Перейти до змісту

Питання по велоліхтарю

Рекомендовані повідомлення

Ліхтар Sigma Supraled, зарядний пристрій Sigma (такий, як продається на велозоні за 45грн), аккумулятори 5*GP2500. На зарядному пристрої пише 9V 450mA. Може хтось тестував яку силу струму він реально видає, чи просто має досвід користування? Буду вдячний за пораду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В ліхтарику немає індикатору заряду, в твому випадку потрібно 24-30 годин на все...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені достатньо для зарядки Еліпсоіда - 12 годин.Перевірено Правда акуми 2100.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Порахованно - до 32 год. зарядка цих акк. В мене самого 2650 міліампер на час :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не знаю, как вы тут считаете, но при зарядном токе 450 мА - аккумуляторы 2500 мАч должны заряжаться:

2500/450 + ~30-40%(у Ni-MH емкостный КПД 60-70% при быстрой зарядке) , т.е. 7-8 (!!!) часов, остальное время просто нагревается воздух(и портятся аккумы)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не, я тестировал свою светодиодную сигму. У нее полная зарядка при акуумуляторах 1800мач проходит за 18-20 часов, проверял тестером напряжение во время зарядки. Хотя у меня тоже их родная зарядка, 450 ма.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я з FKCX_half це питання в ICQ обговорював- схема, яка встановлена в ліхтарику більше 100мА не пропускає, тому дійсно потрібно біля 30 годин. Сам переконався- після 30 годин батареї почали грітися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

FKCX_half молодой человек, вам должно быть стыдно!

Пишете здесь вещи, а аргументы скрываете!

Я полголовы изломал в поисках путей решения данного вопроса, это при том, что на 100% уверен, что вы все-таки разбираетесь в предмете вопроса, но меня не покидала мысль, что где-то в глубине души вы таки скрыли от меня частицу тех знаний, которые почерпнули, взглянув на схему контроллера зарядки и померяв ее своим дивным тестером... оставив меня в мучениях мысли , как 450 мА за 30 часов втулить в 2500, не повредив последние. Тем более, что этим вопросом(зарядки аккумуляторов) я занимаюсь уже ок. 10 лет.

Ай-яй-яй. Стыдитесь!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Те саме мені паяльнік втикав. Що пофіг яку зарядку я йому притарабаню, через фонарь (як зярядний пристрій). - дофіга часу. Окремих зарядок на 5 штук(батар.) здається не існує, можливо на 4-6-8 (все одно парами). Додатково 1 батарейка в них не спасе, а ще 5 штук купувати, не вихід......Треба робити самоклеп :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 ДиФото

Ну не скажите, коллега :)

Я мерял не схему, а напряжение на аккумуляторах в процессе заряда. Когда оно достигает 13.9-14.1 вольта, оно перестает рости и аккумы начинают греться. С этого момента зарядка не имеет смысла. Тогда у меня фонарик светит своих положенных 5 часов на 1800 мач приборах. А учитывая, что ток на светодиод равен 0.3 а в начале и 0.4 в конце, все как доктор прописал. При напряжении аккумуляторов под нагрузкой 1.05-1.0 вольта их трогать уже нельзя. Это соответствует полу-часу работы моего фонарика с светящимся индикатором разряда. Вот вроде и вся практика. А о том, что в светодиодной Сигме стоит какое-то управление током светодиода, а не простой резистор, говорит то, что с падением напряжения аккумуляторов ток вырастает с 0.3 до 0.4 а...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Это хорошо, но смею заметить, что вырубать аккумы надо не на 1,41В, или когда начинают греться, а на 1,48 примерно, это чтоб они зарядились до конца. А то, что они греются - так это верное доказательство того, что они ЗАРЯДИЛИСЬ на 75% примерно. По такому принципу работают СВЕРХбыстрые ЗУ, которые вместо dV меряют +dt ,то есть скачок температуры. Но человек-то должен ориентироваться на степень зарядки , а не на нагрев, не правда ли?

Тем более, положа руку на сердце, скажу:

если зарядный контроллер таки действительно не выдает на контакты более 100mA, (что для 2500mAh есть 0,04С, где С-емкость), то процесс зарядки с таким током будет происходить БЕС-ко-НЕ-Чно, поскольку для Ni-MH аккумуляторов при токе <0.05C процесс нагрева и химические реакции с кислородом приходят в равновесие, а зарядка таким током называется triple charge и используется практически во всех З/У по окончании основного цикла для поддержания аккумуляторов в заряженном состоянии, что немаловажно, поскольку Никель-металлогидридные элементы теряют ок. 15% заряда за первые 24 часа.

ээээ.... пардон за многабукав.. эээ... короче, там, в Сигме, не все так просто внутрях - это факт!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Зиберс - заряджати ти можешь спершу 4, а потім один, поставивши у доповнюючий слот перемикач з діодом. Можливо, якщо зарядка правильна, вистачить просто коротити доповнюючий слот. Я з діодом заряджаю аккуми по одному, аж гай шумить :) . Вже рік

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, мы университетов не кончали, мы в стройбате отмотыляли свои 2 года. Нам неведомы вашие рассуждения, но таки с ЗАРЯДКОЙ от СИГМЫ светодиодные сигмы ТАКИ заряжаются как с источником 100 ма :) .Отако :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Я мерял не схему, а напряжение на аккумуляторах в процессе заряда. Когда оно достигает 13.9-14.1 вольта, оно перестает рости и аккумы начинают греться."

Нормально !!! Может я что-то не так понял, но 5х1,4 получается около 7 и уж никак не 14. Не знаю, что Вы, где, как и чем измеряли ???

