Перейти до змісту

Луцьк в порівнянні з іншими містами України

Sniper

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

не... и не потому, что я там учился, а потому что там моя душа, меня поймут те, кому довелось оставить душу, и переехать в другой город.

Опубліковано

ні слова про Чернівці...я б там залишився..був тільки в старій частині міста-вражений архітектурою. Резиденція митрополитів - особливе місце. раджу.

ще вразило, на перший погляд, відсутність магазинів.місцеві підказали) ніколи б його не помітив, супермаркет гарно,в стиль замаскований

Опубліковано

півроку жив у тернополі. не помітив, щоб негри. індуси, араби "багато сорбі дозволяли". урізноманітнюють натовп. мені подобалось

комуняка? Луцьк прекрасний і тим що майже немає тих хто "урізноманітнює натовп".

Опубліковано

мої 5 копійок.

Київ - надто насичений усім. Всі постійно кудись біжать, спішать... надто понтово, Хоча є і приємні моменти. Ті ж туалети (Чисті !) на хрещатику і вцентрі. (У луцьку їх уже ДАВНО немає... прикро.. ) Бував там в основному проїздом. Все бігом і галопом.

Полтава - гарне місто. Квітучі, у травні каштани, Біла Альтанка, пам'ятник полтавським галушкам.. супер. Ну пам'ятник Лєніну в центрі міста - зачот. :) Чисто.

РІвне. Дуже вже воно рівне. Хоча чимось і гарне. Доволі чисте місто.

Біла церква. Примітивно, із натяком на щось, хоча брудно і не зрозуміло. Не то. Ті, хто приїжджали звідти в Луцьк, чомусь їм дуже подобалося у нас!

Новоград-Волинський. Місто колишніх вояк і військових частин. Місто алкоголіків та наркоманів. Тепер напівпорожнє. Брудне і не гарне.

Трускавець. Прикольно. Прикарпаття, природа... +1. те ж стосується і сусідніх міст типу Борислава, Самбора. Архітектура.. історія.. +1

Прилуки. Чимось мені наші Ківерці нагадує. (Да Гетто, да). Таке ж ніяке.

Луганськ. Совок. Брудний, великий і маскальський. Молодики б'ють порожні з пива пляшки поруч із міліцейським нарядом, навпроти торгівельного комплексу "Россия". Самісінький центр. Через усе місто, наче потворний, глибокий шрам на обличчі пролягає яр. Він глибокий і неприємний.

Саме місто вуличками нагадує наш район вокзалу. Хрущовки, брєжнєвки і т.п. -1.

Запоріжжя. В центрі міста на вуличних кафе, пилюка крупнозерниста сажа. Запоріжсталь - димить усіма кольорами веселки. Ввечері заснути - просто неможливо. Сну тупо немає. А якщо вдається заснути, то розплющити очі зранку - та іще каторга. Зате Величний Дніпро та Хортиця трішечки виправляють ситуацію. А ще там самий довгий проспект у Європі. (Сама довга вулиця Європи у Кривому розі).

Дніпропетровськ. Великий та промисловий. Нічого особливого.

Одеса. Ой, и Вы не вегите, что Одесса таки самый лучший гогод? :) Так, велика, цікава, одним словом "Жемчужина у моря".

Івано-Франнківськ. Оскільки був там лише проїздом, то вражень мало. Але архітектура заслуговує на увагу.

Про Львів тут сказали багато. І як казав Артемій Лєбєдєв, під час своєї мандрівки Україною, цитую: "Львов - он охуєнен!".

Із того, що я сам бачив і був ніби то все. Може ще що згадаю :)

Опубліковано

Мало де бував. Але від брата багато наслухався про міста, так як він частенько буває у відрядженнях. Чернівці, Рівне, Київ, Житомир, Миколаїв, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Донецьк+ще декілька... . Враження - про ці міста Ви всі вище описували. Збігаються на 99%. Але майже завжди він говорить таку фразу "... який я радий що живу в Луцьку...!" :_42:

Опубліковано

Нажаль, під час моїх подорожей - телефон із вмонтованою камерою - це була розкіш. Принаймні для мене тоді.

Згадаю ще Черкаси. Похмуре місто на березі крутих схилів Дніпра. Від яких віяло холодом. В центрі міста в магазинах заколочені деревом вітрини. Ні не ремонт. Тупо нікого немає. Пусто. Саме місто, як на мене, не дуже привітне.

Чого не скажеш про Бердичів. Місто де смачне зелене пиво:) Гарне місто. "Житомиг, это такой маленький гогодок возле Бегдичева?" Саме так :) Старе гарне місто.

Опубліковано
Згадаю ще Черкаси. Похмуре місто на березі крутих схилів Дніпра. Від яких віяло холодом.

