Oli Опубліковано 29 Січня, 2013 в 17:22 #1 Опубліковано 29 Січня, 2013 в 17:22 на передньому склі полізли (2-3 рази в місяць бувають) дуже густо водорослі, думаю що це ксенококус та "зеленая пыль" (Green Dust Algae, GDA), маленькі зелені цятки.на воду не впливає, вода чиста.+ позеленіли камені.акваріум 72л. хочу спробувати УФ, якою потужністю лампу вибрати, яка має бути швидкість проточки води л/год.?ось цікава стаття, що скажете http://petsy.ru/?p=1193
JEK Опубліковано 29 Січня, 2013 в 20:03 #2 Опубліковано 29 Січня, 2013 в 20:03 на передньому склі полізли (2-3 рази в місяць бувають) дуже густо водорослі, думаю що це ксенококус та "зеленая пыль" (Green Dust Algae, GDA), маленькі зелені цятки.на воду не впливає, вода чиста.+ позеленіли камені.акваріум 72л. хочу спробувати УФ, якою потужністю лампу вибрати, яка має бути швидкість проточки води л/год.?ось цікава стаття, що скажете http://petsy.ru/?p=1193На мою думку не потрібно ніяких УФо ставити. Врегулювання характеристик Води, світла, частоти і обєму замін води - ось це запорука гарного аквасу. Оскільки окрім поганих бактерій і водорослів Ви знищите нормальну мікрофлору, яку потім буде важко відновити. Ще раз повторюю - це моя думка. Практики застосування УФО не маю.
Жора Опубліковано 29 Січня, 2013 в 20:49 #3 Опубліковано 29 Січня, 2013 в 20:49 Из своей практики,могу сказать что УФ свет помогает только от "зеленой" воды,а то что Вы описали не является таковым.Как написал JEK, установите нормальный баланс свет-УДО и все со временем пройдет само.В первую очередь определите с помощью тестов количество NO3 и PO4 в аквариуме,нормальное соотношение должно быть в пределах 10-15(NO3) к 1(PO4).Световой день не должен превышать 10-12 часов,лучше 8-10.
Oli Опубліковано 29 Січня, 2013 в 21:24 Автор #4 Опубліковано 29 Січня, 2013 в 21:24 ставив відбивачі, треба перевірити куди вони відбивають світло.ще замітив на валіснерії, "оленячий ріг", і це тільки на одній їй.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.