Перейти до змісту

Хто займається утепленням квартири?

Jaguar-35769

Рекомендовані повідомлення

Действительно, пример с "раздеванием" термоса - совершенно не уместен. Так как мы эту колбу не раздеваем, а одеваем.

Или Андрей Виталиевич открыл новый закон физики? Пусть даже голая колба будет металлическая, то все равно закрыв две стороны (тем же пенопластом) мы получим скорость остывания содержимого меньшую из-за перекрытия площади подпадающую под более высокий теплообмен.

Вариант со смещением точки росы, в случае с холодным углом, также как-то странно описывается данным товарищем. Конденсирование и проникновение - это разные вещи. Конденсирование в холодном месте - это влага внутри (воздух помещения), а проникновение - это физическое затекание (увлажнение в процессе самотека жидкости, например дождь).

Утеплив стену в проблемной точке получен более глубокий прогрев стены за счет уменьшения потерь тепла в голой стене, и поэтому конденсат образуется либо в более глубоких слоях либо извне в покрытии утепления.

Если утверждать что здание большой термос, то лежащая в нем коробочка утепленная даже с двух сторон (даже если эти обе стороны прилегают к стенкам термоса), получит меньший теплообмен и температура в ней будет выше чем у стенок термоса, плюс в самой коробочке стоит принудительный подогрев :) и в соседних с ней коробочках тоже принудительный подогрев.

Другой вопрос это технология утепления - да будет теплее в любом случае, но из-за неправильного использования толщины и продуктов утепления - можно получить как раз термос :) в прямом смысле. С вытекающими последствиями - сырость грибок, разрушение утепленных основ и (или ) их составляющих.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 58
  • Створено
  • Остання відповідь

но из-за неправильного использования толщины и продуктов утепления - можно получить как раз термос :) в прямом смысле. С вытекающими последствиями - сырость грибок, разрушение утепленных основ и (или ) их составляющих.

а як потрібно вибрати ті ж самі параметри, які були б оптимальними, для отримання бажаного результату? Потрібну товщину? Матеріал? Для цього є розрахунки? Чи по принципу - бери товщий і найдорожчий матеріал, буде якнайкраще?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я розумію, мається на увазі що якщо використовувати пінопласт - стіна не буде "дихати", і літом буде отой "термос" в квартирі. Натомість мінвата має негативну властивість "злежуватись" (чи як там його). Якщо з мінватою - можна використати спеціальну плівку яка пропускає вологу лише в 1 сторону. Але з цим не стикався, просто чув.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як потрібно вибрати ті ж самі параметри, які були б оптимальними, для отримання бажаного результату? Потрібну товщину? Матеріал? Для цього є розрахунки? Чи по принципу - бери товщий і найдорожчий матеріал, буде якнайкраще?

Есть конечно. Все зависит от материала, толщины, состава внешних стен, покрытия (толщины) потолка и пола, выбора материала утеплителя и правильного комбинирования его слоев и толщины. Я когда-то задался целью утеплить свой дом (частный 12,5*12*2,75 потолки). Изучил все что можно, консультировался с квалифицированными людьми и теми кто уже делал и пришел к выводу, что сделать кое-как можно и будет теплее, но ремонт который градет годиков так через 3-5 из-за такого утепления не стоит сэкономленных денег на отоплении. А нормальное комплексное утепление я не потяну - дорого, и тоже в ближайшее время не окупит экономии того же газа. Так что вариант - замена окон и дал газку побольше (по погоде) и тепло - пока вполне устраивает по финансам.

Был я у многих друзей в утепленных квартирах и домах, и с бюджетным утеплением и с дорогим. Душно там и есть проблемы у хозяев как с помещением (цвилью, сквозняками так как приходится открывать окна если нет автономки) так и со здоровьем даже в дорогих вариантах утепления.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я розумію, мається на увазі що якщо використовувати пінопласт - стіна не буде "дихати", і літом буде отой "термос" в квартирі. Натомість мінвата має негативну властивість "злежуватись" (чи як там його). Якщо з мінватою - можна використати спеціальну плівку яка пропускає вологу лише в 1 сторону. Але з цим не стикався, просто чув.

