Перейти до змісту

Приганяємо авто з Польщі без розмитнення з пакетом документів для їзди в Україні


avtoeksport

Рекомендовані повідомлення

Приганяємо авто з Польщі без розмитнення з пакетом документів для їзди в Україні на польських номерах на період 1 року. Далі перетнути будь-який кордон для продовження терміну. Все легально і відповідає законним нормам. Термін доставки авто до 5 днів.

Можна без наявності закордонного паспорта.

А також приганяємо авто на запчастини.

тел. 0663412096 ел.ад: [email protected]

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки будуть коштувати Ваші послуги?

Наприклад авто у Польщі коштує 1000 дол.США, скільки воно буде коштувати мені у Луцьку з пакетом документів щоб їздити 1рік?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо авто вже куплене і в Україні на польскій реестрації які папери треба від авто мати.Та сікі поставити на легальні документи?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И у меня пару вопросиков.

Какими законами или постановлениями регулируеться возможность год ездить без выезда за границу?

А то вдруг завтра наш уряд сократит срок пребывания ,например, с года до месяца.

Какие именно документы на руки получает новый владелец авто?

Ну и что Вы можете предложить за 3000-4000?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А то вдруг завтра наш уряд сократит срок пребывания ,например, с года до месяца.

А я думаю що після виборів так і буде що уряд скоротить перебування іноземних авто! А перед виборами дає людям трішки насолодитися...:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фіат уно за 1000 у.о в польщі скільки буде коштувати з усім необхідним в луцьку????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Какими законами или постановлениями регулируеться возможность год ездить без выезда за границу?

Согласно Стамбульской конвенции (Международный договор принят в 1990 году в г. Стамбул, Украина присоединилась к нему в 2004 году).

А то вдруг завтра наш уряд сократит срок пребывания ,например, с года до месяца.

Украина не в силе менять международные договора в которые входит 20 стран. В Стамбульской конвенции прописано, что «Стамбульская конвенция преобладает над Внутренним таможенным кодексом Украины».

Какие именно документы на руки получает новый владелец авто?

В документах будет- Доверенность, Заявление от фирмы о найме Вас на работу, путевые листы — их заполнять не нужно, Условия работы, Условия передвижения по Украине

Скопіпизжено звідси

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

автор по ходу не чекав такого ажіотажу :) По досвідченості на форумі може бути доцільніше на брати його по телефону..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стамбульська Конвенція - це прекрасно. І є ще один лист ДМС України від 05.02.2011 р. №09/363-ЕП:

Держмитслужба роз’яснила порядок тимчасового ввезення транспортних засобів комерційного призначення

Лист ДМСУ від 05.02.2011 р. №09/363-ЕП

Держмитслужба звернула увагу на те, що при здійсненні контролю за тимчасовим ввезенням на митну територію України транспортних засобів громадянами потрібно пам’ятати про пріоритетність норм міжнародних договорів.

Так, нагадаємо, що порядок і умови тимчасового ввезення транспортних засобів на митну територію України громадянами визначено ст. 11 Закону України №2681-III від 13.09.2001 р. Зокрема, згідно з частиною першою цієї статті тимчасове ввезення транспортних засобів за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 УКТ ЗЕД на митну територію України громадянами-резидентами дозволяється строком до одного року після сплати ввізного мита та інших податків (зборів), передбачених законодавством при ввезенні автомобілів.

Разом з цим, згідно з п. 2 ст. 2 Конвенції про тимчасове ввезення, прийнятої 26.06.90 р. у м. Стамбулі (далі — Стамбульська конвенція), режим тимчасового ввезення надається із загальним умовним звільненням від ввізного мита і податків та без застосування ввізних обмежень чи заборон економічного характеру.

Транспортні засоби комерційного використання повинні бути зареєстровані на території, яка не є територією тимчасового ввезення, на ім’я особи, яка зареєстрована або постійно проживає за межами території тимчасового ввезення, і мають ввозитися та використовуватися особами, які здійснюють свою діяльність з такої території.

Незважаючи на це, транспортні засоби комерційного використання можуть використовуватися третіми особами, які мають належний дозвіл користувача права на тимчасове ввезення і які здійснюють свою діяльність на користь останнього, навіть якщо вони зареєстровані або постійно проживають на території тимчасового ввезення.

