Перейти до змісту

27 луцьких вулиць з 1 грудня змінять назву

cemiynick

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
З першого грудня 2012 року буде змінено назви 27 вулиць Луцька.

Нововведення впроваджуватимуться відповідно до пункту 1 рішення Луцької міської ради від 30.11.2011 № 16/6 «Про перейменування вулиць міста Луцька», повідомляє прес-служба Луцької міськради.

Зокрема, перейменовані будуть:

вул. Бабушкіна на вул. Шпитальна;

вул. Горького на вул. П’ятницька гірка;

вул. Доватора на вул. Християнська;

вул. Кірова на вул. Петра Болбочана;

вул. Колгоспна на вул. Садова;

пров. Колгоспний на пров. Садовий;

вул. Котовського на вул. Холодноярська;

вул. Краснодонців на вул. Князів Острозьких;

вул. Куйбишева на вул. Олексія Шума;

вул. Невського на вул. Цукрова;

вул. Олега Кошового на вул. Балківська;

вул. Орджонікідзе на вул. Митрополита Андрея Шептицького;

вул. Пролетарська на вул. Рогова;

вул. Радгоспна на вул. Григорія Гуляницького;

вул. Свердлова на вул. Покальчуків;

вул. Тухачевського на вул. Андрія Марцинюка;

вул. Тюленіна на вул. Петра Могили;

вул. Уляни Громової на вул. Йосафата Кунцевича;

вул. Фрунзе на вул. Степана Кривенького;

вул. Щорса на вул. Олександра Богачука;

вул. Чкалова на вул. Івана Кожедуба;

вул. Баумана на вул. Петра Маха;

вул. Пархоменко на вул. Яблунева;

вул. Лазо на вул. Георгія Гонгадзе;

вул. Радіщева на вул. Срібна;

вул. Земнухова на вул. Князів Ружинських;

вул. Бринського на вул. Архітектора Метельницького.

Окрім того, виконавчий комітет прийняв рішення від 08.11.2012 № 748-1 «Про зміну нумерації будівель у зв’язку з перейменуванням вулиць», згідно з яким буде змінено нумерацію окремих будівель на цих вулицях.

Жителям вулиць, що будуть перейменовані, необхідно звернутися до ЖКП за місцем проживання. Там організований прийом громадян, під час якого фахівці нададуть консультативну та практичну допомогу в переоформленні документів, пов’язаних з перейменуванням вулиць, зазначається у повідомленні.

Чого це комуніст Романюк так розщедрився? Забоявся приходу свободи? Чи ще буде вето?

Опубліковано

О да якби ще змінна назви вулиці, додала асфальтне покриття, або відремонтувала існуючи, оскільки декілька вулиць з перерахованих вище бачив... і :0157:

Опубліковано

Жив на Соборності. До цієї назви пам"ятаю такі були: вул. Малиновського (той що маршал), вул. Жовтневої революції, третю назву не можу пригадати. Мо хто пам"ятає ще?

Опубліковано

:jeer:вул. Краснодонців на вул. Князів Острозьких;

вул. Уляни Громової на вул. Йосафата Кунцевича;

вул. Фрунзе на вул. Степана Кривенького;

прикольні пари :)

Опубліковано

image.png

Закінчилась фантазія по розпилу бюджету немає куди всунути гроші?

Опубліковано

Як це нафіга?

Якщо назва вулиці має політичне забарвлення, то рано чи пізно вона буде перейменована.

Тим більше, якщо говорити про комуняк

Опубліковано

image.png

Закінчилась фантазія по розпилу бюджету немає куди всунути гроші?

ну якщо чесно то давно пора змінити...22 років незалежності, а такі є назви радянських "героїв" шо ужас... Хоча там є пару дійсно достойних людей, хоча і радянських.

Опубліковано

Як це нафіга?

Якщо говорити про країну - а що у нас всі получають зарплати/пенсії/стипендії/соцвиплати нормальні? Чи у нас є лишніх пару тисяч/лямів в бюджеті, щоб займатись такою х....ю саме ЗАРАЗ?

Про місто - от якраз саме зараз прийшов час приймати такі СЕРЙОЗНІ рішення, бо від цього людям краще жити стане?! А в міськраді більше немає ніяких нагальних питань-проблем? В міськраді їх нема, це точно, то в мешканців міста вони є. + ще одну добавили.

