Перейти до змісту

УПА

vanus

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Літеретури маю багато вдома у нас дуже велика бібліотека, інтернет все таки ще не розвинений в україні (літературно історичний), багато передано із первинних джерел, знайомий безпосередньо з людьми які відкривали і працювали з архівами КГБ. Доречі долю майора і генерала які віддали дані про УПА з архіву я досі не знаю.

Дуже вражаючі дані. Доречі після смерті цього дослідника не знаю до кого звернутися, щоб якось копії зробити (була така мрія). Де воно все дівається. Сподіваюсь попало в нормальні руки і добре сховане до кінця цих "безпредельних" часів.

Опубліковано

Хе хе хе! Не весь захід, зовсім не весь, тільки деяка його частина.

Але я так і не почув заперечень на рахунок наведених злочинів. Чомусь ніхто так і не зламав логічну лінію протистояння УПА злочинам НКВД СССР.

Опубліковано

2 vanus:

увы, такова судьба всех "секретов" -- их открывают чтобы прочитать, впечатлиться и снова спрятать лет на 100 :closedeyes:

да, мне показалось что мы начали с твоих оправданий обвинений в сторону УПА к которым ты сам приплёл НКВД. какая-то логика в этом есть, но паранои еще больше -- эдакий глобальный заговор против партии и народа.

еще раз предлагаю закрыть тему, так как ты сам уже пишешь пару общих фраз вместо обьективных ответов.

Опубліковано

Є первинна література, (перевидання). Нікому не даю боюсь щоб не пропала. Доречі досить багато книг і брошур.

Були десь вже зараз видані стислі довідники хроніки(роздав всі). Якщо найду то можу на ксероксі розмножити.

Метою цієї теми є поширення правдивої інформації про УПА, навіть якщо в це не віритимуть ті хто не вірив досі. Головне щоб "Ті" отримали цю інформацію, обробили, - а висновки вже не мають такого вирішального значення оскільки головна мета УПА виконана - Україна суверенна держава. Осталось зробити її соборною.

Головне щоб "Ті" бачили і цю сторону війни, ідею звільнення від імперії з нижчим рівнем культури, чи то імперії з ворожим ставленням до культури загарбаної держави. Якби в СССР було вирішене національне питання, перестали мати місце репресіїї, утискання, пригнічення - все булоб вирішено! Ніхто б вже не хотів бути незалежним бо це б і була свобода. Тоді СССР стала супердержаваю і думаю США, ЄВРОПА плакали б перед рівнем нашої спільної культури, нашої потужної макро і мікро економіки. Не було б нарікань на москаля -хохла - чурку.

Але уви уви уви!

В 1917 році до влади прийшли бандити і вище свого рівня вони скочити не могли!

Опубліковано

2 vanus:

думаю что правдивая информация должна быть подкреплена фактами, а пока что читаю только твои собственные мысли с уклоном в пропаганду. также неубедительные фразы насчет "чуйки" правды сердцем (обычно правду ощущают другими частями тела :)

в общем или материальчиком убедительным делись или закрывай...

Опубліковано

Історії перестав вірити з тих пір як в 1993/94-му волохатому році у нас відібрали шкільні підручники з історії і натомість видали нові, тоненькі такі, зелені покетбуки, в котрих говорились прямо протилежні речі. Питання в тому - якщо стара історія виявилась уцільною брехнею, хто може поручитись, що нова не є іншою гранню тої ж брехні? Знову нагадаю Оруелла, "1984" - "Хто володіє минулим, той володіє теперішнім. Хто володіє теперішнім, той володіє майбутнім."

А відносно чуткості "до правди" різних частин тіла - дійсно, той хто це каже, чи не бачить лише те що йому хочеться бачити?

Опубліковано

На рахунок відчуття правди.

Чи легко вірити в те що УПА вирізало немовлят і вішало на хрест у вигляді вінка.

А нова історія базується наприклад на тих виданнях які були заборонені в СССР наприклад Грушевського, Костомарова та інших. А також передруки книг що видавались за козацької україни і т.д.

Факти є в бібліотеках і книгарнях прошу дуже не лінуйтесь.

Якщо хочете щоб я зробив короткий хронограф то я спробую але на це піде трохи часу. ви не заперечуєте?

Опубліковано
Чи легко вірити в те що УПА вирізало немовлят і вішало на хрест у вигляді вінка.

Є люди котрі задля "високої мети" готові на будь яке звірство. Переконати себе що "це не люди, це виродки комуняк" фанатично настроєним особистостям напевне дуже просто.

Опубліковано

Згоден з тими форумчанами, які висловлюють думку по неможливість визначення істини...

Вистачало всіх і кругом, а казати, що УПА краще за НКВС, або навпаки зараз МАРНО. Аргументую свою думку:

1. чітких данних про дії тієї чи іншої сили нема, майже вся інформація тих часів йшла від людей, які були зацікавленими в певній перевазі сили зарахунок інших (м"яко кажучи наговорювали). об"єктивним вважав би записи якихось закордонних кореспондентів, які б бігали разом з партизанами, хоча якби такі і були, то про їх неупередженість теж би йшла мова...

2. неодноразово проводились провокації, причому з обох сторін, тому визначити зараз хто і яку шкоду зробив просто нереально...

3. справді існівала помста (серед місцевих) - хтось комусь гроші винен, а той дівчину забрав, а там ще щось неподілили... от і робили дурниці.