Таким чином, виходячи з даних положень Стамбульської конвенції, громадянин-резидент України може тимчасово в’їжджати на територію України на транспортному засобі, зареєстрованому постійно у відповідних реєстраційних органах іноземних держав, без сплати будь-яких податків і зборів та без застосування до нього ввізних обмежень чи заборон економічного характеру, за умови що зазначений транспортний засіб перебуває у власності (розпорядженні) фізичної (юридичної) особи, яка проживає (зареєстрована) на території іншої держави, та використовується з комерційною метою (платне перевезення осіб або промислове чи комерційне платне або безоплатне перевезення вантажів).

У зв’язку з цим Держмитслужба визначила порядок проведення митних процедур під час здійснення митного контролю та пропуску такого транспортного засобу, якщо він переміщується порожнім (без вантажу), але водій надав для митного контролю всі нижченаведені документи:

1) свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і посвідчення водія;

2) документи на право власності та користування транспортним засобом;

3) документи, що підтверджують правовідносини водія з особою (підприємством, установою, організацією) — власником транспортного засобу (договір на працевлаштування, установчий, засновницький договір тощо);

4) дорожній лист, виписаний особою, на користь якої громадянин-резидент здійснює свою діяльність, та/або інший документ (посвідчення про відрядження), що свідчить про відрядження водія на митну територію України особою, на користь якої громадянин-резидент здійснює свою діяльність.

Але є і наші реалії:

Так, наши друзья из Литвы имеют общий бизнес с гражданами Украины, который требует частых визитов в страну. Находясь длительное время в Киеве, имея в собственности автомобиль у себя на родине и испытывая постоянную необходимость в транспортном средстве, гражданин Литвы Брайве попросил своего коллегу Станелиса, который в то время также собирался выезжать из Вильнюса в Киев, приехать на автомобиле, принадлежащем Брайве, на основании ранее выданной ему доверенности на управление, что последний и сделал. Пересекая границу Украины на указанном автомобиле и прибыв в Киев, Станелис передал автомобиль его фактическому владельцу, указанному в свидетельстве о регистрации, - Брайве. При этом поехать автомобилем назад в Литву Брайве планировал в срок, не превышающий двух месяцев. Именно с момента передачи Брайве его собственного автомобиля начались проблемы. Автомобиль под управлением Брайве был остановлен сотрудниками ГАИ в аэропорту Борисполь, к которому он приехал встретить друзей. Основанием для задержания стало то, что автомобилем управлял не лицо-нерезидент, который ввозил его в Украину, а другое лицо, которое хотя и является владельцем этого транспортного средства, но самостоятельно не ввозило его из-за границы. Т.е. Брайве управлял транспортным средством, находящимся под таможенным контролем, без разрешения таможенных органов. На этом основании работники Киевской областной таможни составили протокол о нарушении таможенных правил, предусмотренных ст. 336 ТКУ, свидетельство о регистрации изъяли, а автомобиль поставили на штрафплощадку. Особое разочарование ждало г Брайве в Бориспольском районном суде Киевской области, от которого он ждал восстановления справедливости и защиты прав как собственника имущества. Но судья, в производство которого поступило это дело об административном правонарушении, вообще не слушал объяснений господина Брайве и по результатам трехминутного судебного заседания огласил постановление о конфискации автомобиля как предмета нарушения таможенных правил, а в тексте постановления как основание для этого отметил якобы непристойное поведение иностранного гражданина и якобы высказанное им неуважение к украинскому законодательству, хотя в действительности этого не было.

...

Гражданин Брайве стал жертвой непонимания и неправильного применения украинскими таможенниками таможенного законодательства, без учета действующего международного договора, на что судья Бориспольского междугородной суд Киевской области не обратил внимания и еще конфисковал у человека его собственный автомобиль. Кстати, постановление Бориспольского горрайонного суда Киевской области было изменена судом апелляционной инстанции, в которой господин Брайве обратился с апелляционной жалобой с помощью отечественных юристов, а именно: конфискация автомобиля была заменена штрафом в размере 1700 грн.

