Перейти до змісту

Є надія спасти флешку ?

Рекомендовані повідомлення

Є флешка PQI i812 8Gb В один прекрасний момент перестала розпізнаватись компом. Перебравши з п"ять утиліт (Flash Drive Information Extractor 7.5, ChipEasy v1.5.6.6, USBDeview, CheckUDisk 5.4, FlashGenius 3.9) так жодна і не змогла визначити тип контролера, лише все що вибив з них це VID 3538 PID 0901.

Але в базі iFlash на flashboot.ru також нічого не знайшов, тому так і не зміг вибрати програму для відновлення відповідно до типу контролера. Перепробував наугад штук 5 які попали в око, жодна нічим не допомогла. Може хтось підкаже що ще можна спробувати, якусь конкретну утиліту ? Чи це вже все і запити холодною водою ? :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну чому, можна і пивом.............. обмити нову флешку.... А що передувало нерозпізнанню (купання, гра у футбол тощо)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та абсолютно нічого з нею не сталось, напередодні ввечері з неї чудово подивився фільм на телевізорі, а на наступний день зранку уже ніц, глухо як в танку....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от люблю я наших отзывчивых людей :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та абсолютно нічого з нею не сталось, напередодні ввечері з неї чудово подивився фільм на телевізорі, а на наступний день зранку уже ніц, глухо як в танку....

О і в мене такаж ситуація була з Трансендом 32 Гб.

Напередодні скінув фільм на флешку і всьо... Не телевізор, ні ком’ютер її не побачили.

Ушла по гарантії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не бачиться, як диск? А як девайс бачиться у вінді?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як воно має ставатися? спочатку мають заграти "барабанную дробь", потім має з'явитись напис "Приготуйтесь, зара ваша флешка здохне", так? ;)SergLutsk, якщо нічого важливого на ній немає і гарантії теж, то викинь і не марнуй час

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я би рекомендував попробувати підключити флешку під іншою ОС (лінукс, мак) - так декілька разів виручало

наприклад мак, якщо флешка вже не зовсім мертва, може розпізнати флешку і її залишиться просто форматнути

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вінда її бачить як "unknown device", як диск не бачить, в "управлении дисками" вона не відображається взагалі. Гарантіі на флеху вже немає давно. Попробував ще підключити до планшета, та ж сама картина.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене була ситуація з старою флешкою (ЩЕ НА 128 мег) , перестала розпізнаватись. Випадково поклав літом на сонці (частина корпусу флешки - під прозорим пластиком, видно мікросхему і т.п.), вона добряче там прогрілась, і почала розпізнаватись. Після охолодження - знову "мертва" :)))) 99%причина - відсутність якогось контакту, скоріше всього після удару порушився в місці пайки елементів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так варіант з духовкою ще забули запропонувати

P.S. Автор не несет ответственности за неудачные эксперименты, я лишь рассказал технологию, а уж рисковать или нет зависит от вас. Тем более видеокарты умирают не только от «плохого припоя».

3677ec5d8c5d3191263f572a13804bac-2.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну круто, ніколи б не подумав що буду запікати в духовці флешки :) Ось він прогрес

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шанс, що вона вийшла з ладу з-за холодної пайки (непропая) один на мільйон :)

впихни її краще в мікрохвильовку :) Швидше заспокоїшся ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 6 місяців потому...

на flashboot.ru

Сайт класний, з його допомогою відновив кілька мертвих флешок, але треба щоб вінда хоч якось на них реагувала при підключенні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Була схожа проблема тиждень рив інтернет і експериментував.В результати вдалось форматнути і вона далі вже кілька місяців працює.Але є одне але.Серед купи утиліт які я скачав не можу пригадати яка допомогла.Чи я її форматнув через якійсь сайт.Чесно вже не памьятаю.Але головне,що всі також казали-викинь.Поки всі варіанти не вичерпались і є час-пробуй відновити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо комп взагалі не бачить то тра перепаювати контролери, причина - не правильно підключене USB гніздо, змінена полярність, зазвичай на морді ящика, на трубі є пару відеоприкладів перепайки тонким паяльником

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Є флешка PQI i812 8Gb В один прекрасний момент перестала розпізнаватись компом. Перебравши з п"ять утиліт (Flash Drive Information Extractor 7.5, ChipEasy v1.5.6.6, USBDeview, CheckUDisk 5.4, FlashGenius 3.9) так жодна і не змогла визначити тип контролера, лише все що вибив з них це VID 3538 PID 0901.

Але в базі iFlash на flashboot.ru також нічого не знайшов, тому так і не зміг вибрати програму для відновлення відповідно до типу контролера. Перепробував наугад штук 5 які попали в око, жодна нічим не допомогла. Може хтось підкаже що ще можна спробувати, якусь конкретну утиліту ? Чи це вже все і запити холодною водою ? :(

для вирішення питання викладіть що бачить диспетчер задач, розберіть флешку і гляньте який контроллер,

після того як будете знати модель контроллера то софт знайдеться 100%

глянувVID PID ось результат:

PnP Device ID: VID = 3538 PID = 0901

Chip Vendor: Alcor

Chip Part-Number: AU6983~AU6989

софт:

http://flashboot.ru/files/file/12/

надіюсь що робити далі знаєте

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, пробував я і цю утиліту, але і вона не допомогла, флешку так і не відновила, кирдик остаточний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шанс, що вона вийшла з ладу з-за холодної пайки (непропая) один на мільйон :)

впихни її краще в мікрохвильовку :) Швидше заспокоїшся ;)

я так колись з мишкою зробив... емоцій зато було багато ))) :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...