Перейти до змісту

Новый микрорайон "Чехова-Воли-Сапалаевка" [проект]

ursa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ага, 25й садочок з усіх сторін буде забудований 4-6 поверхівками, здорово! Цей проект - проект ущільнення забудови, не більше. З нашими криворукими будівельниками будинки на схилах Сапалаївки будуть всі в тріщинах. Мало який інвестор візьметься викуповувати довоєнні трущоби, бо тих довоєнних трущоб там дуже мало - багато нового будувалось за останні 30 років. Хоча один мій знайомий власник такої трущоби поплатився головою (в буквальному сенсі) за незговірливість з інвестором. Згадаймо київську вчительку з Печерська.

Опубліковано

З нашими криворукими будівельниками будинки на схилах Сапалаївки будуть всі в тріщинах.

на будинку 49 якраз над Рінг кафе вже стоять маячки, бо почали тріщини появлятися... вони риють, а земля під дощами сунеться

Опубліковано

Я будував фундамент під Сіті Парком, скажу там все надійно з подушками і дуже глибоко, спочатку думав що це нереально, але все зроблено на совість! А от "міст закоханих" це класно, давно в Києві хотів поцепити замочок, а тут ще й біля мене недалеко))

Опубліковано

на будинку 49 якраз над Рінг кафе вже стоять маячки, бо почали тріщини появлятися... вони риють, а земля під дощами сунеться

Маячки ставили пару месяцев назад на многие дома такого типа, как обвалился на Ровенской. У меня в центре тоже поставили. Так что это может быть никак не связано с Ситипарком.

Опубліковано

але ж ставили, певно, на тріщини

А как же. Мой дом ползёт уже ...надцать лет. Правда лет десять назад его немного припёрли пристройкой, хоть соседи до сих пор плюються на владельца, но дом реально стал медленней ехать.

Опубліковано

Я будував фундамент під Сіті Парком

Я трошки себе перефразую - не будівельники криворукі а проектанти з замовниками. Сказав проектант - щоб всьо було чотко і ніякий будинок нікуди не поїхав тра вкласти 100500 тищ зелених в фундамент і тп, а замовник і каже - а ти зроби проект так, щоб можна було зекономити 2/3. І проектант робить... а шо, йому треба жити і хліб купляти. Сітіпарк будувався для себе а не для продажу, тому може там фундамент і толковий, і то, мало який будівельник поставить толковий діагноз проекту забудови, це не його парафія.

Для початку - нєфіг було зрізати верби на берегах Сапалаївки, вони там не тільки для краси, а це й грунт тримають і воду з нього відбирають.

Опубліковано

не так давно над Сапалаївкою був приємний парк з могутніми осокорами... згоден, що люди перетворили його на смітник, який в супереч здоровому глузду і законам фізики поширювався з річки, унікальний ботанічний сад налічував десятки різновидів рослинності, які на Волині не побачиш більш ніде, студенти шось там намагалися прибирати кожної весни... з парку виїжало декілька ходок переповненого ЗИЛа зі сміттям (!!!), але зрештою останній оплот господарності - ботанічний сад - упав перед людською свинською суттю. осокори порізали усі до єдиного (причому чомусь по всьому місту), посадили на їх місці млоді деревця верб, які цьогоріч теж чомусь під корінь зрізали, а з ними і остатки дерев, на схилах, включаючи ботанічний сад такі хащі, що навіть коти туди не в змозі продертись... оголена річка і дитяча залізниця виглядають не те що уродско, а просто дико гидко. Зникло навіть таке унікальне явище як дикі качки, які тут жили круглорічно... зимою 2007-2008 тут навіть лелека зимував. Пригадую дитинство... вздовж алей знаходились таблички з рядками віршів різних поетів, світили ліхтарі, працював фонтанчик зі слоником... було красиво, затишно. Страшно уявити, що завтра прийдуть сюди маргінали і забабахають тут будівництво на кожному сантиметрі живої землі... наштампують висоток і офісів. А хотілося б щоб вони реанімували парк... Справді, верби там вздовж річки протримались найдовше, років 2-3 назад ще тішили око.

по схемі не зрозуміло, хотів дізнатися, чи не торкнеться перспектива вулиці 8-го березня?

Опубліковано

взагалі, мені здається, що треба було опитати жильців чи потрібен їм цей сумнівний благоустрій чи ні.

кажуть дууже багато незадоволених цією забудовою, особливо в приватному секторі.

а про бидлоття яке п’яне виповзає з того куба я вже мовчу.

Опубліковано

оце було б правильно... провести міський референдум, винести на загал проекти, провести громадські слухання, конкурс на проект запропонувати... ато як завжди -- шось там вирішили між собою, гроші поділили, а завтра за вікном появився паркан, бульдозери і через місяць торговий центр виріс з архітерктурним дизайном в стилі "найкошмарніше похмілля" і ставлять нас перед фактом -- на вашому подвір"ї тепер дурдомить найкомпактніший гіпермаркет! УРА!

Опубліковано

от мені цікаво яким боком фундамент Сітіпарку до зсуву схилів??

Якщо ти це в мою адресу, то ніпричому. Я про майбутню забудову схилів Сапалаївки, ущільнення існуючої будинками в 4-9 поверхів, які незрозуміло на чому там будуть триматися. на добрий лад такими проектами повинен займатись якийсь НДІ артхітектури а не конторка аля Бідзіля & co.

Опубліковано

Vadimm, ні, це я на ось це:

Я будував фундамент під Сіті Парком, скажу там все надійно з подушками і дуже глибоко, спочатку думав що це нереально, але все зроблено на совість!

