araris Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:05 #1 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:05 Давно виношую ідею створити тему, в якій викладати цікаві випадки з власного досвіду, пов'язані з діагностикою та ремонтом комп'ютерів. Можливо, комусь стане в нагоді.Підкреслюю, з власного досвіду, копіпаст і старі анекдоти в темі не хотілося б. Для затравки опишу пару свіжих випадків, якщо викличу інтерес форумчан, буду додавати (колеги, приєднуйтесь!). Отже, випадок перший. Дзвонять з виробництва, скаржаться, що один з комп'ютерів вже пару днів ну дуже повільно став працювати. Прийшов, розбираюся. Пам'ять чиста, напівпорожня. Пам'ять дивлюся Process Explorerом від Sysinternals. Звертаю увагу на нездорову активність Hardware Interrupts and DPCs, в режимі спокою більше 50-ти відсотків, під навантаженням понад дев'яноста. Вінчестер SATA ? Точно, воно. Тупо міняю шлейф, швидкодія повертається на "як має бути". Випадок другий. Старий системник, попередня господиня поскаржилася на неприємний звук з системного блоку. Ставлю системник на «операційний» стіл, включаю, все тихо. Запускаю установку Вінди, пішло копіювання файлів. Пересідаю до свого комп'ютера, щось там роблю, раптом у кімнаті лунає постійний звук високого тону. Розкриваю системник, шукаю джерело звуку. Знаходжу: пищалка на матері аж заходиться. Далі-простіше, радіатор процесора наглухо засмічений і розігрітий так, що руку обпікає. В БІОС налаштована тривога при температурі процесора більше 70-ти градусів. Чистка кулера, зміна термопасти - проблема усунена. І ще, ніколи, НІКОЛИ не кладіть на цукерки та шоколадки без фантика на пачку паперу в приймальному лотку лазерного принтера ! Далі буде ...
tarasmv Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:24 #2 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:24 Колись принесли комп'ютер, і кажуть що не працює дисковвод, коли я його розібрав то вийняв звідти досить довгого шурупа.А в іншому випадку похожа була проблема тільки туди дитина понапихала кучу печива.Також цікаво було коли потрібно було подивитися що з комп'ютером у приватній жіночій поліклініці на Відродження. В системному блоці пилюки було що можна було жменями вибирати, а клавіатура була майже чорна від бруду - це комп на якому працює лікар.Ще був випадок коли над лазерним принтером стояв вазон типу "рождественик" який дуже гарно цвіте, але з його квіток в лоток для паперу накапав дуже клейкий сок з квіток, щось типу меду.
la20 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:26 #3 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:26 Був в мене теж випадок з шлейфом до САТА вінчестера. Качав торент Вінт грузило 100% відповідно комп ставав в ступор навіть перезагружався. Змінив шлейф і все працює гуд.
tsuvik Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:26 #4 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:26 І ще, ніколи, НІКОЛИ не кладіть на цукерки та шоколадки без фантика на пачкупаперу в приймальному лотку лазерного принтера ! а що буде?)
n_a_p Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:43 #5 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:43 буде свіжа робота майстру і шоколадний листок
vampirich Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:48 #6 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:48 думав дійсно цікаві історії тут будуть.Але поки що все із серії "бачу щось комп дуже гріється, я заглянув - там пилюка. почистив - стало все класно"інтєрєсна то как...
kellax Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:50 #7 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 12:50 Просто треба назвати "Проблеми та методи вирішення" Сорі, втикнув що офтоп) Доведесться щось своє написати. Я краще в картинці
araris Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 13:17 Автор #8 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 13:17 думав дійсно цікаві історії тут будуть.Але поки що все із серії "бачу щось комп дуже гріється, я заглянув - там пилюка. почистив - стало все класно"інтєрєсна то как...Ці історії, можливо, допоможуть скоротити кількість тем типу "комп'ютер не включається", "вінда не вантажиться", "кнопка не натискається", тобто, комусь буде користь.Технічно складні випадки (цікаві фахівцям) я б не став тут описувати, для цього є інші форуми.
