Tarzanych Опубліковано 9 Жовтня, 2013 в 10:04 #26 Опубліковано 9 Жовтня, 2013 в 10:04 В 4-тій гімназії почали вивчати китайську мову, прогресивно як на мене. Хочу назад в школу
Forever Autumn Опубліковано 9 Жовтня, 2013 в 10:19 #27 Опубліковано 9 Жовтня, 2013 в 10:19 В 4-тій гімназії почали вивчати китайську мову, прогресивно як на мене. Хочу назад в школу і не кажіть)
St@S_ Опубліковано 9 Жовтня, 2013 в 10:30 #28 Опубліковано 9 Жовтня, 2013 в 10:30 хто що скаже про 23?
Woman7 Опубліковано 10 Жовтня, 2013 в 15:29 #29 Опубліковано 10 Жовтня, 2013 в 15:29 Середній рівень середньої школи.
Navigator Опубліковано 10 Жовтня, 2013 в 21:12 #30 Опубліковано 10 Жовтня, 2013 в 21:12 Я так зрозумів, чим більше нагружають дитину, тим вище рейтинг школи. Для чого і для кого це все? Більшість усіх цих "знань" - шлак, який не має примінення і який одразу забувається по закінченню школи, навчального року, четверті... Агов, де моя хімія, молекулярна біологія, алгебра? Не нагружайте непотрібом своїх дітей, не вимагайте в них високих оцінок. В житті є більш корисні і цікаві речі.
bandit Опубліковано 10 Жовтня, 2013 в 21:21 #31 Опубліковано 10 Жовтня, 2013 в 21:21 а я 17ту закінчив...викладачі нормальні...хто хотів той вчився ) зараз не жалкую...хоча дітей було 600 десь а зараз кажуть вже біля 500...а через дорогу 23тя в якій 2к учнів і ще через дорогу 18та в якій десь під 700-800
Karabasbarabas Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 09:34 #32 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 09:34 Я так зрозумів, чим більше нагружають дитину, тим вище рейтинг школи. Для чого і для кого це все? Більшість усіх цих "знань" - шлак, який не має примінення і який одразу забувається по закінченню школи, навчального року, четверті... Агов, де моя хімія, молекулярна біологія, алгебра? Не нагружайте непотрібом своїх дітей, не вимагайте в них високих оцінок. В житті є більш корисні і цікаві речі. "хімія, молекулярна біологія, алгебра" - це "шлак, який не має примінення"?! точно?! ви впевнені?! Цього року "Фокус" скоректував систему оцінки шкіл. Тепер місце школи в рейтингу залежить від кожного учня, а точніше від його результатів зовнішнього тестування. Так, чим більше учнів показали кращі результати з ключових предметів (української мови і літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії та англійської мови), тим вище піднімається школа. тільки от штука вся в тому, що значну кількість випускників до ЗНО готують репетитори, які і відношення то жодного до цих шкіл не мають той хто хоче вчитись, буде вчитись будь-де, а хто "ні", тому і елітні гімназії з ліцеями не допоможуть. як на мене, то в значній мірі успішність дитини ще і від батьків залежить.
Roman_1984 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 09:46 #33 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 09:46 Задорнов дуже висміює америкосів, бо вони дуже "тупі", але чомусь тупі "америкоси" заробляють за некваліфіковану працю більше чим наші хірурги (середньостатистичні). Наша школа дає масу знань, цінність яких виключно в "тренувальному" ефекті на наш мозок, однак сама по собі ця інформація 90% учнів в житті не потрібна.Наприклад, замість того, щоб забивати дітям мізки компонентами з яких складається кров (природознавство, основи здоров'я), і це 4 тий клас, краще б навчили робити штучне дихання, або перев'язку ран. Пів країни з вищою освітою.....Мені не потрібен маляр, який знає столицю Камбоджі, а потрібен фахівець, який найкраще робить свою роботу, навіть якщо він не знає столицю України)))))Я навчався у 26 школи, у нас був випуск десь 200 чол (!!!) дуже перевантажена було школа, і аж 6 золотих медалей (в деяких школах було більше медалістів з 1 го. класу ніж нас з усієї школи). З 2ма медалісками далі вчився в універі, і зрозумів, що медаль показник гарних оцінок, але аж ніяк не знань)))))І взагалі основне чому має навчати школи, це навчати ВЧИТИСЬ (шукати, аналізувати та знаходити практичне застосування для здобутих знань), а не заставляти зазубрювати факти.
Ko3bMa Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 09:56 #34 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 09:56 ЗадорновЙого ще хтось слухає? Так виступи ж однакові - от вони тупі, капєц-капєц; "русскіє" теж в принципі, але рассєя - "душа зємлі".
