Перейти до змісту

Хабар в нашому житті і приколи з ним


Kostefan

Рекомендовані повідомлення

Так склалося, що ми інколи даємо, інколи беремо хабарі. Враховуючи делікатність справи - часто не обходиться без курйозних ситуацій. Пропоную поділитися смішними випадками, які траплялись у вашому житті...

Розпочну.

В технікумі, де я навчався в молоді роки, був викладач в якого без хабаря здати екзамен було неможливо. Але грошима він не брав. Полюбляв оковиту та "закусь" - ковбаску домашню, бочок тощо. Процес здачі екзамену проходив так: Заходить студент в аудиторію з пакетом в руці і хитаючи пакет видає "дзинь" натякаючи, що в пакеті зовсім не підручники. Викладач обурюється, що з пакетом на екзамені не можна і каже поставте його за кафедру. Студент ставить пакет за кафедру і іде успішно здавати екзамен. Виходячи з аудиторії студент звичайно "забуває" забрати свій пакет. Всі задоволені. Фішкою здачі було, що дехто заходив з пакетом, а в пакеті дзеленчав не "оковитою", а парою порожніх пляшок, а найвищим пілотажем (по словам старожилів) було коли одного разу після здачі екзамену студент тримаючи заліковку в руках пішов і забрав свій пакет. На здивований погляд викладача він відповів: "Мені сьогодні ще один предмет здавати!"... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значит дєло було так. Хабарі ми з дружиною не давали ніколи, бо і так писки тріскають, але ж віддячити треба було, пішли нам люди на зустріч. Ну стали ми ждемо і тут він приходить і перед нами перехвачує його жіночка якась, дякує там, ну ми дивимось - чпок в карман бумажку положила і пішла. Ми такі ага...Питаю дружину - бачила як треба? Вона: ага, і кармани так добре відтопирюються. Ну і ми по тому ж принципу повторили.

Тепер постійно використовуємо фразу "Доообре кармани відтопирені"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо говорити про лікарів - то вони напряму кажуть: анастезіологу потрібно дати таку-то суму, хірургу таку-то ... і т.д.

Так що наші лікарі не чекають, поки їм в карман щось покладуть, у них на все своя такса.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ооо, знову згадали лікарів. Зараз ще сюди чиновників середньої ланки приплетуть. І в цікавій темі з розділу Гумор/Приколи почнуть вести нікому не потрібну демагогію.

Якщо знаєте про конкретні випадки проявів корупції, то Вам у приймальню Прокуратури. А тут діліться дійсно цікавими історіями.

Історія з мого студентського життя:

викладач фізики інколи (в основному на перездачах, коли приходили до нього студенти по одному, або групками по 2-3 чоловіка) так ставив умову задачі - його кабінет - це точка А, фірмовий магазин однієї із ТМ ЛГВ - це точка В. А оцінка за залік чи екзамен буде залежати від того, за який час t та з якою масою m принесуть йому пакет із точки В в точку А.

А викладачка з філософії завжди говорила - Пам"ятайте, що до екзамена - це називається хабар, а після екзамена - це вже вдячність.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А викладачка з філософії завжди говорила - Пам"ятайте, що до екзамена - це називається хабар, а після екзамена - це вже вдячність.

Хтось мені розповідав (чи правда не знаю), що в ЛДТУ в свій час був викладач який любив повторювати своїм студентам: "Немає в голові - шукайте в гастрономі!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та про хабарі багато можна розповідати. І про те, як в садочках та школах вимагають відкритим текстом на ті чи інші потреби, навіть в ЖеКу, щоб взяти довідку - без шоколадки немає чого і рипатись. Це вже як должне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сама лично взяток не давала, так и не научилась. Как-то и так обходилось, добрые люди шли навстречу. Но в универе без этого никак не обошлось. Правда, там все решалось скопом, через старосту. Наша группа была дружная, неконфликтная, преподователи не боялись с нами иметь дело. А группой "давать" было гораздо дешевле, чем по одиночке. Мы в начале сессии скидывались старосте сразу на все, и дальше не парились, ходили сдавали, как обычно, вроде бы.

