєгущого є мис Тарханкут, досить мальовничий і цікавий. Ось деякі фотки: Вздовж мису місцями є невеличкі мікропляжі під цими мальовничими обривами. Де-не-де на цих пляжах люди в палатках (на одній з фоток це видно). Як я розумію, їх доставляють туди човнами. Хоча дно там, очевидно, здебільшого кам'янисте. І медуз було чимало. А море біля Тарханкуту справді чорне:
lilechka Опубліковано 18 Червня, 2013 в 09:39 #3 Опубліковано 18 Червня, 2013 в 09:39 Yarchik, чудові фотки та цікава розповідь Захотілось все кинути і прямо сьогодні поїхати до моря
jack74 Опубліковано 18 Червня, 2013 в 13:17 #4 Опубліковано 18 Червня, 2013 в 13:17 Yarchik, тобто, я так зрозумів, біля самого села пляжу як такого немає? Тільки за 7 км, так? Але зате пісчаний... А пісок чистий? (бо ж авто, читаю, заїжджають)?
Yarchik Опубліковано 18 Червня, 2013 в 13:22 #5 Опубліковано 18 Червня, 2013 в 13:22 Yarchik, тобто, я так зрозумів, біля самого села пляжу як такого немає? Тільки за 7 км, так? Але зате пісчаний... А пісок чистий? (бо ж авто, читаю, заїжджають)?Я в селі не був, бо жив у Євпаторії, а біля села був проїздом, катаючись по Криму. Але Гугль Мепс показують, що пляж там є, причому немалий.
Andruha_gpz28 Опубліковано 18 Червня, 2013 в 14:56 #6 Опубліковано 18 Червня, 2013 в 14:56 Був на Тарханткуті, там дійсно дуже гарно. Рай для дайверів, їх там дофігіща з всього совіцького союзу колишнього. Але із-за такої популярності, всю ту красу хомо-сапіенси вже пристойно заср@али продуктами своєї життєдіяльності та побуту.Стєрєгущєє теж бачив тільки з дороги, в саме село не заїзджали.
VitaliyS Опубліковано 24 Червня, 2013 в 15:57 #7 Опубліковано 24 Червня, 2013 в 15:57 Відпочивав в Стерегущем з дружиною і сином. Я дуже не вибагливий, то мені було добре Дружині не подобалося що туалет на території і йти туди довго. Вода привозна - привозять в певний час і потрібно йти з відрами і набирати, але то все дрібниці На пляжі постійно щось носять і продають, та ,мабуть, так всюди. В перші дні море було гарне і чисте. Потім трохи принесло зілля. Декілька днів було просто не можливо купатися - дуже багато медуз. Хоча й так вони там трапляются, дуже не приємно зустрічатися з ними. Щоб проїхати на косу потрібно брати таксі та телефон таксиста, потім, коли накупаетеся в морі потрібно дзвонити - приїде й забере. Виходить не дуже дешево, але ми скинулися і поїхали двома сім'ями. Але воно того варте. Купатися набагато приємніше, ракушок нашукали, дельфінів подивилися... Ще постійно пропонують поїздки тур.автобусом по всьому Криму. Ми їздили в Сочі. Ранком виїзд - ввечері привезуть назад на теж місце. На пляжі не пісок а дрібні ракушки, якщо це цікаво. фото тих медуз , бррр, так не приемно було. Хоча, казали що вони не завжди там бувають в таких кількостях, нам просто не повезло
Yarchik Опубліковано 24 Червня, 2013 в 17:31 #8 Опубліковано 24 Червня, 2013 в 17:31 Ще постійно пропонують поїздки тур.автобусом по всьому Криму. Ми їздили в Сочі. Ранком виїзд - ввечері привезуть назад на теж місце.Сочі - це Росія, і від Криму трохи так є, навіть не автобусом, а морем.
ipua Опубліковано 24 Червня, 2013 в 17:36 #9 Опубліковано 24 Червня, 2013 в 17:36 Відпочивав в Стерегущем з дружиною і сином.В 2008 ? Думаю багато з того часу там змін відбулося.
VitaliyS Опубліковано 24 Червня, 2013 в 17:55 #10 Опубліковано 24 Червня, 2013 в 17:55 Ой, вибачаюся, попутав. Мав написати в Ялту. Дійсно, могло багато чого змінитися, наприклад ціни, тому й не писав їх. А вот природа мабуть не змінилася. Стерегуще це затока , туди спливаются медузи в певний час. Думаю це не міняєтся. Далі - течія в середину, тобто траву несе на берег, тут також вряд чи будуть зміни, хіба що течія змінилася. Саме головне -Стерегуще не найкращий варіант для самостійної поїздки - добиратися туди автобусом важко. По скільки я знаю , в той час був тільки один автобус в день і то з найближчого райценту. А як до нього добиратися то й не знаю. Нас то завезли туди і назад автобусом. Ще викладу обрізки фото яка там вода коли приносить траву. Хоча в інший час вода чиста. Ще одне фото, трохи заретушував себе, щоб не закривав вид Стрілками показано приблизно скільки пляжу в Стерегущому для орієнтації Ще допишу велику перевагу - зранку, на базарчик місцеві привозять готові сніданки - картопля варена, макарон, котлети, вареники, жарену рибу.... так що поїсти повноцінно можна. Особисто я цим кожен ранок користувався, так як їсти полюбляю
VitaliyS Опубліковано 24 Червня, 2013 в 18:11 #11 Опубліковано 24 Червня, 2013 в 18:11 Видалив повідомлення, так як не відносится на пряму до теми.
gosha Опубліковано 24 Червня, 2013 в 19:56 #12 Опубліковано 24 Червня, 2013 в 19:56 Пляж в другій половині літа жахливий - вітер з моря - всі водорості , бруд несе до берега. Зі слів місцевих - завжди так. Хороший пляж лише на косі - з іншої сторони - яка знаходиться за декілька кілометрів від Стерегущого. Питна вода на базах привозна, душ платний.
