aroma Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:00 #26 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:00 В нас недавно в малосімейці в якій ще Хрущов жив, робили "ремонт". Бігав мужичок по квартирах збирав по 50 грн. Потім ще по 5, потім знов по 5 (бо не хватало).Робилось типу так: матеріал з нас, робота з них. Приходили тьоті совєцкой закалкі та й робили той "ремонт". І то тільки в коридорі, а на поверсі то вже за свої ))))Мені так цікаво було колись порахувати, скільки жек за місяць отримує від населення грошей за утримання будинку...
nickel Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:01 #27 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:01 2nickel питання до суспільства. Відколи це я став асоціюватися в тебе з суспільством?
Roman_1984 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:13 #28 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:13 Songoku, друже, ти або працівник ЖЕКу, або живеш у приватному помешкані)))))Я озвучував цифру, яка з мого будинку щомісяця сплачується. Роботи я реально на гривень 200 бачу)))Пора звикати, що власніть зобовязує)))) І ми як власники маємо нести відповідальність... Але і себе потрібно поважати, і вимагати, щоб послуги за які платимо були на налженому рівні.Якби владі було вигідно все перекинути на ОСББ то вони б це вже давно зробили. Чи наша влада так сильно турбується про народ, що вирішила забрати весь геморой собі)))))? Ну це ж казочка....І питання не стільки в ОСББ, скільки в тому, що я маю бачити, що мої кошти використовують за призначенням, ОСББ як альтернатива (наш народєц може і гарну ідею спаплюжити).Якщо будинок має хазяїна то з нього можна і спитати. От припустимо що один управляючий на 4 будинки (з кожного будинку в місяць по 8 тис грн.), зарплата в управляючого 8 тис. (по 2 тис. з будинку) на кожен будинок в місяць витрати 6 тис. грн. І питання чи можна за 6 тис. в місяць в будинку щось робити.І хай цей управляючий несе відповідальність за все, і хай його садять якщо щось не так (за 8 штук же працює...))))))На ремонти ЖЕКи і так окремо збирають)))))
serg49 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:30 #29 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:30 Пора звикати, що власніть зобовязує)))) І ми як власники маємо нести відповідальність... Але і себе потрібно поважати, і вимагати, щоб послуги за які платимо були на налженому рівні. Якби владі було вигідно все перекинути на ОСББ то вони б це вже давно зробили. Чи наша влада так сильно турбується про народ, що вирішила забрати весь геморой собі)))))? Ну це ж казочка....Держава якраз і хоче скинути цей геморой з себе, бо ще пару років і наші будинки будуть валитись як на Рівненській 109 і їм прийдеться викинути не один млн. грн. Це в нас народ не спішить брати в свої руки відповідальність, привикли надіятись на державну
AK88 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:33 #30 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:33 На нашем доме тоже вчера такое повесили...самое обидное, что платить то не за что!!!Их уборки...техобслуживание и ремонт, это все существует только на бумаге!Жильцы сами этим занимаются в основном...Одна з найбільших проблем України - це те, що люди не знають/не хочуть знати власних прав. В тому числі і щодо комуналки. І цим вправно користуються, в тому числі і ЖЕКи.Взагалі, варто пам'ятати, що зараз тарифи побудинкові (на кожен будинок окремо). Із тарифом, що пропонується для вашого будинку, можна ознайомитись тут: http://www.lutsk.ua/informaciya-pro-zminu-tarifu-na-poslugu-z-utrimannya-budinku-i-sporud-ta-pribudinkovoyi-teritoriyiСправді, мешканцям будинків видніше, які послуги надаються на папері, а які реально.Але, найцікавіше, що від неіснуючих фактично послуг ви маєте повне право відмовитись.Скажімо, дератизація чи дезінсекція (знищення щурів/комах) - хіба проводиться реально? Є й інші речі... Якщо, скажімо, мешканці будинку роблять поточний ремонт за власний кошт, то навіщо їм закладати це у тариф?Тому раджу:1. Обходити квартири будинку, де Ви живете і/або зробити збори мешканців.2. Спільно вирішіть (хоча би більшістю квартир), які послуги вам справді потрібні і ви, відповідно, готові за них платити, а які - ні.3. Розробіть і розмножте типову заяву від власника/наймача квартири вашого будинку із переліком тих послуг, за які ви, як споживач, готові платити.4. Кожен власник/квартиронаймач від свого імені направляє письмово цю заяву на ЖЕК.5. Чекаєте відповіді.6. Якщо в ЖЕКу будуть бикувати щодо таких речей, можете звернутися до мене.