Перейти до змісту

Проблема з сплатою штрафу

Sashkajek

Рекомендовані повідомлення

Діло було 26.10.2011 року виписали мені протокол на 255 грн...який я через декілька днів сплати,але чек забув віднести а ГАІ....все було тихо і от вчора приходить мені лист з виконавчої служби що мол я не оплатив штаф,і маю сплатити його негайно в 2-ох кратному розмірі +80грн за якісь послуги,і 3.06.2013 на 9 годину принести його на Винниченка 27а в 8 кабінет....в разі несплати буде примусовий привід через органи внутрішніх справ та накладено штраф 340 грн....перерив всю хату чека про сплату нема ,от і незнаю шо робити???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж потрапляв в таку ситуацію. Йдіть в банк, в якому сплачували штраф, та попросіть надати копію чеку. Віднесіть його у виконавчу.

Я ще до того всього не відмовив собі в задоволенні завітати в ДАІ і пропісочити їх, чому їхні працівники при складанні протоколу не роз'яснюють необхідність передачі банківського чеку в їхню організацію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Sashkajek, похоже, что это болезнь у них, типа склероза. так как сейчас нахожусь в аналогичной ситуации. не ранее, чем в пятницу, получил уведомление с угрозой анальными карами, если к первому числу не будет оплачен штраф в двукратном размере, плюс какие-то комиссии. нарушение от февраля 2011 года и давно уж оплачено в приватовском терминале, вроде в Новой Линии. поиск чека навскидку результата не дал к сожалению, прийдётся завтра, видимо, перерывать ворох старых чеков, если он вообще не выброшен :dont:

кстати, кто сталкивался, если включить игнор, что действительно придут табуретки опечатывать из-за 600 гривен?

ps. как нарушал, отлично помню. гайцы тогда стояли на жЫрном участке Набережной, где практически все торопыги нарушают, и весьма опечалились, когда я попросил протокол составить. о том, что нужно нести куда-то чек, даже речи не было.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Sashkajek, похоже, что это болезнь у них, типа склероза.

В них немає доступу до рахунків казначейства, тому єдиний для них метод переконатися, що штраф сплачено - заставити водіїв принести їм квитанцію. А тих хто не приніс їм квитанцію, передають на виконавчу. Зазвичай в виконавчій покажеш квитанцію про сплату і тим все закінчується. Але даішники забирають собі оригінали квитанцій. Цікавить чи мають вони на це право - забирати оригінал собі?, бо є в мене чуйка, що ні. Вони ту квитанцію десь подінуть і подадуть на виконавчу, а водію бігай і дублікат квитанції виробляй?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Sashkajek, похоже, что это болезнь у них, типа склероза.

В них немає доступу до рахунків казначейства, тому єдиний для них метод переконатися, що штраф сплачено - заставити водіїв принести їм квитанцію. А тих хто не приніс їм квитанцію, передають на виконавчу. Зазвичай в виконавчій покажеш квитанцію про сплату і тим все закінчується. Але даішники забирають собі оригінали квитанцій. Цікавить чи мають вони на це право - забирати оригінал собі?, бо є в мене чуйка, що ні. Вони ту квитанцію десь подінуть і подадуть на виконавчу, а водію бігай і дублікат квитанції виробляй?

Вони зразу на місці роблять ксерокс чека.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В знакомого забрали оригінал, правда він десь в Ківерці той чек возив, по місцю прописки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В знакомого забрали оригінал, правда він десь в Ківерці той чек возив, по місцю прописки.

Мені теж копію віддали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я оригінал дав, але копію мав . Заносив на наступний день.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що значить "забирають оригінал"??? Ви самі його віддаєте..... Як що ДАІ має непереборне бажання переконатись в дійсній сплаті штрафу, подайте їм КОПІЮ квитанції, і аж ніяк не оригінал. Ви не повинні нічого і нікому доказувати про те, що ви сплатили..... Це вони хай пробують довести що ви не сплатили...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка різниця копія чи оригінал. На чекові не має ніякої печатки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що значить "забирають оригінал"??? Ви самі його віддаєте..... Як що ДАІ має непереборне бажання переконатись в дійсній сплаті штрафу, подайте їм КОПІЮ квитанції, і аж ніяк не оригінал. Ви не повинні нічого і нікому доказувати про те, що ви сплатили..... Це вони хай пробують довести що ви не сплатили...

ти точно в Україні живеш?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись теж лажа була з виконавчою.

Штраф було сплачено.У виконавчу занесли копію.Заносила знайома,яка там працювала колись і віддала куди потрібно. За місяць часу знову приходить лист з виконавчої такого ж змісту,як в топстарті. Оригінал,ясне діло,я кудись заникав і не знайшов. Мусив був їхати на Ковельську,в головне відділеня Ощадбанку. Там ціною поневірянь і купою втраченого часу +40 грн. кровно зароблених,мені зробили копію про оплату штрафу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Dream Точно.... Навіть в Луцьку...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Sashkajek, а у постанові про відкриття виконавчого провадження яка написана дата подання виконавчого документа в орган ДВС? якщо пізніше ніж 3 місяці з дня виненсення постанови ДАІ - можна посилатися на ст. 303 КпАП "Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення". це є підставою для скасування постанови про відкриття в/п. Це на випадок якщо не вдасться знайти (або зробити дублікат) квитанції. Якщо квитанція є - заяву в виконавчу про закінчення провадження на підставі ч. 8 ст. 49 ЗУ «Про виконавче провадження» (фактичне виконання).