...то рано чи...

Імхо: рано!

Опубліковано

є лишніх пару тисяч

Відкати наразі основний рушій законотворення, тому реакція "знову в народу украдуть гроші" - досить буденна.

Прийняли би інший закон, здерли би вишуканішим способом.

А так, без грошової складової, новина радує - віддамо честь українській історії.

P.S. Підбірка нових назв, як на мене, гарна

Опубліковано

а на Уя ти живеш?

зрузумієш чи ні...щоб не прославляти комуністську нечисть, на землі твоїх дідів,яких ними ж було заморено

Опубліковано

Придурки блін - люди тільки страждають (по собі знаю - в минулому році всі документи міняли після зміни вулиці) а фірмам взагалі "весело " :0155:

"не ту страну назвали Гондурасом" :0156:

Опубліковано

Це ж напевно не лише прописку в паспорті поміняти потрібно буде, можливо шей усі документи на права власності житлом, договори на користування комун.послугами, і т.д. (після шлюбу набігалась нещодавно дікілька тижнів - тому бюлюче сприймаю) і це все тиркатися в свій власний робочий час під кожним кабінетом по пів дня, там чоколядку, там кавку, там гривників в кишеню насип, а там черга 5 кілометрів, а в паспортному дивляться на вашу усю вулицю в черзі як на ворога народу буцімто ти сам запропонував собі вулицю і номер будинку змінити! Дуже шкода мешканців цих вулиць. А про підприємців взагалі мовчу, для них, то напевно ще більша морока, шей дорожча - в податковій і в усіх фондах поперереєстровуватись, отримати документацію установчу, час неабиякий на це затратити, на фірмі простой. А все через те, що на думку декого, вулиця носить політично застарілу назву. Тьху.

Опубліковано
Чого це комуніст Романюк так розщедрився? Забоявся приходу свободи? Чи ще буде вето?

1. Рішення, якщо Ви уважно читаєте свій же допис, було ухвалене ще понад рік тому. Тому тут ніхто не "забоявся" і ніякого вето вже не буде.

Це рішення не самого Романюка, а депутатів.

2. Дату вступу рішення у силу - 1 грудня 2012 року запропонував депутат від "Батьківщини" Сергій Григоренко. Щоб не створювати людям додаткових проблем під час парламентських виборів.

3. Я прекрасно розумію, що багато лучан "кидають шишки" у тих, хто ініціює перейменування вулиць.

Якщо глянути об'єктивно - це потрібно робити не зараз. Перейменування потрібно було зробити ще на початку 90-х. Тоді би всі забули за такі речі в принципі. Але ж і тоді була купа незадоволених, правда?

І якщо за Похи-Кривицького-Шиби це не зробили, то це потрібно робити зараз.

4. У найближчих обласних центрах (Львів, Рівне, Тернопіль) проблему перейменування у більшості зняли ще тоді, в 90-ті. І що, невже погано?

5. Особисто вам приємно ходити чи їздити по вулицях, названих на честь людей, які з Україною взагалі не пов'язані? Я вже не говорю про їх зв*язок з Волинню чи Луцьком.

6. У нинішній міській топоніміці явний перекос у бік совєцьких назв. Звісно, була така епоха... Тривала всього-навсього 70 років. А нашому Луцьку - більше, ніж 925 років. Висновки робіть самі.

7. Серед нових назв увіковічнені ті люди, які зробили для України і, особливо, Волині значно більше за всяких свєрдлових-тухачевських-чкалових. Це також погано?

Чи погано, що з'явилась вулиця імені Степана Кривенького (мого далекого родича), автора пісні "Волинь моя"? Багато хто любить її співати, а вшанувати таким чином пам*ять автора - не треба?

8. Щодо стану покриття на перейменованих вулицях:

Не знаю, як інші депутати, а я буду лобіювати ремонт у новому році тих перейменованих вулиць, що входять до мого округу.

Це Бабушкіна/Шпитальна, Кірова/Болбочана.

І кілька днів тому я подав звернення щодо ремонту перехрестя Гірної і Пролетарської/Рогової. Щоправда, Пролетарська/Рогова - це не мій округ, але то не звільняє мене від відповідальності.

P.S. Кидайте у мене камінь. Бяка!