А 450 мА на этой так называемой зарядке с "Велозоны" это есть максимально допустимый потребляемый ток c этого 9-ти вольтового адаптера, неплохого должен сказать качества, превышение которого приведет к его перегреву и сгоранию термопредохранителя, если немцы его установили.(На корпусе не указано)

Электроники в этих фарах есть немного, но что она там делает, пока не разбирался. То что есть стабилизация напряжения на лампу или светодиоды - понятно, а вот что там с схемой заряда, есть ли какой контролер, хотя если б был, то скорее всего был бы и индикатор окончания заряда, наверное просто ток резистором ограничили и все. Как нибудь на досуге выпатрошу фару, разберусь со схемой, тогда расскажу подробнее. Хотя фара фаре рознь. Конструкция фар по ценой 75 и 500 гривен должна по идее существенно отличаться, и не только мощностью источника света. Естественно, те которые дороже мне в руки не попадали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Там была очепятка - не 13.9-14.1 а 1.3-1.41

Недавно перепроверил - заряд останавливается и аккумы греются при 1.45в. В моем случае на 16-й час, 1800мач

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, дык это в корне меняет дело. :closedeyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки що купив на тій же "Велозоні" SIGMA CUBELIGHT II (пишуть, що з контролем заряду)

Скажу чесно, від матеіралу корпуса не в захваті, про роботу електроніки розкажу, як протестую, але моя думка про цей виріб, що він на свою якість(нагадує середнього класу китайський ліхтар з непоганим кріпленням на руль) повинен коштувати значно дешевше. Світить він звичайно не слабо, (6в. - 0,4А), але чомусь я не в екстазі. Чому в Луцьку немає в продажу фар Cateye ??? Вони мені чомусь більш симпатичні.

Особливо світлодіодні, дизайн - просто супер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну значить так.

Заряджає цей німецько-китайський виріб акумулятори постійним струмом 180 мА. В 23.00 включив на зарядку розряджені акумулятори(1700мАh), в 7.30 ранку подивився на девайс, індикатор вже моргав зеленим світлодіодом, гордо сповіщаючи про закінчення зарядки(коли вона закінчилась, з точки зору німецьких інженерів знає тільки Бог, хоча для такої ємності і струму не зашкодило б годин 13-14) , але через акумулятори продовжував проходити струм десь біля 170 мА, тобто ця модня штука тільки сповіщає своїм блиманням, про те, що напруга на акумуляторах зросла до 1,41в і "зарядний пристрій" потрібно відключити, але сама автоматично зарядку не припиняє, не переводить в "triple charge", а продовжує хату гріти і акумулятори псувати, доки ви цей процес не припините власноручно. Тобто великої радості від такого контролю зарядки я не відчув. Маючи в схемі контролер, могли б і щось розумніше придумати, а тоді вже писати на упаковці "LIGHTING SYSTEM TOPLINE" :D

Хоча дрібненьким шрифтом написана правда - індикатор стану заряду, АЛЕ АЖ НІЯК НЕ КОНТРОЛЬ САМОГО ЗАРЯДУ !

Так що робіть висновки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще одне ФЕ на адресу SIGMA SPORT.

Як відомо всім, компетентним в електроніці людям, штекери різних конструкцій розроблені не просто так,

для насичення ринку і задоволення потреб конструкторів в авторських свідоцтвах і патентах, а з врахуванням безпеки(електричноі та пожежної), тобто щоб унеможливити з"єднання несумісних пристроїв і їх вихід з ладу із-за цього з"єднання. Штекер, приліплений сігмою на іх славетну зарядку, приміняється всім світом тільки на мікрофонах та мононавушниках, тобто пристроях при відключенні яких на штекері напруги НЕМАЄ!

В нашому ж випадку, коли зарядку не вимкнули з розетки, а штекер знайшов собі якийсь металевий предмет і ним чудово закоротився (конструкція його така), в кращому випадку згорить зарядка, а в гіршому Вам поспішать на допомогу підпорядковані Шуфричу підрозділи. А ще куди його можна втикнути по неуважності, некомпетентності і т.д.(бо сумісний на всі 100%) варіантів багато (CD, MP3 та касетні плеєри, різні FM радіо - в роз"єм навушників і т.д. ), і одразу цей прилад можна викинути або нести в ремонт. Невідомо який ДАУН в Європі взагалі допустив такий девайс до серійного виробництва ??? :owl:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

От і я сижу над цим девайсом і думю.

Ну нафіга вони там такий роз'єм прикрутили :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут все простіше набагато.

Якщо б у них був якийсь стандартний штекер - хіба ви б платили за зачухану зарядку 40 грн?

Ви б пішли на базар та купили б зарядку за 10,15 або 20 грн від конкурентів... І Сігма неотримала б 20 відсотків грошей на ринку :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Дешевше та інтересніше перепаяти гніздо :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2kmd. 100% - щоб злупити з велосипедистів грошенят ще й ніби-то за рідну спеціалізовану "зарядку"

Мудаки єввросоюівські! Незачот, блін!

Та так і було. Фіг я його купував. В мене, слава Богу, за 10 років ремонту радіотелефонів, адаптерів назбиралась добра колекція. Підібрав точнісінько такий, Tomson 9v, 450mA, замінив штекер і порядок, але

все одно не варта та Сігма своїх грошей. Дуже вже халявний корпус. Єдине, що в ній хороше, так це чесна лампа. А все інше більше схоже на дешеве китайське, як на німецьке. Але нічого не вдієш, здорової альтернативи поки що нема, і я б за 100 гривень краще б не зробив. :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Я знайшов в себе 9v, 1A.

Слабших нема :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...