Как пояснил председательствующий судья Апелляционного суда Киевской области, изменяя упомянутое постановление на штраф, он пожалел г Брайве, который, по мнению суда апелляционной инстанции, все же является правонарушителем и не имел права пользоваться в Украине своим автомобилем, что мог делать исключительно господин Станелис. При этом ссылка представителя Брайве в судебном заседании на содержание Конвенции суд оставил без внимания как, якобы не касающееся предмета дела.

Странно и то, что представитель Киевской областной таможни в судебном заседании только разводил руками, ссылаясь на "такие вот украинские законы". Когда же его спросили о Конвенции и факте присоединения к ней Украины, разъяснительном письме Государственной таможенной службы Украины от 27.12.2007 г. № 11/2-10/13209-ЕП начальникам региональных таможен, информационном письмо Министерства иностранных дел Украины от 20.07. 2004 г. № 72/13-612/1-3228 относительно вступления в силу международными договорами, указанный представитель таможни ответил, что никогда об этом не слышал.

тут

Нехай ця ситуація і не повністю те, що пропонує ТС, але практика "на ліцо"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

автор по ходу не чекав такого ажіотажу :) По досвідченості на форумі може бути доцільніше на брати його по телефону..

Вибачте та не маю часу відповідати всім в онлайні, телефонуйте 0663412096

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

автор по ходу не чекав такого ажіотажу :) По досвідченості на форумі може бути доцільніше на брати його по телефону..

Вибачте та не маю часу відповідати всім в онлайні, телефонуйте 0663412096

Постарайтесь найти час - це зекономить його в подальшому.

З.І. Дати оголошення і не відповідати на питання створеної теми як мінімум моветон.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чекаю ціни. тоді я зможу все обдумати і телефонувати з реальними бажаннями. зараз це звучить як реклама, а не пропозиція. а рекламі я не довіряю. давайте реалії!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нехай ця ситуація і не повністю те, що пропонує ТС, але практика "на ліцо"...

в цій події нічого спільного не має з цим...

ти купуєш машину закордоном і оформляєш документи на рік...і ти будеш її ввозити в Україну і також вивозити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон про рік їзди то закон, він прийнятий досить давно. Проте наші прикордонники і досі не знають цього закону (чи не хочуть знати). Є така практика, при вїзді в Польщу: наш прикордонник питає скільки пребував на території України, і якщо кажеш більше місяця- одразу претензії, а на посилання на цей закон, прикордонник відповідає "Я знаю закони" і хоч головою об асфальт...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Десь надибав, на авто форумі:

Цитата "Ну якщо комусь цікаво опишу процес оформлення 2х шляхів перетину кордону. В баті Мерседес Е220 1999р на поляках, спочатку був на 10 днів,потім зробили на рік, тому можу розказати як,що і по чому.

1. Співласник або власник.

Звичайному українцю, не можна зареєструвати авто повністю на себе,за виключенням якщо в нього є "Stały pobyt" тобто постійно проживає там,мати карту проживання і прописку. Але можна зареструвати на співласника. Для цього находиш в польші баригу, який барижить авто і робить такі документи,даєшь йому в районі 300$(але може бути значно більше якщо нестадартна ситуація,наприклад регеструешь авто з італіі в польші на співласника, тоді там може дорости до 600-700 баксів,але це рідкість і нюанси,кому треба буле,окремо розкажу) він іде з тобою в їхне "мрео" бере свого підставного поляка,оформлює машину на нього,вписую вас в тех паспорт і робить тимчасову прописку , вона потрібна по їхньому законодавсту і з якого до якого прописуеться в тех паспорті авто. Вам видається номера,документи і тимчасовий,так званий "мягкий" техпаспорт на 2 тижні і забирають "карту поязду" Через 2 тижні потрібно приїхати в те саме місце,забрати "карту поязду" і постійний тех паспорт. Все процедура закінчена.

Є нюанс що наші митники не хочуть пускати на тимчасову тех паспорті,що посуті є незаконним,але легше не сваритися і 1 раз дати 100грн

Обов'язково візьміть в поляка на якого оформили авто,спеціальну розписку,на спец бланку,заповненому його рукою і з його підписом,що він відмовляється від своєї 1\2 частки авто в вашу користь,тоді фактично вся машина ваша і він вам більше не потрібен,в інших варіантах можуть бути гемори.

