Перейти до змісту

Допоможіть у виборі ОС

Portegue

Рекомендовані повідомлення

Досить нестандартна ситуація. Маємо в наявності декілька офісних ПК не першої свіжості, (Celeron D 1,6 - 3,0 / 1-1,5 DDR2).

Порадьте, будьласка, ОС, яка використовує найменьше ресурсів CP та RAM. Задача ПК заключається в роботі з великою кількістю вкладок (10-15), все інше - не потрібно.

Варіанти:

1. Win XP Game Edition - буду пробувати сьогодні
  2. Хакінтош 10.2/3/4.x версії - кажуть, просто літає навіть на древніх 3-х пеньках.
  3. Щось на базі Лінукс - щось максимально просте, просто щоб працювати в браузері. Правда, не знаю який саме дистрибутів найменш ресурсоємний.

Одним словом, буду радий будь-яким порадам, дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

XP Game edition - +1, сам пробував - літає.З плюсів - 210 Мб дистрибутив, літає з авастом останньої версії, ставиться за 15 хв) З мінусів - Тільки немає підтримки ВайФай (лан працює норм)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юзерам удобней ХР-юша... ИМХО... Да и зачем извращаться со всякими Гамер-эдишн, когда на такой машине и нормальная ХР будет стабильно работать.. .Вопрос только в лицензии...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

XP Game edition - +1, сам пробував - літає. Тільки немає підтримки ВайФай (лан працює норм)

В мому випадку лише LAN. Така підійде, чи порадиш якусь конкретну?

Юзерам удобней ХР-юша... ИМХО... Да и зачем извращаться со всякими Гамер-эдишн, когда на такой машине и нормальная ХР будет стабильно работать.. .Вопрос только в лицензии...

Працювати буде вдома (до ліцензії немає діла), працювати за ПК буду сам, ніяких незручностей відчувати не буду (робота тільки в браузері).

ХП вже стоїть, чиста СП3. Нарікань немає, але знаю, що може працювати і швидше, адже інші функції просто не використовуються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я цю зборку й використовував, поки не перейшов на 7) Рекомендую)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я цю й використовував, поки не перейшов на 7) Рекомендую)

В самого стояла з 2008 по 2009, знайомий з нею. Дякую за пораду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попробуйте Linux Mint http://blog.linuxmint.com/?p=2263 для ваших цілей в самий раз...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попробуйте Linux Mint http://blog.linuxmint.com/?p=2263 для ваших цілей в самий раз...

Як варіант, дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Kubuntu 12.10

Як на мене то вона буде заважка для даних пк... як не як KDE досить вимогливе і вимагає наявності досить продуктивних комплектуючих і хорошої відеокарти... Імхо

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рано чи пізно в ТС виникне постеба в використанні програм чи ігор для вінди (що гєморно в лінуксі навіть через емулятор) - ІМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні, в ТС такого питання не виникне. Це робочі ПК, і на них взагані нічого крім блокнота та браузера (дуже бажано щоб Гугл Хром) запускатись не буде. Ні звука, ні відео, ні т.п. Тому і готовий на екстримально "легкі" білди різних платформ ОС :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо тільки інтернет, то можна і лінукс, плюс в тому що можна обійтись без антивіруса, яку версію, то вже більше діло смаку я б рекомендував Ubuntu.

Якщо вінду, то ІМХО саме краще звичайну чисту корпоративку а потім самому повідключати непотрібні служби, аніж ставити кимось порізану збірку а потім розбиратись з глюками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чого ніхто Zver-а не згадав?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як Ви можете рівняти Звіра та Гейм едішн? (маю на увазі ресурсоємність?)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене то вона буде заважка для даних пк... як не як KDE досить вимогливе і вимагає наявності досить продуктивних комплектуючих і хорошої відеокарти... Імхо

ТС дані відяхи не вказував)) можливо і заважка.

