Перейти до змісту

Роутер TL-WR741N (КиЇвстар) ріже wi-fi. Підкажіть поможіть =)

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт! Є така проблемка ріжеться інтернет по wi-fi.

Орієнтовно місяць назад все було внормі, інет від Київстар тариф 30Мб з послугою подвійна швидкість - 60Мб відповідно. Одного дня на ноутбуці помітив що торент качає лише 3.6мб максимум, хоча раніше постійно до 6 доходило. Зателефонував 460, по їхнім порадам нічого не змінмилось сказали трабл в роутері, тре перепрошивать або в сервіс, прошити на їхню рідку КС прошивку що на сайті не зміг бо вона вже під v4 роутеру. Прошив на ТПлінковську якусь рідну... картина та ж.. Заніс в сервіс, там все пояснив розказав.. Чекав 3 тижні... Здійснили заміну (якщо їм вірити =) ) Прислали новий роутер інший... Той же TL-WR741ND і також версії v2. Сказали ще що це навряд проблема в роутері.

Прийшов доми, підключив... та ж лажа.. :0157: В інеті ніц не нашов ніякої інфи... Пишуть шо може різати коли 2 і більше компи підключено і тд і тп..інші фактори... Але у мене нічого не мінялось... 1Основний ПК від роутеру через шнур..+ ще 1 ноут по wi-fi, Ікноли додається смартфон..

Пробував граувся з різними налаштуваннями на роутері... нічого не дало..

На основному пк є всі 60МБ... через шнур без Роутеру - є 60МБ... ріжеться лише wi-fi...

Сгнал чудовий, ноут по wi-fi за метр від роутеру... ніяких мікроволновок)

Сервіс каже шо не в роутері, на 460 - кажуть шо в роутері або десь у вас в компі... Вже не знаю шо робить і думать) Підкажіть знаючі люди будьласка! :_02:

Зараз на роутері

Версия прошивки: 3.12.15 Build 120208 Rel.40415n

Версия оборудования: WR741N v1/v2 00000000

Беспроводной режим Канал: Автоматически (Настоящий канал 4) Режим: 11bgn смешанный Ширина канала: 40MHz

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Який стандарт wifi на ноуті? wiki каже: Максимальна швидкість передачі даних на фізичному рівні в бездротовій мережі стандарту 802.11n становить 600 Мбіт/с, на практиці це означає швидкість в 150—200 Мбіт/с. У попередній версії стандарту (802.11g) максимальна технічна швидкість дорівнювала 54 Мбіт/с, а реальна — приблизно 20 Мбіт/с

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Який стандарт wifi на ноуті? wiki каже: Максимальна швидкість передачі даних на фізичному рівні в бездротовій мережі стандарту 802.11n становить 600 Мбіт/с, на практиці це означає швидкість в 150—200 Мбіт/с. У попередній версії стандарту (802.11g) максимальна технічна швидкість дорівнювала 54 Мбіт/с, а реальна — приблизно 20 Мбіт/с

Ноут HP4530s там wi-fi - b/g/n

Да і було ж до пори до часу все внормі валив 6-7мб в торенті спокійно... по вай файю при ввімкненому стаціонарному компі і коли на ньому по нету шарились...

Змінилось буквально місяць назад...

Я ще думаю по то зв"язано з кількістю людей що підключені до обладнання на даху..

Коли приєдную кабель напряму в комп... пише "Сеть 7" колись було сеть 4...сеть 5...сеть 6.. але ж я не січу тих усіх деталей... а від проблеми всі відхрешуються...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

iperf ом перевір швидкість між ПК і ноутом. Відразу буде видно чи в провайдера проблема чи в тебе локально.

Бувають трабли з швидкістю коли використовуєш шифрування. Можливо раніше вафля на рутері не паролилась.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напряму до ноута через шнур 60 мбит?

ІМХО, дешевий роутер, тому і ріже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напряму до ноута через шнур 60 мбит?