Звісно, можна вічно нарікати на ЖЕКи, що вони такі-сякі, ми їм платимо, а вони того не роблять. Але ж ви - споживач. І комунальна послуга по своїй суті не відрізняється від будь-яких інших послуг. Платите ви - отже, ви і вправі вимагати відповідної якості послуги або відмовитись від неї. Особливо, якщо законодавство передбачило такі моменти:Правові підстави:Стаття 20 Закону України "Про житлово-комунальні-послуги":"1. Споживач має право:1) одержувати вчасно та відповідної якості житлово-комунальні послуги згідно із законодавством та умовами договору на надання житлово-комунальних послуг;"Стаття 21:"2. Виконавець зобов'язаний:1) забезпечувати своєчасність та відповідну якість житлово-комунальних послуг згідно із законодавством та умовами договору"6) розглядати у визначений законодавством термін претензії та скарги споживачів і проводити відповідні перерахунки розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості;;Стаття 6 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності":"Громадяни, суб'єкти господарювання, їх об'єднання та наукові установи, а також консультативно-дорадчі органи, що створені при органах державної влади та органах місцевого самоврядування і представляють інтереси громадян та суб'єктів господарювання, мають право:подавати до регуляторних органів пропозиції про необхідність підготовки проектів регуляторних актів, а також про необхідність їх перегляду;у випадках, передбачених законодавством, брати участь у розробці проектів регуляторних актів;подавати зауваження та пропозиції щодо оприлюднених проектів регуляторних актів, брати участь у відкритих обговореннях питань, пов'язаних з регуляторною діяльністю;"До питання договорів. Їх укладення згідно із Законом "Про житлово-комунальні послуги" - обов'язкове як споживачем, так і виконавцем. Типовий такий договір затверджений Кабміном.Окрім того, згідно з Порядком формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, на який посилаються ЖЕКи: "Тариф на послуги розраховується окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників послуг, що фактично повинні надаватися для забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій з урахуванням переліку послуг згідно з додатком до цього Порядку.З власниками (наймачами) квартир (житлових приміщень у гуртожитку) та власниками, орендарями нежитлових приміщень у житловому будинку (гуртожитку) укладається договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (далі - договір про надання послуг).Послуги надаються з урахуванням встановленого рішенням органу місцевого самоврядування тарифу, його структури, періодичності та строків надання послуг. Копія такого рішення є невід'ємною частиною договору про надання послуг.Інформація про перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, їх вартість, структуру тарифу, його зміну з обґрунтуванням її необхідності доводиться до відома споживачів у порядку ( z1380-12 ), затвердженому Мінрегіоном.Також, відповідно до Закону України "Про Захист прав споживачів" (ч.17 ст.1) послуга - діяльність виконавця з надання (передачі) споживачеві певного визначеного договором матеріального чи нематеріального блага, що здійснюється за індивідуальним замовленням споживача для задоволення його особистих потреб;"
Roman_1984 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:45 #31 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 21:45 Держава якраз і хоче скинути цей геморой з себе, бо ще пару років і наші будинки будуть валитись як на Рівненській 109 і їм прийдеться викинути не один млн. грн. Це в нас народ не спішить брати в свої руки відповідальність, привикли надіятись на державнуБабло перемагає зло... Ще раз повторюсь, якщо все залишається так як є, значить це комусь вигідно. І якби держава хотіла, вона б вже давно, від ЖЕКів відмовилась би. А добровільно-примусово мати своїми клієнтами мільйони людей))) чому б і ні.... Ну не вірю я, що так влада турбується про нас, що тримає ЖЕКи щоб мати можливість послужити народу)))
serg49 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 22:03 #32 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 22:03 І якби держава хотіла, вона б вже давно, від ЖЕКів відмовилась би.З часом так і буде. Особливо після того, як декілька будинків ще заваляться
nickel Опубліковано 26 Січня, 2013 в 22:44 #33 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 22:44 І якби держава хотіла, вона б вже давно, від ЖЕКів відмовилась би. А що таке "держава"? Мені здається їй все рівно, хто вас обслуговує. Вона надала можливість вибору: ЖКП чи ОСББ. І якщо ви досі обслуговуєтесь в ЖКП, то це влаштовує в першу чергу вас, а не державу. Пишу однією рукою, другою витираю "слезы умиления". Так зворушливо спостерігати, доки народ чекає покращення, шляхом примусового загону в ОСББ. Чим таке ОСББ буде відрізнятися від добровільно-примусових ЖКП? Можна не відповідати на речення з знаком питання, це риторичні запитання.
