Перейти до змісту

А ты веришь?

Oksik

Рекомендовані повідомлення

тобто по вашому кожні з тих батьків стільки нагрішили?

чому ж лише батьки - беріть глибше по роду - батьки баткьів, і т.д.

+ гріхи людей у попердніх втіленнях

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 379
  • Створено
  • Остання відповідь

я всегда верила во что нибудь связанное с гороскопами и экстрасенсами

Ага, особливо, якщо вони обіцяють щось хороше :_04:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто по вашому кожні з тих батьків стільки нагрішили?

Християнській філософії важко відповісти на це питання. Зате просто будизму і індуїзму. КАРМА. Минуле життя було не зовсім праведне. Тому індійці такі фаталісти. Нічого не відбувається просто так.

Мій малий щось забагато став цікавитись богом. Паска, розмови і навіть молитви в садку, богобоязна бабуля... Провів з ним пару "політбесід". Пояснив йому теорію еволюції, розказав про інші релігії, ідею реінкарнації, деякі моменти з історії християнства і т.д., словом розширив горизонт. Розмов про бога поменшало. Розповідав йому про будизм, де поняття бога немає зовсім, де посмертна подорож людини цілком залежить тільки від неї..

Погоджуюсь однозначно, що тема не проста. Але в Біблії історія про те, як у Христа запитали, чому чоловік інвалід, чи причина в його батьках, їхніх гріхах, на, що була відповідь ні. Христос зцілив чоловіка і через це проявилась його божественість та слава. Бог кожного використовує в Своїх цілях, кожен унікальний та потрібний.

Проблема сучасного християнства, як на мене в тому, що воно дуже відрізняється від Біблійного християнства, тобто від того яким воно має бути. Еталон один - Ісус Христос, і справжні християни, слідують за ним, а не влізають у міжконфесійні, а то міжрелігійні суперечки. Називати себе християнином (католиком, православним, протестантом і т.п.) і бути ним це різні речі (про що свідчать мільйони історичних фактів).

Я з приводу ТЕОРІЇ еволюції писав вже, що для мене це така ж релігійна течія, як і будизм, бхагавізмі і тому подібне. Вона як і було теорією так і залишається, але з кожним роком лише більше фактів, які її спростовують. За 150 років так і не довели))))

А коли діти задають питання це добре, значить вони хочуть розібратись, головне щоб вони дивились на факти об'єктивно, приходили до висновків самостійно, не боялись альтернативних думок і аналізували їх роблячи для себе якісь умовиводи.

Головне знати чому те, в що я вірю істинна (я проти "сліпої" віри) і тоді тобі альтернативні погляди ні чим не загрожують.

Я не вірю в бога в якого вірять 90 відсотків українців, мій Бог набагато більший....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок теорії еволюції є дуже пізнавальний трьохсерійний фільм ВВС "Происхождение человека". Я його три рази дивився. Там ціла група вчених різних дисциплін пробує дослідити походження людини. Рекомендую.

P.S. Бог там не згадується зовсім, ніразу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок теорії еволюції є дуже пізнавальний трьохсерійний фільм ВВС "Происхождение человека". Я його три рази дивився.

ВВС взагалі дуже гарний контент випускає. Але це більше наукова-фантастика, ніж наукова-публіцистика, де популярно розповідають про наукові відкриття, а не висловлюють свої вірування, щодо того, що звідки взялось.

Джонатана Сарфати "В соответсвии с разумним замыслом" - наукова праця, дуже переконлива - розбиває доводи еволюціоністів)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Погоджуюсь однозначно, що тема не проста. Але в Біблії історія про те, як у Христа запитали, чому чоловік інвалід, чи причина в його батьках, їхніх гріхах, на, що була відповідь ні. Христос зцілив чоловіка і через це проявилась його божественість та слава. Бог кожного використовує в Своїх цілях, кожен унікальний та потрібний.

Учні запитали чи він винен чи батьки його,в тому,що народився сліпим.Тобто з цього питання можна зрозуміти,що кожен несе на собі відповідальність як за свої гріхи(вчинки) так і за гріхи батьків.Якщо в цьому контексті розглядати питання наведене вище(чому в батьків народжуються хворі діти?),то виходить,що це їхня спільна відповідальність за вчинки в попередніх життях.

