Перейти до змісту

Хочу організувати похід

Kompolom

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Місце - Карпати! Ходив цього року в похід, сподобалося, та без друзів якось не то! Хочу організувати свій чотирьохденний чи пятиденний похід, на чоловік так 6.

Правила знаю. Не можу обрати маршрут... Можливо хто ходив чи знає як, де краще)

Опубліковано

Ну мабуть для початку варто озвучити дату. До середини травня у полонинські (1500+ м) початківцям точно не варто (сніг під ногами+нестабільна погода).

Опубліковано

Ходив декілька раз(5) по літніх Карпатах. По зимових не хочеться) тому збираюсь організовувати літній похід, так як безпечніше і т.д. В принципі все знаю, але от з маршрутом складнощі, напевно не зможу гарно продумати маршрут, та й поки не знаю що вибрати...

Опубліковано

О, в серпні це правильно - погода сухіша ніж в червні-липні, ягоди, гриби...

Щодо вибору маршруту то в серпні доступні всі можливі. Особисто я свій перший похід в Карпатах пройшов по Чорногірському хребту - видовищно (найвищий хребет Українських Карпат), відносно легко (основний набір висоти в перший-другий день, решта днів - перепад висоти є незначним), транспортно доступно (автобусне, залізничне сполучення з точками входу-виходу), людно (заблукати важко, маршрут маркований, а то і підкажуть колеги, яких на хребті влітку вдосталь), по часу вам теж підійде - реально від с.Ясіня або с.Кваси до с.Дземброня 4 дня не спішного ходу, або 5 днів розслабухи).

Звичайно можна розглядати і Свидовецький хребет, і Боржаву, і Горгани (хоча для тих хто підуть вперше, ригачка ще та)

Щодо організації, досвіду для організації походів із друзями (які зрозуміють якщо заблукаєте на пару км :)) за наявності початкових знань і здорового глузду вдосталь - влітку в Карпатах основна небезпека це грози і поганий настрій :)

З маршрутом допоможемо...

Опубліковано

Можете еще походить по карпатским водопадам. А, вообще, нечего и добавить. Если вы сумеете собрать группу психологически совместимых людей с общими интересами, то в августе в Карпатах, куда б вы не пошли, будет и красиво, и интересно и, вполне, безопасно.

Опубліковано

якшо похід не співпаде в часі з можливою поїздкою на море та фестивалем ЗАХІД, то обов'язково приєднаюся!

Опубліковано

якшо похід не співпаде в часі з можливою поїздкою на море та фестивалем ЗАХІД, то обов'язково приєднаюся!

:)

По Чорногірському хребту думаю найкращий варіант) тим більше там не був!( Всі люди перевірені і фізично та морально підготовлені) Без цього ж ніяк!

Ще хотілосяб якось продумати маршрут через оз. Синевир

По Чорногірському хребту думаю найкращий варіант) тим більше там не був!( Всі люди перевірені і фізично та морально підготовлені) Без цього ж ніяк!

Ще хотілосяб якось продумати маршрут через оз. Синевир

Опубліковано

Через Синевир вже фізично буде важче, там гори більш дикі, менш ходжені. Стежки через ліси жерепу менш прорубані (г.Попадя - :0148: ). Там потрібно добре орієнтуватися, знати де можна взяти воду і місця стоянок. Коротше складніше...

На рахунок Чорногори то можу приблизно розписати вам Ваш похід по днях-годинах :)

Опубліковано

Через Синевир вже фізично буде важче, там гори більш дикі, менш ходжені. Стежки через ліси жерепу менш прорубані (г.Попадя - :0148: ). Там потрібно добре орієнтуватися, знати де можна взяти воду і місця стоянок. Коротше складніше...

На рахунок Чорногори то можу приблизно розписати вам Ваш похід по днях-годинах :)

Бачу також що синевир не подужаєм....

А якщо можна то розпишіть!) Буду дуже вдячний!)

Опубліковано

Колись описував маршрут:

"Маршрут Чорногорським хребтом ‒ один із найпопулярніших маршрутів українськими Карпатами. Туристам відкриваються мальовничі краєвиди з найвищих вершин України.

Добирання: з Івано-Франківська потрібно доїхати до Ворохти, а там пересісти на автобус до Верховини і вийти в селі Ільці (на повороті у село Буркут). Там чекати автобус до села Шибене, яке на багатьох картах позначене як село Зелене. Можна також наймати «таксі».

У селі Шибене знаходиться прикордонний КПП, тому ОБОВʼЯЗКОВО при собі необхідно мати паспорт. Дозволів ніяких оформляти не потрібно.

Звідти і починається мандрівка найвищим хребтом України.

У перший день ‒ підйом до озера Марічейка, яке розташоване на висоті 1510 метрів над рівнем моря. Там є дрова і джерело з холодною кришталево чистою водою.

