Перейти до змісту

водорослі +ультрафіолетова стерилізація,як?

Oli

Рекомендовані повідомлення

на передньому склі полізли (2-3 рази в місяць бувають) дуже густо водорослі, думаю що це ксенококус та "зеленая пыль" (Green Dust Algae, GDA), маленькі зелені цятки.

на воду не впливає, вода чиста.

+ позеленіли камені.

акваріум 72л. хочу спробувати УФ, якою потужністю лампу вибрати, яка має бути швидкість проточки води л/год.?

ось цікава стаття, що скажете http://petsy.ru/?p=1193

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на передньому склі полізли (2-3 рази в місяць бувають) дуже густо водорослі, думаю що це ксенококус та "зеленая пыль" (Green Dust Algae, GDA), маленькі зелені цятки.

на воду не впливає, вода чиста.

+ позеленіли камені.

акваріум 72л. хочу спробувати УФ, якою потужністю лампу вибрати, яка має бути швидкість проточки води л/год.?

ось цікава стаття, що скажете http://petsy.ru/?p=1193

На мою думку не потрібно ніяких УФо ставити. Врегулювання характеристик Води, світла, частоти і обєму замін води - ось це запорука гарного аквасу. Оскільки окрім поганих бактерій і водорослів Ви знищите нормальну мікрофлору, яку потім буде важко відновити. Ще раз повторюю - це моя думка. Практики застосування УФО не маю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Из своей практики,могу сказать что УФ свет помогает только от "зеленой" воды,а то что Вы описали не является таковым.Как написал JEK, установите нормальный баланс свет-УДО и все со временем пройдет само.В первую очередь определите с помощью тестов количество NO3 и PO4 в аквариуме,нормальное соотношение должно быть в пределах 10-15(NO3) к 1(PO4).Световой день не должен превышать 10-12 часов,лучше 8-10.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ставив відбивачі, треба перевірити куди вони відбивають світло.

ще замітив на валіснерії, "оленячий ріг", і це тільки на одній їй.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...