А одне з сакральних значень цієї історії в тому,що ми сліпі духовно і тільки представник Бога,Учитель(саме так Ісуса називали) може нам дати духовний зір,духовне бачення.

Я не вірю в бога в якого вірять 90 відсотків українців, мій Бог набагато більший....

А от з цього починаються війни.

Можливо Ви хотіли сказати,що Ваше бачення і розуміння Бога,є ширшим і глибшим,ніж у 90% українців?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Учні запитали чи він винен чи батьки його,в тому,що народився сліпим.Тобто з цього питання можна зрозуміти,що кожен несе на собі відповідальність як за свої гріхи(вчинки) так і за гріхи батьків.Якщо в цьому контексті розглядати питання наведене вище(чому в батьків народжуються хворі діти?),то виходить,що це їхня спільна відповідальність за вчинки в попередніх життях.

Вчення про реінкарнацію дуже Біблійна концепція)))))

1. А коли Він проходив, побачив чоловіка, що сліпим був з народження.

2. І спитали Його учні Його, говорячи: Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим він родився?

3. Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому.

(Від Івана 9:1-3)

Як на мене все набагато простіше, не потрібно завжди шукати винного (хто згрішив?). В Бога щодо кожного свій план, який конкретна людина може найкраще реалізувати саме в тих обставинах та ситуації в яких вона опинилась, але ми чомусь хочемо те, що є в інших, нехтуючи тим, що ми маємо, та не цінуємо це. Замість того щоб жити повноцінним життям, задовольняючись тим, що маємо, ми вирішуємо, що будемо щасливими виключно тоді коли досягнемо "ЧОГОСЬ" (для когось конкретного а для когось ефемерного). Прагнути чогось кращого, більшого це нормально, але недосягнення цього не має робити нас нещасними...

Можливо Ви хотіли сказати,що Ваше бачення і розуміння Бога,є ширшим і глибшим,ніж у 90% українців?

Так, саме це і хотів сказати!!! Приємно, що не всі з усіх варіантів інтерпретації слів іншої людини вибирають найгірший варіант)))) Мій Бог більший, аніж дядько з бородою, що сидить на хмарі, і б'є усіх палкою, коли вони грішать (для прикладу).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчення про реінкарнацію дуже Біблійна концепція)))))

1. А коли Він проходив, побачив чоловіка, що сліпим був з народження.

2. І спитали Його учні Його, говорячи: Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим він родився?

3. Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому.

(Від Івана 9:1-3)

Як на мене все набагато простіше, не потрібно завжди шукати винного (хто згрішив?).

Насправді в Біблії достатньо непрямих свідчень про реінкарнацію(що вказує на те,що прямі свідчення таки в ній колись були).

Але я хочу уточнити.

Якщо учні спитали в Ісуса про причини сліпоти,значить вони володіли знанням про те,що попередні життя існують так само як існує розплата за гріховні вчинки у вигляді хвороб.Інакше питання звучало інакше.

А про Божі діла в цьому прикладі я писав вище.

Стосовно діда з бородою,то згоден, це картинка з атеїстичних коміксів.))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене все набагато простіше, не потрібно завжди шукати винного (хто згрішив?). В Бога щодо кожного свій план, який конкретна людина може найкраще реалізувати саме в тих обставинах та ситуації в яких вона опинилась

У Бога свои замысел для каждого, только вот никто о этом замысле не догадывается. Бог делает из человека больного синдромом Дауна или инвалида чтобы тот как можна лучше себя реализовал в этих обстоятельствах?? Жестоко и больше похоже на лабораторный тест на крысах-в большинств своем неудачный.

Замість того щоб жити повноцінним життям, задовольняючись тим, що маємо, ми вирішуємо, що будемо щасливими виключно тоді коли досягнемо

Это логика аскетична и крайне характерна бомжам, инквизиции и депутатам- они тоже любители пожить сегодняшним днем и нихрена не делать для завтрашнего

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Бога свои замысел для каждого, только вот никто о этом замысле не догадывается. Бог делает из человека больного синдромом Дауна или инвалида чтобы тот как можна лучше себя реализовал в этих обстоятельствах?? Жестоко и больше похоже на лабораторный тест на крысах-в большинств своем неудачный.