Маршрут проходить ґрунтовою дорогою через полонину Веснарка, де у вівчарів можна придбати натуральні сир, бринзу, вурду, молоко.

Відстань від КПП до Марічейки ‒ 8 кілометрів. Час, необхідний для підйому, ‒ приблизно 4 години.

На другий день потрібно пройти 15-16 кілометрів до озера Несамовите. Якщо буде негода, або ж недостатньо високий темп, можна зекономити 3 кілометри і зупинитися на ночівлю біля озера Бребенескул. Там є джерела з питною водою, але немає дров, тому потрібно мати з собою примус.

Шлях до нього пролягає через гору Піп Іван або, як її ще називають, Чорногору, висота якої 2028 метрів. У ясну погоду з Чорногори видно Говерлу, до якої по прямій ‒ 15 кілометрів.

Окрім того, можна піднятися на 2 двотисячники ‒ гору Бребенескул (2035 метрів) та гору Гутин Томнатек (2016 метрів). Є можливість також трохи відхилитися від маршруту і повернути на гору Шпиці ‒ одну з найцікавіших у Карпатах. Її східні схили оперезані скельними виступами заввишки 20-50 метрів, які справді нагадують шпиці. Якщо захочете підніматися на ці двотисячники і сходити на Шпиці, то ночівлю краще робити на о. Бребенескул і третім днем відвідати ці "достопрімєчатєльності" і заночувати на Несамовитому. а далі по маршруту.

На третій день вирушаємо до Говерли (2061 метр). Дорогою до найвищої вершини України потрібно подолати гори Данціж (1855 метрів), Пожижевська (1822 метри) та Брескул (1911 метрів).

Із Говерли спускаємося в бік Петроса і рухаємося до його підніжжя. Там можна і заночувати. Поблизу є і дрова, і вода. Цей відрізок складає 12 кілометрів.

Варто зауважити, що на перевалі між Говерлою та Петросом є КПП, де беруть гроші за перебування в межах охоронної зони Карпатського заповідника. Тут треба бути уважним: перевірити документи в охоронця і вимагати квитанцію про оплату. У разі відсутності чи одного, чи іншого ‒ не платити.

У четвертий, завершальний день, потрібно пройти 16 кілометрів. Спочатку штурмуємо крутий підйом на гору Петрос (2020 метрів), з якої в хорошу погоду видно весь пройдений маршрут ‒ від Попа Івана до Петроса.

Потім спускаємося в бік села Кваси ‒ довгий пологий нудний спуск (дуже втомлює). Там і закінчується маршрут."

ще раз нагадаю що на хребті немає дров тому потрібен примус.

ще може пригодитися карти Карпат для гармін http://www.navigatio...topo-maps.html

тематичний форум, Чорногорський хребет там розписаний вздовж і поперек.

http://travel.org.ua...17d87395e04c8f6

і ще в середині серпня температура на хребті може бути градусів 5-8

• 2 тижня потому...
Опубліковано

По зимових не хочеться)

Дарма, ой дарма!.. В мене на рахунку 5 зимових походів за останні два роки, та і вперше познайомився з Карпатами саме взимку. Ніколи Карпати не бувають такими гарними, а повітря таким кришталево-чистим, як зимою. Якщо добре подумати про спорядження, йти з досвідченою і надійною групою, до того ж не самими складними і небезпечними маршрутами, то не такі страшні зимові Карпати, як здаються :)

Опубліковано

Цікавий маршрут. Також хотів би прийняти участь, якщо по часу підійде.

На мою думку, краще планувати 4 дні на похід, тому що потрібно ще мінімум два дні на доїзд до маршруту і повернення.

Чим плануєте добиратись до Франківська і назад до Луцька?

Плануємо електричкою чи поїздом...

Перше дешевше)але по ситуації!

Опубліковано

Ех поміняли розклад на мій улюблений раховоз (той що Франківськ-Рахів, львівські "раховозом" називають Львів-Рахів) :(. Раніше Ковель-Чернівці - 2 години на вокзалі у Франику - 3 години дизельком і мегасвітанок в горах (ну тобто з самого ранку уже на маршруті). Зараз Чернівецький приїзджає так, що раховоз вже півгодини як пішов. І заважали їм вони? :(

Лишається кілька варіантів -

1. рейковий автобус - цілий день у Львові, ну або просто автобус потім потяг Львів-Рахів (мінус в тому що в Рахові він дуже пізно)

2. Потяг Ковель-Чернівці потім з Франківська автобус - з наплечниками те ще задоволення

3. самий оптимальний потяг Ковель-Чернівці до Коломиї, там 2 години на вокзалі і дизель Коломия - Рахів, або якщо цікавить ЧХ із Дземброні-Шибене то автобусом до Верховини, звідти на Шибене.