Сессия дело нервное, случались накладки, курьезы. Однажды на нас свалился зачет, прямо по ходу дня. Мы не знали, сам препод был в а"уе. Сидим в аудитории, думаем, как быть, а староста в вестибюле вылавливает препода между парами. В аудитории были ребята и из других групп. Тут влетает староста, видит посторонних, слегка замешкалась, но сообразила быстро и давай на пальцах и мигами с нами совещаться, как быть и сколько дать: будем ли мы с преподом встречаться, или так просто сдадим зачетки старосте, сколько каждый вариант будет стоить, и т. д.. И все это на одних междометиях и на пальцах, без единого слова. Минута - и проблему обсудили. Староста убежала "сдавать".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лнту , перед екзаменом викладач каже цитата "Ну що Студенти знання з собою взяли !?"))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой та з тим ділом вже стількі було, що майже не пригадається, хабарництво кругом. Он ще з Університету памятаю (ВНУ), казала одна викладачка прямо, здається з соціології, з пустими карманами не приходьте. Ще одна викладачка казала щось погано вивчили, прихотьте після обіда індивідуально і все здасте. А був такий викладач то взагалі сміх, взяв в одного хабаря і втік додому ховатися, три години його чекали в аудиторії, вже й встигли пообідати і випити по 50грам, :) потім він прийшов і сказав, що нічого вже не буде приймати і відправив якогось свого друга той зібрав по 150грн майже в 17-ти чоловік, потім заходить він і каже: От бачте, як захочете то можете вчитись. Тай теж багато стикався з хабарями як в правоохоронних органах так і в медичних закладах. Як то кажуть хабарі то основа складової демократії, адже я не можу тобі силою навязати чи заставити тебе думати і приймати ті рішення які будуть для мене вигідними, але я можу просто тебе купити, адже капіталізм засів у шари нашого суспільства досить глибоко і як то кажуть кожен хоче їсти і прагне про щось смачніше аніж хліб з маслом. І я навіть переконаний, що якби у всіх середня зарплата була б 1000дол. то всерівно брали б хабарі у тій самій кількості, це не можливо подолати ніякою владою бо зараз в 21 ст. будь яка влада навідь та яка ніби є найбільш чесною є тотально корумпованою, і не говоріть мені, що є країни європи чи сша у яких нема корупції , вона є була і завжди там і кругом буде, просто там більша планка скільки треба дати і не всі це собі можуть дозволити, і навіть зміни режимів у країнах не допомагають повністю здихатися цього явища, адже відомо, що навіть фашистська Німеччна і та не позбулась корупції. Корупція то певно не порок капіталістичного суспільства, то скоріш за все наслідок психології кожного індивіда, адже жадоба , бажання жити краще та легке вирішення проблем це фактори у людському мозку які призводили до корупції ще у прадавні часи бо також відому, що корупція згадувалася ще у стародавньому Єгипті і інших прадавніх цивілізаціях.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в мене отак колись було. Предмет "Охорона Праці", викладач - звір нереальний, так залякав всю групу, шо всі аж пісялись, як його бачили. Ну короче вирішують одногрупники скинутись йому на МФУ крутезний якийсь( баблом дядько ні в какую не бере), до мене підходять типу давай 200 грн., я кажу ну його нахєр(в мене реально грошей не було), я сам здам. Короче скинулись всі, крім мене і декількох людей що не було в універі. Вони купили, пішли до нього, дали йому список з фаміліями тих хто скидався і всі вони здали. Я пішов додому вчити, прийшов на наступний день, він запитав групу і безовсяких інших питань влупив "добре". Походу дядько шось попутав, або я просто щасливчик... :_16:

З.І. доречі двоє людей, через цього прєпода так і не дійшли тоді до захисту диплому...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Під час мого навчання приколів було багато. Ось один з них. Декілька одногрупників не могли здати залік. Вирішили скинутись грошима і дати викладачу. Відправили самого сміливого. Він повертається білий як стіна і каже, що залік цей ніколи не здамо. Виясняємо подробиці його діалогу з викладачем. Виявляється, він дав викладачу гроші і попросив решту)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да було таке і не раз. Називається оплата штрафу ДАЙ на місці було і по 100 і по 50 все ж краще ніж потім 260 чи 400 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Риба шукає де глибше, а людина - як вигідніше. Хоча закон про хабарництво ніхто, ще не відміняв...

http://www.youtube.com/watch?v=P43RlJECKoM

а то вже покрупніше...

а то вже - натурою....

В НЕТі - нємєряно такого відео...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як ви цікаво вчились :) А мене в університеті не навчили хабарі давати. Мабуть, нажаль.... За всі роки навчання пробувала дати хабара тіки фізкультурнику на п"ятому курсі - вже була вагітна, і для фізкультури якось не знаходилось часу... :_08: І то була справжня проблема - не хотів брати гроші, наполягав на відпрацюванні пар :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давайте не відходити від теми і не обговорювати серйозні питання. Тут тільки гумор! :)

Зацікавився темою почав збирати по знайомих такі випадки - назбиралась колекція - буду тут потрошку постити. Далі зі слів колеги ситуація:

Потрапила я в лікарню з неприємністю - потрібно було робити операцію, а я в своєму житті так і не навчилася давати хабарі. Ну прийшла до доктора з пакетом і стою мнусь не знаю як приступити до тієї делікатної процедури, всю колошматить. А він все мене перепитує чи знаю я, що ця операція платна? І що купити потрібно і бинти, і ліки, і крапельниці, і..., і... І все таке дороге а їм не виділяють не копійчини... А я все ніяк не можу розпочати. Рознервувалась в край - навіть вже не чую, що він говорить. Тут він побачив мій стан, зрозумів, що толку не буде і прийшов мені на допомогу.

- Що то ви там в пакеті принесли?

Я мовчки розкрила пакет. Він подивився і каже:

- Що ж ви мовчали! Да тут вам тільки марлі 10м потрібно докупити - все інше у вас вже є!

В мене аж тягар впав з плечей. Отака історія.

Операція пройшла успішно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чомусь саме популярне то хабар ДАІ-шнику, тож ситуація з мого життя: зупиняє мене працівник у погонах в районі КТ Промінь, мол щось порушив, а на той час я працював торговим представником на презервативах і даного товару у багажнику було під зав'язку, тож коли я запропонував розрахуватись за порушення на місці презервативами (котрі попередньо розхвалив, мол самі самі ще й далеко не дешеві, з візерунками всякими і т.д.) працівник ДАІ з "ржакою" погодився та прийняв їх у дар.

анекдот у наступному: через півтори години до мене телефонує колега з цієї ж роботи та й питає чи це випадково не я тицьнув презіків ДАІшникам? Ну я й кажу, що то я був, а що? Він з розпачем говорить, що його зупинили також біля КТ Промінь, бо бачишно пішохода не пропустив і коли запропонував служителям законопорядним презервативи в якості хабара, оскільки грошей на той момент також небуло, ті показали йому мій хабар і сказали що ім цього на рік вистачить, мол так що тепер бабульки давай. От така от печалька буває)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сьогодні згадав ще одну кумедну ситуацію з тієї ж опери:

у мене зламався автомобіль та я вирушив на маршрут (мова йде про ту ж компанію по продажі презервативів десь 3-4 роки тому) з експедитором на його авто (део сенс) з повним багажником та салоном контрацептивів, смазок тощо. За кермом його авто був я, оскільки вже традиція така склалась, хто з ким їде і має права - за кермом, власник авта на місці пасажира. І от на трасі Луцьк-Ковель мене зупиняє працівник ДАІ за перевищення швидкості, я не довго думаючи беру документи в одну руку і ган...они в другу, експедитор робить те ж саме, свої документи на авто в одну руку, гель-смазку в іншу і приблизно так виходим двоє з авта і зі словами що мол стіко ганд...нів везем, ппц, а от права мої, техпаспорт його, презіки наші і купа мови в тому дусі... все це було сказано дуже швидко... Я побачив наступну картину, міліціонер червоніє, регоче, помалу присідає і не перестає "ржать", в одній руці його жезл, другою махає нам мол їдьте звідси бігом, що ми і зробили...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну вот і я поділюсь історією, правда не дуже смішна буде але все ж темку апну.

Сидить студент, практично на останній парті, так нагло сміється, гучно розмовляє типу мені пофіг... Викладач через певний час, звертається до нього.

Ви, да ви, як ваше прізвище?

Студент назвав.

Так от ... ви мені будете коштувати 500 гривень...

При всіх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли вчилася в ЛНТУ, то залік з одного предмету здавала шість (!) разів. Викладач мене постійно відправляв "підівчити". Я уже і сама втомилася ходити до нього... Але! Тут було діло принципу, бо даний предмет я знала добре. Уже в останній раз, коли я зайшла на кафедру і бідний викладач підняв на мене очі, його ледь гикавка не взяла... Не соромлячись колег він у розпачі вигукнув: "Ну Вам що - 100 гривень шкода?!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 9 місяців потому...

мати недавно лежала у 2й лікарні, так там врач ах...євший зайшов в палату і прямо сказав що мол давай 200 грн лібо вали на коридор, а не в палаті лежати, тіпа в палату і так бажаючих багато... про відношення до хворих я взагалі мовчу, а от те що заваляний приходить на роботу частенько і "лікує" то це взагалі страх, це ж життя та здоров'я ЛЮДЕЙ, це ж не ветклініка! Цей мудило на 5му поверсі промишляє, аж руки чесалися хребет йому порівняти...

зараз взагалі порядні лікарі це рідкість, некажучи про компетентність, яка нажаль не поширена в медичних закладах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мати недавно лежала у 2й лікарні, так там врач ах...євший зайшов в палату і прямо сказав що мол давай 200 грн лібо вали на коридор, а не в палаті лежати, тіпа в палату і так бажаючих багато... про відношення до хворих я взагалі мовчу, а от те що заваляний приходить на роботу частенько і "лікує" то це взагалі страх, це ж життя та здоров'я ЛЮДЕЙ, це ж не ветклініка! Цей мудило на 5му поверсі промишляє, аж руки чесалися хребет йому порівняти...

зараз взагалі порядні лікарі це рідкість, некажучи про компетентність, яка нажаль не поширена в медичних закладах.

І що саме цікаве, що ті ж лікарі, міліція ...та всі інші хабарники це люди які живуть поруч з нами, чиїсь друзі чи знайомі. Люди в яких вже зовсім не залишилось совісті, наприклад за кращі умови в палаті... І це люди які переходять буває всі межі, наприклад лікарі чи та ж міліція. А вчать давати хабарі ще з студентських років. А батьків з садочка.

А позбутись цього можна тільки одним методом - не платити...ні в якому разі. Я вже колись писав, як з мене требували гроші за довідку про несудимість. Спочатку дівчина заявила що якщо безплатно то я її отримаю десь через місяць, ну або плати 80 грн. Я пригрозив що за такі дії піду до її керівництва, або до їх сусідів в прокуратуру і напишу заяву. І в мене довідка була ...як в законі писано через два дні...і безплатно.

Боротися з хабарниками можна тільки не даючи хабарів і трошки треба орієнтуватись в законах.

Вибачаюсь ...розумію що тема про веселі випадки - та не було б це так сумно ...такого б не писав ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...