Karabasbarabas Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 10:28 #35 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 10:28 Задорнов дуже висміює америкосів, бо вони дуже "тупі", але чомусь тупі "америкоси" заробляють за некваліфіковану працю більше чим наші хірурги (середньостатистичні).в Америці всі заробляють більше нас і якби вони були такі "тупі", як каже Задорнов, то ми б не брали в приклад їх рівень життяНаша школа дає масу знань, цінність яких виключно в "тренувальному" ефекті на наш мозок, однак сама по собі ця інформація 90% учнів в житті не потрібна.цінність знань визначається їх попитом. у нас попит дуже низький. в тій же Америці дуже високий, відповідно рівень оплати праці значно вищий. у нас же в першу чергу зв"язки і гроші, а знання вже потім.Наприклад, замість того, щоб забивати дітям мізки компонентами з яких складається кров (природознавство, основи здоров'я), і це 4 тий клас, краще б навчили робити штучне дихання, або перев'язку ран. Пів країни з вищою освітою.....перш ніж вчити, як надавати екстрену допомогу, треба знати, як працює людський організм, а то в нас більшість робить все по принципу "обезьяна видит, обезьяна делает". те що ці знання намагаються донести дітям в 4-у класі, то звичайно перебор, але загалом проти таких знань я особисто нічого не маю проти.
Roman_1984 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 10:59 #36 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 10:59 перш ніж вчити, як надавати екстрену допомогу, треба знати, як працює людський організм, а то в нас більшість робить все по принципу "обезьяна видит, обезьяна делает".Ага, це точно))) без знання, на рівні вимог школи штучне дихання аж ніяк не навчиш робити)))))Є таке поняття "презумпція соціальної грамотності" суть якої полягає в тому, що той інформаційний простір в якому ми перебуваємо (телебачення, інтернет, фільми, радіо і т.п.), майже автоматом забезпечує певний мінімальний рівень знань, яким володіє пересічний громадянин... І цих знань для більшості достатньо, щоб навчити їх робити штучне дихання.....А ще я користуюсь компом, не маючи жодного уявлення про ази програмування.......цінність знань визначається їх попитом. у нас попит дуже низький. в тій же Америці дуже високий, відповідно рівень оплати праці значно вищий. у нас же в першу чергу зв"язки і гроші, а знання вже потім.Я не на тому хотів закцентувати увагу. Наші випускники, знають трохи про все, замість того щоб знати все (ну принаймні по максимуму) про щось конкретне (по своїй професії, наприклад).
romaxa11 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 11:28 #37 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 11:28 Я зрозумів, що вчитись потрібно, коли мій колєга, з яким ми пас'янса з пивом розписували на вихідні, свалив в Голандію на PhD. Він був призером обласних і всеукраїнських олімпіад по математиці. Закінчив на червоний диплом Львівський Мехмат. Мрією тих хто клав на знання і "вчитись" стає влаштуватись на якусь низькокваліфіковану мало-, або нижче середнього оплачувану роботу. А цей чоловік будь-де в світі знайде собі за місяць ненапряжну і цікаву роботу за декілька штук баксів. І хто лох?
Roman_1984 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 11:41 #38 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 11:41 Звичайно вчитись потрібно... Але потрібно визначитись з певним напрямком в якому ти хочеш розвиватись, і зосередитись на ньому... Тому я за спеціалізацію у школах у старших класах.... А про універ взагалі мови нема, а не те що зараз, що на першому курсі 2 предмета може бути по спеціальності, а все інше міжфак)))).
Karabasbarabas Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 12:54 #39 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 12:54 Ага, це точно))) без знання, на рівні вимог школи штучне дихання аж ніяк не навчиш робити))))) так в тому то і проблема, що навіть тих елементарних знань на рівні школи нема Є таке поняття "презумпція соціальної грамотності" суть якої полягає в тому, що той інформаційний простір в якому ми перебуваємо (телебачення, інтернет, фільми, радіо і т.п.), майже автоматом забезпечує певний мінімальний рівень знань, яким володіє пересічний громадянин... І цих знань для більшості достатньо, щоб навчити їх робити штучне дихання..... особливо телебачення створює просто надзвичайний інформаціний простір... А ще я користуюсь компом, не маючи жодного уявлення про ази програмування....... взагалі-то в основі роботи комп'ютера лежать фізичні процеси. програмування - це вже керування цими процесами. чи я помиляюсь? у мене теж на роботі всі користуються комп'ютером, але значна частина банально позаучувала певні комбінації дій навіть не розуміючи для чого натискаються всі ці кнопочки у вікнах програми. відповідно крок вліво, крок вправо і все - робота стоїть. абзац у Word не вміють зробити юзери йоли-пали. у мене начальство взагалі колись видало прикол і поставило мене у глухий кут феєричним запитанням: "чи є у наших комп'ютерів (у відділі) "буфер обміну???". я ледь не звалився під стіл. Я не на тому хотів закцентувати увагу. Наші випускники, знають трохи про все, замість того щоб знати все (ну принаймні по максимуму) про щось конкретне (по своїй професії, наприклад). ти говорив про школу. яка може бути мова про професію, коли випускник отримує лише атестат про закінчення середньої школи?