Чому Бог допускає такі обставини, я не знаю. Але якщо відкинути Бога, і вважати людей з синдромом Дауна та ін., просто помилками природи, то вони стають просто біоматеріалом, який є лише тягарем для ближніх. А Бог цінує таких людей і заповідає нам їх любити, і можливо саме через таких людей вчить любити по справжньому, коли ми просто любимо і нічого взамін не отримуємо...

Это логика аскетична и крайне характерна бомжам, инквизиции и депутатам- они тоже любители пожить сегодняшним днем и нихрена не делать для завтрашнего

Прагнути чогось кращого, більшого це нормально, але недосягнення цього не має робити нас нещасними...

Прагнути кращого, прагнути вилікуватись, прагнути чогось досягнути це нормально, але потрібно і радіти тому, що маєш, бо те чого хочеш можеш і ніколи не досягнути і тоді все життя суцільне нещастя?

Насправді в Біблії достатньо непрямих свідчень про реінкарнацію(що вказує на те,що прямі свідчення таки в ній колись були). Але я хочу уточнити.

З татом з цього приводу сварився сильно)))) Але він мені так і не показав ніяких прямих і непрямих свідчень.

Якщо учні спитали в Ісуса про причини сліпоти,значить вони володіли знанням про те,що попередні життя існують так само як існує розплата за гріховні вчинки у вигляді хвороб.Інакше питання звучало інакше.

100% погоджуюсь з тим, що вчення про те, що каліцтво є наслідком гріха було частиною іудейського релігійного (не біблійного) вчення. Христос спростував цю концепцію.

Якби Христос відповів, що сліпий розплачується за свої гріхи (минулих життів), можна було б говорити про реінкарнацію. Відповідь була іншою. Він сліпий від народження, тобто сам згрішити не міг, значить не несе відповідальності за свій гріх. Залишається лише варіант - згрішили батьки, але Христос відповів, що це не так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене все набагато простіше, не потрібно завжди шукати винного (хто згрішив?). В Бога щодо кожного свій план, який конкретна людина може найкраще реалізувати саме в тих обставинах та ситуації в яких вона опинилась

Ты не понял сути.Суть в том,что не Бог делает из человека инвалида,а человек сам из себя делает инвалида.Уже много об этом говорилось.Если человек курит табак и пьет алкоголь,а через некоторое время у него цирроз печени и рак легких,то по твоей версии виноват Бог. Абсурд,нет? Подробно мы уже это все обсуждали здесь: http://board.lutsk.ua/topic/15577-karma--renkarnacja/

Замість того щоб жити повноцінним життям, задовольняючись тим, що маємо, ми вирішуємо, що будемо щасливими виключно тоді коли досягнемо

Ты снова не понял сути,суть вот в чем:

Притча о бизнесмене и рыбаке.

Американский бизнесмен по назначению врача взял отпуск, чтобы поехать в маленькую прибрежную мексиканскую деревню. Неспособный заснуть после срочного звонка из офиса в первое же утро, он вышел к пирсу, чтобы очистить свою голову.

Маленькая лодка с одним рыбаком на борту подплыла к пирсу, и в лодке были несколько больших желтых тунцов. Американец похвалил мексиканца за качество пойманной рыбы.

«Сколько времени вы потратили, чтобы поймать их?» – спросил американец.

«Совсем чуть-чуть», – мексиканец ответил на удивительно хорошем английском языке.

«Почему же Вы не задержитесь дольше и на наловите больше рыбы?» – спросил тогда американец.

«У меня достаточно рыбы, чтобы поддержать мою семью и дать рыбы некоторым друзьям», – сказал мексиканец, покавыгружал тунцов в корзину.

«Но… Что Вы делаете с остальной частью Вашего времени?»

Мексиканец поднял глаза и улыбнулся.

«Я сплю допоздна, ловлю немного рыбы, играю со своими детьми, провожусиесту с моей женой, Джулией, и забредаю в деревню каждый вечер, где я потягиваю вино и играю на гитаре с моими друзьями. У меня полная и оживленная жизнь, сеньор».

Американец засмеялся и выпрямился.

«Сэр, я закончил MBA в Гарварде и могу помочь Вам. Вы должны провести больше времени, ловя рыбу, и с увеличивающимися доходами, купить большую лодку. В мгновение ока, Вы можете купить несколько лодок с увеличенной тягой. В конечном счете, у Вас был бы флот рыбацких лодок».