Sanver Опубліковано 26 Червня, 2013 в 10:54 Автор #13 Опубліковано 26 Червня, 2013 в 10:54 хто скаже яка глибина моря біля самого села і на косі, як дітям купатися?
VitaliyS Опубліковано 26 Червня, 2013 в 11:12 #14 Опубліковано 26 Червня, 2013 в 11:12 Глубина збільшуєтся поступово - дітям можна там купатися.На косі ще краще.Є там одне місце, мабуть "банка" називается. Йдеш в море - глубина збільшуєтся десь до рівня грудей а потім різко мілко ( десь по пояс, не більше)Саме там мені сподобалося.
Sanver Опубліковано 2 Липня, 2013 в 10:52 Автор #15 Опубліковано 2 Липня, 2013 в 10:52 як ринкові ціни? та які ціни в столовій? де краще харчуватися?P.S. Добавляйте фото баз та пляжу!
Scabiosa Опубліковано 7 Липня, 2013 в 22:59 #16 Опубліковано 7 Липня, 2013 в 22:59 Були в кінці літа. В самому селищі пляж, звісно, здоровенний, але купатись там через водорості неприємно (вище фото все чітко показують). Якби не Бакальська коса - то й нема там що робити. Доїзд туди був платний (заказник/заповідник) кілька літ тому. На косі в сторону затоки дітям буде добре. Нудистів не бачив, але якусь банду на роверах (не "Україн", більше десятка), байкерів, кайт спостерігав. Затока повна їжі (водоростей) для риб. Тому там, кажуть, є сезон ловлі спінінгами скумбрії. Бачили дельфінів. Ну а креветок місцеві ловили прямо на пляжі коси. В селищі є кілька баз/пансіонатів. Один з них (найкращий), якщо не помиляюсь, якогось львівського заводу. Із самого селища автобус регулярно їздив на косу (два рази в день). В селищі медзакладу не бачив, базар слабенький (але ціни середньокримські), заклади відпочинку стрьомні (останні два пунки чисте ІМХО). Магазинів обмаль (ми були на повному пансіоні, а овочі/фрукти в достатку на базарі). Є руїни зерносховища і рибцеху із пристанню. Кругом степ. При основі коси є солоні озерця із, казали, цілющою гряззю. Фото. "тут був вася" Креативні відпочивальники в селищі замість купатись займаються скульптурою. На задньому фоні видно чистоту затоки. Ну і коса для порівняння. Зліва хвилі на морі, справа - затока біля коси
Sanver Опубліковано 8 Липня, 2013 в 09:04 Автор #17 Опубліковано 8 Липня, 2013 в 09:04 а пішки далеко йти на косу, можливо близько є щось без водорослів? чи мусово їхати? бо враження від пляжу не дуже, а ось коса супер....
Scabiosa Опубліковано 8 Липня, 2013 в 09:54 #18 Опубліковано 8 Липня, 2013 в 09:54 На косу пішки далеко. Сім кілометрів. Та по спеці. Крім того, там заказник (був), і за прохід туди візьмуть гроші. Велосипедів (навіть у місцевих) нема і близько. Пішки із селища можна хіба до солоних озер. А на затоці ми засмагали переважно, купались - на косі.UPD. Такого, як тут, не було. У воду таки можна було влізати.
Scabiosa Опубліковано 8 Липня, 2013 в 10:06 #19 Опубліковано 8 Липня, 2013 в 10:06 UPD. З дітками на Чорному морі добре, кажуть, в Болгарії, а в Україні - Лазурне, Залізний Порт. Там мілко, тепла вода і піщані пляжі. Ось тут реальні відгуки. По пляжу, відпочинку, селищі - правда. Медуз мало.
Sanver Опубліковано 25 Липня, 2013 в 13:43 Автор #20 Опубліковано 25 Липня, 2013 в 13:43 вже вирішено - їду в Стерегуще, ділимся фото і враженнями, як я приїду - то викладу свої фото.
ipua Опубліковано 25 Липня, 2013 в 15:09 #21 Опубліковано 25 Липня, 2013 в 15:09 вже вирішено - їду в Стерегуще, ділимся фото і враженнями, як я приїду - то викладу свої фото.Коли їдеш? Я теж планую в серпні, але з точним місцем в Західному Криму ще не визначився.
Sanver Опубліковано 25 Липня, 2013 в 19:27 Автор #22 Опубліковано 25 Липня, 2013 в 19:27 Їду в Стерегуще)) але дуже хотів в Канаку, не встиг забронювати - усе розібрали. В Стерегущому буду з 30,07 по 12,08, приїду поділюся дам контакти. А ось в Канаку хотів - бо там дуже гарно, територія закритого типу, чиста вода і пляж, парк на території, немає мєсних і доріг, своя стоянка і охорона, і за все це 100-200грн з людини. Але люди бронюють ті що там і відпочивали, і щось хороше треба бронювати ще до нового року...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.