Ты, что там зимой был или со скучной компанией? :_07:

Класное водохранилище, парк - натуральнейший сосновый лес, дешёвое такси, город утопает в зелени и тд и тп. Долго можно рассказывать.

dscf5476.jpg

dscf5433.jpg

Опубліковано
Ты, что там зимой был или со скучной компанией? :_07:

Глибока осінь. Може кінець жовтня. Був по роботі. Те, що бачив - не вразило зовсім.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

нарешті добрався до своєї теми...

Знаєте, Ви мене приємно здивували... Ви всі так вичерпно і компетентно висвітлили реальну картину міст України, що мені мало що залишилось додати... просто не залишили мені змоги щось ще додати, але це радує, бо означає, що Ви цим цікавились, Ви це помічали і Ви це виклали у цій темі.

Тут не згадувався Кіровоград... Місто в центральній Україні... Первинна назва Єлизаветград. Напрочуд захаращене, в стилі 80-х років досі... Посеред міста протікає річка, по типу як наша Сапалаївка, але повноводніша і брудніша (уявіть собі річку бруднішу за Сапалаівку... Розумію, не просто...) Залізничне сполучення (пасажирське) практично відсутнє, хоча станція куди крупніша за Луцьку, але вантажні потяги шмигають густо (на Одесу). Поряд крупний вузол, ст. Знамянка (теж опишу). От через неї і слід залізницею добиратись до Кіровограда (маю на увазі потягом до Знамянки (їх через цю станцію ходить незчисленно), а звідти електричкою (якщо маєте терпіння пів-дня/ніч зачекати) або маршруткою до Кіровограда... час доїзду 30-40хв). Ще варто сказати на рахунок ЖД, що коли потягом (якщо так можна сказати, бо взагалі в розкладі в Знамянці значилось, що то приміський потяг, тобто електричка -- я так зрозумів, а виявився один плацкартний вагон, який йшов до Знамянки у складі потяга Київ-Кривий Ріг як причіпний вагон... з електровозом) я приїхав на станцію Кіровоград під ранок, то в слові назви станції на приміщенні вокзалу не світилась літера "І"... Ніби натякаючи на місце куди потрапив насправді. Туалет там знаходився (принаймі на той час, 2008р.) у підвальному приміщенні якоїсь будівлі... без освітлення і в прямому сенсі завалений сміттям, гори сміття в проході... завалено було так, що щоб пройти в середину, потрібно було присядом проскакати в дверному пройомі, з 5 кабінок користатися можна було лише двома, решта до стелі завалені тим же сміттям... Знайти пояснення цьому не міг... чи то там вічно п"яні прибиральники переконані, що туалет -- то сміттєкамера, чи той туалет знаходиться в якихось паралельних світах...

Місто промислове, нагадує суцільний район поблизу нашого "Адреналін-СІТІ" -- всюди високовольтні лінії, заводи (не громадні, але густо). Історично визначне в промисловому плані за рахунок заводу "Червона Зірка" -- на цьому заводі було випущено першу в світі зернову сівалку. Сталось це ще в ХІХ ст. під керівництвом двох братів-засновників Ельворті, англічан. Конструкція і принцип цієї сівалки зберігаються і до сьогодні... Багато сівалок різних світових виробників і досі випускаються з тією ж конструкцією і принципом дії, зокрема і поширена у нас сівалка СЗ-3.6, яка і випускається на ряду з іншими цим заводом. Є також заводи, що працюють з радіоактивними сировинами, що добуваються в області...

Ще такий факт наведу... Осінню 2009р. (якраз свинячий грип був на підході) приїжджав на конференцію в Кіровоград бусом... З Луцька виїхали о 9 ранку, тому, коли в"їжджали в Кіровоград, то вже стемніло... Увагу привернув якийсь дивний, стійкий шум, шелестіння на дорозі... Підійшли до бровки тротуару і виявилося, що то шелестить гонима вітром шолуха насіння соняшника... дорога була всипана нею ніби снігом. Згодом стало ясно причину тому явищу... При місті є крупний елеватор і зерносховище... Шолуха злітала на дорогу з непокритих "салфетками" кузовів вантажівок, що везли сюди насіння соняшника, таким чином в шолусі опинилися всі вулиці в місті (ну принаймі там де я бував... зрозуміло, що не всюди). Бруківку, звичну для нашого міста зустрінеш мало де, переважно всюди лежить радянський порепаний асфальт, будинки облуплені, на хрущовках, покритих шифером відсутні фрагментарно листи шиферу, на деяких пів даху "здуло"... Одним словом, чимось дуже подібно до Припяті...

(допишу згодом)

Опубліковано

. Я не хочу вмирати" - так городяни захищають не тільки свій будинок - свою фортецю, але і зелені насадження поруч. До речі, про фортеці...

Ага, как раз напротив пластмассового завода ,сохраняют, развалили скверик построили автосалон (ни кому не нужный), а терь заправку строят. Скоро дальше доберутся.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...