Он продолжил:

«Вместо того, чтобы продавать Ваш улов посредникам, Вы продавали бы непосредственно потребителям,в конечном счете открыв свой собственный консервный завод. Вы управляли бы продуктом, обработкой, и дистрибуцией. Выдолжны были бы уехать из этой маленькой прибрежной рыбацкой деревни, конечно, и переехать в Мехико, затем в Лос-Анджелес, и в конечном счете в Нью-Йорк, где Вы смогли бы вести свой расширяющийся бизнес с надлежащим управлением».

Мексиканский рыбак задал вопрос:

«Но, сеньор, сколько времени все это займет?»

На который американец ответил: «15-20 лет. 25 максимум».

«Но что же будет потом, сеньор?»

Американец засмеялся и сказал:

«Это – самое интересное. Когда настанет время, Вы сделали бы первичный выпускакций и продали бы Ваши акции общественности и стали бы очень богатыми. Вы сделали бы миллионы».

«Миллионы, сеньор? И что потом?»

«Тогда бы Вы ушли на пенсию и переехали бы в маленькую рыбацкую деревню, где Вы спали бы допоздна, ловили немного рыбы, играли бы с Вашими детьми, проводили бы сиесту со своей женой, и забредали бы в деревню по вечерам, гдеВы могли бы потягивать вино и играть на гитаре с Вашими друзьями…»

Из книги Тима Ферриса «Как работать по 4 часа в неделю»

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zerotul, мій рідний молодший брат інвалід з дитинства. Я ніколи не шкодував його, не шкодую, і не збираюсь його шкодувати. Ставлюсь до нього, як до абсолютно здорового (зрозуміло, не заставляю робити те, що він фізично не може) і люблю його. І сварюсь з батьками коли вони його шкодують. Я не звинувачую в цьому Бога, а приймаю це я данність...

А саме класно, що він сам себе не вважає інвалідом, не скиглить, і не жаліється як йому не повезло в житті.

Нас оточують мільйони "Моральних інвалідів", які будучи на 100% здоровими фізично, нічого не роблять, жаліються на життя, шукають в комусь причину своїх проблем...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все я прекрасно понял. Люди родившись с одной ногой, слепыми или с ДЦП сами ввиноваты в своих недостатках, ну или на крайняк во всем виноваты их родители/бабушки/дедушки которые нагрешили по самые не балуйся. И причем сдесь куриво и пойло? Говорилось о "В Бога щодо кожного свій план, який конкретна людина може найкраще реалізувати саме в тих обставинах та ситуації в яких вона опинилась" Бог к курению и пойлу никакого отношеня не имеет, хотя по логике Романа алкоголь и табак тоже замысел Божий.

Рыбак и бизнесмен...хех.Слава богу хомо сапиенс вид не социопативен и жить отшельником большинтсво люду чуждо. Бизнесмен же косвенный толкатель прогресса, а рыбак родился, прожил и умер. С точки зрения эволюции бесполезная трата генного материала.Если бы каждый жил как рыбак люди б давно б выродились как вид.

Именно желание достичь большего и не довольстоваться уже тем что есть,высадило человека на Луну, марсоход на Марс и Кеплер на орбиту.....а рыбак....рыбак дальше спит до поздна и ловит рыбу для семьи, так проживет его сын, внук пока кому то из них не захочеться большего чем просто ловить рыбу- это суть человека и хорошо что даже религия не может этого остановить.

Zerotul, мій рідний молодший брат інвалід з дитинства.........

Все это хорошо но вот

Я не звинувачую в цьому Бога, а приймаю це я данність

По вашим верованиям вам в буквальном смысле слова покалечили брата, а вы продолжаете боготворить существо которое это сделало?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Бога щодо кожного свій план=У Бога свои замысел для каждого, А ще це можна назвати долею, кармою, фатум etc. Я ж думаю, що нам визначено, коли ми приходимо на цей світ і йдемо з нього (у цьому ж сходяться усі екстрасенси і представники різних релійгій). А от як ми проживемо своє життя залежить тільки від нас (з цирозом чи без), і тут нам на допомогу приходять різні релігії. У кожного з нас різний потенціал, а тому хтось кидає пити-курити, а хтось досягає висот Далай Лами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все я прекрасно понял. Люди родившись с одной ногой, слепыми или с ДЦП сами ввиноваты в своих недостатках, ну или на крайняк во всем виноваты их родители/бабушки/дедушки которые нагрешили по самые не балуйся. И причем сдесь куриво и пойло? Говорилось о "В Бога щодо кожного свій план, який конкретна людина може найкраще реалізувати саме в тих обставинах та ситуації в яких вона опинилась" Бог к курению и пойлу никакого отношеня не имеет, хотя по логике Романа алкоголь и табак тоже замысел Божий.

