Перейти до змісту

Корреспондент: Золотая середина. В Украине начал формироваться настоящий европейский средний класс

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Все одно повертаємося до питання "Кому на Руси жить хорошо?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь

Хто винен ясно, а що робити?

Що зробити , аби в нашому краї (хоча б) помітно піднявся добробут людей?

Бо саме від кількості грошей у населення залежить рівень життя всього населення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Женя, я тобі як математик математику скажу: якшо у Донецьку, Києві та Дніпрі з Одесою процент "СК" 70, а у Луцьку - 8, у середньому буде десь 23,6%.

У мого брата у Києві тільки премія перекриває оті завєтні "2000$". І у кума також. І однокласник з Донецька тоже попадає, і з Одеси. Середній клас - він такий середній - виборку роблять по містам - мільйонникам і ті цифри - абсолютно відносні (каламбур-с :))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Враховуючи , що в Луцьку навіть Макдональдса нема- то середнього класу в нас точно менше 10 %.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Враховуючи , що в Луцьку навіть Макдональдса нема

Сплюнь. Ще тільки Макдональдса нам не хватало!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і я вже вставлю 5 копійок :

олігарх (або інша "професія" чи посада у вищих чинах (депутат, міністр etc) + вчитель або (інша професія медик, працівник культури чи бібліотеки, двірник, сантехнік...) = середня зарплата по Україні.

ось формула по якій вираховується середня зарплата по Україні.

P.S. Моя думка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до кризи я б ще погодився з цiею статтею, таки да, купiвельна спроможнicть населення, навiть у нас в провiнцii постiйно зростала, криза поставила *раком* дуже багатьох, й не вiдомо, коли середньо статистичне населення вернется хоча б до *докризисного* рiвня, про якесь вагоме зростання середнього класу на даний момент й мови бути не може

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, кожен бачить то, що шукає. я бачу статтю про те, що кількість СК зростає, а це для суспільства позитив

Є хороша здається арабська приказка: "Скільки не говори халва - в роті все одно солодше не стане". Не обольщайся. Потрібно бути реалістом. Звідки візьметься ріст середнього класу якщо на дворі криза та економічний занепад? А подивись на рівень безробіття! Люди готові працювати навіть за 1000 гривень, а ти про якісь $2000. Тьфу ти! Ти аба дитина, або тобі добре запудрили мозги!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

плювать будеш дома на кавйор. повторяю для тих,хто з трудом переварює середнього розміру тексти: показано зростання з 2000 по 2012. згадувано, що у порівнянні з 2008 докризовим кількість СК зменшилась.

і за 1000 не дуже то й готові працювать. я зараз надаю робмісця з базовою тисячею і бонусами. черги нема

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

плювать будеш дома на кавйор. повторяю для тих,хто з трудом переварює середнього розміру тексти: показано зростання з 2000 по 2012. згадувано, що у порівнянні з 2008 докризовим кількість СК зменшилась.

і за 1000 не дуже то й готові працювать. я зараз надаю робмісця з базовою тисячею і бонусами. черги нема

А що ти пропонуєш робити за 1000?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пане анатолію, схоже на те, що у вас буде новий підлеглий ;)

А чому б і ні? Якби не мав роботи і підійшов би то геть міг би і піти. Жрать то хочеться!!! На щастя поки якийсь заробіток є, і тисячою він не обмежується. Але я знаю як живуть люди у селах. Тільки не в тих що поряд з Луцьком чи іншими, особливо великими, містами, а в тих що знаходяться в кілометрах в 50 від міст і в стількох же км від трас. Там би при словах про ріст середнього класу лише б гірко зітхнули. Ну хіба що в стаття була названа неправильно і мова йшла про середній клас в містах України.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вересню, багатих у нас декілька відсотків, середняків 15-25%, так що є ще купа місця для переважної кількості- бідних.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є хороша здається арабська приказка: "Скільки не говори халва - в роті все одно солодше не стане". Не обольщайся. Потрібно бути реалістом. Звідки візьметься ріст середнього класу якщо на дворі криза та економічний занепад? А подивись на рівень безробіття! Люди готові працювати навіть за 1000 гривень, а ти про якісь $2000. Тьфу ти! Ти аба дитина, або тобі добре запудрили мозги!