ІМХО, дешевий роутер, тому і ріже.

Одного дня на ноутбуці помітив що торент качає лише 3.6мб максимум, хоча раніше постійно до 6 доходило.

В задачі сказано що раніше все було гуд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

iperf ом перевір швидкість між ПК і ноутом. Відразу буде видно чи в провайдера проблема чи в тебе локально. Бувають трабли з швидкістю коли використовуєш шифрування. Можливо раніше вафля на рутері не паролилась.

еммм сорі =) розжуйте для чайника як шо зробить ) скачати скачав...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайшов в інеті.

Ура! Проблема решена. Так как наверняка с такой проблемой столкнуться все, у кого скоростной инет и модем TP-Link TD-W8920G, или подобные, то, думаю,не лишним будет подсказать решение проблемы.

Лично для меня оно оказалось неожиданным, не знаю как это связано со скоростью от WAN к Wi-Fi, но тем не менее...

Дело оказалось в DHCP Server. Точнее, в его динамической раздаче адресов. Стоило отключить эту функцию и скорость по Wi-Fi у меня даже превысила Ethernet...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайшов в інеті.

Ура! Проблема решена. Так как наверняка с такой проблемой столкнуться все, у кого скоростной инет и модем TP-Link TD-W8920G, или подобные, то, думаю,не лишним будет подсказать решение проблемы.

Лично для меня оно оказалось неожиданным, не знаю как это связано со скоростью от WAN к Wi-Fi, но тем не менее...

Дело оказалось в DHCP Server. Точнее, в его динамической раздаче адресов. Стоило отключить эту функцию и скорость по Wi-Fi у меня даже превысила Ethernet...

Відключав DHCP - картина та ж (((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може він своє відроздавав)

була колись така проблема яка вирішилась заміною роутера, тому варто спробувати інший роутер і глянути що буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може він своє відроздавав)

була колись така проблема яка вирішилась заміною роутера, тому варто спробувати інший роутер і глянути що буде.

Ну в такому випадку шукаю форумчан які можуть з цим допомогти.... Хоча здається мені що всетаки є якась інша перемінна у цій задачці =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оберіть шостий канал wi-fi канал.

Не використовуйте Auto.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

iperf ом перевір швидкість між ПК і ноутом. Відразу буде видно чи в провайдера проблема чи в тебе локально. Бувають трабли з швидкістю коли використовуєш шифрування. Можливо раніше вафля на рутері не паролилась.

Для початку треба вияснити, пароль раніше був (коли все було гуд) на вайфай?

Якщо не було то питання вирішено. Якщо нічого не помінялося спробуй відключити ДХЦП як написано зверху.

Це не помогло пробуй Jperf він для "чайників" легший.

Запускаєш на ноуті прогу як сервер на компі як клієнт.

http://beta.delta-z.com/iperf-utilita-dlya-testirovaniya-propusknoj-sposobnosti-seti/

http://microsin.ru/content/view/185/43/

http://www.kakprosto.ru/kak-27429-kak-proverit-skorost-v-lokalnoy-seti

тут описано як користуватись iperf, якщо скачаеш Jperf то нічого вручну не треба вписувати.

Питання про шифрування не закрито.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оберіть шостий канал wi-fi канал.

Не використовуйте Auto.

Зробив... майже без змін ... ніби чуть ліпше але воно і раніше коливалось

2605647799.png

Для початку треба вияснити, пароль раніше був (коли все було гуд) на вайфай?

Якщо не було то питання вирішено. Якщо нічого не помінялося спробуй відключити ДХЦП як написано зверху.

Це не помогло пробуй Jperf він для "чайників" легший.

Запускаєш на ноуті прогу як сервер на компі як клієнт.

http://beta.delta-z....osobnosti-seti/

http://microsin.ru/c...nt/view/185/43/

http://www.kakprosto...v-lokalnoy-seti

тут описано як користуватись iperf, якщо скачаеш Jperf то нічого вручну не треба вписувати.