Митний режим ліпше не порушувати,таможеніки будут обіжатись дуже сильно. Якщо сталося якесь горе,хвороба,чи поламалось авто,берез лікарняний,а бо акт сервісу про час ремонту, і тоді ідеш в регіональну митницю по місцю проживання,а не як деякі казали ідеш з тим на кордон. В регіональній митниці отримуешь дозвіл на виїзд і от вже з тим дозволом ідеш на гарницю, всі інші варіанти призведуть до штрафу

Так само можна робити якщо в вас якісь свята,відпустка або ще якісь обставини,за 50-100 грн домовитись на сервісі про акт і все,але в цей час звичайно ліпше не їздити на авто.

Вроді нічого не забув.

2.Машина на Польську фірму.

Згідно Стамбульської конвенційні(додаток с) і роз'яснювального листа регіональним митницям Лист ДМСУ від 05.02.2011 р. №09/363-ЕП

http://zakon2.rada.g...ws/show/995_472

http://www.customs.c...t.php?ISN=51870

можливе ввезення комерційного транспортного засобу на територію України,яке перебуває на іноземній реєстрації резидентами України на термін до 365 днів,після чого необхідно вивезти транспорт з тр. України. Зразуже ввезти назад ніхто не забороняє.Транспорт можна вважати комерцiйним, якщо вважати, що перевезення особи (водiя) є платним (оплачуваним).

Це була законодавча часина процесу,тепер практика:

В мене була машина,оформлена на батька як співвласника.Людину яку нам порадили дуже хороші знайомі сказала що так бути не може,якщо людина як співвласник авто,то по тих документах не пустять,а пустять тільки на 10 днів (хоча логічно, це чисто робоча машина фірми,а ти тут співвласник, хоча інші люди з якими я спілкувався казали що вписують як співвласника) тому було прийнято рішення що заїжджати через митницю буду я. Доречі робляться документи до 3х людей , будь-яких,незалежно,родичі чи ні

Що було потрібно він нас:

1. Копії паспортів 3х людей які будуть керувати авто і їхні поштові індекси

2. Копію тех. паспорта авто

3. Завдаток 200$

Документи робилися 3 чи 4 дня, що ми отримали від нього:

1. Договір працевлаштування в Польші (Пол. мова)

2. Договір про надання автомобіля(Пол.мова)

3.Подорожній лист службового легкового автомобіля(укр.мова)

4.Посвідчення про відрядження(Укр.мов)

5. Умова куплі-продажу на спец бланку він імені власника і співласника на користь фірми(Пол.мова)

Всі документи крім умови куплі-продажу були зробленні на 3х єкземплярах для 3х різних людей які будуть керувати. На всіх стояли підписи і мокрі печатки польскої фірми. Все це задоволення обійшлось в 1000$

Всі документи на польскій мові потрібно зробити нотаріальний завірений переклад на Українську мову для наших дайців , а особливо для митників. Хоча дайці не мають права перевіряти щось там,а тим більше комусь дзвонити, це порушення закону "Про захист персональних даних" і на них можна подавати в суд і на тих хто дав такі данні, накажу вже про перевищення службових повноважень.

Далі мені дали витяг законів для вивчення на всяких випадок, зробили інструктаж що і як,після чого я поїхав на митницю, думав що буде на багато складніше.Митник подивився, запитався чому то саме прізвище в тех паспорті і документах, де я працюю на якій посаді,тіпа екзамен.Потім забрав документи і пішов у віконечко. Потім віддав документи і поставив печатку на талоні. На питання через скільки буду змушений вихати сказав максимум через рік. Їздимо так 3 місяці, 3 рази зупиняли,причому один раз кобра, два рази нормально, а один раз попався тупий мент і що почав діставати,дав 100 грн і тільки тому що спішив і втратив би в 20 раз більше втрачаючи час на нього.

Значить що мені ше сказала та людина яка робила документи, що буде важливо для всіх:

1.Ніколи не довіряйти загонку такої машину перекупам, вьїхати мають виключно хтось з тих людей які будуть керувати авто в Україні. Виїхати через рік має тільки та людина яка заїхала,інакше попандос буде. Керувати будь хто ,в кого є документи.

