Перейти до змісту

Порадьте струмовровідну застигаючу суміш

IncvizitoR

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Суть в тому що мається клавіатура, в середину якої попала крапелька вологи, і зжерла ~1мм доріжки, відповідно треба в те місце нанести каку-то гадость щоб замкнути ланцюг.

В інтернетах радять використовувати автомобільний струмовровідний клей, яким реставрують доріжки обігріву скла задніх вікон авто. Але заради 1 мм кубувати цілу банку того клею, тим більше що він не 2 рубля коштує напевно.

Вот і вирішив запитати чи є може якийсь очумєлий метод виготовлення цього "снадобья" в домашніх умовах.

В моїй пам’яті лишилися обривочні згадки про такий рецепт: карандашний графіт практично так само струмопровідний як і промислові контакти – настругати купку пилі того графіту, розбавити якимось застигаючим клеєм і жижа готова. Но, при першій спробі невдача спіткала радянського спортсмена, в закромах обнаружився попсовий побутовий смердючий клей тиму Глобус/Момент, замішана субстанція висохла і стала діелектричною до неприлічія! Можливо експериментувати з іншим клеєм?

Може в чиїхось кластерах пам’яті лишились якісь дієвіші рецепти?

Нову клаву купувати не пропонувати, бо тут головне не практичність а перемога людини над технікою! :_07:

Опубліковано
А дорожка шо - не паяється?
Ми ж не в кам'яному віці живемо ;)

Плати в клавіатурах вже давно не плати, а плівка з токопровідним лаком ;)

Опубліковано

Привозь клавіатуру. В мене є така хрень. )

Дуже дякую за допомогу, скористаюсь пропозицією нажаль в крайньому випадку, бо працюю на краю міста, в робочий час приковують на ланцюг до батареї і забирають паспорт, і вирватись в місто вдень вдається рідко. :_02:

Якщо ніхто не пригадає якоїсь панацеї то ще хочу проекспериментувати з такими інгридієнтами:

1. лак для нігтів

2. пва

3. суперклей

4. фарба-емаль

Опубліковано
Якщо ніхто не пригадає якоїсь панацеї то ще хочу проекспериментувати з такими інгридієнтами: 1. лак для нігтів 2. пва 3. суперклей 4. фарба-емаль
Мусьє знаєт толк в ізвратє :_07:

Я би наніс клеєм типу момент доріжку, дав би підсохнути, а потім настругав би на неї графіту з олівця, так щоб він приклеівся до підготовленої основи. Можливо ще б трохи розтер графітну стружку по основі тим же олівцем. За добу перевірив би провідність і закріпив би ефект лаком.

Ще можна спробувати позбочуватись з фольгою, ІМХО геморно трохи її різати, а потім думати як зробити струмопровідне холодне з'єднання. Електронщики використовують якийсь компаунд там де не можна паяти теплом.

Опубліковано

Ну тоді вже ще альтернативнішим буде насипати доріжку по плівці а вже зверху залити лаком чи клеєм щоб застигло і вцепилось?

Опубліковано

Справа в тому, що тобі треба насипати і залити так, щоб воно лишилось в тому ж місці куди впало. Плівка слизька, як почнеш заливати лак/клей на суху стружку то він змочить часточки і заповнить собою місця контакту.

Опубліковано

на формулі купується токопровідний лак для відновлення дорожок підігріву скла... приблизно 20грн... потім прямі руки і усьо...)

Опубліковано

Дуже дякую за допомогу, скористаюсь пропозицією нажаль в крайньому випадку, бо працюю на краю міста, в робочий час приковують на ланцюг до батареї і забирають паспорт, і вирватись в місто вдень вдається рідко.

Фігасє, прям як секс-рабині в турції )))

А якщо серйозно, в мене є той лак струмовпровідний модний за 40 грн, даремно висихає. Я завтра на роботі в другу зміну до 21 год точно буду, на Перемоги 2, Укртелеком. Хочеш, то привези, намалюю тобі дорожку, і не будеш страдать фігньой. А як хочеш, то грайся з графітами, і іншою фігньою, тут простір для фантазії є . )))

Опубліковано

Ну 21 год то прекрасно.

Все ж для прокачки свого левела по електричним субстанціям сьогодні ввечері наміщаю пару дорожок, а завтра вже з почуттям виконаного обов’язку заїду за вказаною адресою. :_02:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...