4. аналіз навіть тих ФАКТІВ, які існують проводиться не з позиції знаходження правди, а з позиції знаходження крайніх: "НКВС УПА звинувачувало 75 років, тепер ми їх будемо мінімум 100, а хто винен, це вже десяте питання"

5. нікого нехочу образити, але навіть люди які брали участь в тих подіях не розповідають про них правду. ніхто не скаже, що вбив сусіда за те, що той був багатший, причому не тому, що він такий заздрісний, а просто так вся юрба кричала... Крім того в натовпі ніхто не винен (згадайте, що навіть розстріл проводиться ширенгою)

Ось так, а зараз бити морду один одному за "правое дело" трохи смішно, якщо Vanus вірить у все це, то хай йому так краще живеться, хай чтить померлого родича за героя, а Shkoder буде чтити свого за героя - нічого поганого в цьому нема.

Просто у випадку Vanus"а йде тиск на всіх інших... а це вже негарно.

З.І. якщо б питали, чи треба пам"ятники, то я б сказав, що треба (в тому розумінні, що ставте, як вам потрібно), але своїх коштів би не дав, чому - читайте вище, крім того внас колись було багато па"ятників мужичку в кепі і з рукою наперед, де вони зараз...

Опубліковано
Згоден з тими форумчанами, які висловлюють думку по неможливість

<{POST_SNAPBACK}>

Істина річ незаперечна, це абсолют. А визначення її потребує абсолютної віддачі себе пошуку - (ото сказанув)

Просто є такий закон "Заперечення Заперечення" - тому не можна заперечувати речі чи події які сталися і про які говорять люди не знаючи навіть фактів.

А ТЕПЕР НАВОЖУ ФАКТИ

(не буду копіювати все бо дуже багато і довго)

Комісії по визначенню діяльності ОУН-УПА в 30-50 роках (ХХ ст) при Обласних радах народних депутатів Волинської, Львівської, Тернопільській, Івано-Франківської, Рівненської, Закарпацької, Хмельницької, Чернівецької а також міських Рад народних депутатів міст районних та обласних центрів, обробивши дані архівів КДБ УСРСР, наукові праці іториків та документи надані учасниками, а також особливо зібрані комісією постановило (далі своїми словами) запропонувати депутатам (вище по тексту) проголосувати за визнання УПА воюючою стороною у Другій Світовій Війні, прирівняти до ветеранів війни, встановити доплату до пенсії, і т.д.

Рішення було прийнято у всіх Вище наведених областях.

Які вам треба ще факти шановні.

Можу дати посилання або оригінали рішень і постанов ну не всі бо не можу ссилкі знайти а книжки на сканері не буду обробляти.

львівська

львівська2

Луцька рада недавнє рішення

Волинська рада - блін пошук не діє чомусь

Фаховий висновок робочої групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА.

Опубліковано

vanus, это еще раз доказывает что новая власть активно переписывает историю как делали все предыдущие. ну лет через энцать снова че-нить изменится и будет новая комиссия-перекомиссия по исследованию предписаний сверху на предмет "кто глубже залижет %опу чтобы получить гонорар и ученую степень на шару". кидание из крайности в крайность -- это не история, это фуфляндия.

поэтому если веришь, верь на здоровье -- переубеждать в чем-то я не собираюсь, так как связываться с фанатиками какой-то идеи обычно выходит себе дороже. вообще фанатизм, imho, последнее дело. а то что старикам какие-то новые льготы добавили, это хорошо. даже если это вчерашний нацист, срок его дел давно истек.

Опубліковано

Если УПА были воюющей стороной, то скажите с кем они воевали, где и с кем были сражения, какие подвиги были?

Боковой судья в футболе тоже бегает, но он не футболист!

И героями их делать не надо.

А воюющей стороной, ладно, пусть будут.

Опубліковано

Спокуха готую інфу спрощену, просто роботи у мене багато, а вже готового в інеті немає.

2Валентин читай попередні теми, посилання,

а не просто вставляй тези- всі відповіді вже пролунали.

Зразу скажу дуже жорсткий бій в Загорові, там є памятник,

далі як їхати на рівне є Хрест-могила (хрест поставило ШБУ №1 нач Мирка І.І. і з ініціативи вол. брацтва воїн. УПА кер. Семенюк Милетій) були постійні бої в тому місці (село дерно)

та таких місць багато бо то була перш за все партизанська війна.

Опубліковано

БОЙОВІ ДІЇ

ПротиНімецький фронт

ПротиРадянський фрон

ПротиПольський фронт

Буду вдячний якщо прочитаєте.

Тут є досить багато відповідей на ваші запитання.

Доречі я не симпатезую цьому сайту бо тут не дослідили керівну і ідеологічну частину ОУН-УПА і не зовсі конкретно опублікували (на мою думку робота не дороблена).

• 8 місяців потому...
Опубліковано

vanus тебе уже навели немало фактов. Попробуй прислушаться к мнению других.

Я много ездил по местам массовых захоронений евреев Волыни. Разговаривал с людьми,

очевидцами, свидетелями, иногда даже с выжывшими.

Так вот, во время любой войны третьей стороны не бывает. Все на чьей-то стороне.

Все рассказывают только о двух армиях и их пособниках.

Так что твои патриоты из УПА совсем не стояли в стороне, а помогали уничтожать местное население,

особенно еврейское. После прихода красных, пришлось уйти в леса...

а дальше все знают...

За последнее время на форуме ЛМ несколькими людьми постоянно подымаються подобные темы.

Если вы не можете никого убедить, то перестаньте.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...