2. Бажано заїхати тому хто буде більше всіх їздити.

3.ТО можна робити самому,коштує 100 злотих, або через людей,коштує 200 і не треба нікуди їхати

4. Через рік треба виїхати назад в Польшу,саме в Польшу

5.Продати цю машину можна без проблем. Він за 100$ переробить документи на інших 3х людей. якщо не продається а просто поміняти одного на другого,безкоштовно

6. Віддавати таку машину на разборку не можна,будуть проблеми з митниками з часом,прийдуть питатись де машина.

7. Страховку робили через нього, бо там якісь супер мега круті знижки в 60%,але ціну хоть вбийте не пам'ятаю

8. Забирайте машини і передавайте гроші за таку машину тільки за межами України,або щоб ви були остистими свідками що людина яка вам продає машину вигнала її офіційно з України,чому так і не знаю,сказали що там кидало бувають якщо у Львові передачу робити,тіпа незаконно,але так до кінця і не зрозумів

Вроді все що знав і пам'ятав детально виклав,якщо щось забув,сорі,згадаю,допишу.

МКУ рулит.

Часть ответов на вопросы - в статьях 380-381, но лучше прочитать раздел XII целиком.

Сорри за многабукафф. Обратить внимание на понятия резидент и нерезидент.

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18.04.2012 Справа №1915/4810/2012 Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі: головуючого Ломакіна В.Є.

за участю секретаря Мельник М.І.

прокурора Антонюк О.Р.

представника Тернопільської

митниці Гребеняка Р.Б.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в м. Тернополі про порушення митних правил та притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м.Херсон, громадянина України, неодруженого, з вищою освітою, працюючого програмістом STE-BUD Bronislaw Stebel (Польща), проживаючого за адресою: АДРЕСА_1,

за ст.336 Митного кодексу України,-

В С Т А Н О В И В :

07 січня 2012 співробітниками ДПС СЗ ОП при МВС України на автодорозі Тернопіль-Львів о 14 годині зупинений транспортний засіб марки BMW 523, кузов № НОМЕР_1, державний реєстраційний номер НОМЕР_3, під керуванням громадянина України ОСОБА_2, який для перевірки пред'явив посвідчення водія НОМЕР_2, техпаспорт на цей автомобіль серія DR/BAG 1507814 та довіреність на право пересування та користування транспортним засобом від 05 січня 2012 року. Транспортний засіб доставлено співробітниками ДПС в Тернопільську митницю.

В результаті проведеної Тернопільською митницею перевірки встановлено, що транспортний засіб марки BMW 523, кузов № НОМЕР_1, державний реєстраційний номер № НОМЕР_3, був ввезений на митну територію України через митний пост " Краковець" Львівської митниці 27.12.2011 громадянином ОСОБА_3

Згідно норм ст. 43, 204, 205 Митного Кодексу України та вимог Технології прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, затвердженої наказом Адміністрації ДПС України та Держмитслужби України від 11.06.08 № 505/642, вказаний автомобіль перебуває під митним контролем з моменту його ввезення на митну територію України до моменту вивезення за межі митної території України. На підставі норм ст. 11 Закону України " Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну, територію України", транспортні засоби, тимчасово ввезені під зобов'язання про зворотне вивезення, не можуть бути розкомплектовані на запасні частини, передані у володіння або користування іншим особам.

Таким чином, громадянин України ОСОБА_2 користувався транспортним засобом марки BMW 523, кузов № НОМЕР_1, державний реєстраційний номер № НОМЕР_3, що перебуває під митним контролем, без дозволу митного органу України.

Зазначені дії ОСОБА_2 у протоколі кваліфіковано за ст.336 МК України.

У судовому засіданні представником митниці, прокурором, кожним окремо, протокол та подання було підтримано повністю, просять притягнути до адміністративної відповідальності ОСОБА_2

Будучи допитаним в судовому засіданні ОСОБА_2 вини у вчиненні порушення митних правил не визнав, суду пояснив, що вказаний автомобіль одразу після ввезення на територію України передав йому ОСОБА_3 Про те, що даний автомобіль перебуває під митним контролем йому відомо не було. Із заявою у будь-який митний орган України про надання дозволу на користування вказаним автомобілем на митній території України він не звертався. Також вказав, що книжки CPD, яка засвідчує право на тимчасове ввезення на територію України даного транспортного засобу відповідно до Стамбульської конвенції у нього немає.

