Перейти до змісту

Вибір HDD SATA 2 or SATA 3

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

забув. сімка в оцінці продуктивності оцінювала системний вінт на 7,1 бали, а тепер на 7,7. тепер тре докупляти оперативку =)

dyd.png
Опубліковано

та й швидкість запуску системи хотілося б покращити.

та йо-ма-йо ! SSD 60 коштує 70-75 уїв, + 1 терабайт якийсь WD Green, і все буде добре, і по грошах нормально :)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Ап щоб не створювати нову тему.

Порадьте HDD 1-2 ТБ десь так за 100$

Розеточний фільтр видав ось такі результати: тиць.

Вимоги:

гарантія - 36 місяців - дуже бажано!

неглючна серія, щоб відсоток потрапляння у сервіс (із наприклад 100 проданих) був як можна нижчим.

Сата-3

7200 обертів

64 Мб буфер

низький рівень шуму, температури і так далі.

=================

Можете радити з того що пропонує Розетка, можете інші варіанти. Вітається вказання ціни у Луцьку і адреси де купити, тільки пліз без шарашкіних контор аля ПП Вася Пупкін на Львівській в підвалі. ССД не пропонуйте, потреби немає. Вінт використовується для побутових потреб - Вінда 7 х64, інтернет, фільми в фулл-хд, ігри, інколи Фотошоп із великими зображеннями, Адоб Прем"єр, тощо. На даний момент юзаю SAMSUNG HD403LJ, але місця вже катастрофічно не вистачає.

Всім дякую.

Опубліковано

Vadimm, близько 2 міс. тому взяв собі WD10EZEX, в Нотіксі за 640 грн. Тихий, холодний (~30-32 градуси) і досить таки швидкий. Поки ніяких нарікань. Гарантія правда на нього 2 роки.

Опубліковано
гарантія - 36 місяців - дуже бажано!

нажаль на сучасні вінти тільки 2р гарантія, бо випускають гівно. у мене був wd10ears. 3 роки гарантія. вмер протягом перших місяців, певно промисловий брак. дали новий. гарантія 2 роки =( хочте більше — платіь бабки за дорожчу модель і будете мати на 5 років

неглючна серія, щоб відсоток потрапляння у сервіс (із наприклад 100 проданих) був як можна нижчим.

ось тут вам ніхто напевно не скаже! потрібно не менше року шоб модель обкаталась на ринку. після того можна буде збирати якусь абстрактну статистику. крім того за цей рік часу модель змінить декілька прошивок і можливо половину начинки у середині. наприклад читав про одну модель, яка на час виходу на ринок мала 3 бліни, а вже за декілька місяців перейшла на 2. і від цього її поведінка кардинально міняється. зовні це визначити практично не можна, а тільки якщо вскрити гермоблок.

моя порада: беріть ті моделі, які найдовше тримаються на ринку (популярні), і були випущені рік тому. так є шанс що ви візьмете стабільну модель.

вибір НДД, як російська рулетка — ніколи не знаєш що попаде.

Опубліковано

а що ви хочите почути?вінт як вінт.хіба що те,що сігейти раніше дохли,зараз не знаю

Опубліковано

в моем личном рейтинге надежности :

1. Hitachi. серии от 1Tb очень неплохи;

2. WD, "зеленая серия" особенно. но надо перешивать чтобы не парковали головы каждые 10 секунд;

3. Samsung. да, когда-то были "сыпучие", но уже несколько лет качество не вызывает нареканий;

4. Seagate. с ними у меня вечно были какие-то приГлючения связаны. серия 7200.9 еще нормальная была, а потом начался форменный $%@дец :dont: не скажу про серию 7200.14 – её не пробовал, да и как-то нет желания.

а вообще, советую не пожлобиться и купить для системного диска SSD. сейчас за $100 очень приличные модели на 120Gb встречаются. я себе на НГ подарил OCZ Vertex 4 – есть заметный профит даже в сравнении с RAID0 из двух шустрых терабайтников. брать бОльший объем не вижу смысла – SSD быстро дешевеет и через год за те же $100 можно будет взять уже 200-300Gb

Опубліковано

у мене був сігейт баракуда 7200.10 250 гіг 8м кеш, ІДЕ — гарантія 60 місяців. неубіваємий, скільки я з ним проносився в сумці, скільки в мене відпрацював, ніяких проблем не було.

щодо ВДшок зелених. незнаю чому всі пишуть шо там проблеми з головками та іншими грін-приблудами, у мене ніколи ніяких проблем не виникало, і нічого не шив. просто у віндовсі в параметрах енергозабезпечення ставиш параметр щоб ніколи живлення не виключалось і все.

на рах. самсунга підтримую шкодера. хоча зараз самсунга як такого нема, викупив сігейт =)

Опубліковано

насчет WD Green я просто некорректно выразился. под перепрошивкой я имел в виду не замену firmware, а настройку параметров фирменной утилитой под DOS. настройка в винде тут не помогает к сожалению. чтобы проверить, достаточно запустить любую утилиту для мониторинга SMART (например HD Tune) и глянуть значение поля Power Cycle Count. у меня уже за 20000 переваливало.. едва ли это полезно для винта :dont:

Опубліковано

Samsung канєшно гут, 36 місяців гарантії а працює вже 4,5 рік без жодних нарікань (на іншому компі ІДЕшний років зо 5-6 крутиться і все відмінно), якби зараз випускалися взяв би без роздумів. Побачимо що змінилося у Сігейтів з покупкою Самсунг.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Как ни крути винчестер - механическая деталь, самым разумный ход событий, имхо, - через годик полтора менять на новые модели, более скоростные, тише. большие по объему.

SSD никто не отменял. =) Радует меня уже почти год. Пока на SATA 2 только.

post-4677-0-50403300-1360189551_thumb.jppost-4677-0-24822900-1360189422_thumb.gi

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...