Я навпаки відстоюю думку, що причина чому народжуються люди з фізичними вадами, не пов'язана з чиїмись гріхами (що в чомусь хтось винен).

Я з Вами погоджуюсь, що Бог не має ніякого відношення до куріння, та алкоголю, до того як людина використовує свій потенціал. Я ніде не писав, що все життя людини вже наперед "прописане" Богом і людина не має свободи вибору. Я писав, про потенціал, що він є у кожного, у здорового та інваліда, і як ми його використовуємо залежить від нас самих, ми самі будуємо своє життя, ми не маріонетки в чиїхось руках, ми самі робимо вибір і несемо за нього відповідальність, у майбутньому. Бог має план щодо нас, а от чи ми слідуємо цьому плану це вже зовсім інше питання....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Бога щодо кожного свій план=У Бога свои замысел для каждого, А ще це можна назвати долею, кармою, фатум etc. Я ж думаю, що нам визначено, коли ми приходимо на цей світ і йдемо з нього (у цьому ж сходяться усі екстрасенси і представники різних релійгій). А от як ми проживемо своє життя залежить тільки від нас (з цирозом чи без), і тут нам на допомогу приходять різні релігії. У кожного з нас різний потенціал, а тому хтось кидає пити-курити, а хтось досягає висот Далай Лами.

Ну допустим у нас есть судьба. Но вот представь я говорю "olun4ik попроси меня что угодно и я это сделаю" и ты допустим просишь меня прыгнуть из окна. А теперь вопрос-Это твое желание или этого желает бог? Кто сформировал такую мысль в твоей голове? Твое сознание или сознание бога? Кто в это случае хочет чтобы я прыгнул из окна?Жду ответа

Бог має план щодо нас, а от чи ми слідуємо цьому плану це вже зовсім інше питання....

Объясняю несостоятельность данной фразы

У бога есть план на каждого, но никто из "каждых" не знает ничего об этом плане.Незнания плана означает что каждый человек пойдет своим путем из чего следует планы господа на 146% не сбываются. А если все планы не работают, отпадает суть в существовании самого плана для каждого отдельно взятого персонажа. Если новое лекарство не работает на 1000 добровольцах это значит что оно не работает вообще и формально лекарства не существует.В общем нету смысла верить в то, что ниразу не срабатывало.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По вашим верованиям вам в буквальном смысле слова покалечили брата, а вы продолжаете боготворить существо которое это сделало?

Брата ніхто не калічив, він таким народився, так Бог це допустив. Але Ви чомусь зациклились на 1 % того "негативу", який допустив Бог і не бачити 99 % позитиву. В моєму розумінні Бог це Абсолют, Творець, що знає все.... Які претензії я можу Йому пред'явити?

Ну допустим у нас есть судьба. Но вот представь я говорю "olun4ik попроси меня что угодно и я это сделаю" и ты допустим просишь меня прыгнуть из окна. А теперь вопрос-Это твое желание или этого желает бог? Кто сформировал такую мысль в твоей голове? Твое сознание или сознание бога? Кто в это случае хочет чтобы я прыгнул из окна?Жду ответа

ми самі будуємо своє життя, ми не маріонетки в чиїхось руках, ми самі робимо вибір і несемо за нього відповідальність

Точніше ми не маріонетки в руках Бога, але можемо стати маріонетками в руках чогось іншого....

Не відповідь???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Брата ніхто не калічив, він таким народився, так Бог це допустив. Але Ви чомусь зациклились на 1 % того "негативу", який допустив Бог і не бачити 99 % позитиву. В моєму розумінні Бог це Абсолют, Творець, що знає все.... Які претензії я можу Йому пред'явити?

Бог не мог допустить-он же всесилен и все от него зависит.Именно он, по вашим верованиям виноват.Да, вы не можете его винить, так же как я не могу винить Гуффи и Дональда Дака в том что у меня врос ноготь на ноге.