Вислухавши учасників процесу, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що в діях ОСОБА_2 наявний склад правопорушення, передбаченого ст.336 МК України, що підтверджується дослідженими матеріалами справи а саме: протоколом про порушення митних правил № 0004/40300/12 від 07.01.2012 року; протоколом про вилучення товарів, транспортних засобів і документів у справі про порушення митних правил № 0004/40300/12 від 07.01.2012 року, рапортом інспектора ДПС СЗ ОП при МВС України від 07.01.2012 року; обліком транспортних засобів в пунктах пропуску для автомобільного сполучення.

Із відповідей митниць України встановлено відсутність фактів вивезення, проведення митного оформлення у будь - якому митному режимі, продовження строку перебування вказаного автомобіля на митній території України. Також справи про порушення митних правил, у яких би предметом правопорушення виступав би вказаний автомобіль, митницями України не порушувалися ( а.с.51).

Із відповіді УДАІ УМВСУ в Тернопільській області на відповідний запит митниці випливає, що вказаний автомобіль не перебуває на обліку в органах ДАІ. (а.с. 54 ).

Таким чином, гр. України ОСОБА_2 не вжив будь - яких дій (звернення у митницю про його митне оформлення, звернення в органи ДАІ щодо його реєстрації ) щодо легалізації користування цим автомобілем в Україні. Також, гр. України ОСОБА_2 було відомо, що вказаний автомобіль перебуває під митним контролем, оскільки він знав, що цей автомобіль ввіз на територію України громадянин Польщі - нерезидент Sidor Kazimierz в режимі тимчасового ввезення на територію України та що цей автомобіль зареєстрований на його ім'я в Польщі. Цей факт стверджується техпаспортом № DR/BAG 1507814. (а.с. 5,9, 32).

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_2 на руки видано польською компанією "STE - BUD Bronislaw Stebel" заяву про намір доручення виконання праці громадянину декількох країн, в тому числі України. Із змісту цієї заяви випливає, що вказана компанія заявила про намір доручити виконання роботи з 28.12.11 на 6 місяців гр. України ОСОБА_2 в якості будівельного працівника. ( а.с. 12, 33, 34 ). Однак, зазначені у довіреності вказаної польської компанії від 05.01.12 відомості про Торгівельне бюро Україна з місцезнаходженням Львів вул. Зелена, 238, не відповідають дійсності, оскільки за цією адресою знаходиться ВАТ "Львівміськбуд", посадовим особам якого нічого не відомо про таке бюро та вказану польську компанію та в оренду вказаним фірмам приміщення не надавалися. (а.с. 20, 21 ).

Разом з тим, перебування автомобіля марки BMW 523, кузов № НОМЕР_1, державний реєстраційний номер НОМЕР_3 у власності вказаної компанії не відповідає дійсності, оскільки власником цього автомобіля є громадянин Польщі - нерезидент Sidor Kazimierz, що підтверджується техпаспортом на цей автомобіль № DR/BAG 1507814. Таким чином, видана 05.01.12 польською компанією "STE - BUD Bronislaw Stebel" довіреність ОСОБА_2 на право користування цим автомобілем в Україні в тій частині, що він перебуває в розпорядженні даної компанії, не відповідає дійсності. (а.с. 9,11, 32 ).

Посилання ОСОБА_2 в своїх заявах, що знаходяться в матеріалах справи про те, що він користувався автомобілем на умовах Стамбульської конвенції про тимчасове ввезення від 26.06.1990 року, суд вважає безпідставним та необґрунтованим, з наступних підстав.

Порядок і умови тимчасового ввезення транспортних засобів на митну територію України громадянами визначено статтею 11 Закону України від 13.09.2001 N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України". Зокрема, згідно з частиною першою цієї статті тимчасове ввезення транспортних засобів за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності на митну територію України громадянами -резидентами дозволяється терміном до одного року після сплати ввізного мита та інших податків (зборів), передбачених законодавством при ввезенні автомобілів. Цей термін може бути продовжено Державною митною службою України або уповноваженими Державною митною службою України митними органами з урахуванням гуманітарної, наукової, господарської та інших видів діяльності громадян, які ввезли такі транспортні засоби.