araris Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 13:22 Автор #9 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 13:22 І ще, ніколи, НІКОЛИ не кладіть на цукерки та шоколадки без фантика на пачкупаперу в приймальному лотку лазерного принтера !а що буде?)А Ви спробуйте, мва-ха-ха. Ще випадок: тітонька надкусила шоколадну цукерку і поклала на папір в приймальному лотку прінтера. Потім відправила щось на друк. Цукерка дала багато запаху і трохи диму. Принтер відправився в розбирання і чищення.
Foross Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 13:25 #10 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 13:25 можете вірити можете ні) але в моєму старому компютеру допомагав удар по корпусу)) можна з рукі або ногі, після того працює як новенький
Zheny@ Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 13:38 #11 Опубліковано 8 Лютого, 2013 в 13:38 З одного системника вийняв сухенького трупика мишки. мумію фактично
user45 Опубліковано 9 Лютого, 2013 в 10:48 #12 Опубліковано 9 Лютого, 2013 в 10:48 Виявляється:1. Однієї жирної мухи в лазернику хватає на 5-6 сторінок замість тонеру.2. Коли відкрити кришку струйніка то тарган біжить перед головкою яка виїзджає, і розвернувшись на 180 градусів, щодуху мчить назад під головку, коли вона паркується. І знову нікого не видно.3. Звичайна дискета застрягає глибоко в принтері. Вже мав 4 таких випадки на тому самому компі. Хазяйка ніяк не може пояснити цей феномен. Певно привиди.4. В DVD-ROM вміщається 7 однокопійчаних монет. Гремить як копилка. Я спочатку подумав, що це так диска розірвало.
sergejhomyak Опубліковано 21 Березня, 2013 в 10:44 #13 Опубліковано 21 Березня, 2013 в 10:44 user45 - довго реготав!!! Супер !
sanbOK Опубліковано 24 Березня, 2013 в 20:57 #14 Опубліковано 24 Березня, 2013 в 20:57 Попався мені комп1. не включався комп взагалі, тобто якщо нажати кнопку ВКЛ. кулер процесора робив півоберта і усьо(: вирішилось тим, що переключалась одна перемичка на материнці (якщо не помиляюсь "зброс" СМОS) з 2-3 контакта на 1-2 потім нажимати ВКЛ тоди знову переключалась на 2-3 і знову ВКЛ .... після цього запрацювало 2. виникла проблема з синіми екранами при встановлені вінди ..... вирішилось заміною ІДЕ шлейфа (частково) потім ще форматування active killdisk`ом (бо система бачила тільки 8 Гб з 40-ка ГБ) і після цього було все відновлено (такий гемор, і 1. і 2. мав після того як один "сісьадмін" ставив вінду і щось колупався в системнику)3. встановлення вєндов обривалось вимкненням комп'ютера в різні моменти, інколи при старті установки інколи при закінченні. Візуально все ОК нічого підозрілого температура в нормі, але коли розібрав БЖ виявилось пара вздутих конденсаторів.4. Випадок коли комп не бачив одну планку ОЗУ. Виявилось що один контакт просто відклеївся від плати ОЗУ та ще і зігнув один контакт в роз'ємі материнської плати (як? - та ХЗ, сам не розумію). Рішення: клей момент та голка (писати що куди думаю не потрібно)5. перестав на ноуті привід записувати диски при цьтому зчитувались нормально. Рішення просто почистити від пилу.
FunTom Опубліковано 27 Березня, 2013 в 10:42 #15 Опубліковано 27 Березня, 2013 в 10:42 Принесли одного разу ноутбук. Вилили на нього трохи води.Сказали що розібрали, просушили - не вмикаєтьсяРозбираю - шлейф від кнопки ВКЛ не підключений до материнки. А люди вже з ноутом попрощались )
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.