На счет добра улыбнуло. Где то был график или даже видео, где подсчитано что лишь за Ветхий Завет Добрый бозя убил около 2 млн человек, а Дьявол вэто время отлынивал от работы проиграл в сухую 2000000:0. В 2 млн человек не входят люди взятые в рабство, убитые младенцы и прочие деяния с его благословления. Доброта так и прет, аж девать некуда

ми самі будуємо своє життя, ми не маріонетки в чиїхось руках, ми самі робимо вибір і несемо за нього відповідальність

Вот это хорошо и правильно

Точніше ми не маріонетки в руках Бога, але можемо стати маріонетками в руках чогось іншого....

Не відповідь???

А как же раб божий Роман?

Как же 100500 запретов и напутствий.

Если же реальному кукловоду можно вставить нож в спинуто кукловоду выдуманому такой нож не вставишь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Бога один план- научить нас любить.Ибо духовный мир отличается от материального не только тем,что там не болеют и не умирают,но тем,что там всем движет любовь.И любовь эта нарастает бесконечно.Духовный мир состоит из любви.

Также Он подарил нам свободу выбора.Он самолично не делает кого-то калеками или здоровыми,но Он установил законы,следуя которым, душа развивает в себе любовь и возвращается в духовный мир к Нему,а нарушая их страдает. И только лишь потому,что за одну жизнь мы не усвоили уроки и не сдали екзамен,мы вынуждены рождаться вновь и вновь.Это наш выбор. А свое рождение мы определяем сами. Человек правильно распоряжался деньгами,даже теми небольшими,которые имел.Кормил голодных,одевал бедных,строил храмы,а не казино,носил одежду,а не бренд.И в следующей жизни рождается в богатой семье,получая еще больше возможностей быть полезным обществу. Другой имея много денег, покупал десятки домов(хотя жить мог только в одном),десятки машин,яхты,самолеты,содержал многочисленную охрану,завидовал тем,кто богаче его,обманывал людей ради наживы.В следующей жизни он рождается в бедной стране,в бедной семье,его постоянно будут обманывать(МММ,Сбербанк,елита-центр ит.п.),он вынужден будет тяжело зарабатывать на хлеб,всю жизнь копить на машину и квартиру.

Иногда человеку нужно родиться инвалидом, чтобы не унижать инвалидов.Иногда нужно родиться свиньей,чтобы есть все подряд и не пить смекту.Иногда нужно родится и быть убитым так же,как убивал в прошлой жизни.

Можно бесконечно продолжать,но суть в том,что при любых жизненных раскладах нас должна наполнять любовь.Невозможно разобряться,кто из нас за какие поступки имеет ту жизнь,которую он имеет. Но,согласитесь,что сильнее и важнее любви в этой вселенной нет ничего. И только лишь проходя через все ужасы нашего бытия,мы сможем понять,что этот мир не для наслаждений,что смысл такой жизни неправильный. Любовь беспричинная,чистая и возвышенная-вот смысл нашего бытия,вот цель всех наших жизненных уроков.

Возможно кто-то не согласен с тем,что над всем этим стоит Бог. Ему трудно с этим смириться.Что ж это тоже урок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Бога один план- научить нас любить.Ибо духовный мир отличается от материального не только тем,что там не болеют и не умирают,но тем,что там всем движет любовь.И любовь эта нарастает бесконечно.Духовный мир состоит из любви.

Также Он подарил нам свободу выбора.Он самолично не делает кого-то калеками или здоровыми,но Он установил законы,следуя которым, душа развивает в себе любовь и возвращается в духовный мир к Нему,а нарушая их страдает. ...

Вот до сих пор лично я с Вами полностью согласна.

А если предположить, что дальше мы не на Землю возвращаемся, а продолжаем странствие по бесчисленным мирам Бога? Только дальше это странствие продолжается в духовном мире. В материальном мы бываем только один раз - в начале нашего странствия.

Отвечая на вопрос, заявленный в этой теме, я скажу: вот в это я верю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можно бесконечно продолжать,но суть в том,что при любых жизненных раскладах нас должна наполнять любовь.Невозможно разобряться,кто из нас за какие поступки имеет ту жизнь,которую он имеет. Но,согласитесь,что сильнее и важнее любви в этой вселенной нет ничего. И только лишь проходя через все ужасы нашего бытия,мы сможем понять,что этот мир не для наслаждений,что смысл такой жизни неправильный. Любовь беспричинная,чистая и возвышенная-вот смысл нашего бытия,вот цель всех наших жизненных уроков.