Разом з цим, відповідно до статті 13 цього ж Закону, якщо міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що містяться у цьому Законі, то застосовуються правила міжнародного договору.

Умови та порядок тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів (далі - ТЗ) регулюється положеннями Додатка С до Конвенції про тимчасове ввезення, до якої Україна приєдналась згідно з Законом України від 24.03.2004 № 1661-IV (далі - Стамбульська конвенція).

Статтею 2 Додатка С до Стамбульської конвенції встановлено, що правом на тимчасове ввезення відповідно до статті 2 цієї Конвенції (з загальним умовним звільненням від ввізного мита і податків та без застосування ввізних обмежень чи заборон економічного характеру) користуються ТЗ комерційного чи приватного використання.

Під терміном „комерційне використання" розуміють платне перевезення осіб або промислове чи комерційне платне або безоплатне перевезення вантажів; а під терміном „приватне використання" перевезення особою виключно для особистих потреб, за винятком будь-якого комерційного використання.

Згідно зі статтею 5 Додатка С до Стамбульської конвенції для того, щоб можна було скористатись правами на пільги, що надаються цим Додатком:

(a) ТЗ комерційного використання повинні бути зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового ввезення, на ім'я особи, яка зареєстрована або постійно проживає за межами території тимчасового ввезення, і ввозитись та використовуватись особами, які здійснюють свою діяльність з такої території;

( B) ТЗ приватного використання повинні бути зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового ввезення, на ім'я особи, яка зареєстрована або постійно проживає за межами території тимчасового ввезення, і ввозитись та використовуватись особами, які постійно проживають на такій території.

При цьому, пунктом "а" статті 7 Додатка С до Стамбульської конвенції зазначається, що незважаючи на положення статті 5 цього Додатка, транспортні засоби комерційного використання можуть використовуватись третіми особами, які мають належний дозвіл користувача права на тимчасове ввезення і які здійснюють свою діяльність на користь останнього, навіть якщо вони зареєстровані або постійно проживають на території тимчасового ввезення. Пунктом Ь) цієї ж статті Додатка С до Стамбульської конвенції передбачено, що транспортні засоби приватного використання можуть використовуватись третіми особами, які мають належний дозвіл користувача права, на тимчасове ввезення. Кожна Договірна Сторона може дозволити таке використання особою, яка постійно проживає на її території, зокрема якщо вона використовує його від імені і згідно з інструкціями користувача права на тимчасове ввезення.

Пунктом "f' статті 1 Стамбульської конвенції термін "особа" означає як фізичну, так і юридичну особу, якщо інше не передбачене контекстом.

Документом на тимчасове ввезення, що використовується для тимчасового ввезення транспортних засобів, як це передбачено п. "с" ст. 1 Додатка А Стамбульської конвенції ( щодо документів на тимчасове ввезення: книжки ATA, книжки CPD) є книжка CPD. Відповідно до п. "а" ст. 1 цього Додатка "документ на тимчасове ввезення" означає: міжнародний митний документ, що приймається як митна декларація і дозволяє ідентифікувати товари (у тому числі транспортні засоби) та містить міжнародну чинну гарантію на покриття ввізного мита і податків.

Вказаний автомобіль є службовим та призначений для використання в інтересах компанії, про що йдеться у довіреності вказаної польської компанії, а, отже в розумінні Стамбульської Конвенції є транспортним засобом комерційного призначення. Однак, в даному випадку гр. України ОСОБА_2 особисто не ввозив вказаний транспортний засіб на митну територію України та не є особою, яка здійснює свою діяльність з з-за меж території тимчасового ввезення, а є громадянином - резидентом, що суперечить п. "а" ст. 5 Додатка С до Стамбульської конвенції. ( с. 41 - 47 ).

Крім того, у гр. України ОСОБА_2 немає належного дозволу користувача права на тимчасове ввезення, оскільки польська компанія "STE -BUD Bronislaw Stebel", як зазначалося вище, не є власником цього автомобіля, тому що згідно техпаспорта на цей автомобіль власником цього автомобіля є громадянин Польщі - нерезидент Sidor Kazimierz. (а.с. 9, 32 ).

