Перейти до змісту

ЖЕКи Луцька піднімають ціни на 75%

foxx77

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

, це витрати по будинку в якому проживаю я, по Вашому вони можуть бути інші. Прибирання, особисто по мені - 23 грн./міс. Вважаю що те прибирання цих грошей не вартує, підвали та дахи не прибирають взагалі, дератизація та дезінсекція - з принципу не платити за те, чого не надають (пару грн., тому хто їх потребує - дам, а заплатити коли тебе обманюють - ні!), ремонт - без коментарів (за 30 років в нашому будинку ремонт робили лише 1 раз).

Арифметика по ремонту:

середня площа квартири в будинку нехай 40 кв.м., платили нехай за ремонт по 0,34 грн./міс., в будинку 50 квартир, маємо:

40 кв.м. * 0,34 грн./міс./кв.м. * 50 квартир * 12 місяців = 8 160 грн./рік

Куди пішли ці гроші?

Куди пішли ці гроші за 30 років, а це 244 800 грн.?

• Відповідей 126
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Впринципі згоден, гривень 700 з під'їзду, три підїзди - нормальна зарплата, дехто і за значно менші гроші батрачить, а тут всього-навсього прибирати 3 під'їзди

Ви врахуйте тут те, що прибиральниця отримує із тієї суми, що ми платимо за прибирання під'їзду - малу частину, іншу суму забирає собі ЖЕК на свої потреби, в тому числі утримувати роздутий адмін. апарат

Опубліковано

Сплата за ЖКГ: теорія великої брехні

http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/splata-za-zhkg-teorja-velikoji-brehn-31408

На що звернути увагу, підписуючи договір із ЖЕКом чи КП? Рекомендації юриста

http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/na-shho-zvernuti-uvagu-pdpisuyuchi-dogovr-z-zhekom-rekomendacz-yurista-14802

Як скласти протокол розбіжностей до типового договору з утримання будинку та прилеглої до нього території?

http://jkg-portal.com.ua/ua/question/t/zhitlove-gospodarstvo/pomogite-sostavit-protokol-raznoglasij-k-tipovomu-dogovoru-po-soderzhaniju-doma-i-prilegajushhej-k-nemu-ploshhadi/

Опубліковано

дайте посилання на норму

Підвали, горища, сходові клітки і т.п. є місцями загального користування і знаходяться у спільній власності власників всіх квартир. тому приймати рішення чи прибирати чи ні ці місця повинні власники всіх квартир, а не так, що хтось вирішив, а хтось навіть про це не чув. Бо як прибиральниця може розділити площу де їй прибирати, а де ні

Власники квартир багатоквартирних будинків та житлових приміщень у гуртожитку є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов'язані брати участь у загальних витратах, пов'язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку чи гуртожитках.

П.2 ст.10 Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду"

Тобто кожен відповідає насамперед за свою квартиру. Відповідно ніхто не має права змусити платити 10% мешканців за 100%. Адже в законі йдеться про "загальні витрати", а не про "всі витрати"

І, за логікою закону, якщо 90% квартир відмовляються від певної послуги з утримання будинку, то пропорційно і зменшується загальна вартість витрат по ньому.

Опубліковано

хотів би поцікавиться у AK88

Хто і на підставі яких документів є балансоутримувачем будинків, які зоокрема обслуговуються Mжк.

Опубліковано

Хто і на підставі яких документів є балансоутримувачем будинків, які зоокрема обслуговуються Mжк.

Будинки передаються на баланс рішенням Луцької міської ради.

Швидше за все, балансоутримувачем у цьому випадку є також "МЖК" (якщо у будинку не створене ОСББ).

Опубліковано

Швидше за все, балансоутримувачем у цьому випадку є також "МЖК" (якщо у будинку не створене ОСББ).

маленька ремарка: ОСББ не зобов’язане брати на баланс будинок, хоча в разі такого рішення, ЖЕК має провести капітальний ремонт майна, що передається на баланс ОСББ.

дааа ... жити у багатоповерхівках бачу супер

отож :(

пригадав анекдот:

- З днем десантника синку!

Ой тату не пійо...уй, може я ще поступлю.

:)

Опубліковано

Будинки передаються на баланс рішенням Луцької міської ради.

Так так. рішення міської ради з цього приводу є. - Рішення Луцької міської ради № 24/3 від 20.05.05р.

Але- чи передав жек4 на баланс мжк будинки-невідомо. Чи є акти передачі будинків від жек4 на баланс мжк? без цих актів швидше вського балансоутримувачем є жек4.

чи можете взнати як проходила передача цих будинків??? чи є відповідні акти?

Опубліковано

Так так. рішення міської ради з цього приводу є. - Рішення Луцької міської ради № 24/3 від 20.05.05р. Але- чи передав жек4 на баланс мжк будинки-невідомо. Чи є акти передачі будинків від жек4 на баланс мжк? без цих актів швидше вського балансоутримувачем є жек4. чи можете взнати як проходила передача цих будинків??? чи є відповідні акти?

Більше всього, я так думаю, що передав але для впевненості ви можете звернутися з листом в МЖК, чи їм передано на баланс ваш будинок

Опубліковано

Короче звонив я в ЖЕК №2, ввічлива спокійна жіночка все пояснила, що де пише і чого піднімають тарифи і все таке.

Завжди думав, що в ЖЕКу працюють злі і нервові люди. А тут виявляється ні. Я їй щиро подякував.

Короче, понту писати заяви немає, рішення буде ще провіряти антимонопольний орган, міськрада і все таке. Тарифи будуть з квітня діяти.