Це якщо знову щось не поміняють/відмінять паршивці...

Опубліковано

Ех поміняли розклад на мій улюблений раховоз (той що Франківськ-Рахів, львівські "раховозом" називають Львів-Рахів) :(. Раніше Ковель-Чернівці - 2 години на вокзалі у Франику - 3 години дизельком і мегасвітанок в горах (ну тобто з самого ранку уже на маршруті). Зараз Чернівецький приїзджає так, що раховоз вже півгодини як пішов. І заважали їм вони? :(

Лишається кілька варіантів -

1. рейковий автобус - цілий день у Львові, ну або просто автобус потім потяг Львів-Рахів (мінус в тому що в Рахові він дуже пізно)

2. Потяг Ковель-Чернівці потім з Франківська автобус - з наплечниками те ще задоволення

3. самий оптимальний потяг Ковель-Чернівці до Коломиї, там 2 години на вокзалі і дизель Коломия - Рахів, або якщо цікавить ЧХ із Дземброні-Шибене то автобусом до Верховини, звідти на Шибене.

Це якщо знову щось не поміняють/відмінять паршивці...

Дякую за поради) прийму до уваги)

Опубліковано

Досить зручно громадським транспортом добиратись ще до Осмолоди. Спочатку чернівецьким в Франик, звідти в Калуш дизелем (десь 40 хв чекати), а з Калуша через годину маршрутка на Осмолоду. І назад так само (з Осмолоди маршрутка двічі на день -- в 10:20, що зручно, якщо ночувати на Плісці, і біля 18 години (тут є небезпека не встигнути на маршрутку з Калуша на Франик). А з Осмолоди є кілька цікавих і гарних маршрутів -- на Грофу, на Кінь Грофецький, можна до Синевиру йти і т.д.

Опубліковано

Якщо вибирати Чорногору - то йшов би у зворотньому напрямку: старт в с.Кваси, через Рогнеску на Петрос затяжний підйом, далі на Говерлу й до Попа Івана, і спуск до цивілізації. Ходив так в 2007-му році, зі стартом в Квасах і фінішем в Дземброні (пройшов тоді весь маршрут з однією ночівлею).

Плюси саме такого проходження - 1) дуже легко стати на маршрут, практично відразу з поїзда (раховоза); 2) якщо йти з перемички від Говерли на Петрос, там дуже стрімкий підйом.

За хорошої погоди, Чорногора - дуже хороший варіант, гори - без лісу, тому й маса краєвидів.

Але в негоду - найвищий масив Українських Карпат може бути смертельно небезпечним, адже і влітку може раптово зіпсуватись погода й на короткий час випасти сніг, може застати гроза. Можливо, на перший раз варто сходити в лісисті гори - наприклад, через Синевір. Але в тому районі маркування гірше. Зате на Синевир можна стартувати з Торунського перевалу, і прогулятись хребтиком майже без набору висоти )) варіант - Торунський перевал - Високий Верх - Славське можна розтягнути на декілька днів. Але в Горганах дуже бажано мати GPS з генштабівськими картами.

Загалом, є хороший тематичний ресурс: http://www.karpaty.com.ua/?chapter=forum&forum=7

Там же є розділи по транспорту, добиранню.

Якщо цікавлять звіти про спортивні (категорійні) походи - були на сайті турклубу "Глобус" КПІ

Опубліковано

Зручно добиратись автобусом Луцьк-Іршава. Йде повз Горгани, Боржаву... Позаторік двічі весною ходив в Карпати сам. Боржава - квітень, Горгани - Травень. Закидувався і вертався вищезгаданим автобусом.

Опубліковано

Ходив так в 2007-му році, зі стартом в Квасах і фінішем в Дземброні (пройшов тоді весь маршрут з однією ночівлею).

"Я в шокові", ви або спортсмен-легкоход і ночівля була в колибі, або лукавите трошки, або я навіть не знаю шо подумати. З Квасів до Петроса майже 20км, потім ще приблизно 35 хребтом до Дземброні. Навіть влітку при супер погоді ригалово ще те. :101010:

Опубліковано

Ходив так в 2007-му році, зі стартом в Квасах і фінішем в Дземброні (пройшов тоді весь маршрут з однією ночівлею).

"Я в шокові", ви або спортсмен-легкоход і ночівля була в колибі, або лукавите трошки, або я навіть не знаю шо подумати. З Квасів до Петроса майже 20км, потім ще приблизно 35 хребтом до Дземброні. Навіть влітку при супер погоді ригалово ще те. :101010:

це було давненько, коли влітку в гори ходив тільки сам. http://rrid.narod.ru/Body/chornogora-2007.html

• 5 тижнів потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...