Vlodik Опубліковано 26 Січня, 2013 в 23:32 #34 Опубліковано 26 Січня, 2013 в 23:32 Я так зрозумів що Україна і "держава" є різні речі.А як вам нове блюдо від "держави"http://ua-ekonomist.com/1265-vlada-mozhe-zabrati-v-ukrayincv-zaoschadzhennya.html
Romawka Опубліковано 27 Січня, 2013 в 01:28 #35 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 01:28 Я при прошлом повышении немного вникала в суть тарифа, так выяснила что на 33-м в соте придомовую территорию для каждого дома считают от балды, вот есть двор, и каждому дому считают всю эту территорию как "прибудинкову". Реальные границы придомовой территории показать не могут, но эта цифра (не понятная) есть в основе расчета тарифа.Так вот замеряла я сколько времени дворник реально тратит на уборку и разделила на метраж территории заложенный МЖК , получилось, что дворник убирает в нашем дворе 1 кв м. за секунду (Америка нервно курит от такой производительности труда). Если вникать в суть тарифов комплексно, то просто понимаешь все дурилово.К примеру уборщица, в подъезде 5 этажей, 2квартиры на площадке,с общей площадью 115 кв.м.0,1872*115*5 = 107, 64 грн оплата за 2 часа работы в месяц (одна уборка 5 этажей в среднем 15 минут ). (107,64\2)*8*24=10333,44 за месяц зарабатает для ЖЕКА одна уборщица, по предложенному тарифу и реальной затрате времени.Оплата за освещение лесниц и подвалов, 5 лампочек берут 175 квт в месяц.Вообщем тундра, если переводить тариф на реалии.
Andruha_gpz28 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 09:47 #36 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 09:47 Та я щось так пробіг очима цей папір, і так зрозумів, що вони нараховують всю цю фігню, перемножуючи тариф на загальну полощу (квартири, я так зрозумів). То при чому тут, млять., площа моєї квартири? Я сам оплачую освітлення своєї квартири. Нехай рахують площу підвалу, площу під"їзду, і розбивають цю площу помножену на тариф, на кількість квартир в будинку. Так напевне правильніше буде.Або, я живу на другому поверсі, і ми ліфтом ніколи не користуємось, але оплату за нього нам нараховують. Якого дідька я маю за нього платити?
serg49 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 10:24 #37 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 10:24 Або, я живу на другому поверсі, і ми ліфтом ніколи не користуємось, але оплату за нього нам нараховують. Якого дідька я маю за нього платити?Хоча ви ліфтом на другому поверсі не користуєтесь але є такі чуваки (я особисто таких знаю), що їздять на ліфті з першого на другий і назад, то чого не брати з них за це гроші. Але взагалі правильно як зробили (якщо не помиляюся!) у Володимирі-Волинському - карткову систему: ти купляєш картку на певну кількість поїздок, коли приходиш до ліфта, то вставляєш його у спеціальний прилад, який зчитує із твоєї карточки цю поїздку і тоді до тебе їде ліфт. І це було правильно, коли в нас це б зробили. Користуєшся ліфтом - платиш, коли не користуєшся - не платиш
foxx77 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 10:32 Автор #38 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 10:32 Andruha_gpz28То при чому тут, млять., площа моєї квартири?вони просто рахують скільки їм треба бабла, а потім ділять на житлову площу всіх квартир, те що вони будуть рахувати по підвалам чи по сходам нічого не змінить, вони всеодно будуть виходити на свою сумму, треба йти і відмовлятись від неіснуючих послуг, згідно законам які вище викладувались.
Zalepok44 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 10:42 #39 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 10:42 Відмовлятись це звичайно добре, але мені наприкриклад не дуже хочеться бути організатором суспільного невдоволення. Ось якщо я напишу сам заяву до жеку, а якій відмовлюсь від певних послуг по "Утриманню будинку", мені їх нараховувати не будуть чи як?
foxx77 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 11:08 Автор #40 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 11:08 Zalepok44ЖЕК це продавець послуги, він діє на підставі договору (якщо приватизована квартира), тебе ніхто не має права заставляти щось купувати, якщо є договір потрібно в кінці терміну завити, - тепер мені оце треба, а оце не треба, тим самим укласти новий договір. З новим переліком послуг.Через що ЖЕК і дає термін 14 днів, щоб покупець міг або відмовитись, або погодитись з покупкою послуги, відсутність заперечення жильця автоматично (по замовчуванню) його підписує на нові тарифи.