Ця плівка називається паробар'єр...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Это один из вариантов, которые я пробовал раньше, чтоб утеплить потолок. Штукатурка 5 см, дранка, доска - дальше крыша голая. Минералка была положена просто на потолок на крыше. В первую же зиму вата стала мочалкой. Потом была положена пленка, важно положить правильно, но и с ней было замечено что начинают мокреть и подгнивать доски. Поэтому был положен барьер сначала из небольшого слоя глины, потом засыпано слой керамзита. Вот он и играет роль влагорегулятора. Потом вычитал, что ДВП имеет теплоотдачу меньшую чем толстый слой проблемной ваты. После оббивки балок поверху ДВП (с выбрасыванием ваты) - фактически ушли проблемы холодного потолка и влагообмена.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікава тема!!! Навіщо доказувати щось комусь, запитайте в людей хто зробив утеплення квартири! А всі плюси і мінуси знає GOOGLE. технологія утеплення від бауміт http://www.youtube.com/watch?v=mw_occ0NfPA, але на жаль в нас так ніхто не робить,тому що це дорого. ось дві мої роботи!

post-19639-0-92052500-1360268908_thumb.j

post-19639-0-10138100-1360268953_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

утеплення квартир методом промислового альпінізму

0969470651, 0989237644 - Андрій

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Цікавить це питання. Вичитав доволі цікаву інформацію. Є різні пінопласти, пінополістироли і т.д. Пінополістирол - такий кольоровий твердий схожий на пінопластик матеріал, якому все пофіг (я про вологу). так от, пінополістирол не дихає, він і є отим страшним термосним матеріалом, від якого йдуть проблеми з паровологою. Його кладуть тільки в підлогову стяжку, він по суті і був розроблений для будування доріг, його кладуть в нижніх шарах і він запобігає промерзанню імпортних трас. На стіни його категорично не можна ліпити. А ось пінопласт ПФ-25 - дихає, він гірше пропускає пару ніж мінфата, але він також дихає. Мінватою не варто (не можна) утеплювати "на мокро" (коли на клей, дюбеля і відразу до стіни, а зверху шпаклівка). Під час такого монтажу вата набере вологи як від клею, так і атмосферної, короче це вже не буде теплоізолятор, а теплопровідник. Вона, як я зрозумів, кладеться у вигляді певних сендвіч панелей, і переважно на дорогих, якісно збудованих будівлях. Короче, вата наліплена на приватній хаті - це не феньшуй. Залишається той самий пінопластик, чогось всі хвалили густину 25. Він буває різний, бо вага плити в різних виробників різна:) Хтось мутить. Тому прийнято вважати важчий пінопласт якіснішим, а легший взагалі може виявитись не фасадним а упаковочним - і розвелось так купу народу. При утеплені я розглядаю виключно 10см товщини пінопласту. При чому моноліту, а не 5+5. В варіанті 5+5 контакту між пінопластом, як мінімум вдвічі більше, а отже імовірність промерзання більша.

Отже для мене самим оптимальний варіант:

Пінопласт ПФ-25 (якісний виробник, я поки не вникав і думаю там якраз за низькими цінами бігати не варто), товщина 10см, короїд, знизу перфорований фінішний профіль (то я його так називаю), зверху обов'язково дашок, а над дашком можна вбабахати полоску екструзії, щоб загерметизувати кінці утеплення. Цікавить якісний пінопласт 25 (буду важити і порівнювати:))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якісний пінопласт - ось наприклад http://eurobud.ua/penopl-parent/katalog-penoplasta/dobryi-pinoplast-psb-s-25 Відповідно він і самий дорогий у того самого виробника серед усіх 25-х пінопластів. Купити можна в Луцьку, дилери цього заводу ПП Кальков В.І. м.Луцьк, вул. Кардишева, 2 (ВШК), ТзОВ «ЕПІЦЕНТР К» м. Луцьк, с. Липини, вул. Окружна, 37.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В варіанті 5+5 контакту між пінопластом, як мінімум вдвічі більше, а отже імовірність промерзання більша.

Незрозуміле формулювання, можна детальніше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vadimm, 2 листа п'ятисантиметрового пінопласту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, та то зрозуміло, я про "як мінімум вдвічі більше контакту між пінопластом"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запрошував декілька спеців щоб оцінили скільки буде коштувати утеплення моєї однокімнатної квартири. В результаті виявлялось наступне.

Всі утеплюють лише те, що їм подобається, у випадку наявності якихось складностей гнуть ціну у 2 рази.

В мене панельний будинок, утеплення кухні без проблем, звісився зверху і робиш - 2000 грн.