може і фундамент там супер, але те що на схилах позрізали дерева, підрили і тепер земля сунеться.

правда там обіцяють стіну влупити під схилом відразу, то побачим, що з того буде.

Опубліковано

взагалі, мені здається, що треба було опитати жильців чи потрібен їм цей сумнівний благоустрій ...

кого опитати?! жильців?!! :)

І коли це жильцям хотілося б, що "їхню" територію заграбастували нові мешканці?! ;)

"Я тут жив/жила 150 років і мені не треба, що під моїми вікнами машини їздили! А тут я курочок своїх випасаю! І мені насрати, що інші люди теж хочуть десь жити!"

Те, що хочуть будувати людям житло - це добре, але просто ми звикли, що в нашій країні благі наміри робляться через ...опу...

Або що те, що намагаються видати за благі наміри, в дійсності мають чийсь прихований інтерес, і ніякого блага для когось вони не передбачають...

Наприклад, з якого дива був відхилений проект забудови нового мікрорайону між Львівською і ДПЗ, де дійсно купа вільного місця, нікому не заважає (ну, комусь, все ж таки, зрозуміло, заважав ;)) будуй-нехочу, а тут в заселеному місці натикують один на іншого купу будинків???

Впорядкувати і почистити Сапалаївку?! - дійсно гарна справа, гарна ідея, благе діло. Але ж де ж! Тож ніякого зиску! А от під цим приводом збудувати декілька елітних будинків в центрі міста і потім продати по скаженних цінах - оце по-нашому!!!

От хай би озвучили, скільки квартир з тих нових будинків отримає місто для людей, котрі стоять роками на чергах, чи для молодих сімей?!!?!

Опубліковано

Мінус в тому, що ніяких обговорень, консультацій і т.д. з мешканцями міста ніхто не проводив.

Не перший раз читаю вислів - обговорення з мешканцями міста.

Мені здається цей вислів виник у радянські часи і існує чисто віртуально, він жив виключно на папері у той час і продовжує таким же чином жити і зараз. З тих давніх часів наші мешканці перебувають в омані - думають що з ними обов"язково повинні порадитись перед тим як щось зробити.

Як на мене будь яке обговорення з мешканцями це утопія і якби воно дійсно мало силу закону то нічогісінько із задуманого не було б доведене до реалізації.

Я не давав ніякого означення тому які саме мають бути обговорення, консультації...

Наведу приклад:

Колись біля міськради поставили велопарковку. У велосипедистів не спитали якою вона має бути. Вона була погана. Я так і не зміг до неї припаркуватись. Після цього, ми (велосипедисти) проявили ініціативу і зробили нормальну велопарковку і добились того, щоб нею замінили попередню. Я був глибоко переконаним, що її поставлять на тому місці, де була попередня. Поставили... майже там само. Тільки на 5-7 сходинок вище. А треба було просто подзвонити/запросити і запитати: "вам, велосипедистам, буде зручно, якщо велостоянка буде стояти тут?"

Так само все в нас роблять для інваладів-візочників, пандуси і т.д. Багато можна перераховувати.

Крім того, тут є один політичний момент. Інвестор може лобіювати сумнівні кроки, а архітектор звичайно що буде їх підтримувати, бо хто платить, той музику замовляє. Стороння незаангажована людина, особливо спеціаліст в якісь галузі, може на це звернути увагу.

Мене конкретно в цьому проекті цікавить можливість проїзду для велосипедистів. Я складно собі це уявляю при ширині містка у 4 метри. До того ж підозрюю, що там може зявитись кілька зайвих сходинок, щоб життя медом не здавалось.

Все би нічого, якби міська влада не декларувала, що велодоріжки в Луцьку будуть. При тому, що в прийнятій міськрадою Концепції розвитку велоінфраструктури, передбачено створення біля Сіті-парку велосипедних маршрутів, не створити там умови для велосипедистів вважаю неправильним.

Сьогодні йду з відповідним листом в міськраду. Теперішня критика стосовно громадських обговорень полягає в тому, що з таким листом я міг прийти в березі, коли проект тільки починав розроблятись. Бо зараз щось змінити буде дуже складно.

Опубліковано
...то побачим, що з того буде...

Те що і завжди...не перший же раз, і ні останній.

Немає нічого нового під Сонцем...)))

Бізнес процеси ринкової системи відносин не засновані

на альтруїзмі, альтруїзм їх заперечує.

Або альтруїзм або бізнес, це не є ні погано, ні добре,

просто так воно є і все.

А отже в схемі не буде ні парків,

ні обговорень, ні якісних ні проектів, ні виконань, якщо це не частина бізнес ідеї.

Це збільшення бюджету, яке іде в пасив.

Може бути інша схема. Мотив-фундамент організатора - порив душі, пробуджене сумління, закоханість, думка про вічне...

Альтруїзм перемагає егоїзм, ура!)))Парки, інфраструктура, обговорення...

Але все це натикається на непрофесійність виконавців та егоїзм зовнішній - чиновницький, громадський.

Професійність можна купити, чиновницький егоїзм ще можна осилити, хоч і дорого, але він більш-менш має визначені межі, громадський неможливо.

Далі знову по схемі, "палки в колеса", вандалізм, умисний та з необережності, низька культура відносин з чужим(хоча насправді зі своїм же )))), злодійство...

І знову маємо той самий результат, що і першому випадку))))

По-іншому може бути, але не зараз і не скоро))))

а може вже і не буде)))...?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...