Опубліковано

Зацитую також решту рішення про перейменування:

2. Департаментам житлово-комунального господарства ( Кубіцький І.Є.), управлінню містобудування та архітектури (Казмірук Ю.Й.) та комунальному підприємству "Луцькмістобуд" (Маруняк А.Я.):

2.1. До 1 грудня 2012 року забезпечити виготовлення та встановлення відповідних інформаційних стендів та табличок.

2.2. Департаменту житлово-комунального господарства (Кубіцький І.Є.) розглянути можливість облаштування даних вулиць при формуванні бюджету міста Луцьк на 2012 рік в загальній Програмі благоустрою доріг.

2.3.Вжити заходів щодо зміни поштових адрес будівель та земельних ділянок перейменованих вулиць.

2.4.Організувати у житлово-комунальних підприємствах міста прийом громадян з питань надання консультативної та практичної допомоги, що пов'язана з перейменуванням вулиць.

3. Фінансовому управлінню (Єлова Л.А.) забезпечити фінансування заходів, пов'язаних з перейменуванням вулиць.

4. Рішення підлягає офіційному оприлюдненню в газеті «Луцький замок», на веб-сайті Луцької міської ради з обґрунтуванням щодо вибору, нових назв та роз'яснень про дії громадян, пов'язані з перейменуванням вулиць.

Опубліковано

А щодо нібито відкатів і розпилу на перейменуванні вулиць, то, як у відомому фільмі - "Пилите Шура, пилите! Они золотые!"

Порядок сум, які йдуть на перейменування - мізер, порівняно із тим, де "пиляють" по-справжньому.

До теми перейменування завжди прикута увага суспільства. Навіщо чиновнику красти, якщо це на виду? Адже можна набагато спокійніше попиляти на ремонті доріг, на закупівлі харчів чи нафтопродуктів для бюджетних установ і т.д. Словом, на тих звичних речах, на які ми чомусь не звертаємо стільки уваги. Хоча там ховаються сотні тисяч і мільйони.

Опубліковано
ну вот тоді вже Соборності перейменувати нада....

Як тільки розлучимось з даун-басом, зразу перейменуєм! :)

Опубліковано
ну вот тоді вже Соборності перейменувати нада....

Як тільки розлучимось з даун-басом, зразу перейменуєм! :)

шо за настрої бушують?

Опубліковано

Очередной дебилизм от местных властей. Это отнюдь не патриотизм и уж точно не желание прославить тех или иных людей. Это, видать, на укладке дорог много отмыть не получается, вот и нашли другой метод, более туманный.

Опубліковано

А щодо нібито відкатів і розпилу на перейменуванні вулиць, то, як у відомому фільмі - "Пилите Шура, пилите! Они золотые!"

Порядок сум, які йдуть на перейменування - мізер, порівняно із тим, де "пиляють" по-справжньому.

До теми перейменування завжди прикута увага суспільства. Навіщо чиновнику красти, якщо це на виду? Адже можна набагато спокійніше попиляти на ремонті доріг, на закупівлі харчів чи нафтопродуктів для бюджетних установ і т.д. Словом, на тих звичних речах, на які ми чомусь не звертаємо стільки уваги. Хоча там ховаються сотні тисяч і мільйони.

Ну да! Правильно говорите, нужно спи..ть так чтобы было незаметно .... Щас расскажу как....

Сколько улиц? - 27

Сколько домов на этих улицах? - минимум по 10 и того 270 домов

Красивые таблички с названием улицы и номером дома нам нужны? - Нам пох, а им нужны.

Сколько стоит табличка? Да гривень 30, а у СЫНА (зятя,дочки,кума) 300гр

Заказываем где? -- да да , именно ...

И того 300*270=81000 --- отнимем из этой суммы реальную стоимость и ОП - 9 000 баксов подтырили с бюджета :)

ЗЫ. Цифры приведены для ориентира и могут отличаться (конечно же в большую сторону)

Опубліковано

Adeon, DarkMonk

прикольно, що понаїхівші, і зхохлячене населення в цій гілці, не може прямо писати "бендеровци, стрелялі в спіну пищ пищ пищ!"

а вимушені прикриватись, начебто турботою про добробут громадян :)

Це вже багато що говорить, а саме про те, що ваша ідеологія не чесна сама з собою.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...