Також, ні ним, ні громадянином Польщі - нерезидентом Sidor Kazimierz, не було оформлено та подано митному органу України при перетині митного кордону України книжку CPD, що засвідчує право на тимчасове ввезення на територію України даного транспортного засобу відповідно до цієї Конвенції та є доказом забезпечення виконання зобов'язань перед українською митницею в частині дотримання умов митного режиму тимчасового ввезення та гарантування сплати митних платежів, які стягуються під час ввезення транспортних засобів, у разі порушення умов цього режиму. Вказаний автомобіль був ввезений громадянином Польщі - нерезидентом Sidor Kazimierz на митну територію України шляхом вибору ним смуги руху "зелений коридор" в митному режимі тимчасового ввезення відповідно до ч.2 ст.П Закону України від 13.09.2001 №2681 - III " Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей,товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України".

Таким чином, громадянин України ОСОБА_2 користувався транспортним засобом марки BMW 523, кузов № НОМЕР_1, державний реєстраційний номер НОМЕР_3, що перебуває під митним контролем, без дозволу митного органу України.

За таких обставин, суд вважає, що в діях ОСОБА_2 наявні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 336 МК України, тобто -здійснення операцій з транспортними засобами, що перебувають під митним контролем, а саме користування ними без дозволу митного органу.

Згідно ч. 2 ст. 33 КпАП України при накладенні стягнення судом враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, відсутність обставин, що обтяжують чи пом'якшують відповідальність.

При застосуванні адміністративного стягнення, беручи до вищевказані обставини, суд вважає, що ОСОБА_2 слід притягнути до відповідальності за ст.336 МК України, застосувавши до нього стягнення у виді конфіскації в доход держави автомобіля марки марки BMW 523, кузов № НОМЕР_1, державний реєстраційний номер НОМЕР_3.

Відповідно до Порядку справляння плати за зберігання товарів і транспортних засобів на складах митних органів, затвердженогонаказом Державної митної служби України від 29 липня 2008 року №821, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 серпня 2008 року №760/15451 (розділ 3 Особливості справляння плати). Плата за зберігання товарів і транспортних засобів, вилучених за справою про порушення митних правил, на складах митних органів справляється, якщо згідно із судовим рішенням порушника визнано винним, а вилучені за справою товари та транспортні засоби підлягають поверненню власнику. Враховуючи те, що автомобіль марки BMW 523, кузов № НОМЕР_1, державний реєстраційний номер НОМЕР_3 не підлягає поверненню власнику, суд вважає безпідставним стягнення з ОСОБА_2 витрат на зберігання вказаного автомобіля в розмірі 25,75 грн.

На підставі викладеного, керуючись п.3 ст.322, ст.326, ст.328, ст.336 МК України, ст.ст.33, 256, 278, 283, 284 КУпАП, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 визнати винним у порушенні митних правил, зокрема у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.336 МК України і застосувати до нього стягнення у виді конфіскації у доход держави автомобіля марки BMW 523, кузов № НОМЕР_1, державний реєстраційний номер НОМЕР_3.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або на неї може бути внесено протест прокурора протягом десяти днів з дня винесення постанови. Апеляційна скарга, протест прокурора подаються до відповідного апеляційного суду через місцевий суд, який виніс постанову.

Головуючий В. Ломакін"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я то думав що потім на шрот - саме просте рішення.

Виходить що зараз хтось може за 100 баків переписати мені таку машину?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

leonon (21 жовтня 2012 - 14:12) писал: Десь надибав, на авто форумі: дуже дякую за інформацію!!!!

але постанова від квітня місяця, а з 01 червня вступив в дію новий Митний кодекс, багато що змінилось...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Интересует возможность покупки и конечная цена на Субару Форестер, бензин, коробка передач роли не играет (ручная, автомат). Варианты в ПМ, если можно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так що помінялось в митному кодексі???Цікавить гольф 4 скікі все обійдеця?Мотор бажано дизель - обов'язково кондиціонер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 місяця потому...
  • 1 місяць потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...