От тепер 100% кортінг! При ніби-то загалом адекватних повідомленнях (зараз навіть майже без тролінгу) отака дитяча несподіваність :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а $ з грн. не перепутали?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вересню, багатих у нас декілька відсотків, середняків 15-25%, так що є ще купа місця для переважної кількості- бідних.

кожен четвертий отримує 2т.зелених??брЄд......навіть якщо це по містах вибірка бука, нЄту в нас такого.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не кожен четвертий отримує, а на сім"ю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не кожен четвертий отримує, а на сім"ю

даже й так, 16тиг.грн на місяць для Луцька і подібних міст це мЄчта.....а для мільйонників в принципі також...те що жити краще ніж на поч.2000-их це звісно да, але населення все ж не стає СК, нЕт умов для цього....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от не треба тільки розповідати басні що в Києві всі отримують 1-3к баксів на місяць. Так, є багато підприємств які платять, але це тому що в Києві центральні офіси тих самих підприємств. Але більшість людей отримують ті ж самі 2-5к гривень. І ніяк там не стрибне показник до 25% навіть по Києву, а про Дніпропетровськ і Донецьк апчє мовчу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а шо ви вчепилися до зарплати? є ж і підприємці,і корупціонери різних мастей:-)а у них сім'ї,а сім'я це 3-4 людей

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а шо ви вчепилися до зарплати? є ж і підприємці,і корупціонери різних мастей:-)а у них сім'ї,а сім'я це 3-4 людей

а як дослідження обраховувало доходи корупціонерів ? І кого віднесли до цієї категорії ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба впарювати кредити, а потім ходити і збирати їх , хто не віддає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

збирають другі люди.і за більші гроші

збирають другі люди.і за більші гроші

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зачотний, годний вброс в форум, ОнотолЄ :ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt, знаєш, це те ж саме, що прийти в верховну раду і розпитатися про їхні ЗП.

Із Усіх 450 опитуваних, кожен скаже, що отримує більше 2к у.о./місяць. От так, Толіку, береться статистика. Чому ж ніхто не пройшовся і не опитав людей десь в Луцьку на Кроберзі? Га? Цікаво, який би там був "розброс" ЗП?

Анекдот такий був. Коли запитали олігарха / банкіра, про середню ЗП і запитали роботягу. Так от середнє вийшло дуже цікаве:) Так і подали у звіт!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за даними Державного комітету статистики середня заробітна плата у 2011 році була - 2633 грн. (у 1995 році - 126 грн.), або 330 дол. США, що у шість раз менше тих 2000 дол. США, по яких відносять до середнього класу .

Зайняте населення за тими ж даними - 20 324,2 тис. осіб (або 92% від економічно активного населення у віці 15-70 років (22 056,9 тис. осіб)., або 44% від усього населення (45778,5 тис. осіб).

13738,0 тис. осіб - пенсіонери, на яких працездатні не тратяться/не діляться своїми середніми доходами), залишається 11716,3 тис. осіб які не мають доходу (45778,5 - 20234,2 - 11716,3).

тобто середній дохід уже буде становити 2/3 середньої зарплати (1800 грн.)

Середньомісячний наявний доход у розрахунку на одну особу, грн. - 1770,8 (це вже дані статистики, що свідчить, що я в своїх розрахунках на коліні не дуже й сильно помилився)

тепер, у Європі основу середнього класу складають люди, які мають свій приватний бізнес (приватні підприємці).

В Україні таких - приблизно 2,5 млн. осіб (5% від загальної кількості населення). з них далеко не всі мають доходи більше 2000дол. в місяць

Знову ж таки, за тими ж стат. даними, заробітну плату більше 3,5 тис. грн. (437 дол. США), отримували у 2011 році 22,3 % усіх працюючих, або приблизно 4,5 млн. грн. Зногву ж таки, реальний середньомісячний дохід буде становити 2/3 від цієї зарплати

Даних про зарплату, напр. більше 10 тис. грн. - немає.

Звідки набрати чверть населення України, яке віднесли до середнього класу, я не знаю....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...