Vadimm Опубліковано 12 Червня, 2013 в 19:07 #51 Опубліковано 12 Червня, 2013 в 19:07 Якщо торгова точка зацікавлена в співпраці не менше ніж дистрибуторНа практиці таке практично не зустрічається. В ритейлера альтернатива завжди є, а от в дистрибутора - ніколи.Жоден дистрибутор не зацікавлений у тому щоб торгова точка спочатку вигребала товару стільки скільки не здатна продати, а потім завалювала склад дистрибутора поверненням.В цьому не зацікавлені обидві сторони. Але постачальник більше. Все залежить від професійності сторін.З приводу ритейлера в якого завжди є альтернатива: є товар А і є товар Б. Якщо рентабельність полки під товаром А є вищою ніж під товаром Б при однакових розміщеннях самих полок то альтернатива у вигляді товару Б (аля "на вашем мєстє будєт двєстє") є досить сумнівною, плюс до того питання обмеження % повернення можна знівелювати іншими більш вигідними умовами співпраці. Я кажу про такий товар чи бренд, за відсутності якого покупець піде його шукати в інший магазин. Особисто для мене критичним є наявність Пепсі замість Коки, яку я ніколи не куплю, за те за Пепсі пройду сто лишніх метрів до наступної точки, а також деякі марки пива.Зацікавленість вигребсти товару побільше в ритейлера все ж є - він ризикує на свято залишитись з пустою полкою, тому може перетарюватись - зрештою при 100% він не чим не ризикує і тому не спішить проявляти професійність.
MaestroA Опубліковано 12 Червня, 2013 в 19:55 #52 Опубліковано 12 Червня, 2013 в 19:55 Зацікавленість вигребсти товару побільше в ритейлера все ж є - він ризикує на свято залишитись з пустою полкою, тому може перетарюватись - зрештою при 100% він не чим не ризикує і тому не спішить проявляти професійність.Для того (в тому числі) існують торгівельні команди, які повинні контролювати ці процеси. А фінансові втрати постачальника від повернень регулюються системою мотивації торгових.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.