Shkoder, в будь-якому випадку ігнор - найгірший випадок, виконавець може тупо винести постанову про накладення арешту на рухоме/нерухоме майно, потім все одно доведеться її скасовувати (так само тупо може покласти справу в шафу і забути про неї до кінця року ))) Для того, щоб спати спокійно потрібно добитися винесення постанови про закінчення в/п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder,

А повідомлення прийшло рекомендованим листом, чи звичайним?

Якщо звичайним - ти не знаєш про провадження відносно тебе, відповідно ігнор.

Квитанцію найти-відновити, якщо знайдеться і оплата була в 10-ти денний термін - при нагоді занести.

В мене була схожа ситуація - приходив "юноша блєдний" щось там бормотав про примусове стягнення, після ввімкнення телепону в відео ще більше зблід і вшився з двору, відповідно до закону про держ.вик. службу(зараз лінки шукати лінь) державний виконавець повинен повідомити про відкриття провадження рекомендованим листом. Я, правда, суд по тій постанові виграв, але занесу тільки після офіційного повідомлення - чи мій час дешевших їхнього?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder,

Квитанцію найти-відновити, якщо знайдеться і оплата була в 10-ти денний термін - при нагоді занести.

письмо просто закинули в почтовый ящик. никто за него не расписывался и в отделении не получал. так что его по сути и нет вовсе. потому и интересуюсь :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пришло простим листом,нашов в калітці...сьодні відновив чек...занесус хай не піняться...в мене штраф виписаний 26.10.2011,оплатив його 9.11.2011.......

там взагалі нема дати коли подане ,є лиш дата коливиписали штраф і все....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто де бачив написане про те, що водій після сплати штрафу зобов"язаний принести квитанцію в ДАІ ?

Звичайно проблема що її немає . Треба "напрягтись" і спробувати відновити. Думаю все вирішиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене ваще жесть. Зупиняли в Рівному,вроді як зійшлись що обмежаться попередженням.Протоколів не отримував.Листів ніяких не було.Зараз вияснив,випадково,що на моє майно рухоме накладено арешт до 2015року за несплату штрафу ДАЇ.Поки ніхто табуретки не опечатував.Залишилось 2 роки,мо пронесе,бо навіть і не знаю як і кому щось докажу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якшо є юристи підскажіть чи є термін дії слати адмінпорушення? В мене виникла аналогіна ситуація як топікастера . Мені був виписаний протокол 3,04,10 на суму 255 грн, після чого він був одразу сплачений . А нещодавно приблизно в березні мені вручили повістку явитись в виконавчу. Там мені сказали що у мене є не сплачений штраф , і сума до сплати не 255 а 510грн за невчасну сплату. Хоча чеки коли я сплатив я їм приносив і в даї. Нащо інспектор виконавчої: відповів що можливо штраф і був сплачений , але чеки вони втратили тому що, до ньго тут працював недобросовісна людина , і у ного є більше 100 таких справ. Попросив мене взяти копії в банку де я платив . Де платив я вже не памятаю, Але рік назад штрафа не було , тому що проходив техогляд на 2013 рік , навіть в машині десь валяеться техогляд нового зразка в пластику . ( якщо є штраф я знаю техогляд не пройдеш) . Тому питання до юристів ? Чи потрібно сплачувати штраф якщо з моменту складання протоколу пройшло більше 3 років

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вирішення проблеми "надавав/ненадава квитанцію про сплату штрафу" бачу в наступному (процедура займе хвилин 10-15). Довільної форми написати листа змісту: "Я, Іванов Іван Іванович, надаю Вам (ім"я нацаніка) копію квитанції про сплату штрафу". Здаєте в приймальню/канцелярію тощо. І нехай потім вони "кохаються" з тою квитанцією та бігають по виконавчій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder,

письмо просто закинули в почтовый ящик. никто за него не расписывался и в отделении не получал. так что его по сути и нет вовсе. потому и интересуюсь :smile3:

Виконавчій все одно.

Спочатку прийде попередження, ну а потім через місяць другий чи третій. прийде гарна папера, що тра-та та. ваше авто(тільки рухоме майно) занесено в базу і підлягає арешту до вирішення питання по штрафу(ам).

Потім зупинять гайці та відправлять на штрафмайданчик.

Навіть коли оплатите, авто буде місяць другий висіти в базі арештів. тому потрібно буде возити з собою постанову суду чи лист з виконавчої,...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

НЕ считаю нужным бегать и кланяться дармоедам. На крайняк перезвони и скажи что штраф оплачен, и пусть сами ищут квитанции. Лично я штрафы оплачивал, но ни разу ни куда не ходил и ни чего не заносил.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

НЕ считаю нужным бегать и кланяться дармоедам. На крайняк перезвони и скажи что штраф оплачен, и пусть сами ищут квитанции. Лично я штрафы оплачивал, но ни разу ни куда не ходил и ни чего не заносил.

Має пройти 2-3 роки щоб чек загубився,а потім чекай звістку!!! :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Має пройти 2-3 роки щоб чек загубився,а потім чекай звістку!!! :_07:

Согласен! Видно этого и ждут :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...