Перейти до змісту

Підземелля Луцька: ваш досвід

kotykS

Рекомендовані повідомлення

Луцькі підземелля – вкрай цікаві і загадкові. Вони мало досліджені, про них існує безліч переказів і легенд. Говорячи про «підземелля Луцька», зазвичай мають на увазі підвали під кафедральним костелом Петра і Павла. Проте в Луцьку підземель набагато більше. Мало не під кожною історичною спорудою були підвали, які заглиблювалися в землю не на один поверх. Це відомо.

Я знаю, що на форумі, зокрема в гілці про фотоісторію, тусується немало старожилів, або їхніх дітей, які в принципі можуть знати про наївно відкриті і доступні підземелля Луцька в 40-60 роках. І моя бабуся розказувала, як мій дід лазив по ходах замку в п'ятдесятих.

Ось що я пропоную. Якщо вам десь траплялися ці історії, або ви особисто чи зі слів родичів можете щось розповісти - пропоную це все записувати тут, щоб воно не губилося клаптиками в нетрях інтернету! Це ж наше місто! Буде класно, якщо історики майбутнього розкопають цей форум і знайдуть наші записи :)

Для затравки пропоную те, що зібрав я - Підземний Луцьк: забутий світ історії.

А що ви знаєте про підземелля Луцька?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поряд з "тюлькіним флотом" є старезне кладовище на узвищенні серед заболоченого лугу. Пару сотень років тому там був монастир. Напевне саме звідсіля походить назва села Черчиці (Черничі). ось тут про Черчиці детальніше http://volyntimes.com.ua/news/635

Потім , там тривалий час була церква до середини 80-х.

Так от, місцеві мешканці розповідали , що під церквою залишки фундаменту монастиря. І ніби-то там є підземний хід, який веде до річки Стир.

Важко сказати, наскільки ця інформація достовірна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

копати треба!)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...