Питання про шифрування не закрито.

Пароль був раніше і є зараз... Спробував відключити захист ... те ж саме..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шифрування повинно бути WPA2-PSK AES

Якщо ноут бачить поблизу 7 і більше мереж то ваш показник швидкості по wi-fi і так досить високий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шифрування повинно бути WPA2-PSK AES

Якщо ноут бачить поблизу 7 і більше мереж то ваш показник швидкості по wi-fi і так досить високий.

Тобто це норма? По мірі збільшення к-сті абонентів з часом ріжеться показник швидкості по wi-fi?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://zyxel.ru/kb/2082 познавательная страничка, як вибирати канал на вафлі. Пограйся можливо щось зміниться.

При зашумленості каналу можливі втрати пакетів, раніше, наприклад у сусіда не було вайфаю а зараз появивися (на тому ж каналі що і у тебе), тому така картина.

http://www.answers-base.ru/whatdo/chto-delat-esli-upala-skorost-po-wi-fi.html ще інфо по темі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто це норма? По мірі збільшення к-сті абонентів з часом ріжеться показник швидкості по wi-fi?

Ефір не гумовий.

http://habrahabr.ru/post/149447/ вже приводив як приклад цю статтю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ефір не гумовий.

Мдаааа..... пічаль біда.... і нічого не вдієш..... ну тепер хоть знаю в чому "соль" ... Дякую за інфу...

Вплинути на це я не в силі ніяк? тобто заміна роутера.... чи скажем заміна провайдера на той же Аербіт чи ДТ не поліпшить ситуацію? чи є шанс?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ефір не гумовий.

Мдаааа..... пічаль біда.... і нічого не вдієш..... ну тепер хоть знаю в чому "соль" ... Дякую за інфу...

Вплинути на це я не в силі ніяк? тобто заміна роутера.... чи скажем заміна провайдера на той же Аербіт чи ДТ не поліпшить ситуацію? чи є шанс?

Я б змінив рутер для проби.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо прийшов кабель і напряму є 60 мегабіт то для чого змінювати провайдера?

Аналогічний роутер (можливо старша ревізія) прокачує через wi-fi 80 мегабіт торрентів.

Вдіяти з засміченістю єфіру 2.4 нічого не можна.

Можна екранувати стіни спеціальними шпалерами, але сумнівно, що ви будете це робити.

Можна встановити в ноутбук wi-fi картку з підтримкою діапазону 5Ghz (A) та прикупити відповідний роутер.

Враховуючи специфіку ноутбуків HP, можливі проблеми сумісності з багатьма адаптерами.

Наприклад на 840N.

Він вже 300 мегабітним рахується.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо прийшов кабель і напряму є 60 мегабіт то для чого змінювати провайдера?

Аналогічний роутер (можливо старша ревізія) прокачує через wi-fi 80 мегабіт торрентів.

Вдіяти з засміченістю єфіру 2.4 нічого не можна.

Можна екранувати стіни спеціальними шпалерами, але сумнівно, що ви будете це робити.

Можна встановити в ноутбук wi-fi картку з підтримкою діапазону 5Ghz (A) та прикупити відповідний роутер.

Враховуючи специфіку ноутбуків HP, можливі проблеми сумісності з багатьма адаптерами.

Наприклад на 840N.

Він вже 300 мегабітним рахується.

Ну тоді тепер звертаюсь до форумчан хто може надати для проби і спортивного інтересу роутер 840N? Щоби спробувать буде різниця чи ні.... чи взагалі будь-який інший роутер ...цікаво просто...

але ж якшо ефір так званий засмічений то яким чином це вплине.... чи справа може бути не лише в цьому і тоді буде різниця при зміні провайдера...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не полінуйтесь і прочитайте статтю з повідомлення вище.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що ж друзі всім дякую за інфо! тепер шукаю добру людину з роутером TP LINK 841ND шоб позичити на пів годинки для проби... Пиво\сік\шоколад гарантую =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...