у мене на ноуті Р4 2,6, ОЗУ 512 ДДР-333, відео Нвідіа 5200 64мб - таки б памяті не помішало до 1 гіга. а так працює собі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, але трішки не те. Це повноцінна Windows XP, а мені треба мінімум функціоналу і ресурсоємності )

ТС дані відяхи не вказував)) можливо і заважка.

у мене на ноуті Р4 2,6, ОЗУ 512 ДДР-333, відео Нвідіа 5200 64мб - таки б памяті не помішало до 1 гіга. а так працює собі

Відео якесь інтегроване, назву точну не скажу :)..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

если только интернет,то я б попробовал chrome os

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо на базі Linux - то Lubuntu (http://lubuntu.net/, середовище LXDE жре меньше ресурсів ніж Gnome 2 і KDE 4) або Xubuntu (http://xubuntu.org, середовище XFCE теж легше за Gnome і KDE 4)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж думав над цим... Не вкурсі, як в неї з "прожерливістю" ЦП і оперативки? Хоча, вона оптимізована під роботу з браузером, а це великий +.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж думав над цим... Не вкурсі, як в неї з "прожерливістю" ЦП і оперативки? Хоча, вона оптимізована під роботу з браузером, а це великий +.

А я думаю, що не обійдеться без проблем з драйверами, дивлячись на список підтримуваного обладнання

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

XP Game edition - +1, сам пробував - літає. Тільки немає підтримки ВайФай (лан працює норм)

В мому випадку лише LAN. Така підійде, чи порадиш якусь конкретну?

Працювати буде вдома (до ліцензії немає діла), працювати за ПК буду сам, ніяких незручностей відчувати не буду (робота тільки в браузері).

ХП вже стоїть, чиста СП3. Нарікань немає, але знаю, що може працювати і швидше, адже інші функції просто не використовуються.

Піде)) Ти ж тільки браузером користуватимешся
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що тут думати? Win XP SP3 форева, і ніяких самопал збірок.

А щоб браузер літав, ставте стару Мозіла (саме Мозілла! Не фарфокс!) або Seamonkey (та сама мозілла, але новіша)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що тут думати? Win XP SP3 форева, і ніяких самопал збірок.

А щоб браузер літав, ставте стару Мозіла (саме Мозілла! Не фарфокс!) або Seamonkey (та сама мозілла, але новіша)

XP форева, то є да) Але на рахунок старої мозілли не впевнений, будуть проблеми з плагінами. На хрюсі відмінно літає хром з безкоштовним адблокером з гугл маркету (не відволікає жодна нав'язлива реклама)

З.і. Офтоп та анекдот в тему: запускаю браузер. колонки в половину, але в 23:00 думаю це вже гучно. ЗВУК РЕКЛАМИ! БІЙКА! ГРОХОТ! ВИБУХИ! ЛІТАКИ! Ага, здогадайся де саме, якщо відкрито 30 вкладок)))))) Гра нанивається "Піймай мене") А адблокер цю хрєнь блокує)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хакінтош 10.2/3/4.x версії - кажуть, просто літає навіть на древніх 3-х пеньках.

Якщо ТС задає такі питання то це означає, що поняття зеленого він не має про ОС взагалі (скільки якій ресурсів потрібно при роботі). Нікого не хочу образати, в першу чергу ТС, але Хакінтош версій 10.2/3/4 вплоть до 10.4.5 (включно) ні на інтел ні на АДМ не встановлючався і на "древніх 3-х пеньках" без нормальної підтримки SSE2 та SSE3 працювати нічго не буде (це так для загального розвитку).

ТС до Вашого відома на вашій конфі ПК буде нормально все працювати з відкритими 10-15-ма "вкладками", якщо ви не будете використовувати при цьому хром в наш час є багато інших браузерів в яких можна відкривати "вкладки" (надісь я правильно зрозумів про вкладки). І в загальному краще поставити чисту ХР і не гемороїтись з усім іншим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...