Перейти до змісту

Чи потрібна збірка творів Богачука?

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Олександр Богачук — комусь відомий, а комусь ні волинський письменник. Жив і працював у м. Луцьку, пізніше — у м. Рівному. Його перу належать, зокрема, досить відомі пісні — такі як «Тиша навкруги» у виконанні тріо Мареничів, «Троянди на пероні», «Волинь моя» (хоча щодо авторства останньої і є питання, після того, як вийшла посмертна збірка творів С.Кривенького, де автором слів і музики зазначено саме С.Кривенького. Але ці питання, як сказала дружина Богачука, Кривенький і Богачук нехай самі вирішують вже там).

Кілька років тому вийшла остання, посмертна збірка творів Олександр Богачука із назвою «А час не жде»:

8iaWw.jpg

Її тираж впродовж певного часу був весь розпроданий. З тих пір збірок більше не виходило. Тим не менше, достеменно знаю, що люди запитують цю книгу в книгарнях.

Чи варто перевидати цю збірку? Нащадки автора не хочуть робити з цього «бізнес», але за «просто так» теж ніхто не надрукує книгу. Оптимальний варіант був би домовитися з видавництвом про те, що більша частина тиражу перейде у власність видавництва, і воно отримує право на реалізацію, а менша частина — правонаступникам автора.

Якщо ж вкладати свої кошти — то невідомо, як окупиться це…

Книголюби, як Ви вважаєте, варто видавати, чи ні? Які ідеї?

Наостанок запостю кілька віршів автора.

* * *

Отак буває у житті...

Роздумуєм на самоті:

Чи той — це той?..

Чи та — це та?..

А там і осінь... зморшки...

Ми часом топчемо жита,

Шукаючи волошки.

* * *

Навіщо крик, істерики, інтриги?

Навіщо плач і злісні голоси?..

Сльоза ніколи не розтопить криги.

З тобою ми — два різні полюси:

Чи то Північний полюс, чи Південний —

Однаково і той і той студенний.

* * *

Любов — не квітка: вирвав — і нема.

А хто ж вона — не відає и сама.

Вростає в серце ніби мимохіть —

Радіє, плаче, а найбільш болить.

Та як би ти не рвав і не полов —

Не вирвати: любов таки любов...

І тільки той її збагнути встиг,

Хто виривав — і вирвати не зміг.

* * *

Чим зміряю свою любов до тебе?

Чи верховіттям зоряного неба?

Чи глибиною моря-океану?..

Чи шириною сонячного лану?

Нема на світі ще такої міри,

Щоб зміряти могла криницю віри,

І вірності — джерельної святині,

І горя у малесенькій сльозині...

Я стверджую — собою і тобою:

Любов лиш можна зміряти любов’ю.

Опубліковано

Варто однозначно!

Цього року йому виповнилося б 80. Було б чудово організувати вечір пам'яті, із залученням місцевих митців і з презентацією перевиданої книги.

Гадаю бажаючі долучитись до такої гарної справи знайдуться.

Опубліковано

Її тираж впродовж певного часу був весь розпроданий.

Тим не менше, достеменно знаю, що люди запитують цю книгу в книгарнях.

Дві ключові фрази які говорять про те що можна спробувати вкласти гроші у видання такої збірки. Тому відповідь - так.

P.S.: Не бізнесмен Yarchik, не бізнесмен ...

Опубліковано

Прикро було чути в книгарнях... "немає... давно не було... мабуть не знайдете ніде", а відповідь продавця у "Вашій книзі" шокувала..."в нас немає, виходьте на самого автора і питайте в нього"(

Варто, однозначно варто, думаю, охочих поповнити свою бібліотеку збіркою буде чимало. Хочеться аби таких людей пам"ятали і перевидання цієї збірочки може бути кроком до цього.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...