Roman_1984 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 13:58 #40 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 13:58 Roman_1984 (11 жовтня 2013 - 13:59) писал: А ще я користуюсь компом, не маючи жодного уявлення про ази програмування....... взагалі-то в основі роботи комп'ютера лежать фізичні процеси. програмування - це вже керування цими процесами. чи я помиляюсь?Ага і ці фізичні процеси, я знаю ще краще)))))))ти говорив про школу. яка може бути мова про професію, коли випускник отримує лише атестат про закінчення середньої школи?Ну напевно, малось на увазі, якусь майбутню професію (хоча я думав про студентів)))).......
olun4ik Опубліковано 21 Листопада, 2013 в 20:52 #41 Опубліковано 21 Листопада, 2013 в 20:52 Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука – одна з двох волинських шкіл, де розпочали впроваджувати всеукраїнський проект «Відкритий світ». Згідно з ідеєю національного освітнього проекту, весь навчальний процес учнів 6-8 класів має вміститися на комп’ютері. Підручники, зошит та щоденники мають замінити планшети. Школи, яких відібрали до участі в I етапі проекту, держава безкоштовно забезпечить технікою. Гімназія № 21 вже отримала 5 мультимедійних комплексів, - пише «Луцький замок». Як розповіла заступник директора навчального закладу Оксана Мартинюк, до складу цих комплексів входять інтерактивні дошки, ноутбуки для вчителів та 60 планшетів. Звідси Ну, і на тому спасибі! Добре, що хоть не на Айфонах)))
eraser_1998 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:30 #42 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:30 на сьогодні всі школи однакові. на свята їздив до похресника в гості. там вся родина під враженням батьківських зборів. хлопець закінчує 4 клас і звісно треба зробити подарунок першій вчительці. так ось на зборах сиділа-керувала мама немало -небагато запропонувала подарувати двом вчителям по іконі тайна вечеря з бурштину. це ж взагалі!!!! і це називається в країні криза???? ато???
swmarmalade Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:37 #43 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:37 на сьогодні всі школи однакові. на свята їздив до похресника в гості. там вся родина під враженням батьківських зборів. хлопець закінчує 4 клас і звісно треба зробити подарунок першій вчительці. так ось на зборах сиділа-керувала мама немало -небагато запропонувала подарувати двом вчителям по іконі тайна вечеря з бурштину. це ж взагалі!!!! і це називається в країні криза???? ато???Це називається корупція. Хочете - даруйте, але пам'ятайте - апетит приходить під час їжі. Будуть ваші діти закінчувати школу - будете дарувати вчителям квартири.
Tarzanych Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:40 #44 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:40 eraser_1998, а яка це школа, якщо не секрет?
eraser_1998 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:55 #45 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:55 eraser_1998, а яка це школа, якщо не секрет?14
Demeter Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 14:13 #46 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 14:13 так ось на зборах сиділа-керувала мама немало - небагато запропонувала подарувати двом вчителям по іконі тайна вечеря з бурштину. це ж взагалі!!!! І в нашій країні це вже система. І прививають її вже з самого юного віку (як там в садочках з цим?). Є простий спосіб - не давати вчителям ніфігашечкі, їм держава і так платить, але тут проблемка, бо: 1. тиск з боку батьків, які дають "бо вчитель - чілавєк хароший", або "он в нас менший в школу піде скоро, шоб вчитель "пам'ятала" про нього", або "а як то не дати, мені ж дають" 2. психологічний фактор - не хочеться бути "білою вороною" 3. страх, що "вчителька буде мстить і мсця її буде страшною" Але першого вересня і 25-го(?) травня продавці квітів рвуть джекпот, а в кінці року дуже вдячні батьки купують для школи чи вчителів комп'ютери/мультимедію/нові вікна... Тому треба: 1. Пам'ятати про карний кодекс, моральні принципи і те що навчаючи ВАШИХ дітей вчителі виконують СВОЮ роботу і дякувати їм за це можна хіба в індивідуальному порядку, а не класом. 2. Забити на думку членів батьківського комітету, що звичайно ж викличе скандал тоді повернутись до пункту 1. 3. Пам'ятати, що погані оцінки (які МОЖЛИВО і буде ставити обділений матеріальною вдячністю вчитель) не означають погані знання. А вступ до ВУЗів, нагадую, відбувається на основі ЗНО, тобто процедури до якої "злі вчителі" не мають ніякого відношення. Себто можна бути двієчником по атестату школи і генієм по балах ЗНО тієї ж дисципліни.
eraser_1998 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 12:50 #47 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 12:50 .корумпованістю шкіл вже нікого не здивуєш(((
alexvvv Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 13:20 #48 Опубліковано 17 Квітня, 2015 в 13:20 .корумпованістю шкіл вже нікого не здивуєш((( я як колишній вчитель школи номер x скажу, що хабарів би не брав . Яка зараз ситуація з цим у школах через 10 років - невідомо
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.