Перейти до змісту

Підземелля Луцька: ваш досвід


kotykS

Рекомендовані повідомлення

Луцькі підземелля – вкрай цікаві і загадкові. Вони мало досліджені, про них існує безліч переказів і легенд. Говорячи про «підземелля Луцька», зазвичай мають на увазі підвали під кафедральним костелом Петра і Павла. Проте в Луцьку підземель набагато більше. Мало не під кожною історичною спорудою були підвали, які заглиблювалися в землю не на один поверх. Це відомо.

Я знаю, що на форумі, зокрема в гілці про фотоісторію, тусується немало старожилів, або їхніх дітей, які в принципі можуть знати про наївно відкриті і доступні підземелля Луцька в 40-60 роках. І моя бабуся розказувала, як мій дід лазив по ходах замку в п'ятдесятих.

Ось що я пропоную. Якщо вам десь траплялися ці історії, або ви особисто чи зі слів родичів можете щось розповісти - пропоную це все записувати тут, щоб воно не губилося клаптиками в нетрях інтернету! Це ж наше місто! Буде класно, якщо історики майбутнього розкопають цей форум і знайдуть наші записи :)

Для затравки пропоную те, що зібрав я - Підземний Луцьк: забутий світ історії.

А що ви знаєте про підземелля Луцька?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поряд з "тюлькіним флотом" є старезне кладовище на узвищенні серед заболоченого лугу. Пару сотень років тому там був монастир. Напевне саме звідсіля походить назва села Черчиці (Черничі). ось тут про Черчиці детальніше http://volyntimes.com.ua/news/635

Потім , там тривалий час була церква до середини 80-х.

Так от, місцеві мешканці розповідали , що під церквою залишки фундаменту монастиря. І ніби-то там є підземний хід, який веде до річки Стир.

Важко сказати, наскільки ця інформація достовірна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...