А от від балкону всі поморозились, типу він виходить за контур основної стіни будинку і шнури будуть перетиратись об підвіконники балоконів, що знаходяться вище і хоча площа в 2 рази менша ніж у стіни кухні ціна - 3200))) Утеплив зсередини)))) і все.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, та то зрозуміло, я про "як мінімум вдвічі більше контакту між пінопластом"
контакту між торцями пінопласту. Є два шари пінопласту, кожен шар складається з листів пінопласту що контактують між собою коли їх приклеяли разом. Контакт являє собою тонкий проміжок між двома сусідніми листами. Чим більше контактів тим більше містків холоду, тобто зон через які холод теоретично-практично проникає до стін. Через це монолітна вкладка краща за пошарову, тобто моноліт 10см товщиною краще від 5см+5см через меньшу кількість торцевих контактів в "утеплюючій шубі".
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якісний пінопласт - ось наприклад http://eurobud.ua/penopl-parent/katalog-penoplasta/dobryi-pinoplast-psb-s-25 Відповідно він і самий дорогий у того самого виробника серед усіх 25-х пінопластів. Купити можна в Луцьку, дилери цього заводу ПП Кальков В.І. м.Луцьк, вул. Кардишева, 2 (ВШК), ТзОВ «ЕПІЦЕНТР К» м. Луцьк, с. Липини, вул. Окружна, 37.

Ну в Епіцентрі купувати пінопласт зовсім не варіант. Ціна неадекватна. Є контакти в кого можна напряму купувати найдешевше? Потрібно більше 600м2.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене панельний будинок, утеплення кухні без проблем, звісився зверху і робиш - 2000 грн.

А скільки м.кв. площі було на утеплення кухні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є луцький виробник, склад і виробництво в Гіркій Полонці, фактично зразу в'їжаєте і по правій стороні пише Пінопласт, ціна виходить дешевше. На упаковці з 5шт - 25-ки різниця біля 13грн - впринципі від Екобуду не сильно дешевше, але на площах можна заощадити 500-1000грн. Цікавить вага кубу Екобуду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Болюче питання для виробників пінопласту - вага куба. По факту вага 25 - 25кг, але реально 12-15кг. Це трохи проблемка. І жоден виробник не пише реальну вагу куба в своїх характеристиках. Говорять що то немає значення, головне ціна хороша, а так буде набагато дорожча.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Він самозатухаючий, поки ти його палиш - він плавиться і горить, якщо перестаєш палити - гасне, сам бачив. А екологічні не прокачують, правильна технологія дуже дорога і її ніхто правильно використовувати не вміє, маленька помилка і екологічна мінвата стає прекрасним теплопровідником за купу бабла і нервів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наскільки памятаю, то по ГОСТу

плотність 15 - до 15 кг/куб

плотність 25 - від 15,1 до 25

плотність 35 - від 25,1 до 35

можу помилятись, недавно в епіцентрі розмовляв з продавцем пінопласта, він, із знанням справи, озвучував зовсім інші гости.

Купив на Варшавці 6 кубів 35 плотність 137 грн за пачку, доставка безкоштовна. Я замовляв Століт, а привезли тернопільский Тіко, та мені в стяжку - я й непротестував,

Наклеювання 10 см пінопласта монолітом чи двома шарами має свої плюси і мінуси. Моноліт + міцніша стіна на відрив, менший розхід клею, - стики між листами пінопласта можуть служити містками холоду (інколи щілину в 3-4 мм робітники просто замазують клеєм). При наклеювані двома шарами - ці стики перекриваються наступним слоєм, правда клею потрібно більше. Непоганим варіантом може бути зєднання шип-паз, (як в екструзії) при товщині 10 см.

Є ще варіант утеплення пінопластом який "дихає", тобто пропускає водяний пар, від Бауміта "Бауміт опенТерм плюс" за рахунок того що в пінопласті зроблені мініотвори, що теоретично можна зробити й самому в звичайному/дешевшому пінопласті, але наскільки вона ефективна, нічого сказати неможу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якісний пінопласт - ось наприклад http://eurobud.ua/pe...oplast-psb-s-25 Відповідно він і самий дорогий у того самого виробника серед усіх 25-х пінопластів. Купити можна в Луцьку, дилери цього заводу ПП Кальков В.І. м.Луцьк, вул. Кардишева, 2 (ВШК), ТзОВ «ЕПІЦЕНТР К» м. Луцьк, с. Липини, вул. Окружна, 37.

Ну в Епіцентрі купувати пінопласт зовсім не варіант. Ціна неадекватна. Є контакти в кого можна напряму купувати найдешевше? Потрібно більше 600м2.

тел. 050-713-9999

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це екструдований пінопласт, він горить, але ним фасади не утепляють, він для монтажу в підлогову стяжку.

По факту нам впарюють 15-ку за ціною 25-ки. З5-ка казали важить 17-19 кг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це екструдований пінопласт, він горить, але ним фасади не утепляють, він для монтажу в підлогову стяжку.

По факту нам впарюють 15-ку за ціною 25-ки. З5-ка казали важить 17-19 кг.

Це про Євробуд "Еко"номний?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...