Songoku Опубліковано 27 Січня, 2013 в 13:04 #41 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 13:04 Songoku, друже, ти або працівник ЖЕКу, або живеш у приватному помешкані)))))Добре проаналізую іншу соціально важливу галузь. Адже тільки врахування всіх наслідків і можливостей дає повну картину.Логістика, те без чого місто загнеться швидше ніж від забитого сортіра чи не вивезеного сміття.Якщо прибрати тролейбуси, будь-хто скаже: "Ха на них тільки лохи їздять". Ок тролейбуси прибрали, що є наслідком. Маса народу, з тролейбусів, пересідає на маршрутки -> знову ж як наслідок давка і різке збільшення маршруток. Що далі рай??? Ні перевантаженість транспортної системи, як було колись і частковий/повний колапс, коли 3 маршрутчика може закупорити центр оперативно і надовго. А це постійні запізнення навіть на приватних авто. Ну про втрати для бізнесу і області від втраченого часу вже не буду.Може проаналізувати будь-яку систему для Вас де Ви працюєте??? Чи все-таки самі будете розуміти наслідки зникнення, того, що Вас персонально щодня обслуговує?Памятайте все що працює в місті, працює для обслуговування його інфраструктури і відмова одного з елементів, подібно до відмови органа в тілі людини, веде до погіршення роботи чи деградації всіх інших...Щоб розуміти, це не потрібно працювати в ЖЕКу, Мерії, Газі, Водоканалі, Мед. установах, Освіті, Логістиці і т.п. І треба обовязково розуміти, що замінити орган дуже важко, це не США, де пригнали національну гвардію і розбили палаточне містечко на кілька лямів людей, і запросто евакуювали східне побережжя на тиждень, бо в них там шторм. В Україні навіть кран чи звичайний аналіз крові роблять кілька днів.
Michaylo Опубліковано 27 Січня, 2013 в 14:45 #42 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 14:45 якщо є договір потрібно в кінці терміну завити,Дуже точно сказано.
AK88 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 19:15 #43 Опубліковано 27 Січня, 2013 в 19:15 Народ, кого цікавить сама методика і формули, за якими рахують ЖЕКи, то прошу:http://zakon4.rada.g...359313785855589Розділ "ПОРЯДОК формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій "P.S. Кому дуже цікаво, може взяти калькулятор і порахувати на свій будинок реальну вартість конкретних послуг на основі наведених там формул.
madkot Опубліковано 28 Січня, 2013 в 19:23 #44 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 19:23 Songoku, я б радив активніше поцікавитись тим, як живуть люди в ОСББ, звісно всяко буває, але знаю конкретні випадки коли керівники ОСББ настільки коректно і якісно виконують свою роботу, що у них в підїзді і конс"єрж сидить, і відеоспостереження стоянки, і навіть депозитний рахунок відкрила за грші від оренди криши. при цьому платять за опалення менше ніж я, а температури в квартирах набагато більші ніж середні по місту. про домофон мовчу - це вже норма, хоча і він у них непростий
zluden' Опубліковано 28 Січня, 2013 в 19:48 #45 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 19:48 Або, я живу на другому поверсі, і ми ліфтом ніколи не користуємось, але оплату за нього нам нараховують. Якого дідька я маю за нього платити?Хоча ви ліфтом на другому поверсі не користуєтесь але є такі чуваки (я особисто таких знаю), що їздять на ліфті з першого на другий і назад, то чого не брати з них за це гроші. Але взагалі правильно як зробили (якщо не помиляюся!) у Володимирі-Волинському - карткову систему: ти купляєш картку на певну кількість поїздок, коли приходиш до ліфта, то вставляєш його у спеціальний прилад, який зчитує із твоєї карточки цю поїздку і тоді до тебе їде ліфт. І це було правильно, коли в нас це б зробили. Користуєшся ліфтом - платиш, коли не користуєшся - не платишага, канєшнотак само говорили як масово ставили кодові двері і домофони в квартирахгроші зрубали і поминай як звалина 33-му 99,9% не працюють
madkot Опубліковано 28 Січня, 2013 в 20:28 #46 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 20:28 ага, канєшнотак само говорили як масово ставили кодові двері і домофони в квартирахгроші зрубали і поминай як звалина 33-му 99,9% не працюютьне знаю, що кому там і як ставили, але у мене домофон працює вже десь років з 10, єдине що зламали це доводчик дверей - ну не вміють люди ним користуватись.але враховуючи рівень свідомості наших людей - будь яка техніка буде виходити зладу бо всім пофіг - бо то тіпа не моє, моє - це все що у квартирі, а поза нею то фіг зна кого...
serg49 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 20:50 #47 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 20:50 zluden' Не знаю звідки ви взяли такі відсотки але я сам живу в районі 33-го, то в мене домофон працює і в кого я знаю, що вони є, також працюють
nickel Опубліковано 28 Січня, 2013 в 21:04 #48 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 21:04 zluden' Не знаю звідки ви взяли такі відсотки але я сам живу в районі 33-го, то в мене домофон працює і в кого я знаю, що вони є, також працюютьЯк звідки? Провів соцопитування всього під'їзду.
serg49 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 21:10 #49 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 21:10 Як звідки? Провів соцопитування всього під'їзду.Одного свого під'їзду? Це не показник.
nickel Опубліковано 28 Січня, 2013 в 21:17 #50 Опубліковано 28 Січня, 2013 в 21:17 Одного свого під'їзду? Це не показник. Слово "іронія" нам не знайоме?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.