І до речі за травлення щурів мене переконували шо щомісяця травлять регулярно )))

Опубліковано

Короче звонив я в ЖЕК №2, ввічлива спокійна жіночка все пояснила, що де пише і чого піднімають тарифи і все таке.

Завжди думав, що в ЖЕКу працюють злі і нервові люди. А тут виявляється ні. Я їй щиро подякував.

Короче, понту писати заяви немає, рішення буде ще провіряти антимонопольний орган, міськрада і все таке. Тарифи будуть з квітня діяти.

І до речі за травлення щурів мене переконували шо щомісяця травлять регулярно )))

Ну можливо та жіночка і дійсно думає що щомісяця травлять, а на ділі ... :_07:

А з квітня там ще і газ з електрикою підтягнуться... і тоді буде відчутне "поліпшення життя вже сьогодні" :_03:

Опубліковано

маленька ремарка: ОСББ не зобов’язане брати на баланс будинок, хоча в разі такого рішення, ЖЕК має провести капітальний ремонт майна, що передається на баланс ОСББ.

Звідки ви таке взяли?

http://volyntimes.com.ua/news/733

Опубліковано

Ну можливо та жіночка і дійсно думає що щомісяця травлять, а на ділі ... :_07:

Вони мабуть роблять записи в журналі про те, що травлять, а фактично ... як вийде :_07:

Опубліковано

Помоєму ефективно з тараканами і пацюками справилось рішення ЖЕКів заварити сміттєпроводи.

А дератизація і дезинсекція, проводиться планово швидше для того, щоб не було епідемій, адже в підвалах витоків хватає + людей для мошкари та комариків теж достатньо. А комашки, такі божі створіння, що якщо в них немає природних ворогів і є умови, плодяться до безкінечності.

Опубліковано

Звідки ви таке взяли?

"В акте принятия-передачи дома на баланс отображаются результаты осмотра и испытаний элементов жилого комплекса или его части. Для этого стоит сделать полное обследование дома и составить смету стоимости работ, которые должен был выполнить прежний владелец при его передаче. Это значит, что ОСМД начинает нести ответственность за состояние дома сразу после взятия его на баланс, а бывший владелец обязан перечислить объединению средства на ремонтные работы — этого требует Порядок участия в организации и финансировании ремонта приватизированных жилых домов их бывших владельцев, утвержденный постановлением КМУ от 08.10.1992 г. №572."

Повна стаття - тут

Опубліковано

Звідки ви таке взяли?

"В акте принятия-передачи дома на баланс отображаются результаты осмотра и испытаний элементов жилого комплекса или его части. Для этого стоит сделать полное обследование дома и составить смету стоимости работ, которые должен был выполнить прежний владелец при его передаче. Это значит, что ОСМД начинает нести ответственность за состояние дома сразу после взятия его на баланс, а бывший владелец обязан перечислить объединению средства на ремонтные работы — этого требует Порядок участия в организации и финансировании ремонта приватизированных жилых домов их бывших владельцев, утвержденный постановлением КМУ от 08.10.1992 г. №572."

Повна стаття - тут

отож. жек не був і не може бути власником будинку, а тому нічого не повинен робить. він лише "бере кошти" та використовує їх, та ні защо не відповідає

Опубліковано

rtls, суть не змінюється, якщо говорити про ОСББ. Попередній власник, будь це ЖЕК, міськрада чи юр.особа зобов’язана зробити ремонт чи надати кошти. Якщо мова про захист/виправдення ЖЕКів - звісно нічого вони нікому не винні і ні за що не відповідають.

Опубліковано

А на Рівненській теж за ніщо не відповідали, але крайнього посадили :)

Погуглив і дійсно ЖЕК не є "власником будинку", він є балансоутримувачем. Що зовсім інше...

Опубліковано

А на Рівненській теж за ніщо не відповідали, але крайнього посадили :)

Погуглив і дійсно ЖЕК не є "власником будинку", він є балансоутримувачем. Що зовсім інше...

Звідки у вас такі фантазії?. звідки ви взяли що він балансоутримувач?

Так так. рішення міської ради з цього приводу є. - Рішення Луцької міської ради № 24/3 від 20.05.05р. Але- чи передав жек4 на баланс мжк будинки-невідомо. Чи є акти передачі будинків від жек4 на баланс мжк? без цих актів швидше вського балансоутримувачем є жек4. чи можете взнати як проходила передача цих будинків??? чи є відповідні акти?

Більше всього, я так думаю, що передав але для впевненості ви можете звернутися з листом в МЖК, чи їм передано на баланс ваш будинок

мою власність передав "першому ліпшому попавшомуся" без мого відома? хм. давайте я вашу квартиру передам теж кудись.

Опубліковано

http://www.lutsk.ua/...2-na-vul-zacepi

Це передача на ОСББ.

Таке ж має бути на ЖКП, тільки мабуть в паперовому варіанті, оскільки на баланс ЖКП передається після здачі будинку в експлуатацію.

Балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і спорудвласник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з законом.[1]

Тобто власник квартири, є "собственником" згідно, його ж свідоцтва про власніть квартири. А ЖЕКу передає на баланс власник будинку - будівельна компанія, міська влада, олігарх Вася і т.п. контингент.

Опубліковано

Тобто власник квартири, є "собственником" згідно, його ж свідоцтва про власніть квартири. А ЖЕКу передає на баланс власник будинку - будівельна компанія, міська влада, олігарх Вася і т.п. контингент.

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0541-05

ОМС передав уже раз на баланс жеку. двічі права немає. за статутами жеків, наші жеки не мають права тримати на балансі майно власників квартир.

ви як влансик квартири заключили відповідні договора передбачені законодавством? http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0541-05

хто у у вашому домі управитель?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...