Возможно кто-то не согласен с тем,что над всем этим стоит Бог. Ему трудно с этим смириться.Что ж это тоже урок.

Я даже думаю, что Бог - это Любовь. и при этом Любовь должна проявлятся во всем и ко всем, а не выборочно, бзез всяких на то причин и без скрытих мотивов.

zaHARE, Вы очень мудро написали. полностью согласна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На счет добра улыбнуло.

У Вас своє розуміння добра, в Бога інше, Він Сам вирішує, як вчиняти зі Своїм творінням... Яким чином, те що ми вважаємо несправедливим, впливає на існування Бога? Знову ж таки це було несправедливим з Вашої точки зору, чому було так ми не знаємо.

А как же раб божий Роман? Как же 100500 запретов и напутствий. Если же реальному кукловоду можно вставить нож в спинуто кукловоду выдуманому такой нож не вставишь.

Якби я не міг ці заборони порушувати, був би "запрограмований" Богом жите лише праведним життям, можна було б говорити про рабство, але у мене є свобода волі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

добавлю трішки про вину - людина йде по вулиці, купила пачку цигарок та чіпси. зняла обгортку і викинула на землю та пішла далі, жуючи чіпси по дорозі. пачку знову викинула на дорогу. згодом ця обгортка і від цигарок і від чіпсів забили стічні труби. коли пішов великий дощ - воді не було куди стікатись і вона поплива по дорозі, заливши салон автомобіля, що стояв поруч із стічними решітками.

власник автомобіля постраждав через недбале відношення людей до сміття. думаю вина людей, що викидають сміття на дорогу очевидна, так чи ні?

так ось у випадку людей та їх хвороб подібним сміттям є слова та навіть думки, що несуть енергетичні посили.

далі думайте самі чи є вина у людях, що розкидаються сміття чи ні... і відповідно чи може бути вина батьків на дітях, особливо коли часто чуєш коли діти вередують - не зовсім адекватні реакції знервованих батьків, серед яких злість, агресія, і навіть до прокльонів доходить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Также Он подарил нам свободу выбора.Он самолично не делает кого-то калеками или здоровыми,но Он установил законы,следуя которым, душа развивает в себе любовь и возвращается в духовный мир к Нему,а нарушая их страдает. ...

Вот до сих пор лично я с Вами полностью согласна.

А если предположить, что дальше мы не на Землю возвращаемся, а сранствуем дальше по бесчисленным мирам Бога? Только дальше это странствие продолжается в духовном мире. В материальном мы бываем только один раз - в начале нашего странствия.

Отвечая на вопрос, заявленный в этой теме, я скажу: вот в это я верю.

В материальном мире мы находимся тысячи лет.И миров этих бесчисленное множество.Напишу кратко. Существует 3 основных вида материальных планет-высшие(райские),средние,низшие(адские).Земля относится к средним.Существует 14 уровней планет.

Существует 8 400 000 видов живых существ,из них человекоподобных 400 000.

Таким образом мы и "путешествуем" из одной формы жизни в другую(своего рода эволюция),с одной планеты на другую.В зависимости от наших желаний и поступков.

Еще одно,дабы не думали люди,что Бог ужасен и все так плохо.Материальный мир составляет лишь 10% от всего творения Бога.А 90% составляет духовный мир.В духовный мир невозможно попасть просто умерев в материальном. Главный пропуск в духовный мир-любовь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zerotul, з приводу "Плану", напевно не зовсім точно думку висловив. Уточню. Бог має план, щодо життя кожного з нас, Він хоче, щоб ми дотримувались тих

Как же 100500 запретов и напутствий.

які Він виклав у Біблії, ми це не завжди робимо (в цьому суть Плану).

Бог поза часом, Йому уже відомі всі наші гріхи та проступки, що дає йому можливість втілити Його план, щодо нашого життя, в будь-якому випадку. (опинитись в потрібному місці в потрібний час). Свободи волі це у нас не забирає, маріонеткою не робить, але на щось чи когось ми повпливаємо, як цього хоче Бог.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...